Vahittin Teker 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 merhabalar 2 ay önce bir arkadaşıma 2000 mondeo ghia aldık otomatik ne yazıkkı kendisi 1 hafta önce 3 takla attı araç pert kendisi kaburga kırığıyla kurtardı. istediğim parçaları alabileceğimi söyledi. listem şu şekilde: 1- krom kapı kolları 2- maun ön göğüs 3- tavan lambası 4- 5- 6- 7- diğerlerine bilen ustatlarım doldurursa sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Tüm parçaları uyar. Neleri sağlam kaldı ? 1 Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Ben de radyatörüne talip olabilirim Ben de radyatörüne talip olabilirim Kaza geçiren arkadaşımıza acil şifalar dilerim,geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Otomatik şanzımanın radyatörü farklıdır. Bu arada su mu kaçırıyor??? Yorum bağlantısı
Vahittin Teker 7 Ekim 2009 Yazar Paylaş 7 Ekim 2009 kaportada ve tavanda göçmeler içi saglam klima ısı ayarlayıcısı olurmu mesela onunki digital Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Otomatik şanzımanın radyatörü farklıdır. Bu arada su mu kaçırıyor??? Evet Çağlar bey,bugün v6 ya park sensörü taktırıp eve geldiğimde aracın ön sağ tarafından damlacık olarak su aktığını gördüm.Sanayide radyatörün plastik çanağından kaçırıyormuş.Kimileri Plastik kaynak yapılabileceğini söyledi ama ben ikilem içinde kaldım.Bu arada dün haber verdiğim havale işi gene istanbul kanalıyla yarın size ulaşacak Sürücü koltuğuna göre sağ taraf... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Mondeo radyatörü tamir edilebilen tiptir. Yalnız, şanzıman yağ soğutma da içinde olduğu için, hidrolik yağı yere akacaktır: 1. Akan yağı en az seviyede tutmak ( yağ hortumunu yukarıda tutmak 2. Sonrasında yağı tamamlamak gerekir Ancak öncelikle lifte alıp su damlatan yerin iyi tespiti gerekir. Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Nasip olursa yarın tekrar sanayiye gideyim.Radyatörcü arkadaşın ifadesine göre radyatörün içindeki çanak plastik olduğu için tamir olmuyormuş ama bazılarıda plastik kaynakyapılabileceğini söylüyorlar. Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Mondeo radyatörü tamir edilebilen tiptir. Yalnız, şanzıman yağ soğutma da içinde olduğu için, hidrolik yağı yere akacaktır:1. Akan yağı en az seviyede tutmak ( yağ hortumunu yukarıda tutmak 2. Sonrasında yağı tamamlamak gerekir Ancak öncelikle lifte alıp su damlatan yerin iyi tespiti gerekir. Mondeo radyatörü tamir edilebilen bir tiptir derken plastik aksam kaynak olabilir mi demek istiyorsunuz?Suyun damladığı yer alttan görülüyor ,usta orası plastik aksam olduğu için kaynak olmaz dedi. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Sağlam olan her parça uyar...Hatta glx çakma ghıa bile olabilir. Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Aynen katılıyorum , her parçasını kullanabilirsiniz. Sensörler...Hatta uyarlanabilirse ve sizde yoksa yol bilgisayarı vs. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Mondeo radyatörü tamir edilebiliyor, genelde kazandan kaçırır, en azından İstanbul da mümkün. Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Mondeo radyatörü tamir edilebiliyor, genelde kazandan kaçırır, en azından İstanbul da mümkün. Evet kazan,ben çanak demişim İzmirde 6. sanayide bu tamiratı yapan varmış(plastik kaynak işi)Yarın ziyaret ederim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Tamir yapılırken, min, atf yağı kaçırsınlar, sonra da eksiği tamamlayın, buna dikkat! Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Çağlar Abi , ov şanzıman yağının kodu Wss m2c 202 b ve ben bu yağdan bulamadım .Onun yerine dexron 3 muadildir dediler .Bende ekledim.Yapılan işlem doğrumudur... Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 Çağlar Abi , ov şanzıman yağının kodu Wss m2c 202 b ve ben bu yağdan bulamadım .Onun yerine dexron 3 muadildir dediler .Bende ekledim.Yapılan işlem doğrumudur... Yağın tamamını mı değiştirdiniz?Vites geçişlerinde değişiklik oldumu? Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 (düzenlendi) yaklaşık 25000 km önce yazdığım kodlu yağla değişim yapmıştım.Ama geçen bayramda Ankarada ki ustam yağı kontrol etti ve eksik olduğunu söyledi.Yaşar Ustamı aradım ve bana dexron un muadil olduğunu söyledi.1lt yağ ekledim. ve 1 lt lik kutuda fazladan arabaya attım.Bu gün tekrar buradaki ustam kontrol etti ve eksik dedi.700 gr daha ekledik.Arabanın altında hergün 1 2 damla yağ sızıntısı var ama yaptığım kontrollerde bunun motor yağı olduğunu tespit etmiştik.Arka keçeden kaçırıyor.Sökmesi takması zaman alacağı için fazlada önemsemedim.yaklaşık 6 yıldır özellikle yazın damlama olur.Ama bazen günlerce olmaz da...Şimdi bu damlayan şanzıman yağıysa nereden geliyor. Arabanın vites geçişleri neredeyse hissedilmiyor. 7 Ekim 2009 tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 7 Ekim 2009 Paylaş 7 Ekim 2009 yaklaşık 25000 km önce yazdığım kodlu yağla değişim yapmıştım.Ama geçen bayramda Ankarada ki ustam yağı kontrol etti ve eksik olduğunu söyledi.Yaşar Ustamı aradım ve bana dexron un muadil olduğunu söyledi.1lt yağ ekledim. ve 1 lt lik kutuda fazladan arabaya attım.Bu gün tekrar buradaki ustam kontrol etti ve eksik dedi.700 gr daha ekledik.Arabanın altında hergün 1 2 damla yağ sızıntısı var ama yaptığım kontrollerde bunun motor yağı olduğunu tespit etmiştik.Arka keçeden kaçırıyor.Sökmesi takması zaman alacağı için fazlada önemsemedim.yaklaşık 6 yıldır özellikle yazın damlama olur.Ama bazen günlerce olmaz da...Şimdi bu damlayan şanzıman yağıysa nereden geliyor. Arabanın vites geçişleri neredeyse hissedilmiyor. Güzel.Forumda bazen ov yağ değişiminden sonra sıkıntı duyulabilir filan gibi düşünceler vardı. Demek ki aslı yokmuş:? Yorum bağlantısı
Vahittin Teker 8 Ekim 2009 Yazar Paylaş 8 Ekim 2009 mehmet abi arkadaş hastaneden çıksın motor kulaklarına bakacagım ilk iş kabut altını göremedim aracın polis parkında şu an. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ekim 2009 Paylaş 9 Ekim 2009 cc varsa tesisatı işe yarar. hatta ben bakıyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts