İçeriğe Yönlendir

Valeo fren disk ve balataları

A.Kadir Özmen

Recommended Posts

Özdemir Erten
Geliyordur herhalde ama önemsemiyorum artık ufak sesleri, ne de olsa aracın kendi sessiz değil.

+06. :) doğru söze ne denir.

Arka tekerlek fren diskimin şekli aşağıdaki gibidir.

Değiştireli 2 hafta oldu.

Bu pas normalmidir sizce?

diskd.jpg

kesinlikle normal benimkilerde 1 hafta içinde bu şekilde olmuştu.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör
30000 km ve hala memnunsunuz.vay be benimki daha 15000 olmadan başladı titremeye :) peki Rıdvan bey frenleme esnasında frenlerden gelen böyle çok ince tiz bir ses vardır ya o ses geliyormu sizinkilerde?

fren pedalından ayagımızı cektiğimizde ince tiz bir ses geliyordu sanki forumda normal oldugu söylenmişti yanlış mıyım acaba değilse frenlere bi baktırayım mı

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
fren pedalından ayagımızı cektiğimizde ince tiz bir ses geliyordu sanki forumda normal oldugu söylenmişti yanlış mıyım acaba değilse frenlere bi baktırayım mı

bende hiç pedaldan çektikten sonra gelmiyor öyle bir ses.forumda da hatırlayamadım ama genede ustalarımızdan bilgi almak daha doğru olur.

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

benim araçımında ön disk ve balataları değişmesi gerekyor 5 gün önce yağ degişimi yapıldı ustaya sordum parça fiyatlarını fordun orjinali motorcraft çift disk 90 tl çift balata 45 tl söyledi arka kampanaları söker temizler zımparalarım dedi 40 tl işçilik alırım toplam 175 tl ye mal olur dedi bi 10 güne yaptıracam bende

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
benim araçımında ön disk ve balataları değişmesi gerekyor 5 gün önce yağ degişimi yapıldı ustaya sordum parça fiyatlarını fordun orjinali motorcraft çift disk 90 tl çift balata 45 tl söyledi arka kampanaları söker temizler zımparalarım dedi 40 tl işçilik alırım toplam 175 tl ye mal olur dedi bi 10 güne yaptıracam bende

Motocraft disk 90 TL değildir Cengiz Bey.Ustanın söylediği otosan disklerdir.Balata da aynı şekilde otosan markalıdır.Ustaların bazıları bilmemekten mi yoksa bilerek mi yapıyorlar üstünde otosan yazan markalar için motocraft diyorlar :nazar:

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

engin bey bu motorcraft & otosan parçaları arasında kalite ve fiyat farkı cok varmı bilginiz varmı birde orjinal parça hangisi sayılyor teşekkürler

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Motocraft disk ve balata aracın fabrika çıkıında üzerine takılan parçalar.Otosan ise burada motocraftın pahallı olması nedeniyle burada ürettirdiği parçalar.Kalitesi motocraftın yanına yaklaşamaz ama otosan disklerden memnun olanda var olmayanda.Ama genelde çok şikayet var.Forumda bu konuda bol miktarda bilgi ve deneyim bulabilirsiniz aratırsan.

Motocraft disk için bu sene başında 160- ya da 180 tl demişlerdi.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Motocraft disk için bu sene başında 160- ya da 180 tl demişlerdi.

Motocraftı o kadar büyütmeyin gözünüzde. Bi OMP bi Roesch ya da brembo kullanınca motorcraftın,otosandan farkı kalmıyor insan gözünde.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
Motocraftı o kadar büyütmeyin gözünüzde. Bi OMP bi Roesch ya da brembo kullanınca motorcraftın,otosandan farkı kalmıyor insan gözünde.

Cihan Bey bunlar tabi ki çok iyi ama fiyatları daha yüksek bildiğim kadarıyla :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

peki hangi marka kullanacağız :rolleyes: motorcraft pahalı valeo ve otosan iyi değil gibi hangisini kullanmak daha orta hallinin biraz üzerinde memnuniyet verirki?başka marka kullanan arkadaşlar yok mu acaba?deneyimlerini paylaşacak.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Cihan Bey bunlar tabi ki çok iyi ama fiyatları daha yüksek bildiğim kadarıyla :rolleyes:

Ben de aynı şekilde düşündüğüm için takım takım disk değiştirip durdum ucuz olsun,2 kere değiştireyim diye. Ama iş öyle değilmiş. Şuan Roesch var. yaklaşık 10 bin kmdir ağır şekilde kullanıyorum. Çoğu kez en sıcak hallerinde suya girdiler,arabayı yıkattım vs,en ufak bi ses ya da yamulmadan kaynaklı titreme,sallama yok hala. Gözlemlediğim kadarıyla bi takım bu tip diskler(performans için üretilmiş) 4 takım otosan,3 takım motocraft eskitir gibi. Hem fren şakaya gelmiyor bildiğiniz gibi.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Ben de aynı şekilde düşündüğüm için takım takım disk değiştirip durdum ucuz olsun,2 kere değiştireyim diye. Ama iş öyle değilmiş. Şuan Roesch var. yaklaşık 10 bin kmdir ağır şekilde kullanıyorum. Çoğu kez en sıcak hallerinde suya girdiler,arabayı yıkattım vs,en ufak bi ses ya da yamulmadan kaynaklı titreme,sallama yok hala. Gözlemlediğim kadarıyla bi takım bu tip diskler(performans için üretilmiş) 4 takım otosan,3 takım motocraft eskitir gibi. Hem fren şakaya gelmiyor bildiğiniz gibi.

bu Roeschlerin fiyatı ne kadar Cihan bey?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
bu Roeschlerin fiyatı ne kadar Cihan bey?

300-350 lira gibi fiyatları var galiba.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Ben orjinalleri 55 bin km kadar kullandım.Titreme başlayınca değiştirelim dedik verdiler bize bendix :rolleyes: Ucuz olsun filan demedim ama sadece diskler değişsin dedim onlarda takmışlarbu markayı. :p 1000 km ya gitti ya gitmedi.Geri döndüm taktırdığım yere şunu al adam gibi orjinalini tak dedik motocraft yokmuş ellerinde zimmermanı öve öve bitiremediler onu taktık.6 bin km oldu iki kez torna gördü :blink:

Ama diyorum ki başta forumda biraz araştırma yapıp gitseydim orjinalini taktırsaydım beni 50 bin daha götürseydi yeterdi.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

oldukça varmış fiyatı. :rolleyes:

Ben orjinalleri 55 bin km kadar kullandım.Titreme başlayınca değiştirelim dedik verdiler bize bendix :blink: Ucuz olsun filan demedim ama sadece diskler değişsin dedim onlarda takmışlarbu markayı. :bambam: 1000 km ya gitti ya gitmedi.Geri döndüm taktırdığım yere şunu al adam gibi orjinalini tak dedik motocraft yokmuş ellerinde zimmermanı öve öve bitiremediler onu taktık.6 bin km oldu iki kez torna gördü :bambam:

Ama diyorum ki başta forumda biraz araştırma yapıp gitseydim orjinalini taktırsaydım beni 50 bin daha götürseydi yeterdi.

kara listeye 2 marka daha eklendi. :p

Yorum bağlantısı
Murat Aldağ
(düzenlendi)

bu linke izin vermiyoruz bu linke izin vermiyoruz'a (netten) baktınız mı fiyatlar uygun

tarihinde Murat Alda? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Disk alacak baya bir arkadaş var sanırım forumda, benim disklerde değişecek, orjinaller 80bin km dayandı,ama marka konusunda karar veremedim, toplu alım mı yapsak ;) ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

disk motocraftsa neresinde yazıyor. bizimkilere bi bakayım bi kere torna gördü biz hiç değişmedik titreme felan yok hiç .90 binde torna gördü 120 oldu devam ediyor. acaba bizden önceki sahibi değişti mi

Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum

Yav bu disk eğrilmesi sadece ford arabalar için mi sorun acaba? ;)

Bir önceki arabam Broadway idi. Yaklaşık 10 yıl kullandım. Bu süre boyunca yaklaşık 120.000 km yol yaptım. Fren disklerim hiç değişmedi. Hiç tornalanmadı. Diskler için hiçbir şey yapılmadı. Sadece dönem dönem balata değişti vs. Titreme vs zaten hiç bir zaman olmadı.

Şimdi 5 aylık ford kullanıcısıyım disklerim değişti. Forumdan okduğum kadarıyle 40-50 bin km gitse kendimi şanslı hissetmem gerek.

Bu konuda;

Renault mu iyi - Ford mu kötü. Kullanan mı, malzeme mi ne?

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Renonun freni 800 kg lik bi ağırlığı düz mantıkla durdurmaya çalışıyordu,fordunki ise daha fazla bi yükü ABS EBD gibi sistem destekleriyle durdurmaya çalışıyor. İki aracın da disklerinin yerli malı olduğunu da göz önüne alırsak durum normal. :)

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Benim disklerde değişecek,Yaşar usta balata bitmeye yakın değişelim demişti. Eski diskleri eski araç sahibi muhtemelen değişmiştir araç 135 binde yaklaşık,araç 20 bin km dir bende . Malum ekonomik sebeple Motorcraft alamayacağım. Galiba en uygun olarak otosana mecbur kalacağım yazılanlara bakıca :) ,

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
disk motocraftsa neresinde yazıyor. bizimkilere bi bakayım bi kere torna gördü biz hiç değişmedik titreme felan yok hiç .90 binde torna gördü 120 oldu devam ediyor. acaba bizden önceki sahibi değişti mi

Araban otomatik olduğuna göre büyükk ihtimal değişmiştir.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Yav bu disk eğrilmesi sadece ford arabalar için mi sorun acaba? :)

Bir önceki arabam Broadway idi. Yaklaşık 10 yıl kullandım. Bu süre boyunca yaklaşık 120.000 km yol yaptım. Fren disklerim hiç değişmedi. Hiç tornalanmadı. Diskler için hiçbir şey yapılmadı. Sadece dönem dönem balata değişti vs. Titreme vs zaten hiç bir zaman olmadı.

Şimdi 5 aylık ford kullanıcısıyım disklerim değişti. Forumdan okduğum kadarıyle 40-50 bin km gitse kendimi şanslı hissetmem gerek.

Bu konuda;

Renault mu iyi - Ford mu kötü. Kullanan mı, malzeme mi ne?

bu konuya katılmadan geçemeyeceğim son zamanlarda kullanıdığım ne citröende nede volvo böyle disk yamulmuş eğilmiş mevzusu olmadı.ikiside yurt dışı üretim kalite varkı mutlaka vardır ama bitmesine yakın olduğu zamanlarda bile sıkıntı yaşamadım.

Disk alacak baya bir arkadaş var sanırım forumda, benim disklerde değişecek, orjinaller 80bin km dayandı,ama marka konusunda karar veremedim, toplu alım mı yapsak :) ?

+06.

artık şart oldu gibi. :D

Bence ABS li olan araçlarda diskler daha çabuk yamuluyor..

Ayhan abi seninkiler ne marka memnunmusun abi disklerden?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...