İçeriğe Yönlendir

Son yaşadığım tecrübe!...


Talip Eren

Recommended Posts

Talip Eren

arkadaşlar dün başıma gelen ve ancak bugün uzun uğraşlar sonucu çözdüğümüz arızayı paylaşmak istedim,başına gelen olursa faydası olabilir.aracımda sıralı lpg var ve dün akşam araba aniden çalışmamaya başladı(daha önce hep ilk marşda alırdı),olay akşam olduğu için bir arkadaşla beraber bildiğimiz kadarıyla müdahale etmeye çalıştık,ilk çalışma benzinle olduğu için direk benzin gelip gelmediğini kontrol ettim,enjektör kütüğündeki benzin giriş hortumunu söküp marşa bastık,gram benzin gelmiyor,üşenmeyip arka koltuğu söktük,benzin pompasına baktık çalışmıyor,kabloyu ölçtük,o anda voltaj okuduk,pompa gitti dedim,yaklaşık bir saat sonra tekrar marşa bastım tık aldı,ısınıp gazada geçti eve kadar gittim artık,sabah çalıştı 1 dakika sonra stop etti,gaza geçemeden.bir dahada çalışmadı.çağırdım servisteki arkadaşı,pompayı söküp baktık sağlam,tesisata falan giriştiler nerdeyse sigorta tablasının tamamı dağıtıldı,bütün ek yerleri,kablolar kontrol edildi benzin pompasına giden.artık döşemeyi sökmeye başladı kopuk yer varmı diye ama sorun görünmedi,yinede pompaya elektkrik gelmiyor,nadiren gelip gidebiliyor.ve sorun malesef lpg tesisatında çıktı,lpg düğmesinden motorun kendi ecusuna benzinde çalışması için sinyal gönderen kablo oksitlenmiş ve kopmak üzereydi,yani araç hep lpg de olduğunu zannedip benzin pompa ve enjektörlerini devreye sokmuyormuş,kablo değişip sağlamlandı ve olay çözüldü(bu arada benim lpg direk gazla çalıştıramıyor,onu denedik.düğmeye basılı iken kontağı çevirdik olmuyor).yani basit bir kablo arızası arabanın tün resisatını alt üst ettirdi,başınıza benzer durum gelirse bilginiz olsun,artniyetli birileri fazladan benzin pompası bile satabilir.en azından tesisat elden geçmiş oldu deyip teselli oluyoruz.biraz uzun oldu çok canımı sıktı bugün,paylaşmak istedim.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

faydalı bilgiler için teşekkürler Talip Bey. aklımızda bulunsun ...

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Teşekkürler talip bey. Benim araçtada silecek motorlarına giden sigortadan almışlar elektriği sileceğin sigortası atınca lpg de çalışmamaya başladı odamı arızalandı şimdi diye düşünürken atan sigortadan aldıkları ortaya çıkınca herşey düzeldi

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ne üstün körü iş yapıyor bu usta! lar veyahut usta zannedilenler. Biri bi yerden öteki silecekten. Tövbe vallaha :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

geçmiş olsun öncelikle ve bilgilendirme için teşekkürler.yalnız ben araç lpgde iken bile benzin pompası çalışıyor diye biliyorum.hatta ustam ufak bir kutu takacaktı lpg sistemine ki araç lpgde iken benzin pompası çalışmasın diye.

Yorum bağlantısı
Talip Eren

dediğiniz doğru,benzin pompası devamlı çalışıyor,banada lpg de iken pompayı durduran parça takalım diyen olmuştu,fakat bu durum daha farklı,kontağı çevirip marşa basıyorsunuz ama motor çalış komutunu almıyor,çünkü lpg li araçta komut lpg üzerinden gidiyor(lpg düğmesinin konumuna göre).

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

anladım sizde ki sorunu.çözümü bulunmuş önemli olan o geçmiş olsun tekrar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzer bir sorunda ben yaşamıştım...

Lpg tesisatının 2. enjektörden map'a giden kablo egr borusuna sürte sürte aşınmış ve şasi alıyordu... Bu esna da 2. enjektör çalışmıyordu..

Bunu da ancak ileri giderken yapıyordu, çünkü yüke binen motor öne yatıyor ve kablo o esnada temas ediyordu... Yaşar Usta ile tüm motor tesisatını sökmüştüm..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...