İbrahim Topçu 10 Ekim 2009 Paylaş 10 Ekim 2009 Benzinli 2009 ford focus aracıma kaput altı ses ve ısı izolatörü taktırmak istediğimde bu parçanın kaputa takılamadığını öğrendim.Çünkü monte etme yerleri kaputta yokmuş.Halbuki bu izolatör dizel araçlarda standart bulunuyor.Benzinli yeni focusuna kaput altı izolatör taktıran varsa yardımcı olabilir mi?Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 10 Ekim 2009 Paylaş 10 Ekim 2009 yerleri yoksa takmaya kararalıysanız yapıştırmaktan başka çare kalmıyor demektir.. Yorum bağlantısı
Görkem Yagtu 10 Ekim 2009 Paylaş 10 Ekim 2009 eğer keçeden bahsediyorsanız sabitleme parçaları gelen izolasyon keçesinin kutusundan çıkıyor. geçen sene bir arkadaşım takmıştı. ama gereksiz pahalı birşey bence. Yorum bağlantısı
Guest Yakup 11 Ekim 2009 Paylaş 11 Ekim 2009 hiç gerek yok neden taktırmak istiyorsunuz ki? araç içine faydası yok. Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 11 Ekim 2009 Yazar Paylaş 11 Ekim 2009 eğer keçeden bahsediyorsanız sabitleme parçaları gelen izolasyon keçesinin kutusundan çıkıyor. geçen sene bir arkadaşım takmıştı. ama gereksiz pahalı birşey bence. yeniservisim.com'dan kaput altı izolatörü alıcaktım fakat benzinli araçların kaputunda bunu takma yerlerinin olmadığını söylediler.yani monte aparatları ürünle geliyor olabilir ama kaputa takamıyosunuz bunu.ayrıca parça 230 TL. çokta pahalı değil bence lazım bişey çünkü motor ısısı aynen kaputa geciyor ve motor sesi de çabası.herhalde yakında kaput boyası renk atmaya sonrada kabarmaya başlar. Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 11 Ekim 2009 Yazar Paylaş 11 Ekim 2009 hiç gerek yok neden taktırmak istiyorsunuz ki? araç içine faydası yok. kaputa vuran motor ısısını ve içeri gelen motor sesini düşününce taktırmak istedim.araç içine faydası yoksa da motor ısısının kaput boyasına zararı olacağı kesin. Yorum bağlantısı
Eren Mutlu 11 Ekim 2009 Paylaş 11 Ekim 2009 kaputa vuran motor ısısını ve içeri gelen motor sesini düşününce taktırmak istedim.araç içine faydası yoksa da motor ısısının kaput boyasına zararı olacağı kesin. Kaput boyasına zarar verir diyorsunuz ama izalatör taktırdığınız zaman da motorunuz yeteri kadar hava alamayacak .. Bu da motorunuzun aşırı ısınmasına yol açabilir.. Unutmayın, Diesel ve Otto (Benzin) motorlarındaki tek fark çalışma prensibi değildir. Motorların çalışma sıcaklıkları arasında da ciddi farklar bulunur . Bu nedenle, benzinli araca takmamanızı öneririm .. (Zorlanmış taşınım ile yapılan soğutmaya da egel olursunuz! ) Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 11 Ekim 2009 Yazar Paylaş 11 Ekim 2009 Kaput boyasına zarar verir diyorsunuz ama izalatör taktırdığınız zaman da motorunuz yeteri kadar hava alamayacak .. Bu da motorunuzun aşırı ısınmasına yol açabilir..Unutmayın, Diesel ve Otto (Benzin) motorlarındaki tek fark çalışma prensibi değildir. Motorların çalışma sıcaklıkları arasında da ciddi farklar bulunur . Bu nedenle, benzinli araca takmamanızı öneririm .. (Zorlanmış taşınım ile yapılan soğutmaya da egel olursunuz! ) Hareket etmeyen bir motor sisteminden bahsetseydik dediğiniz gibi aşırı ısınma olabilirdi.Hareket halindeyken motora önden hızla giren soğuk havanın etkisiyle aşırı ısınma olacağını sanmam.Ayrıca izolatörün bulunduğu yer kaputa yapışık olduğundan havayı kesebilcek bir yerde değil.Zaten motor çok ısındığında radyatör soğutma fanları devreye giriyor.Daha önce kullandığım '99 benzinli focus I aracımda bu izolatör vardı ve en sıcak yaz aylarında dahi fanın devreye girdiğini pek hatırlamıyorum hararet göstergesi hiç yükselmezdi bile.Bence bu parçanın zararından çok faydası daha fazla. 1 Yorum bağlantısı
Eren Mutlu 12 Ekim 2009 Paylaş 12 Ekim 2009 Hareket etmeyen bir motor sisteminden bahsetseydik dediğiniz gibi aşırı ısınma olabilirdi.Hareket halindeyken motora önden hızla giren soğuk havanın etkisiyle aşırı ısınma olacağını sanmam.Ayrıca izolatörün bulunduğu yer kaputa yapışık olduğundan havayı kesebilcek bir yerde değil.Zaten motor çok ısındığında radyatör soğutma fanları devreye giriyor.Daha önce kullandığım '99 benzinli focus I aracımda bu izolatör vardı ve en sıcak yaz aylarında dahi fanın devreye girdiğini pek hatırlamıyorum hararet göstergesi hiç yükselmezdi bile.Bence bu parçanın zararından çok faydası daha fazla. Tekrar söylüyorum , motordan motora (tasarımdan dolayı) farklar vardır ve bu parça orjinalinde motora konulmamışsa elbet bir sebebi vardır .. Motor hareket etse dahi önden gelen hava belki bizim bu motorları soğutmaya yetmiyordur .. O nedenle kesin birşey söylememek lazım .. Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 12 Ekim 2009 Yazar Paylaş 12 Ekim 2009 Tekrar söylüyorum , motordan motora (tasarımdan dolayı) farklar vardır ve bu parça orjinalinde motora konulmamışsa elbet bir sebebi vardır .. Motor hareket etse dahi önden gelen hava belki bizim bu motorları soğutmaya yetmiyordur .. O nedenle kesin birşey söylememek lazım .. Bu izolatörün konulmamasının bir sebebi olsa gerek fakat beni asıl endişelendiren kaputa vuran motor ısısı.Aracın rengi de opak beyaz olunca motor sıcaklığının boyaya yapabileceği yan etkiler de ister istemez aklıma geliyor.Güneş ışığı bir yandan motor ısısı bir yandan bakalım bizim kaput boyası nasıl kavrulcak görücez.Firmanın verdiği boya garantisi de 3 yıl.Bu 3 yıl içinde zaten boyaya pek birşey olmaz böylece firma da kendini kurtarır olan yine müşteriye olcak anlaşılan. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 12 Ekim 2009 Paylaş 12 Ekim 2009 benim araba 9 yaşında ve kaput izolatörü yok.o kadar yaşta olmasına rağmende boyanın o kısmında herhangi bir değişim gözlemlemedim.Isının boyaya o derece zarar vereceğini sanmoyorum.çünkü üretim-prototıp çalışmaları yapılırken o bölgeye gelecek olan tahmini ısı değerleri bilgisayar ortamında bulunup, yüzeyde istenen boya kalitesi firma tarafından belirli şartname değerleri sağlanması karşılığında uygulanır.müşteriden dönen geri bildirimler sonrası iyileştirme çalışması yapılır.fordun da bu şartları sağlamadan üretim yapacağını sanmıyorum.(not:yeni fiestalar hariç. ) Yorum bağlantısı
İbrahim Topçu 14 Ekim 2009 Yazar Paylaş 14 Ekim 2009 Cevaplarıyla yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler..Sonuçta ford kaputa izolatör monte yerleri yapmayarak bu yedek parçayı benzinli focus'lara satmamayı ve kar elde etmemeyi göze almış.Ford'un bir bildiği vardır sanırım. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 14 Ekim 2009 Paylaş 14 Ekim 2009 O madde aracın dışından duyulan motor sesini azaltmaktan başka bir işe yaramıyor,benimki de 9 senelik ve kaputda herhangi bir renk değişmesi yok ve fazlada ısınmıyor zaten. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Arkadaşlar yeni konu açmadım inşallah bu şekilde de değerli önerilerinizi alabilirim. Sorun şu: Araç içeri aşırı motor sesi alıyor. Lpg enjektörlerinin sesini duyuyorum. Özellikle ani gaza bastığımda ve yüksek devirdeyken birden ayağımı gazdan çektiğimde de ses geliyor. Bunu önlemek için acaba bu ön kaput izalatörünü alsam herhangi bir fayda sağlar mıyım? Yukarıdaki mesajları okuyunca kaputta bunun için yer var mı yok mu onu bilmediğimi farkettim, belki de gerek yoktur. http://www.fordburada.com/default.asp?git=9&urun=385912 Klipsler dahil 150 tl ye maloluyor. Fiyat performans olarak alınabilir mi sizce? Değerli önerilerinizi bekliyorum. Bu sesten kurtulamazsam Mondeo alıcam Yorum bağlantısı
Turkay Enez 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 Benim aracımda olmasaydı, ben alırdım. Hem görüntü hem de sesin azalmasını sağlar... Fiyat da bence normal... Bunu alırsanız takmadan önce keçenin altına bir de firex sünger yapın. Tadından yenmez... Ben kendi aracıma yapmıştım. Detayla 6. iletide... http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/217966-2005-trend-tdci-sedan-en-sessizinden/page__fromsearch__1 Arkadaşlar yeni konu açmadım inşallah bu şekilde de değerli önerilerinizi alabilirim. Sorun şu: Araç içeri aşırı motor sesi alıyor. Lpg enjektörlerinin sesini duyuyorum. Özellikle ani gaza bastığımda ve yüksek devirdeyken birden ayağımı gazdan çektiğimde de ses geliyor. Bunu önlemek için acaba bu ön kaput izalatörünü alsam herhangi bir fayda sağlar mıyım? Yukarıdaki mesajları okuyunca kaputta bunun için yer var mı yok mu onu bilmediğimi farkettim, belki de gerek yoktur. http://www.fordburad...t=9&urun=385912 Klipsler dahil 150 tl ye maloluyor. Fiyat performans olarak alınabilir mi sizce? Değerli önerilerinizi bekliyorum. Bu sesten kurtulamazsam Mondeo alıcam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Turkay Bey teşekkür ederim. Sabah işe gelirken üşenmedim baktım kaputun altında klips yeri var mı diye var. Diğer arkadaşların yorumlarını alabilsem keşke. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Bunu koyan boşa koymuyor.. mutlaka işe yarar... Benim arabamda olmasa ben takardım, benim tüm arabalarımda oldu... 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Yorum beklemene gerek yok. Ben olsam çoktan siparişi vermiştim... İlave olarak şunu da belirtmem lazım: İzolatörün olmaması sıcaklık dolayısıyla kaput boyasına zarar vermez, izolatörün takılması da motora hararet yaptırmaz... Turkay Bey teşekkür ederim. Sabah işe gelirken üşenmedim baktım kaputun altında klips yeri var mı diye var. Diğer arkadaşların yorumlarını alabilsem keşke. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 Bunu koyan boşa koymuyor.. mutlaka işe yarar... Benim arabamda olmasa ben takardım, benim tüm arabalarımda oldu... Üstadlar yorum yapsa diye bekliyordum bende Alper Beye yavaştan ben bir sorayım bakalım elinde var mı? Teşekkür ettim Abi. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 2,0 focusta vardı şimdiki aracımdada var ... olmasa içim rahat etsin diye bile takardım sanırım ... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Kasım 2012 Paylaş 16 Kasım 2012 (düzenlendi) Kesinlikle alın, hararetle falan ilgisi yoktur, ayarıca dizel motor daha yüksek ısılarda çalışır, zira bildiğiniz gibi sıkışan havanın ısınması ve üzerine mazot püskürtilmesiyle ateşleme yapar, yani daha yüksek sıkıştırmaya, daha yükse ısıya ve daha sağlam bir yapıya sahiptir, kısaca izalatör lazım, altına firex bencede gerekli, bugün aradım bulamadım, eve gidince artan malzemem vardı, hemen izalatörün altına, kaputa yapıştıracağım. 16 Kasım 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 19 Kasım 2012 Paylaş 19 Kasım 2012 ben yan sanayii aldım 100 tl. yanında klipsleri de vardı. kolayca monte ettim.çok ta şık oldu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 19 Kasım 2012 Paylaş 19 Kasım 2012 Alper Bey stokta olmadığını söyledi Bakalım başka yerden bulabilecek miyim. Yorum bağlantısı
Buğrahan Korkut 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 (düzenlendi) konuyu hortlatıyorum ama benzinli focusa montajını gerçekleştiren var mı şuan da? ben netten bikaç yerden buldum henüz burdaki parçacılara sormadım ama: http://www.yedekparc...2010-iTHAL.html http://www.kirazciog...ksami-ithal.htm buda klips http://www.fordburad...it=9&urun=84313 yarın sanayiye gidip birde ordan fiyat alıyım. netten ızolatör hariç klips+kargo ücreti vereceğiz bakalım hangisi mantıklı olacak. 5 Mayıs 2013 tarihinde Buğrahan Korkut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cumali Serkan DÖNER 5 Mayıs 2013 Paylaş 5 Mayıs 2013 ben arkadaşım dizelinden söküp kendi benzinli aracıma taktım birebir uyuyor.maaşı alınca bende alıp takıcam Yorum bağlantısı
Recommended Posts