Yasin Çelik 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 arkadaşlar sabah işe gelirken kadranın sol alt tarafındaki ünlem işareti bulunan lamba yandı. zaten trafik sıkışıktı bende hemen stop edip tekrar çalıştırdım lamba söndü. neden böyle oldu anlamadım. sorun nedir acaba ? not: motor arıza lambası değil onun üzerindeki ünlem işaretli lamba Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Sanırım o lamba motor arıza ışığından daha önemli.Yani daha dikakt edilmesi gereken bir durum.Mesela atıyorum motor arıza ışığı yandı ama buna rağmen yola devam edildi araç hararet yaptı işte ozaman bu ışık yanar..Çünkü motor artık performanslı çalışmıyor demektir. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Otomatik şanzıman arıza ve kesintisiz soğutma sistemi lambası. Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Geçici veya sürekli, birden oluşan ani elektriksel arızalarda ünlem işaretli lamba yanar..Yani aracın düşük voltajla çalışan sensörlerinde değil,onlardan gelen bilgileri enerjiye dönüştürmek için kullanılan otomatik şanzuman yada motorun 12v ile çalışan kısımlarındaki arızalardan kaynaklanır.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Yani motor arıza ışığından biraz daha önemli bir ışıktır diyebilirmiyiz..Benim aklımda hep öyle kalmışta Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 13 Ekim 2009 Yazar Paylaş 13 Ekim 2009 (düzenlendi) dediğim gibi sabah trafik vardı çok yavaş ilerliyordu dur kalk filan bende bekleme süreleri uzadığında aracı boşa alıyorum zaten bu lambada tam o sırada yandı boşa aldım lamba yandı hemen stop ettim ardından hemen çalıştırdım bi sorun yok. Ama neden yandı hala anlıyamadım. he şu anda yanmıyor az önce tekrar kontrol ettim yanmıyor ama napim şaşırdım 13 Ekim 2009 tarihinde Yasin_ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Sanırım o lamba motor arıza ışığından daha önemli.Yani daha dikakt edilmesi gereken bir durum.Mesela atıyorum motor arıza ışığı yandı ama buna rağmen yola devam edildi araç hararet yaptı işte ozaman bu ışık yanar..Çünkü motor artık performanslı çalışmıyor demektir. Bu doğru,motor suyu kalmasa bile 2 silindir hava soğutma olarak çalışır,araç 2 silindir ile gider ve bu ışık yanar. Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Bu doğru,motor suyu kalmasa bile 2 silindir hava soğutma olarak çalışır,araç 2 silindir ile gider ve bu ışık yanar. Motor suyu kalmayan focusta (F1) Motor arıza lambası yanar bir müddet sonra yanıp sönmeye başlar. Başıma uzun yolda denk geldi ordan biliyorum. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 13 Ekim 2009 Yazar Paylaş 13 Ekim 2009 Merak edip şimdi gidip kontrol ettim 1) motor suyu tam 2) motor yağı tam 3) şanzıman yağı tam 4) hidrolik seviyeleri normal 5) kayışlar sağlam 6) herhangi bir kablo vs yerinden çıkmış değil Yani gözle yaptığım kontrollerde bi anormallik yok. şu an lamba da yanmıyor zaten ama neden böyle yaptı kafayı yemek üzereyim Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 sizi denemiş bakalım aracı seviyonuz mu diye. bi kere bizimde yanmıştı ilk aldığımızda anlam verememiştim. bir daha yanmadı ne de arıza verdi. bende şehir içi dur kalkta arada boşa alıyorum. sorun yaratır mı ki Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 13 Ekim 2009 Yazar Paylaş 13 Ekim 2009 sizi denemiş bakalım aracı seviyonuz mu diye. bi kere bizimde yanmıştı ilk aldığımızda anlam verememiştim. bir daha yanmadı ne de arıza verdi. bende şehir içi dur kalkta arada boşa alıyorum. sorun yaratır mı ki uzun süreli beklemelerde sık sık yapıyorum bu boş olayını. zaten sanırım 1 dakika ve üzeri beklemelerde de tavsiye ediliyor. sonuçta zaten kendim rahatsız oluyorum altımda gitmek isteyen bişi var kendini itiyo bende onu durdurmak için frene basıyorum.Ne zamana kadar dayanırki.bence sorun yaratmaz. eski dönemlerde zaten otomatik vitesi kendim manuel kullanıyordum daha triptronikler bu kadar yaygın değildi Bu arada bu arıza ışı işini napsak ya Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Cevapları merakla bekliyorum, başıma gelmeden ne olduğunu öğrenebilmek için umarım sizinkide dikkatinizi yoklayıp gitmiştir, ciddi birşey değildir. Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 13 Ekim 2009 Yazar Paylaş 13 Ekim 2009 Cevapları merakla bekliyorum, başıma gelmeden ne olduğunu öğrenebilmek için umarım sizinkide dikkatinizi yoklayıp gitmiştir, ciddi birşey değildir. Valla bende cevapları bekliyorum Yorum bağlantısı
Yasin Çelik 13 Ekim 2009 Yazar Paylaş 13 Ekim 2009 Valla bende cevapları bekliyorum Sorunu çözemedikmi arkadaşlar? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Sorunu çözecek bişey yok ki..Osman abi demiş işte Geçici veya sürekli, birden oluşan ani elektriksel arızalarda ünlem işaretli lamba yanar diye..Akünüzle ilgili veya elektriksel bir sıkıntınız olabilir.Bunu da gözle kontrol ile anlamanız mümkün değil.Tekrarlarsa kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 13 Ekim 2009 Paylaş 13 Ekim 2009 Yasin bey elektrik işi ciddi iştir, Osman ustaya uğramanız mümkünse bence bi gösterin, arıza kaydından bakabilir yanılmıyorsam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts