İçeriğe Yönlendir

Servisin dahi bulamadığı elektrik kesmesi


Bahadır Yıldız

Recommended Posts

Bahadır Yıldız

Selamlar.. Aracımla ankaraya seyahate gitmiştim orada ışıklarda beklerken bir anda gaz yemeyip stop etti. Daha sonrasında araba çalışmadı. 2-3 dk sonra marşa tekrar bastığımda araba çalıştı 2 dk tekrar normal gittikten sonra araba sürekli elektrik kesmeye başladı. Sanayii ye zar zor attım kendimi. Aracın tam olarak arızası giderken elektrik kesmesi ışıklarda duruncada stop ediyor. Sonra kendi kendine düzelip sanki bir arıza yokmuş gibi biraz gittikten sonra tekrar elektrik kesmeye devam ediyor. İkamet ilim izmir ancak arabam ankarada başkent sanayiinde U

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan

sanırım ısınınca bir parça elektrik geçirmiyor devre kesiliyor soğuyunca tekrar iletiyor...

röle arızası olabilir...ecu da soğuk lehim olabilir...

aklıma gelenler bunlar

Yorum bağlantısı
Bahadır Yıldız

Ecu Beyinde 6 adet diyot değişti. Röle arızasına bakmışlardır mutlaka ama ben yine hatırlatıcam. Teşekkürler. Bu arızanın Beyinden olduğunu düşünüyorum ustalarda aynı şekilde ancak 1 haftadır beyin üzerinde çalışıolar ve birşey bulamadılar bende izmirde onları bekliyorum ve budaha çok canımı sıkıyor. Başka bir kısımda bu arızanın meydana gelmesini sağlıcak bir yer varmı? Aslında beyni imo su ile bulabilselerdi denicektik ama onuda bulamadılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ezginler

Araç ta lpg varmı:? benim tahminim elektrik tesisatından yana niyemi bu anlattıgınız durum benimde başıma gelmişti ama aracım 93 dogan sl di araç ne zaman rolentiye düşse yani beklemelerde / ışıklarda hemen stop ediyordu bu olay lpg deyken oluyordu oto elektrikçiye gittim durumu izah ettim usta tesisatta sarılı durumdaki belli bile olmayan ancak dikkatli bir usta bakışı ile bakarak tesisatta araya bir sigorta koymuşlar ve arızalanmış bu sebepten elektrik kesmelerine sebep oluyormuş usta sigortayı degişti o arızayı bir daha yaşamamıştım ama baya sıtres yapmıştı sıkışık trafikte gitmek çok zor oluyordu dur, kalk işi beni duman ediyordu bende bu durumlarda el ciklesini çekerek deviri yükseltiyordum ki araç rolentiye düşmesin stop etmesin diye buda fazla yakıta sebep oluyordu.o arızadan kurtulduguma sevinmiştim.darısı başına.

Yorum bağlantısı
Bahadır Yıldız

Araçta LPG yok. Benimki sadece rölanti de stop etmiyor, yolda giderken arka arkaya defalarca elektrik kesiyor. Bir müddet düzeldikten sonra tekrar yapmaya başlıyor. Sigorta arızası gibi basit biişi değil bence.

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Sensörlerden bir tanesinin kabloları soyulmuş ara sıra birbirine değip elektriği kesiyordur.Başıma geldi,krank pozisyon ölçen sensörün kabloları soyulmuş birbirine değdiğinden marş çalışmıyordu.

Yorum bağlantısı
Bahadır Yıldız

Arıza kodu vermiyor cihaza bağlandığında yakıt pompasını gösteriyor ancak pompayı değiştiripde denedik oda olmadı. Şimdi usta ile görüştüm benzin basıncının düşük olduğunu onu çözmeye çalıştıklarını söledi. Ancak bu kesiklik ile ne ilgisi var ben onu çözemedim.

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Eğer aracınıza beyin deneyeceklerse aklınızda bulunsun.. Düz vitesli Mondeo ların ımmobılızer ünitesi beyin içine dahildir,anahtar kodlamanız gerekecek..Otomatik olanlarda haricidir sadece beyni takıp marşa basmanız yeterlidir..Benim görüşüm, motor içi tesisatı özellikle akünün altında kalan kısmın çok iyi kontrol edilmesi...Araçta ateşlememi yok,benzinmi gelmiyor,enjektöre sinyal geliyormu,bunların bilgiside olursa daha net cevaplar verilebilir..

Yorum bağlantısı
Bahadır Yıldız

araç ateşleme yapıyor. Düz vitesli araba bu yüzden imo su ile birlikte bulmam gerekio beyni.Enjektöre sinyal gelio ve benzin gelio ancak basınçda problem gözüküyor. Bende bu olayın basınçla ilgili olmadığını düşünüyorum. Çünkü araba direkt kesiyor ateşlemeyi yüksek hızda dahi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Bahadır Yıldız

Arkadaşlar herkese selam. Elinde çıkma beyin olan varmı? Yada bulabileceğim kişilerin telefonunu bilen varmı? Bana bildirirseniz çok sevinirim, bayramda arabama binmek istiyorum. Kodları veriyorum;

98 Mondeo 2.0 - LPE 301 - 97BB-12A650-ACB OWLS-EEC-V

Aynı kodlardan yok ise imosu ile birlikte takım da olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Komik ama kontrol ettirin: kutup başları gevşek mi? Bunun haricinde, beyin tamiri denince zaten sadece diyot değişirler, yani ezbere bir tamir yöntemi. Motordaki sigorta kutusuna da bakmalı.

Yorum bağlantısı
Bahadır Yıldız

Çağlar abi selamlar. Kutup başları sağlam. Beyinde 6 adet diyot değişti fakat yine durum aynı. Tesisatın kablolarını ve sigortaları komple gözden geçirttim bişey yok.Eskiden hiç olmassa çalışırdı. şimdi ateşleme de yapmıyor. Araba ankarada kaldı ben izmirde ikamet ediyorum takibi de zor oluyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbul da olsa, böyle bir arızayı 3. güne bırakmadan yapacak teknisyen mevcut ama Ankara yı bilmem derim, Ankara lılara duyurulur :)

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Beyindeki ateşleme diyot vasıtası ile sağlanmaz..Gerçekten araçta ateşleme yok ise ve beyin kaynaklı buji ateşleme eksiği varsa, beyin içerisinde 1/4 ve 2/3 olmak üzere iki adet transistör vardır,arızalı olan bir transistörse eğer, beyin sökülerek multimetre ile tespiti yapılabilir...Uzman birine ihtiyacınız var...Yada beyin öncesi bir arızayı gözden kaçırıyorlar...

Yorum bağlantısı
Bahadır Yıldız

Osman bey bu dediklerinizi aynı şekilde ustaya söylersem anlarmı? Bu usta ankaradaki en iyi elektronik ustasıymış. Çok ismini duydum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu tip arızalarda, en iyi elektronik ustası değil, Ford u iyi tanıyan teknisyen daha rahat çalışır.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Bahadır Yıldız

Beyinde aradığımız arıza arabanın basınç borularında çözüldü. Elektronik bir arıza bekliyordum ama değilmiş. Tam olarak ne yaptılar bilmiyorum ama basınç borularından dediler.

Yorum bağlantısı
Birol Yılmaz-2
Osman bey bu dediklerinizi aynı şekilde ustaya söylersem anlarmı? Bu usta ankaradaki en iyi elektronik ustasıymış. Çok ismini duydum.

bu dükkan oto anka mı?

Yorum bağlantısı
Birol Yılmaz-2
Hayır uğur oto elektronik şaşmaz da

anka olsaydı geçmiş olsun diyecektim, olmadığına sevindim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...