İçeriğe Yönlendir

Valeo fren disk ve balataları

A.Kadir Özmen

Recommended Posts

A.Kadir Özmen

Bugün aracımda

ön diskler: valeo

ön disk balatalar : bosh

arka kampana balatalar: valeo

işcilik dahil 300 tl ye yapıldı. Bu marka balatalar nasıl kalitelimi, fiyat uygunmu?

Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak
valeo verdigin parayı haketmiyor.

Yaşar ustam hangi markayı önerirsin, ön arka disk ve balatada?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
valeo verdigin parayı haketmiyor.

+1

Hemde hiç haketmiyor ve garantiyi işletmekte parçacının insafına kalıyor. Bana bir kez tornalat tekrar olursa garantiden değiştirelim dediler. Bende o zamanda torna ettirmişsin değiştiremeyiz dersiniz deyince awd mi bilmem ne marka verdiler. Valeo yu aratmadı. Şimdi iyi bir disk arayışındayım... :bravo:

Yorum bağlantısı
A.Kadir Özmen

Bana ustam otosan ın balataları artık çinde üretiliyor demişti.

Bana en iyisi motorcraft demişti ama diğerlerine göre çok fiyat farkı vardı.

Valeolarda otosandan daha iyimi demişti. :bravo:

Valeolar o kadar mı kötü?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kadir bey, inşallah bir sorun olmaz ama siz yinede fren pedalını dinleyin. Sarsıntı yapabilir, en iyi disk Motocraft, arabanın üstündekileri 100k kullandım, 30k de iki disk aldım... :bravo::)

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

valeo markasını dah aönce başka marka araçlarımda kullandım hiç memnun kalmadım berbat bi diskti tavsiye etmem ayrıca sattığım mk3 mondeomada yansanayi disk takmıştım oda berbattı inanın bu frende yemekten içmekten kesicen orjinal alıcan bunu mondeoda çok iyi anladım sağlam fren direk hayat kurtarıcı.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
+1

Hemde hiç haketmiyor ve garantiyi işletmekte parçacının insafına kalıyor. Bana bir kez tornalat tekrar olursa garantiden değiştirelim dediler. Bende o zamanda torna ettirmişsin değiştiremeyiz dersiniz deyince awd mi bilmem ne marka verdiler. Valeo yu aratmadı. Şimdi iyi bir disk arayışındayım... :p

Abi seni anca bunlar tutar. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Disk işi şans işi bende ''Bendix'' takılı yaklaşık 6 ay olmuştur bişey olmadı..Ha bundan sonra olursada yine bendix alırım..Çifti 70 liramı neydi :bambam2:

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
(düzenlendi)
ustamın dediği gibi valeolar o kadar iyi değil. yağışsız havada 1 haftada direksiyon titreme yapmaya başladı frende. parcacıya götürüp otosanın kini aldım. 6 ay oldu sıkıntı yok.

otosan taktıralı 8 ay ve 12500km oldu titreme yapmaya başladı.sanayiye gidince et payı yeterli ise tornalatacağım.motorcraftı bilmiyorum ama otosan için bana göre max 15000km ömür var.tabi kullanıma göre değişir.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Ben 45TL'ye Beşer marka disk almıştım, 2 sene oldu problem yok.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Ben 45TL'ye Beşer marka disk almıştım, 2 sene oldu problem yok.

kaç km yaptınız yaklaşık olarak?

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

30000 km ve hala memnunsunuz.vay be benimki daha 15000 olmadan başladı titremeye :) peki Rıdvan bey frenleme esnasında frenlerden gelen böyle çok ince tiz bir ses vardır ya o ses geliyormu sizinkilerde?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Geliyordur herhalde ama önemsemiyorum artık ufak sesleri, ne de olsa aracın kendi sessiz değil.

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Bende otosan taktırdım 6000 km oldu bakalın ne olacak.

Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum

Bende otosan taktırdım. Yaklaşık 2 hafta önce. Yanlız acayibime giden bir şey oldu. İlk yağmurdan sonra disklerin üzerinde bazı yerlerde pas oluştu. Çıkan disklerde böyle bir şey hatırlıyamadım. Servise sordum normal dedi. Kıytırık mal mı taktılar diye şüphe içindeyim.... Otosan zaten kıytırık malsa diyecek bir şeyim yok tabi. :D

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

yağmurdan bir müddet sonra pas oluşması normal bir durum,diskinizin kalitesiz anlamına gelmez,aracınız ilerlerken yapacağınız bir kaç hafif frenlemede bu pas kaybolacaktır.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Oksitlenme 10 sn içinde olup 1 sn içinde(ilk frenlemede) kaybolan doğal bi durum. Diskin kalitesiyle ilgili değil.

Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum

Arka tekerlek fren diskimin şekli aşağıdaki gibidir.

Değiştireli 2 hafta oldu.

Bu pas normalmidir sizce?

diskd.jpg

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
+1

Hemde hiç haketmiyor ve garantiyi işletmekte parçacının insafına kalıyor. Bana bir kez tornalat tekrar olursa garantiden değiştirelim dediler. Bende o zamanda torna ettirmişsin değiştiremeyiz dersiniz deyince awd mi bilmem ne marka verdiler. Valeo yu aratmadı. Şimdi iyi bir disk arayışındayım... :D

Uzun zamandır Valeo kullanıyorum.1 Yıl garantili olarak almıştım.Ucuz olduğu için Ankarada taksicilerin tercih ettiğini söylemişlerdi.Satan yedek parçacı yakın arkadaşım o referans verince aldım ve memnunum.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
(düzenlendi)
Arka tekerlek fren diskimin şekli aşağıdaki gibidir.

Değiştireli 2 hafta oldu.

Bu pas normalmidir sizce?

Normal, diskler demirden yapılıyor. Zamanla o kısımlar iyice paslanıp kahverengiye dönecek, o zaman normal karşılarsınız.

Örnek:

tarihinde R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...