Mustafa Unsal 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Arabam ile kırmızı ışıkta kalkarken tekleyerek kalktım ve o andan itibaren arabada aşırı bir titreme meydana geldi. Lpg den dolayı devamlı yanan arıza lambam yanıp sönmeye başladı . Bu şekilde 80 km gittim. Ancak araba hırıl hırıl titriyor zatürree olmuş gibi rampalarda tiremeyi sırtıma masaj gibi hissediyorum neredeyse:) Forumda buji , bobin olur. Eksos patlamıştır falan diye okudum ancak; arıza lambasının yanıp söndüğünü kimse sölemedi. Ne olmuştur, Nedir cezam bilen var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Arıza lambasının yanıp söndüğünü ne gördüm ne duydum, sohbetlerde bile belki diye konuşulmamıştır. Yanıp sönen sarı motor şeklinde olan arıza lambası değil mi??? Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 Arıza lambasının yanıp söndüğünü ne gördüm ne duydum, sohbetlerde bile belki diye konuşulmamıştır. Yanıp sönen sarı motor şeklinde olan arıza lambası değil mi??? Evet abi aynen o lamba sağda en altta... Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 buji. buji kablosu bobin muhtemelen bunlardır. Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 buji. buji kablosu bobin muhtemelen bunlardır. Egsoz la alakası yok mudur yani abi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 arıza lambası solda değil mi ? sağda sarı abs ve benzin lambası var sarı olarak Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 arıza lambası solda değil mi ? sağda sarı abs ve benzin lambası var sarı olarak Evet ya yanlış yazmışım solda en altta.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Egzosdan araba titremez, teklemez, Yaşar ustaya kulak ver sen. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 en alta motor chek lambası var arıza lambası üsteki ünlem li olan Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 Sol en alttaki check engine: servise gidin motor arıza lambası, onun üstündeki dişli çember şeklindeki ! , motor hararet lambası Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 bak bende yanlış biliyormuşum Öğreniyoruz işte, hepisimz toptan. Yaşasın Ford Forum! Şimdi Yaşar ustam buji, Kablosu yada bobin dedin . Tekrar sorsam ayıp olur mu? Bunların bana maliyeti ne olacak? Memur adamım ben fazla çıkarmasan sevinirim:) Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 orjinal parçalar serviste pek iyi bobin 300-350 gibi bir şeydi. yine buji kablosu seti de bir 250 tutuyor. ben bobini orjinal motocraft parçacıdan temin ettim 100 lira idi kabloyu sormadın parçacıda Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 13 Eylül 2009 Yazar Paylaş 13 Eylül 2009 orjinal parçalar serviste pek iyi bobin 300-350 gibi bir şeydi. yine buji kablosu seti de bir 250 tutuyor. ben bobini orjinal motocraft parçacıdan temin ettim 100 lira idi kabloyu sormadın parçacıda Şimdi nette küçük çaplı bi araştırma yaptım da dediğin gibi bobin yaklaşık 80-90 arası dedğişiyor. Bujilerimi değiştireli 15 bin falan oldu sadece bobin değiştirsem nasıl olur ki? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Eylül 2009 Paylaş 13 Eylül 2009 ben değiştiğimde usta bujileride değişmişti gerkli mi emin değilim Yorum bağlantısı
Engin Evni 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 Yazın bendede aynı sorun oldu bujileri değiştikten sonra ışıklarda durduğumda en soldaki (altta) motor arıza lambası fasılalı yandı. Bujileri kontrol ettiğimde usta 1. buji kablosunu bujiye tam oturtamamış, üzerine bastırıp tam yerine oturunca lamba söndü. Bende rahatlamıştım. Bujiler , buji kablolarını kontrol edin veya ettirin bence... Ayrıca bobin, buji kablosu ve bujiler aynı anda değiştirin... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 14 Eylül 2009 Yazar Paylaş 14 Eylül 2009 Yazın bendede aynı sorun oldu bujileri değiştikten sonra ışıklarda durduğumda en soldaki (altta) motor arıza lambası fasılalı yandı. Bujileri kontrol ettiğimde usta 1. buji kablosunu bujiye tam oturtamamış, üzerine bastırıp tam yerine oturunca lamba söndü. Bende rahatlamıştım. Bujiler , buji kablolarını kontrol edin veya ettirin bence... Ayrıca bobin, buji kablosu ve bujiler aynı anda değiştirin... Bu bujileri benim kontrol etme şansım yokmu, illa ustaya götürmem mi lazım, nerededir bujiler? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 Cevabı sorunuzda gizli, bu kontrolleri ustaya yaptırın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 Güzel arabaydı be.. Sol en alttaki check engine: servise gidin motor arıza lambası, onun üstündeki dişli çember şeklindeki ! , motor hararet lambası Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 15 Eylül 2009 Yazar Paylaş 15 Eylül 2009 (düzenlendi) Güzel arabaydı be.. Ya sorma Mehmet abi arabamı çok seviyordum, kendi kendime nazar değdirdim. İlk önce yakıt pompasını yaktım sonra trigeri değiştirdğimden beri hararetle uğraşıyordum. Tam hiç problemim kalmadı derken bu olay çıktı. Güzel araba elbette ancak demekki 7-8 yıl sonra bu arabada teker teker patlak veriyo illa yeni model mi alalım ben bu arabaya daha 4-5 yıl daha binecem. Ne var sanki senede bi bakımını yaptırıp problem çıkmadan 1 sene binsem? 15 Eylül 2009 tarihinde Mustafa Unsal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 güzel araba derken gösterge saatinin takılı oldugu arabadan bahsediyor. hani resim kendisine ait ya arabada ona aitti. Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 15 Eylül 2009 Yazar Paylaş 15 Eylül 2009 Az önce geldim sanayiden. Bobin + bujiler değişti. Motorcraft bobin 85 bujiler 20 işçilik 30 = 135 tl ye halloldu. Ve forumumuz yine arızayı ve masrafını ustamdan önce söyledi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2009 Paylaş 15 Eylül 2009 güzel araba derken gösterge saatinin takılı oldugu arabadan bahsediyor. hani resim kendisine ait ya arabada ona aitti. Evet. Mustafa'nın focusta güzel ama.. Yorum bağlantısı
Mustafa Unsal 9 Ocak 2013 Yazar Paylaş 9 Ocak 2013 Sol en alttaki check engine: servise gidin motor arıza lambası, onun üstündeki dişli çember şeklindeki ! , motor hararet lambası şimdi de soldaki arıza lambamın üstündeki ünlemli lamba ilk çalıştırmada 1-2 saniye yanık kalıyor , böyle olduğunda da çalıştırmam normal değil, tekleyerek çalışıyor, ilerde sıkıntı çıkar mı bu lamba ne arızası lambasıdır? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Ocak 2013 Paylaş 9 Ocak 2013 Ya sorma Mehmet abi arabamı çok seviyordum, kendi kendime nazar değdirdim. İlk önce yakıt pompasını yaktım sonra trigeri değiştirdğimden beri hararetle uğraşıyordum. Tam hiç problemim kalmadı derken bu olay çıktı. Güzel araba elbette ancak demekki 7-8 yıl sonra bu arabada teker teker patlak veriyo illa yeni model mi alalım ben bu arabaya daha 4-5 yıl daha binecem. Ne var sanki senede bi bakımını yaptırıp problem çıkmadan 1 sene binsem? O zaman kimse sıfır araba almazdı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts