İsa Koca 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 arkadaşlar benyaklaşık 2 ay önce 2006 connet aldım.herşeyinden memnunum ama 2 ve 3 vites atışlarımda debriyajdan ayağımı çektiğimde tık diye gelen ses beni deli ediyor.Servise götürdüm şanzıman takozu dediler değiştirdiler yine aynı ses var.sağ aks dediler değiştirdim yine ses var motor üst kulak takozu dediler yine var.lütfen sizler böyle bir durunla karşılaştınızmı ne yapmam lazım.debriyajdan ayağımı çok hafif kaldırırsan bu sesi duymuyorum ama devri düşüyor. Yorum bağlantısı
Murat İmeci 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 Öncelikle araçınız hayırlı olsun. Bu konu daha önce yazılmıştı sanırım ,bu vites gecişlerindeki 'tık' sesi bütün connectlerden geliyor genelde düşük viteslerde duyulan bir ses ,bu durum baskı balatadaki bir boşluktan gelmektedir ,bazı arkadaşların servislere sormalarına karşın ,fabrika normal montajı demişlerdi ,son cıkan yeni connectlerde bu ses yine var mı bilemiyorun. Cok fazla kafanıza takmayın zamanla alışırsınız ,normal bir durum. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 Fordların klasik "aks boşluğu".. normal.. daha yumuşak vites geçişleri yapmaya çalışın.. zamanla alışıyor insan.. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 connecti tanımayan ustaların gazabına uğramışsınız,o ses kroniktir ve servise göre normaldir, 0 km aracımda o ses vardı yinede var !. değişen parçalara yazık olmuş Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 Ben aracımı sıfır aldım ve o ses benim aracımda da var...Hidrolik debriyaj olduğu için o sesi yapmaktadır.Ama debriyajı fazla hızlı çekmez iseniz o sesi fazla yapmıyor. Yorum bağlantısı
Aytaç Akyel 8 Ekim 2009 Paylaş 8 Ekim 2009 o ses aks boşluğundan yapıyor hemen hemen her ford da var o sesten. kafanıza takmayın düzeltmeniz mümkün değil Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Ekim 2009 Paylaş 9 Ekim 2009 Bu ses daha çok düşük devirde vites değiştirince çıkar. Yüksek devirli kullandığımızdan ben sesi hiç duymuyorum. Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu 9 Ekim 2009 Paylaş 9 Ekim 2009 Kafanızı takmayın benim connectde 2006 model debriyaj setini değiştireli 2 bin km oluyor fakat hiç bi fark yok...Tek çözümü yavaş geçmek seri kalkmaya çalışınca tak diyor beni de sinir eden bi durum fakat daha yavaş geçişlerde bu ses olmuyor...Zaten düşük viteslerde olduğu için biraz yavaş kalkmak çok büyük problem gibi gelmiyor bana ama benimde canımı sıkan bi durum... Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 9 Ekim 2009 Paylaş 9 Ekim 2009 Benim sıfır aldığım focusta bile aynı ses vardı. Bodruma giderken çok dar bir tünelden geçiliyor. Oradan geçerken cam açıktı. Tam geçerken sesi farkettim. Bir kaç kez debriyaja basıp bıraktım. Ses tünelin içinde öylebir yankılanıyor ki inanamazsınız. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 9 Ekim 2009 Paylaş 9 Ekim 2009 Bu ses aks boşluğundan gelmiyor tamamen hidrolik debriyajın mekaniğinden geliyor.Mesela örnek olarak şunu deneyin.Araç rolantide çalışırken vites boşta olsun ve debriyaja 10 saniye tam basılı tutun.Sonra ayağınızı debriyajdan sert bi şekilde çekin (vites yine boşta olacak) o sesi aynen duyacaksınız.Vites boşta ilen debriyajı sert ayağınızı çektiğinizde aksa güç gelmediği için o ses akstan gelmemektedir.Sakın bu parçalar için para harcamayın.Tamamen hidrolik debriyajın mekaniğinden gelmektedir.Kısacası bu ses normal aracınızda herhangi bir problem yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts