İçeriğe Yönlendir

Fiesta da EGR var mı?

Misafir

Recommended Posts

Yok kafayı takma değilde olay şöyle;

Öğretmen bir arkadaşıma araç alacağız.Almanya da bir akrabası söylemiş buna" Ford dizel alma, Aimanya da problem çok çıkarttı" diye. Arkadaşımda 307 almaya kalkışıyor.Bende Ford alsın istiyorum.Forumlardan okuduklarım doğrultusunda dizel araçlarda EGR denen aletin çok problem yaptığı ve en çokta ford da bu durumun meydana geldiği tespitinde bulundum.En iyi kim bilir? Başına gelen bilir, kullanan bilir mantığıyla sizlerin tecrübe ve bilgilerinden faydalanmak istedim.Benim araç dizel değil zaten.Benzin kullanan araçta da olduğunu bilmiyordum açıkcası.

Eeeee akıl akıldan üstündür.Hem bilgi paylaşıldıkça güzel değil mi?

Egr sistemi,, benzin-diesel marka gözetmeksizin her zamane aracında vardır. Diğer markalarda kısaltması farklı olabilir. Ford haricinde egr arızası yaşanmadığını hangi kaynaklardan duydunuz??? :D

Çağlar Bey; Yazdıklarımı tam okumadığınızı düşünüyorum."Sadece Ford" olarak belirtmedim, "dizellerde " yazdım.Gözünüzden kaçmış olacak...

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Focus 2 benzilide galiba egr valfi var.netten arastirdigimda hep dizel araclar için cikiyor.aceba benzinli motorlarda egr nin farklı bir ismimi var yoksa egr dizel benzin fark etmeyip butun motorlar için tek tip mi?

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

EGR tüm araçlarda var. Belli bir yıldan sonra zorunludur. Bu yıl ise oldukça eskidir. DPF felan gibi de değil, katalitik gibi de değil. Benzinlide de dizelde de.

EGR ile boğuşmanın nedeni yanmamış yakıttan kurum birikmesi. Yazılım ile EGR nin açık olduğu kısmı kapatıyorlar (servis yapıyor) güncelledik diyorlar. Bir daha arıza vermiyor.

EGR sökülünce özellikle benzinlide silindir ısısı biraz yükselir,  yakıt hava karışım oranı aşağı çekilip "lean burn" haline getirilebilir. Ancak gördüğüm kadarı ile o zaman da "azot oksit" oranı artıyor. Bunu istemiyorlar, bu şekilde fabrika çıkışı motor istemiyorlar. Yoksa 4 litre yaktırmak mümkün.

MIVEC / VVTI / TIVCT bunlar hep otomatik lean burn tarafına yaklaşmayı hedefliyor ama yasak olduğundan yakınına kadar gelip bırakıyor. EGR iptal edilirse acaba bu valf zamanlama ayar sistemleri kendini adapte edip iyi bir noktada tutar mı? Güzel soru.

Bu hortumdaki vakum nereden neden gelir, iptalinden sonra ucunu körlemelimiyiz yoksa atmozferden vakum çekmelimi. Aydınlatacak arkadaş varsa sevinirim. En sağlıklısını nedir?

kapatılır. vakum külbütörden gelir klasikte. çok yeni nesillerde başka zımbırtı olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
HALİM DEMİREL

Tolga bey deneyebilirsiniz. Rolantide bile çok net motor sesi değişimi farkediliyor. Fakat sessiz sakin bir yerde denemeyi yapmalısınız. Çıkarttığımda normal çalışıyor ve taktığımda rahatsız edici olmayan hafif bir tırıltı geliyor.

Test sürüşüne çıktım ve fark hissediliyor. Güç dağılımı arttı ve genişledi. Biraz daha düşük devirde daha fazla güç veriyor ve bu fazla güçün dağılduğu alan genişledi. 3500 devire doğru güç azalırken şimdi 1800-4000 arası çok canlı oldu.

EGR hakkında araştırma yaptım ve gerçek test sonuçları buldum. EGR konusu içinde paylaşıyorum.

şu işi ben kendim yapabilirmiyim acaba, benimde epeydir kafamı kurcalıyor bu egr, nasıl yapcaz, bi tarif edebilirmisin ???

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...