İçeriğe Yönlendir

Düşük hızlarda asfaltta virajlara girerken lastikler &#246tüyor...

Naci Özkan

Recommended Posts

Naci Özkan

asfalt yollarda aracın kaymayacağı kadar düşük hızda bile lastikler ötüyor... önce yaz olduğu için normal karşılamıştım fakat baktım herzaman yapıyor...servis öndüzene bakmıyor sanırım özel servise götürcem artık! ön düzenden ayarımı bozulmuştur sizce?

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Kış lastiği mi?

yoo araç 1 senelik orjinal lastiği...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen rot ayarıdır... Eski anadollarda çok öterdi bayılırdım.. :lol2:

Yada, lastik havaları veya ömrü bitmiş lastik..

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Muhtemelen rot ayarıdır... Eski anadollarda çok öterdi bayılırdım.. :lol2:

Yada, lastik havaları veya ömrü bitmiş lastik..

ya normalde biraz daha gitmesi lazım ama lastik çok yıpranmış sanki.... sebebi ayarların bozuk olmaması olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ya normalde biraz daha gitmesi lazım ama lastik çok yıpranmış sanki.... sebebi ayarların bozuk olmaması olabilirmi?

Olabilir.. Aşınmalar eşit mi, kontrol ettiniz mi..

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Olabilir.. Aşınmalar eşit mi, kontrol ettiniz mi..

önler gereğinden fazla aşınmış...arkalarda birşey yok! düz yolda ses çıkarmıyor dönerken ötüyor! aracın kaydığınıda hissetmiyorum...!

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

rotu ayarlattıktan sora arka lastikleri öne aldırsam savrulma olurmu? yoksa garanti olsun bi çift lastikmi alalım!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Zayıf lastik arkada da tehlikelidir.. Hatta bence daha tehlikelidir..

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

3 ay filan daha gitse 4ünüde değiştircem! üstündeki good year! ben genelde bridgestone kullanıyorum... şimdi bi çift öne alsam en azından şimdiye göre lastik farklılığına dayanan bi dengesizlik olmaz heralde?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bir çift lastik alın root ve balansa girin düzelecektir.şakaya gelmez.

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
bir çift lastik alın root ve balansa girin düzelecektir.şakaya gelmez.

zaten tahminim rot yüzünden lastikler gitti!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Türkiye şartlarında her 6 ayda bir rot ayarları kontrol edilmelidir..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lastik markası da önemli ama, genelde sıcak günlerde lastikler öter, Connect gibi bir araçta ön lastiklerin daha erken yıpranması normal (ağırlık ve tdci motor)

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Türkiye şartlarında her 6 ayda bir rot ayarları kontrol edilmelidir..

birazda servisten kaynaklandı! servis öndüzen rot balans ayarlarına bakmıyomuş!en azından tamir etmese bile rotta sorun olduğunu söyese ben yaptırırdım zaten! yazın sıcağında etkisiyle asfaltın yumuşamasına bağlamıştım!

Yorum bağlantısı
Naci Özkan
Lastik markası da önemli ama, genelde sıcak günlerde lastikler öter, Connect gibi bir araçta ön lastiklerin daha erken yıpranması normal (ağırlık ve tdci motor)

fakat viraja 10 15 ile bile girsem ötmeye başlıyor! aynı yolu başka araçlarla çok daha hızlı gitmeme rağmen ötmüyor! araçta çok yük taşımıyoruz ama ister istemez sıkıştırıyorum bazen...! farklı marka lastikler problem oluştururmu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

10-15 ile lastik ötmez.. ötüyorsa ciddi derecede rotlar bozuktur..

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

1 yıldan beri hiç baktırmadım işte...lastikler aşınmaktan çok yıpranmış! problemimi özel servisler çözer umarım?

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

haftaiçi rot balansçıya götüreyim o zaman... teşekkür ettim...! ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Naci Özkan

haftaiçi arabayı götürmeye daha bugün fırsat bulabildim... öndüzene rota baktılar hiçbir sorun yokmuş lastikler miladını doldurmuş :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Lastik markası önemli. Daha öncede goodyear kullanıyordum, patinajda ve virajlarda ötüyordu. Viraja yavaş girdiğimde dahi ötüyordu. Bridgestone taktım ne virajda ne patinajda ses gelmiyor. Ötmesi benim hoşuma gidiyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...