İçeriğe Yönlendir

Bu Nasıl Bir Aydınlatma?

Mehmet Taner Kadak

Recommended Posts

Mehmet Taner Kadak

4300k orta kalitede bir xenon aldim. Rengini hic sevemedim onu da gectim bu nasil bir mercektir bu nasil bir aydinlatmadir cozemedim.

Resimlerde de goruldugu gibi iki farinda tam ortasinda kor nokta var. Bu kor nokta yola buyuyerek yansiyor ve his birsey gozukmuyor.

0914092106.jpg

0914092112.jpg

0914092116.jpg

0914092110.jpg

Herhangi bir fikri olan varmi bu rezil goruntu hakkinda :D

Halojen ampuller daha iyiydi valla. :selo:

Yorum bağlantısı
Kıvanç Altınbay
Bu nasıl fardır böyle Batman' ı mı çağırıyor ne. :D

selamlar farın ne marka ?? junyan mı ? mercek odaklama yapmıyor gıbıme geldı bılen arkadaslar daha ıyı cevap verecektır

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Ampül mercek merkezine fazla yaklaşmış. Ampülün ucu odaklama noktasına çok yakın hatta aynı yerde gibi görünüyor. MTK, ampülleri takarken herhangi bi zorluk çıkardı mı?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Çağlar mercek var galiba bu nasıl mercek diye bahsetmiş mehmet.

mehmet farın arkasındaki kapağı aç merceklerin yanında bir küçük ayar kolu olması lazım, her iki taraf farıda kontrol et kollar yukardaysa aşağı al aşağda ise yukarı al far ayarı yap öyle dene.

ayrıca http://www.geceucusu.com/ selçuk keleş (Voltran) nın fikirlerine başvurmanı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Ampul kisa olablir. Cunku uzun olabilecegi ihtimal ile ampulu yavas yavas geri cektim yuvarlak halkalar iyicene artti. Iceri dogru soktukca kuculdu.

Bu kollar ne ayarini yapiyor?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Mehmet mercekle ampül arasında bir ince perde gibi bişey benim sağ farınki buna benzer şekildeydi diğer tarafla aynı duruma getirince düzelmişti.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bakın bunlar kol ayarı ayrı ayrı iken

123oym.th.jpg

88664364.th.jpg

bunlarda kollar aynı duruma geldikten ve far ayarından sonraki.

photo0030r.th.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Memet, mercek değişeceksin.. başka yolu yok..

Bu konuda uyarmıştım ben seni..

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Milyoncularda satılan çin malı , led ampullü, el lambaları gibi aydınlatıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Memet, mercek değişeceksin.. başka yolu yok..

Bu konuda uyarmıştım ben seni..

Abi isigin siddeti falan cok iyi, yagmurda dahi gosteriyor alet ama bu kor noktalar niye cozemedim. Halojen ampulller ile bu kor noktalar yok. Mercek degisme imkanim var ama hic ugrasmak gelmiyor icimden zaten ugrasmamak icin aldim bu farlari ama hata ettik.

Lokman abi bu kol ayari dedigin ayar benimkinde yok galiba bulamadim, yarin farlari sokup dagiticam. :angry:

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Mehmet abi hakli olmandan hic hoslanmiyorum :unknw:

Bugun farlari soktum Ampuller yerine tam oturmamis disarida duruyordu. Biraz kurcalayinca yerine oturdu 1-2 mm iceri girince kor noktalar da gider gibi oldu ama hala kor nokta var. Ampulu biraz daha iceri sokmam lazim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bugun farlari soktum Ampuller yerine tam oturmamis disarida duruyordu. Biraz kurcalayinca yerine oturdu 1-2 mm iceri girince kor noktalar da gider gibi oldu ama hala kor nokta var. Ampulu biraz daha iceri sokmam lazim.

Fazla zorlamak her zaman işe yaramaz .. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
Fazla zorlamak her zaman işe yaramaz .. :D

Abi inanmiycan ama bu sefer oldu baya bi ittirdim kaktirdim cok kucuk bi kor nokta kaldi o da tamamen kor degil. Suan aydinlatma tamamen homojen ama 4300k beni acmadi. 4300k yi da sen dedin diye almistim bak beni hic dinlemiyosun da deme yani :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

4300'e biraz zaman tanı.. Zamanla açıalcaktır onun rengi.. Ciddiyim.. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...