Özay Uçar 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 arkadaşlar aracı aldığımdan beri vites kolu boşta iken durması gerektiği yerde durmuyor. sağa çektiğimde ortaya geliyor ama sola çektiğimde olduğu yerde kalıyor. hal böyle iken de 3-4 viteslere geçişlerde sıkıntı yaşıyorum. sanırım bir yayın kırılmasından bu sıkıntı yaşanıyormuş. internetten sipariş vereceğim tam olarak bu parçanın adı nedir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Parçacılar bu parçayı bilir.. www.yeniservisim.com adresinden Can Umut Baykan'a ulaşın... Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 arkadaşlar aracı aldığımdan beri vites kolu boşta iken durması gerektiği yerde durmuyor. sağa çektiğimde ortaya geliyor ama sola çektiğimde olduğu yerde kalıyor. hal böyle iken de 3-4 viteslere geçişlerde sıkıntı yaşıyorum. sanırım bir yayın kırılmasından bu sıkıntı yaşanıyormuş. internetten sipariş vereceğim tam olarak bu parçanın adı nedir? Benzer sorun bende de vardı. Götürdüğüm tamirci 2 parçadan bahsetti, sadece yay ise ucuz dedi, ama bir parça daha varmış o 150 tl falan dedi. Açtı, baktı 10 tl lik bir yay ile sorun çözüldü. Adını hatırlamıyorum ama yayın. Çok da anlamlı bir cevap olmadı herhalde bu. :lol2: Neyse, inşallah sizinki de sadece yay sorunudur. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Sadece yay degisimi muhtemelen yeterli olur. Yorum bağlantısı
Özcan Asa 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 ilk önce vites kutusunu açtır eğer sorun yay ise çok kolay hemen değişir , ama %50 ihtimalle vites alt çerçeve plastiğinin tırnağı kırılmış olabilir. sana tavsiyem eğer bu parça kırılmış ise parçacılarda 150 tl olmasına karşı reklam yasak adlı sitede indirimli 40 tl ye satılıyordu oradan sipariş edip halledersin kazasız belasız sürüşler dilerim :lol2: Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 bu durum siz ne yaptıktan sonra oluştu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Bu durum genelde kendiliğinden oluşur ama bilemem yinede tabi. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 2 Ekim 2009 Paylaş 2 Ekim 2009 Bu yay arabanın altından görünmüyor muydu?Lifte kaldırıp bakınca görünmesi lazım...Başka arabayla mı karıştırıyorum acaba... Yaşlılık işte.... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 Alttan yay falan görünmüyor bildiğim kadarıyla.. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 Bu yay arabanın altından görünmüyor muydu?Lifte kaldırıp bakınca görünmesi lazım...Başka arabayla mı karıştırıyorum acaba... Yaşlılık işte.... Yay bakalit parça ile vites kolu arasında duruyor Yorum bağlantısı
Özay Uçar 3 Ekim 2009 Yazar Paylaş 3 Ekim 2009 bu durum siz ne yaptıktan sonra oluştu ? ben arabayı aldıktan sonra oluştu :lol2: aldığımda bu şekildeydi. tabii ilk aracım olduğu için fark etmem biraz uzun sürdü. yanlış anlamadıysam vites kolunun etrafındaki körüğü açınca bu yayı görmek mümkün. sorması ayıp nasıl açılır bu körük, yayla uğraşırken körükten olmayalım. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 3 Ekim 2009 Yazar Paylaş 3 Ekim 2009 http://www.yeniservisim.com/FOCUS-1998-200...YAYI,PR-29.html parça bu sanırım... Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 3 Ekim 2009 Paylaş 3 Ekim 2009 http://www.yeniservisim.com/FOCUS-1998-200...YAYI,PR-29.htmlparça bu sanırım... aynen bu parça. Benden 10 lira almışlardı. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 5 Ekim 2009 Yazar Paylaş 5 Ekim 2009 bu gün vites körüğünü açtığımda vites kolunun sağında yayı gördüm. bakalip parçada bir çentik var ve sanırım yay normalde burada olması gerekiyor. ancak benim yay buradan çıkmış ve boşta duruyordu. viteskolunun etrafnda üç vidayla tutturulmuş bakalit bir parça var. yayı takmak için vidalarını sökerek o parçayı çıkarttım ancak yayı yerine takmayı bir türlü beceremedim. üstelik yayın ucu elimde hatırı sayılır bir delik açtı. baktım olmuyor topladım parçaları taktım yerine. takabilen varsa anlatsın da yararlanalım yahu. 1 Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 5 Ekim 2009 Paylaş 5 Ekim 2009 anlatma ile olmaz resim olması gerekiyor. yay dediginiz çentige geçmeyecek Yorum bağlantısı
Özay Uçar 8 Ekim 2009 Yazar Paylaş 8 Ekim 2009 anlatma ile olmaz resim olması gerekiyor. yay dediginiz çentige geçmeyecek usta bi resim çekip koyayım o zaman bi anlatıver sana zahmet. bu işi yapsan yapsan sen yaparsın yaşar usta :lol: Yorum bağlantısı
Özay Uçar 17 Ekim 2009 Yazar Paylaş 17 Ekim 2009 iyi geceler değerli fordcular bu gün vites körüğünü tekrar açtım dünya gözüyle şu yayı birkez daha görmek için. amann birde ne göreyim bizim yay kırılmış. elimde delik açmasının nedeni de kırılan yerin sivri olması. en kısa zamanda yayı alıp takmalı.... Yorum bağlantısı
Özay Uçar 28 Ocak 2010 Yazar Paylaş 28 Ocak 2010 yay on liraya parçacıdan alındı. takılması için özel servise gidildi. özel servis bu yayı ilk defa gördüğünü ve takılması için koltukların sökülmesi gerektiğini, dolayısı ile müracaat noktası olarak kaportacıyı gösterince pıl pırtı toplanıp servise gidildi, durum anlatıldı, 19 tl işçilik karşılığında yay takıldı. takılma işlemi sırasında orta konsol komple söküldü. sökülmesi gayet basit. konsolu tutan 3 vida var. ikisi bardaklıkların altında, biri arkada küllüğün altında.... işlem sonunda problem kısmen halledildi. 5 nci vitesten boşa alındığında kol hala ortaya gelmiyor. servisteki amca halatın sıkı olduğunu, sorunun bundan kaynaklandığını söyledi. sprey gibi bişey sıktı sağa sola ama cık. 5 nci vitesle hala başım belada... Yorum bağlantısı
Onur Demir 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 yay on liraya parçacıdan alındı. takılması için özel servise gidildi. özel servis bu yayı ilk defa gördüğünü ve takılması için koltukların sökülmesi gerektiğini, dolayısı ile müracaat noktası olarak kaportacıyı gösterince pıl pırtı toplanıp servise gidildi, durum anlatıldı, 19 tl işçilik karşılığında yay takıldı. takılma işlemi sırasında orta konsol komple söküldü. sökülmesi gayet basit. konsolu tutan 3 vida var. ikisi bardaklıkların altında, biri arkada küllüğün altında.... işlem sonunda problem kısmen halledildi. 5 nci vitesten boşa alındığında kol hala ortaya gelmiyor. servisteki amca halatın sıkı olduğunu, sorunun bundan kaynaklandığını söyledi. sprey gibi bişey sıktı sağa sola ama cık. 5 nci vitesle hala başım belada... Geçmiş olsun diyelim. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Bizim bankadan biri dizel fusion aldı, araç 100binde (yazıyor) Onunda vitesi bi garip, tam ortada duruyor bi sorun yok. Ama 1. ve 2. vitese geçirirken sola doğru çektiğimizde çok az mesafesi var. 5 ve geriye geçirmek için sağa doğru vites kolunu iteklediğimizde, Baya fazla gidiyor sağa doğru. Yada şöyle anlatayım; vites kolu tam ortadayken (bana öyle gelmiyor gerçekten tam ortada, Körükten anlaşılıyor zaten) düz ileri yaptığımızda 3. vitese geçmesi gerek vites biyere geçemiyor! 1ile 3ün tam arasına denk geliyor. Adama normal geldi ama benimkinden bariz farklı. Bunun sebebi ne olabilir ? Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak 21 Mayıs 2016 Paylaş 21 Mayıs 2016 Konuyu yanlış yere yazmışım benim vites kolu ortaya gelmiyor burada bir ustaya götürdüm vites halatı dedi. Burada okuduğum kadarı ile net bir cevap yok. Help me lütfen Yorum bağlantısı
Recommended Posts