İçeriğe Yönlendir

Sır gibi saklanan alman plaka fontu

Fatih Akar

Recommended Posts

Fatih Akar

arkadaslar saatlerimi harcayıp alman plaka fontu diye geçen fontu buldum ve açıklıyorum

fontun adı : CAR-GO 2

alamnrv0.png

arayanlara faydası olur umarım

Yorum bağlantısı
Fatih Akar
http://www.dafont.com/cargo2.font

Note of the author

This is the German FE-Schrift used on German number plates.

Çok da sır değilmiş yani :)

Yine de teşekkürler.

adını bulana kadar ne ugrastım bılıyor musunuz

ındırmek sır degıl adını bulmak problem

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

bende tek tek harfler ve rakamlar vardı :) ama resim şeklinde bu daha güzel oldu tabi ne işime yarar onu da bilmem :rolleyes:

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Akar
bende tek tek farfler ve rakamlar vardı :) ama resim şeklinde bu daha güzel oldu tabi ne işime yrar onuda bilmem :rolleyes:

eğer reklamcıların kullandığı cıkartma printeri bulabilirseniz ki ben buldum kendiniz yapabilirsiniz plaka app olayını

Yorum bağlantısı
Fatih Akar
(düzenlendi)

bir deneyin bakalım fontun adını bulabiliyo musunuz kolayca????

herkes alman palaka fransız plaka dıye bahsedıyor fontun adını yazan yok

tarihinde Fatih Akar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Akar
(düzenlendi)
İlgim olmamasına rağmen, iddialı olduğunuz için bir deneyeyim dedim. Google efendiye "german licence plate font" yazdım. Çıkan sayfadaki ikinci linke tıkladım ki link şudur. Bir de ne göreyim. Sizin "sır gibi saklanan" dediğiniz ama benim hala "kimin, niye" sakladığını anlayamadığım car-go ismiyle karşılaştım. Size kıyağım olsun, bu linkte daha bir sürü ülkenin fontları var.

ben turkce sıtelerde aramıstım alman plaka vs dıye

daha sonra google amcaya ıngılızce olarak yazdıgımda buldum yanı sızın gıbı benım anlatmaya calıstıgım turklerden yazan bırıne rastlamadım herkes pazarlama pesınde

ayrıca ben de bu sıteden buldum o siteyi komple ınceledım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
:rolleyes: sanırım siz türk sitelerinde bu fontu aramışsnız ama genelde parasını ver ben plakanı yaparım cevabını görmüşsünüz. ve kendiniz yapmak istiyorsunuz. yanlış mıyım? hakan abi de tam olrak napılacağını anlamdığı için niye bu kadar aranıyor diye merak etmiş yanlış mıyım :)
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Forum olarak sadece buraya takıldığım için böyle bir pazarlama gayretine şahit olmadım. Plakamı bastırmak için baskı cihazı bulmak da, plaka bastırmak da bana uzak olduğu için pek de anlam veremedim. Ama madem ki, uğraşmışsınız, helal olsun demekten başka birşey düşmez bize.

benim yazım sonra çıktı zaten anlaşılmış her şey :rolleyes:

Bence de sence.

:)

Yorum bağlantısı
Fatih Akar
(düzenlendi)
:rolleyes: sanırım siz türk sitelerinde bu fontu aramışsnız ama genelde parasını ver ben plakanı yaparım cevabını görmüşsünüz. ve kendiniz yapmak istiyorsunuz. yanlış mıyım? hakan abi de tam olrak napılacağını anlamdığı için niye bu kadar aranıyor diye merak etmiş yanlış mıyım :)

aynen oyle cok tesekkur ederım anlayısınıza

kendım yapacagım cunku yaptırdım bır reklamcıya en cok yaptıgımız model bu dedı ve yaptı ıgrenc bısey oldu bıde uste para verdık cok rahatsızdım bu konuda

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bende kendim yapayım dedim ama kalemle olmuyor :D baskı nasıl yapacasknız tarfini yazarsınız belki bende arka plakaya yaparım :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Plakaya istediğiniz fontta yazı yazdırmanız trafik kanununa aykırı değil mi?

Yorum bağlantısı
Fatih Akar
Plakaya istediğiniz fontta yazı yazdırmanız trafik kanununa aykırı değil mi?

yasak diyen de var

muhur varsa sorun yok dıyen de var 2 aydır bu sekılde dolasıyorum kımse bısey demedı henuz

yaptırma nedenım ise plaka uzerındekı sıyah boyanın yıkama sırasında cıkması bembeyaz oldu plaka dolayısıyla ya boyayacaktım ya da reklamcıya yapıstırtacaktım 2. secenegı tercıh ettım

Yorum bağlantısı
Guest Yunus G

İstanbulda app plakalı araçları genelde çevirmede durdurup mühüre bakıyorlar eğer muhur yoksa memuruna gore ya bırakıyor yada cezai işlem uyguluyorlar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Orjinal kabartma harf üzerine değişik fontu siyah folyo ile yapıştıracaksanız, her şekilde harflerde deformasyon olacaktır, olmaması için, fontun orjinalden daha geniş tasarlanması gerekecek ki tepe-çukurları kaplayınca, okunuşta fontalrın kalınlığı değişmesin...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Ne sırrı yahu ben 5 senedir tasarımlarımda kullanıyorum o fontu. :D Deseydiniz yollardım.

Bu arada işin illegal olmayan ama pek de dürüstçe sayılmayacak yöntemi(Hiç tavsiye edilmez);sanayideki sac ustalarına gidip orjinal mühürlü plakanızı mühürler kaybolmayacak şekilde presletin,sonra da app basan bi yerden,palaka atölyelerinde bile var bu font,istediğiniz karakterde bastırın. kabartmalı yerlere folyo çekip güzelce kesin. :p

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

kanunen araç üzerindeki tüm oynamalar ruhsatta işlenmezse yasak :D xenon bile :p

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Ben bu konudan bişi anladıysam..

Benim plakam alman fontu olsa nolur, olmasa nolur yahu..

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

gençlik işte cavit abi :D

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir

Aynen :good1:

Bari olacaksa İtalyan olsun :)

Yorum bağlantısı

Fransız da güzel duruyor. Mühürsüz işimiz zor özellikle ankara'da daha 2 ay önce bir arkadaşımın aracı bağlandı App + egsoz film olduğundan ankarada yaşıyor olsam en güzeli stok kullanmak olur.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Selçuk Özkan
çıkartma şeklinde mi boyama mı ?

çıkartma şeklinde. saç kurutma makinası ile ısıtarak yapıştırdılar. araç yıkandığında çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...