İçeriğe Yönlendir

Komple boyalı araçlar

Yavuz Serhat Karanaz

Recommended Posts

Yavuz Serhat Karanaz

merhaba malumunuz araba arıyorum çok dalavereci yalancı insanlarla muhattap oluyorum yakın zamandır bu araba yüzünden çoğu komple boyalı diyor bu tip araçlar alınırmı sizce ben almama taraftarıyım ama bilgi paylaşımı iyidir farklı bir görüş nedir bilmek isterim 96 97 model genelde bu araçlar.

Yorum bağlantısı
Engin Huz

benim aracım 11 yıllık ama boyasında solma ve tavanda yanık var .önümüzdeki ay komple boyatacağım .ayrıca kazasıda yok .yani araç çok kazalı değilse takla atmadıysa komple boyanmış araç alınır

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

13 yaşında bir araba kapalı garajda da muhafaza edilmiyor, birde üstüne deniz kenarı bir yerde ikamet ediyorsanız, malzemenin doğa kanunlarına yenik düşmesinin bir sonucu olarak, boyatma ihtiyacı hasıl olacaktır. kaporta çürür, macun ister, lokal boya yapa yapa zaman içinde yamalı bohça gibi olunca komple boyatmakta farz olur.

Ancak 3-4 yaşında yada daha yeni bir araç komple boyalı diye satılıksa onun komple bir kazası vardır büyük ihtimalle, yani uzak durulması gereken araç. Ha, derseniz ki 13 yaşındaki arabada da aynı durum varsa? işin gerçeği o yaşta ancak hatasız orjinal bir araca denk geldiyseniz alın koyun bir kenara ilerde antika olarak değer kazanacaktır. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Hakan Baha

Sanayiye gittiğinde ustalar tavanı boyalı arabadan öcü gibi kaçarlar, asla tavanı boyatma derler.

Ben bunun nedenini hala anlamış değilim. Çok kaliteli bir boyanın arabaya ne zararı var?

Boyalı arabaların zor satılması gibi bir saçmalık olmasa hiç düşünmem arabayı komple boyatırım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Sanayiye gittiğinde ustalar tavanı boyalı arabadan öcü gibi kaçarlar, asla tavanı boyatma derler.

Ben bunun nedenini hala anlamış değilim. Çok kaliteli bir boyanın arabaya ne zararı var?

Boyalı arabaların zor satılması gibi bir saçmalık olmasa hiç düşünmem arabayı komple boyatırım.

Boyanın çok kaliteli veya kalitesiz olmasıyla alakalı bir durum yok..Tavanı boyalı araç takla atmış bir araç muamelesi görür..Bu yüzden tavan boyanmak istenmez veya boyatılmaz..

Yorum bağlantısı
Hakan Baha
Boyanın çok kaliteli veya kalitesiz olmasıyla alakalı bir durum yok..Tavanı boyalı araç takla atmış bir araç muamelesi görür..Bu yüzden tavan boyanmak istenmez veya boyatılmaz..

İyi de takla atıp atmadığını anlamak için başka yol yok mu?

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz

işte benimde anlatmak istediğimi özetlemişsiniz tşkler.

benim mondeonun tavanda bir kaç yerinde hafif göçükler vardı valla kime gittiysem boyatma boyamam dediler niye takla attı sanarlar diye.

Yorum bağlantısı
Hakan Baha
boyadan önceki halini ve boya açamasına geçildiği ilk zımpara değdiği andan tut, macun ve boyama zamanlarınıda fotoğraflarsın. eğer satacaksan sebebini belgelersin.

Bu mantıklı.

Bu arada komple boyayı nerede yaptırmak lazım acaba? İlla yetkili serviste mi yoksa herhangi bir boyacıda mı?

1-2 bin liraya mal olur heralde

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Boyanmasında sorun yok ama tüm boyalı araçlar çizikten dolayı boyanmıştır...Ben daha ''takla attı da tamamen boyattım'' diyene rastlamadım... :nazar:

Bu yüzden boyalı denince insanların aklına hep en kötüsü geliyor...

İşin ilginç tarafı boyalı araç almaktan çekinenler kullanırken sorun olmasından değil, satarken problem çıkacak diye çekinir.

Mesela çok uygun fiyata çok hoş full boyanmış bir araba görüyorum...Aklıma hemen ''satarken nasıl satarım bunu'' düşüncesi geliyor...

En iyisi satmadan önce komple çizip fotoğaf çekip tekrar boyatmak... :nazar:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

benim aracımda boyalı idi. 11 yaşında araç almışım, tavan altı boyalıydı. ben bi kusur görmedim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bu yüzden mesela. :nazar:

tam keyifle bi daha okuyordum ki, 6. sayfadan sonra tırtladı?

Yorum bağlantısı
Yavuz Serhat Karanaz
(düzenlendi)

en güzeli yarı tempra motorlu bi doğan alıp komple boyatmak aksine şahin doğan grubundada komple boyalı olsun istiyor millet :nazar:

tarihinde Yavuz Emrem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

İyi araştırmak lazım.Benim eniştede sıfır hyundai araba alımıştı ve araç 1 aylık iken komple bir taşla ağır bir şekilde tavan da dahil çizilmişti , şuan araç komple boyalı ,hiç kaza yapmadı, gel şimdi eğer aracı satarsa alıcı arkadaşı inandır..

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Valla ben Temmuz ayında kıpkırmızı bir F1 aldım ama boya durumu pek iç açıcı değildi,hafif solma vardı,tampon da ucuz olsun diye acemice boyanmıştı.Herbiyerine baktırıp aldım,Komple,her yerini,içini dışını boyattım :p Cillop gibi oldu şimdi,içim acayip rahat,bakan bir daha bakıyor.Bilmem kaç sene sonra satarken alıcı inanır mı diye düşünemem valla.Ölümlü dünya yarın ne olcağımız belli değil,bugünü güzel yaşamak gerekir diye düşünüyorum :fiuw:

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

O yaşta arabanın boyasına değişenine bakmanın anlamı yok. Kaporta diri olsun, kapılar falan kasmadan açılıp kapansın, yüksek süratte araç bir tarafa çekmesin yeter...

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Ben yarım litre hidrolik yağı ile bir aracı komple boyattırırım sahibine :)

Şaka bir tarafa bazı geri zekalılar sırf zevk olsun diye araçların her tarafına hidrolik yağı döküp boyayı pert ediyorlar. Çok rastladım.ee sahibi ne yapacak tabiki komple boyatacak aracını.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
tam keyifle bi daha okuyordum ki, 6. sayfadan sonra tırtladı?

Bi sorun göremedim ben sonuna kadar gidiyo. :)

Yorum bağlantısı
Talip Eren

Şu ana kadar 4 tane arabam oldu(4. bende hala),ilk arabam hariç hepsini -tavan dahil- kendim boyattım ve ikisinide piyasa fiyatına hatta iyi fiyata sattım.boyatma sebeplerimde,solma,çizik vs idi.eğer 8-10 yaşında bi araba alacaksam komple temiz boyanmışını tercih ederim,değişen kapı sacı,çamurluk sacı,tampon önemli değil bence,ağır bir darbesi olup olmadığı kontrol edilir,şase,direkler ve yürüründe sorun yoksa(yani arabanın gönyesi kaçmamışsa) rahatlıkla alınabilir.arabayı satamam diyede pis pis binmem açıkcası.mantıklı alıcı zaten söylediğim kriterlere bakar,mantıksız alıcıyada mal satılmaz,bayiden sıfır çıkarıp getirseniz elli kusur bulur.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)
...eğer 8-10 yaşında bi araba alacaksam komple temiz boyanmışını tercih ederim,değişen kapı sacı,çamurluk sacı,tampon önemli değil bence,ağır bir darbesi olup olmadığı kontrol edilir,şase,direkler ve yürüründe sorun yoksa(yani arabanın gönyesi kaçmamışsa) rahatlıkla alınabilir.arabayı satamam diyede pis pis binmem açıkcası.mantıklı alıcı zaten söylediğim kriterlere bakar,mantıksız alıcıyada mal satılmaz,bayiden sıfır çıkarıp getirseniz elli kusur bulur.

+imzam. :)

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Karani Gülistan
Şu ana kadar 4 tane arabam oldu(4. bende hala),ilk arabam hariç hepsini -tavan dahil- kendim boyattım ve ikisinide piyasa fiyatına hatta iyi fiyata sattım.boyatma sebeplerimde,solma,çizik vs idi.eğer 8-10 yaşında bi araba alacaksam komple temiz boyanmışını tercih ederim,değişen kapı sacı,çamurluk sacı,tampon önemli değil bence,ağır bir darbesi olup olmadığı kontrol edilir,şase,direkler ve yürüründe sorun yoksa(yani arabanın gönyesi kaçmamışsa) rahatlıkla alınabilir.arabayı satamam diyede pis pis binmem açıkcası.mantıklı alıcı zaten söylediğim kriterlere bakar,mantıksız alıcıyada mal satılmaz,bayiden sıfır çıkarıp getirseniz elli kusur bulur.

+ imzam :)

Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz
Bi sorun göremedim ben sonuna kadar gidiyo. :D

Senin 6.sayfada gerçekten birşey var. 7ye geçerken bi hata veriyordu. Bazen var bazen yok. :D

Bir aracın orjinal boyasını hiç bir boya tutmaz. Tutsada 2 seneye çıkar ton farkı vs... Bunun içinde komple boyatanlar var. Tabi mühim olan orjinal boyaya iyi bakmak: Mümkünse tabiki garaj olmadı yatacaksa çadır kullanmak. Bakım ürünleriyle doğru biçimde yıkamak vs.. boyayı korumaya çalışmak. Amma velakin biri gelir çarpar-çizer o ayrı. Kaza zaten önüne geçilemez birşey. Velhasıl uzun bi mevzu....

Ayrıca sen istediğin kadar sakın neye yarar misali bizim focusu (yılda birkez 2 saatliğine uğradığı köyde) geçtiğimiz sene ÖKÜZ süstü. Evet 4 ayaklı öküz Dünyada olmaz olmaz hesabı. Öküzün boynuz izleri var halen kapılarda. Yamulmalar bile var. Ücretsiz boyanabilir mini kaskodan ama boyatmıyoruz şimdilik :D

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

İşi bilen alıcılar arabanın komple boyanmış olmasına aldırış etmez.

Yok çamurluk değişmiş,Kaput değişmiş,tampon değişmiş Araba komple boyalıymış bunlar benim için sorun teşkil etmez arabaya bakarım motor kaputu içerisinde ve önemli noktalarında bir şey yoksa tamam derim birde araba ile yola çıkar denerim gidişinde bir problem yoksa o araba benim için 10 numara arabadır.

Boya Safsatası tamamen bizim halkımızın cahilliği diyorum ben başka bir açıklama düşünemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...