Misafir 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Focus ve C-max ta probleme yol açan, Egr valfi denen alet Fiesta da var mı? Fiestanın arkasında da diğerleri gibi TDCİ yazıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Ford focusta kullanılan dizel motorun Peugeot 307 de de kullanıldığını duymuştum.Neden onda EGR arızası olmuyor. Megan dizel de EGR yok mu? Eğer Focus dışında ki dizellerde EGR yoksa, nedir bu EGR nin esprisi ki ısrarla Focus ta bulunmaktadır.Diğer araçlar EGR kullanmayarak nelerden feragat etmektedirler? Daha önce sıfır alarak, dizel Hyundai Getz kullandım 76000 Km de sattım.Getz de CRDİ motor vardı.CRDİ motor da EGR varmıdır? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 EGR ye kafayı takmış durumdasınız :lol2: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Fordun, emisyon da iddiası var.. Egr'de emisyonu düşürmek için lazım galiba.. Bu yüzden ford vazgeçmiyor.. Benim arabada bile var.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Opel servisleride EGR ile boğuşuyor Yorum bağlantısı
Nuri Başer 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 EGR egsoz gazındaki yanmamış hidrokarbonları tekrar yanma odasına gönderen sistem ve ona ait valftir (egr valfi).. dolayısı ile Emisyon değerlerini düşürmek ve yakıt sarfiyatını azaltmak (yanmamış yakıtı tekrar yakarak) amacı ile kullanılmaktadır.. dizel araçlarda Kurum yapmaktan başka bir halta yaramaz.. zira yurdum dizelleri emisyon değeri aranmayacak kadar kalitesizdir.. en güzeli iptal ettirmektir.. ben EGR nin emisyonu %1-2 den fazla etkilediğine inanmıyorum.. çevre katilleri EGR iptal edenler değil, Katalitik konvartörü iptal edenlerdir.. (diye düşünmekteyim) Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Var. 2000 model benzinlisinde bile var diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Shell'in geliştirdiği GTL ile EGR sorunu çözülür diye düşünüyorum. EGR'nin düşmanı kurum. Yakıt kalitesiz ve aşırı kurum oluşuyorsa EGR zarar görüyor. EGR iptali bazı araclarda iyi bazılarında kötü sonuç veriyormuş. Ben iyi sonuc verir düşüncesindeyim ama tam emin değilim. Çok emin olursam iptal ettirmeyi düşünürüm. Aşırı kurum oluşumundan sonra zaten işini yapamıyor. Bir yerde BMW'nin Türkiye'ye yolladığı dizel araclarında EGR'yi iptal ettiğini okumuştum. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 EGR elektronik ve mekanik olarak iptal edilebiliyor.. 1- Elektronik iptal: yazılımdan EGR valfini kontrol dışı bırakarak.. (valf açmayınca gaz yanma odasına geçemiyor) 2- Mekanik iptal: egr valfinin bloğa bağlandığı (egsoz gaz girişi) bölgede araya metal sac bir parça yerleştirerek.. Mekanik iptal Fordlarda arıza ışığı yakabiliyormuş diye duydum.. bilginize.. elektronik iptal olayını da benim aracı çipleyen arkadaştan öğrendim.. onun yalancısıyım.. 1 Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Egr belli model yılından itibaren bütün otomobillerde yer almakta.Fiesta dizelde iptali bir hortumun çekilmesine bakar. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Egr belli model yılından itibaren bütün otomobillerde yer almakta.Fiesta dizelde iptali bir hortumun çekilmesine bakar. Hangi hortum bu. Siz iptal ettinizmi? Ettiyseniz sonucları ne oldu. Aracı ilk aldığımda akünün arka tarafında siyah bir hortum boştaydı ve arac çalıştığında vakum yapıyordu. Servise gittim. Bu hortum boşta dedim. Hava filitresinin arka tarafına emme manifoltına taktılar. Zaten yeri orasıydı, komşunun fiestasına bakmıştım. O hortum egr'nin hortumu olabilir. Yaşar usta bir ara fiesta'da egr hortumunu göstermişdi. Dediğim hortum veya diğerlerinden biriydi ama emin değilim. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Fordun, emisyon da iddiası var.. Egr'de emisyonu düşürmek için lazım galiba.. Bu yüzden ford vazgeçmiyor.. Benim arabada bile var.. Sizin aracınız benzinli diye biliyorum.Benim araçta benzinli, yani benim araçtada var diyebilirmiyiz? Yorum bağlantısı
Misafir 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Yok kafayı takma değilde olay şöyle; Öğretmen bir arkadaşıma araç alacağız.Almanya da bir akrabası söylemiş buna" Ford dizel alma, Aimanya da problem çok çıkarttı" diye. Arkadaşımda 307 almaya kalkışıyor.Bende Ford alsın istiyorum.Forumlardan okuduklarım doğrultusunda dizel araçlarda EGR denen aletin çok problem yaptığı ve en çokta ford da bu durumun meydana geldiği tespitinde bulundum.En iyi kim bilir? Başına gelen bilir, kullanan bilir mantığıyla sizlerin tecrübe ve bilgilerinden faydalanmak istedim.Benim araç dizel değil zaten.Benzin kullanan araçta da olduğunu bilmiyordum açıkcası. Eeeee akıl akıldan üstündür.Hem bilgi paylaşıldıkça güzel değil mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Birçok kişi dizel ford kullanıyor. EGR arızasından konu açan nadir kişilerdensiniz. Biz sadece EGR'nin nasıl çalıştığını biliriz. Sorun olsaydı sitemizde defalarca konusu açılmış olurdu. Dizel kullanan birçok arkadaş var. Hepimiz yakıtı güvenilir yerlerden almaya çalışıyoruz, ve tüm turbo dizelleri kapsayan sürüşte dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var ve bunlara dikkat ediyoruz okadar. Ford peugeot'a göre daha hor kullanılıp zor sorun çıkartan bir marka. Sadece motor değil, her konuda. Marka ayırımı yok, 2. el dizel alınacaksa çok dikkatli olunmalı. 2. el dizel biraz sakıncalı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Almanya daki arkadaşına selam, Pejo-Ford aynı motoru kullanıyorken nasıl olmuşta Ford problem çıkarmış? Egr sistemi benzinli araçlarda da vardır, görevi düşük devirlerde, düşük egzos emisyonu yaratarak çevreye verilen zararı en aza indirmesidir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Egr sistemi,, benzin-diesel marka gözetmeksizin her zamane aracında vardır. Diğer markalarda kısaltması farklı olabilir. Ford haricinde egr arızası yaşanmadığını hangi kaynaklardan duydunuz??? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Eylül 2009 Paylaş 18 Eylül 2009 Sizin aracınız benzinli diye biliyorum.Benim araçta benzinli, yani benim araçtada var diyebilirmiyiz? Diyemeyiz Bülent Bey.. Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 19 Eylül 2009 Paylaş 19 Eylül 2009 Hangi hortum bu. Siz iptal ettinizmi? Ettiyseniz sonucları ne oldu.Aracı ilk aldığımda akünün arka tarafında siyah bir hortum boştaydı ve arac çalıştığında vakum yapıyordu. Servise gittim. Bu hortum boşta dedim. Hava filitresinin arka tarafına emme manifoltına taktılar. Zaten yeri orasıydı, komşunun fiestasına bakmıştım. O hortum egr'nin hortumu olabilir. Yaşar usta bir ara fiesta'da egr hortumunu göstermişdi. Dediğim hortum veya diğerlerinden biriydi ama emin değilim. Hah işte o boşta olan hortum egr hortumu.;Emme manifolduna doğru gidiyor ama emme manifolduna değil egr ye giriyor.Daha önce bu konuda forumda bazı şeyler yazmıştım galiba okumadınız.İptal edince olan sonucu merak ediyorsanız eğer hortumu çekin ve görün korkmayın arıza ışığı falan yanmaz.Çünkü egr valfinin üzerinde sensör falan yok tamamen mekanik. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Hah işte o boşta olan hortum egr hortumu.;Emme manifolduna doğru gidiyor ama emme manifolduna değil egr ye giriyor.Daha önce bu konuda forumda bazı şeyler yazmıştım galiba okumadınız.İptal edince olan sonucu merak ediyorsanız eğer hortumu çekin ve görün korkmayın arıza ışığı falan yanmaz.Çünkü egr valfinin üzerinde sensör falan yok tamamen mekanik. Ozaman benim aracım EGR iptalli olarak gelmiş. Sıfır almıştım, hortumun boşta olduğunu görüp serise taktırmıştım. EGR'den farklı birşey sanmıştım. Arabayı çalıştırdığımda tahmini 0,2-0,4 bar civarı vakum yapıyordu. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Ozaman benim aracım EGR iptalli olarak gelmiş. Sıfır almıştım, hortumun boşta olduğunu görüp serise taktırmıştım. EGR'den farklı birşey sanmıştım. Arabayı çalıştırdığımda tahmini 0,2-0,4 bar civarı vakum yapıyordu. Ayhancım EGR borusu yalıtımlı metal boru olması lazım çünkü içerisinde oldukça sıcak egsoz gazı geçiyor.. debisi yüksek olduğundan çapı da yaklaşık 2 cm civarında.. bahsi geçen hortum dar, lastik ve vakum yapıyorsa EGR olmayabilir.. bi araştırmakta fayda var.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Arkaşlar arabayı çalıştırdım ve çalışır durumda, arabayı ilk aldığımda çıkık olan hortumu kapağın altında ek yerinden çıkarttım ve rolantide gürültülü çalışan motor birden rahatladı, daha düzenli çalışmaya başladı. Tekrar taktım ve yine aniden eski haline döndü, tekrar çıkattım yine çok net anlaşılır şekilde rahatladı. Zaten elimi koyduğumda sağda kalan taraftaki hortum vakum yapıyor. Ufak bir parçaya bağlı. Yeşil çizgili hortumunun yanındaki hortumda o parçaya bağlı ama o hortum firen merkezine gidiyor. EGR o ise iptal ettiğimizde motorun düzene girdiği kesin. Ayhancım EGR borusu yalıtımlı metal boru olması lazım çünkü içerisinde oldukça sıcak egsoz gazı geçiyor.. debisi yüksek olduğundan çapı da yaklaşık 2 cm civarında.. bahsi geçen hortum dar, lastik ve vakum yapıyorsa EGR olmayabilir.. bi araştırmakta fayda var.. Egsoz manifoltundan beyaz bir metal boru ayrılıyor. Tahminimce aleminyum ayada alaşımlı. O hortum dönerek emme manifoltunun oraya gidiyor. EGR gaz transfer borusu o sanırm. Benim dediğim resimdek ince lastik hortum. İptal ettiğimde, hani motoru yeni çalıştırırsınız sesli titreşimli çalışır, birde 5 dakka sonra ısınınca düzenli çalışır. İşte yeni çalıştırdığım motorda iptal edince 5 dk ısıtılmış gibi çalıştı. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Bu hortumdaki vakum nereden neden gelir, iptalinden sonra ucunu körlemelimiyiz yoksa atmozferden vakum çekmelimi. Aydınlatacak arkadaş varsa sevinirim. En sağlıklısını nedir? 1 Yorum bağlantısı
Tolga Canvar 21 Eylül 2009 Paylaş 21 Eylül 2009 Önceden boşta duruyordu sonradan körledim.Ama her hangi bir fikir yürütemiyorum.Hortumu takip edersen en son ufak bir elektronik cihaza gidiyor herhalde vakumu yapıyor.Yalnız senin anlattığında bir acayiplik var çünkü egr bildiğim kadarıyla rolantide devrede olmaz.Yani iptalin rolantide etkisi olmaması lazım.Bu kadar uğraştıktan sonra arabayla bir tur atmadınmı ki keşke o konuda da bişeyler belirtseydin.Bir de iptal vaziyette yakıt testi yap bakalım artık ortalamayı 4lt falan düşürürsün herhalde:) 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 21 Eylül 2009 Paylaş 21 Eylül 2009 Tolga bey deneyebilirsiniz. Rolantide bile çok net motor sesi değişimi farkediliyor. Fakat sessiz sakin bir yerde denemeyi yapmalısınız. Çıkarttığımda normal çalışıyor ve taktığımda rahatsız edici olmayan hafif bir tırıltı geliyor. Test sürüşüne çıktım ve fark hissediliyor. Güç dağılımı arttı ve genişledi. Biraz daha düşük devirde daha fazla güç veriyor ve bu fazla güçün dağılduğu alan genişledi. 3500 devire doğru güç azalırken şimdi 1800-4000 arası çok canlı oldu. EGR hakkında araştırma yaptım ve gerçek test sonuçları buldum. EGR konusu içinde paylaşıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 21 Eylül 2009 Paylaş 21 Eylül 2009 EGR açılımı http://www.otoclubturkiye.com/forum/MAF-ve-EGR...0&start=100 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts