İlker Özsöylemez 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Merhaba, 3 yıldır Ford C-Max TDCI - Trend kullanıcısıyım aracım 75.000km'de bu yıl hiç yaşamadığım bir arızasıyla karşılaştım, gerçi konuyla ilgili forumda yorumlar var. Basitçe Araçta ilk önce devir düşmesi ve hangi vitesde olursa olsun 3000 devri aracın geçmemesi ve siyah bir duman çıkması gaza yüklendiğimde. Bunu ilk gösterdiğimde Bodrum Ford servisinde EGR arızası dediler motorun üstünde bir parçayı temizlediler fakat sonra tekrar aynı arızayı yapınca aynı servisde EGR denen döküm parçayı komple söküp borusuyla filan herbir yerini temizlediler, buradaki teknisyen arkadaş istersen iptal edebilirim diyede sordu ama servis yetkilisi bunun iyi olmayacağını söyleyince vazgeçtik. Şimdi aynı sorunum aracın 3000 devri geçmemesi ve duman olayı devam ediyor işin garibi aracı stop edip 2-3 dk sonra çalıştırdığımda normale dönüyor ama sonra tekrar aynı şeyi seyir halindeyken devam ediyor. Şimdi İzmir'de 75.000 km bakımına gireceğim, EGR'nin fiyatı oldukça pahalı söylenen 1200-1300 tl civarıydı, Fakat yurtdışında €100'ya temin edilebileceğini duydum, bunuda araştıracağım. Konuyla ilgili bilgi, tecrübeleriniz ve çözümleriniz için yardımınızı rica ederim dostlar. İLKER ÖZSÖYLEMEZ İZMİR / İlkeroz35@hotmail.com Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 İlker bey aynı sorun benim sattığım c-max da olmuştu,turbo dan motora giden borunun altında yağlanma oluyor ise parçanın ismini tam olarak hatırlayamıyorum(borunun içinde)onu değiştirmiştim ve düzelmişti aracım. Yorum bağlantısı
İlker Özsöylemez 25 Ekim 2009 Yazar Paylaş 25 Ekim 2009 Arkaşdaşlar Merhaba, 2004 Cmax Dizel aracımı 75.000 bakımına soktum, saolsun İzmir Ford Club tr anlaşmalı İzmir Ford Ustaeller servisi oldukça ilgilendiler, ilgileri için kendilerine teşekkür ederim. Esas konumuza gelince aracımda EGR arızası vardı, aslında kapatmak istiyordum arızasından dolayı, ama Ustaeller'deki ustamız, aracın bu devre dışı bırakacağımız bu EGR den dolayı arıza lambasının sürekli yanacağını ve bununda iptal programının daha servislere verilmemesinden arızayı hafızadan silemeyecek olmalarından şimdilik iptal etmedik, anlıyacağınız 3000 devrin dışına çıkamadan ve ağır gazlanmaya devam ediyorum. Sizden ricam EGR'sini iptal eden arkadaşlar bu Motor Arıza ikaz lambasının yanmamasını veya arıza iptalini nasıl çözdüler yardımcı olabilirseniz sevinirim ? Teşekkürler İlker ÖZSÖYLEMEZ İzmir / 1973 Yorum bağlantısı
İlker Özsöylemez 25 Ekim 2009 Yazar Paylaş 25 Ekim 2009 Teşekkürler , EGR'yi iptal edince arıza ikaz lambası yanmıyormu sürekli göstergede ? Bu meredin yüzünden çok sevdiğim aracımdan soğudum, içimden mecbur kalmadıkça binesim gelmiyor artık. İlker Özsöylemez İzmir / 1973 Yorum bağlantısı
İlker Özsöylemez 25 Ekim 2009 Yazar Paylaş 25 Ekim 2009 İstanbula gelirseniz Mehmet Gazihan var, dizel profesörü. Aracınıza uygun, size özel bir chip yazar ve EGR nizi de iptal eder. Sağlıcakla binersiniz. Onun yaptıklarını servis yapamaz. Sefa bey, çok teşekkürler İnşallah 1 -2 ay içinde izinde Kocaeli'ye gelicem izin için Ustamıza mutlaka uğramak isterim mutlaka adres telefon varsa çok sevinirim. İzmir'de gitmiş olduğum özel servisde araştırdı bulamadı bu chip olayını. Bu olayı çözersem süper olacak benim için forumda egr için okumadığım yorum kalmadı. Hakkaten en iyi egr iptal edilmiş egreymiş. Çok teşekkürler İlker Özsöylemez Yorum bağlantısı
İlker Özsöylemez 25 Ekim 2009 Yazar Paylaş 25 Ekim 2009 İlker bey aynı sorun benim sattığım c-max da olmuştu,turbo dan motora giden borunun altında yağlanma oluyor ise parçanın ismini tam olarak hatırlayamıyorum(borunun içinde)onu değiştirmiştim ve düzelmişti aracım. Teşekkürler Fatih bey , Sorim ben onu benim ustaya özel servisdeki, olmadı bir giderim baksınlar bakalım o boruya. Yorum bağlantısı
Hüseyin Zeytin 4 Kasım 2009 Paylaş 4 Kasım 2009 Arkadaşlar bu sorun c max araçlarda standart mı?Olmak zorunda mı yani?Veya egr iptalinden başka hiç mi çözümü yok?Daha geçen hafta Hopadan Trabzona giderken 3 kere durmam gerekti 175 km lik yolda.Valla ben bu işten tırstım dönüş yolunda yapmadı.Ama bence gaz vites ve devir arasında garip bir ilişki var sanki bu durum için.Mesela dönüş yolunda (Trabzon-Hopa) çok fazla 5.vites kullanmadım zaten yağmur hiç eksik olmadı üstümden 2 saat boyunca ve bu sorunla karşılaşmadım. 5. Vites devir 1800-2200 arası uzun süre gidince oluyor sanırım bu olay bence yazılım hatası olması olası.Çünkü arabayı durdurup 1-2 dakika bekleyip çalıştırınca neden herşey normale dönüyor ve servislerde bu sorunu söyleyince neden garip garip bakıyorlar(Trabzonda Serviste öyle olmuştu)? Bu site gerçek bir oto okulu ben birçok şeyi burdan öğrendim Allah Razı Olsun Siteyi kurup işleten arkadaşlardan... Yorum bağlantısı
İlker Özsöylemez 5 Kasım 2009 Yazar Paylaş 5 Kasım 2009 Arkadaşlar bu sorun c max araçlarda standart mı?Olmak zorunda mı yani?Veya egr iptalinden başka hiç mi çözümü yok?Daha geçen hafta Hopadan Trabzona giderken 3 kere durmam gerekti 175 km lik yolda.Valla ben bu işten tırstım dönüş yolunda yapmadı.Ama bence gaz vites ve devir arasında garip bir ilişki var sanki bu durum için.Mesela dönüş yolunda (Trabzon-Hopa) çok fazla 5.vites kullanmadım zaten yağmur hiç eksik olmadı üstümden 2 saat boyunca ve bu sorunla karşılaşmadım. 5. Vites devir 1800-2200 arası uzun süre gidince oluyor sanırım bu olay bence yazılım hatası olması olası.Çünkü arabayı durdurup 1-2 dakika bekleyip çalıştırınca neden herşey normale dönüyor ve servislerde bu sorunu söyleyince neden garip garip bakıyorlar(Trabzonda Serviste öyle olmuştu)?Bu site gerçek bir oto okulu ben birçok şeyi burdan öğrendim Allah Razı Olsun Siteyi kurup işleten arkadaşlardan... Hüseyin bey merhaba, Sorun Cmax'lerde daha fazla gibi görünüyor, sitede dizeli olan arkadaşların çoğu bu konudan muzdarip. Sizin aracınızın yaptığı gibi benim aracımda 1 -2 dk kontağı kapatıp çalıştırdığımda düzeliyordu, ama artık düzelmiyor bu geçici bir çözüm oluyor, araca bu yüzden güvenemiyorsunuz sollama yaparsanız her an arızaya geçip allah korusun yolda bırakabilir onun için dikkat edin. Çözüme gelince ya iptal edilecek ki en iyisi bu, bunuda yaptığınızda arıza ışığınız yanacak onuda bir programla hallediyorlarmış ama öğrendiğim kadarıyla bunu yapan bir tek İstanbulda Sefa beyin belirttiği ustamız var, İzmir veya başka illerde egr iptal edip hafızadan silen ustamıza sitede rastlayamadım varsa da bir haber etsin hepimize, diğer çözümde yenisi takmak oda malum burda çok pahalı 1000tl-1300tl arasında, Almanya'da ise €225'ya Valeo markasıyla bulabilirsiniz, internet üstünden satışı mevcut. Yorum bağlantısı
Ahmet Küçük 16 Şubat 2011 Paylaş 16 Şubat 2011 2005 c-max tdci .. bende de motor sistem arızası verdi. bilgisayara bağlandı.. -egr donmuş hatası -cd hatası -ısı sensörü hatası verdi.. hataları sildirdik..tekrarladı.değişecek dediler..ama bende ne çekişten düşme ne başkabir şikayet yok.. kafam karışık..şimdi motor sistem arızası vermiyor ama ben soğudum.. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 16 Şubat 2011 Paylaş 16 Şubat 2011 2005 c-max tdci ..bende de motor sistem arızası verdi. bilgisayara bağlandı.. -egr donmuş hatası -cd hatası -ısı sensörü hatası verdi.. hataları sildirdik..tekrarladı.değişecek dediler..ama bende ne çekişten düşme ne başkabir şikayet yok.. kafam karışık..şimdi motor sistem arızası vermiyor ama ben soğudum.. Böle ufak şelerden sogumayın arabanızdan sogusam ben sogurdum başıma neler geldi neler arabayı 22.300 tl ye aldım bana 30.000tlyi geçti daha fazla hatta. neyse egr özel serviste 600-700tl arası fiyati. yetkili serviste 1000tl benimde 2-3 kere verdi degişmesi gerekiyor dedi temizlettim. bi kere sensörü baskı balata degısınce + carbon clean yapılırken zaten tum yakıt sıstemı temızlenıyor ondan sonra egr ıle ılgılı bı hata vermedı verse degıstırecektım bende böle ufak şelerden sıkmayın canınızı Saygılar Yorum bağlantısı
İlker Ayhan 17 Şubat 2011 Paylaş 17 Şubat 2011 Böle ufak şelerden sogumayın arabanızdan sogusam ben sogurdum başıma neler geldi nelerarabayı 22.300 tl ye aldım bana 30.000tlyi geçti daha fazla hatta. neyse egr özel serviste 600-700tl arası fiyati. yetkili serviste 1000tl benimde 2-3 kere verdi degişmesi gerekiyor dedi temizlettim. bi kere sensörü baskı balata degısınce + carbon clean yapılırken zaten tum yakıt sıstemı temızlenıyor ondan sonra egr ıle ılgılı bı hata vermedı verse degıstırecektım bende böle ufak şelerden sıkmayın canınızı Saygılar yalçın bey geçen hafta değiştirdim. 400 tl ye orjinalini aldım. 50 tl ye de değiştirdim. ama bi yakmaya başlaşınca tekrar tekrar yakıyo araç..bana da bıkkınlık geldi Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Şubat 2011 Paylaş 18 Şubat 2011 yalçın bey geçen hafta değiştirdim. 400 tl ye orjinalini aldım. 50 tl ye de değiştirdim. ama bi yakmaya başlaşınca tekrar tekrar yakıyo araç..bana da bıkkınlık geldi Değiştirdikten sonra arıza vermemesi lazım egr den IDS ye baglatıp arızaları sildirin test yaptırın yenı guncelleme varsa yüklettirin Benim bi arkadaşımdada motor sistem arızası veriyordu 3000 deviri geçmiyordu egr zannetmiştik. servise gittik IDS Ye baglattık bi sensör degişecek dendi o hata verıyormuş 100-150lıralık bısedır Bi sizde detaylı olarak IDS De hata verdıgınde test yaptırın bence Yorum bağlantısı
Abidin Akpınar 19 Mart 2011 Paylaş 19 Mart 2011 Benim aracımda da yanıyor şu an. Geçen hafta serviste Egr yi temizlettirdim ama tekrar yanmaya başladı. Sonuç olarak MAF sensörünün değişmesi gerektiğini söylediler. 460 TL Yorum bağlantısı
Burak Bölükbaş 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 arkadaşlar benim c max te motor arızası verdi incelediler ve egr yağ eksiltmiş dediler bu gün aradılar işçilik garantiye girdi ama yağ 270 tl dediler araç daha 7.000 km de ve alalı 1 yıl olmadı sizce ne yapmalıyım? ford destek hattına şikayette bulundum. öneri ve görüşleriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Burak Bölükbaş 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 euro 5 dizellerde kullanılan dps sistemi yağıymış liresi 1000-1.200 tl civarıymış 200 ml eksiltmiş benimki 270 tl yani sonuçta ford alırken sorun euro 5 ise almayın çünkü her 45.000 de bu yağı değiştireceklermiş 1 litre kadarmış bu değişim miktarı da maliyeti 1000 tl demek skandal..... Yorum bağlantısı
Hüseyin Dönmez 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 euro 5 dizellerde kullanılan dps sistemi yağıymışliresi 1000-1.200 tl civarıymış 200 ml eksiltmiş benimki 270 tl yani sonuçta ford alırken sorun euro 5 ise almayın çünkü her 45.000 de bu yağı değiştireceklermiş 1 litre kadarmış bu değişim miktarı da maliyeti 1000 tl demek skandal..... skandalın daniskası bune imiş altın moleküllerim var içinde.yağı siz içmediniz ya o eksiltme neden garantiye girmemiş.bence para vermeyin serviste yüksek sesle hakkınızı arayın.olmadı şikayet edin Sefa Bey, Bu gün Bursa'da iki ayrı yetkili servisi dolaştım fakat ikisi de EGR iptalinin C-max'de mümkün olmadığını söylediler. Bu konuda verdiğiniz isim halen çalışmaktamıdır ve nasıl ulaşabiliriz? mustafa bey sizinkidemi sorun çıkardı.havalardan olmasın bu ya bu ne bulaşıcı hastalık gibi.aşımı üretsek ne Yorum bağlantısı
Burak Bölükbaş 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 ford şikayet hattını aramış ve itiraz etmiştim 7000 de bu yağ niye eksilir diye ve serviste de biraz sesli konuştum tabi sonuçta cuma günü istanbuldan ve servisten ayrı ayrı arayıp yaağ parasını da garantiye dahil ettiklerini haber verdiler. ama ben yağın niye eksildiğini öğrenemedim, kimse bana düzgün bi açıklama yapmadı Yorum bağlantısı
Oguz Can 13 Haziran 2011 Paylaş 13 Haziran 2011 bugün mondeo tdci aracımın egr'sini iptal ettirdim arıza ışı yakmadı araç şuan herşey yolunda mekanik olarak conta kesilerek iptal edildi gaz tepkilerinin arttığını hissettim %3-4 belkide psikolojiktir ama en azından aracıma zararı olan gereksiz ve pahalı bir parçadan kurtuldum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Haziran 2011 Paylaş 13 Haziran 2011 dps sistemi de neymiş , dpf olmasın sakın? Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin-2 18 Ağustos 2011 Paylaş 18 Ağustos 2011 Benim aracımda da yanıyor şu an. Geçen hafta serviste Egr yi temizlettirdim ama tekrar yanmaya başladı. Sonuç olarak MAF sensörünün değişmesi gerektiğini söylediler. 460 TL Slm 2006 Focus'a LPG taktırdım P 0404 hatası verdi. LPg firması EGR geri Dönüşüm valfinin temiz olup olmadığını kontrol etmemi istedi Abidin bey Siz EGR'yi nerede temizlettiniz ben de bi uğrayım Teşekkurler Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin-2 19 Ağustos 2011 Paylaş 19 Ağustos 2011 Sizin arabanızda EGR yok. LPG Şirketinin attığı e-posta aynen şöyle "P0404 EGR geri dönüş valfi ile ilgili bir arıza kodudur. Valfin temiz olup olmadığı, soketinin ve kablolarının kontrol edilmesi faydalı olur. İlgili arıza kodu oluştuğu zaman araca bir zarar vermez fakat yanmaması daha doğru bir tercihtir." Ben de anlamıyoru bu işleri nederlerse koyun gibi yapıyorum )) Yorum bağlantısı
Recommended Posts