Guest Mehmet Balc? 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 Motor tarafından cukura girince tak tuk ses geliyor. Servis z rotu değişmeli sonucuna vardı. Z rotu Hemen bozulurmu Focus 1'in z rotunu 35.000 km de değiştirdim simdi arac 130.000 km. Z rotunun bozuk olmasını nasıl anlarız? Z rotu ne kadar? Markası ne olmalı? Birisi diyor motorcraft birisi diyor fomoco birisi diyor otosan birisi diyor "yerli orjinal", birisi diyor yan sanayi? En gıcık oldugumda yerli orjinal? Cindenmi gelmiş nerden gelmişse. Saygilar Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 (düzenlendi) Servis doğrusunu söylemiş. Ben Z rotun bozuk olduğunu dediğiniz gibi sadece çukur ve kasislerdeki o sesten anlamıştım. 25.000de değiştirmiştik arkayı yıllar önce fiyatını hatırlamıyorum. Sizinki galiba ön (20-30lira), arkalar daha pahalı. 6 Kasım 2009 tarihinde Ali Emre tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 95 bin çok iyi dayanmış :lol2: yollarınız güzel demek ki. 2 bakımda bir değişiyorum ses yapıyor burada. motocraft aracın montajında kullanılan parça. fomocoda ford motor company. otosan yerli orjinal. delphi var sanırım birde. motocraftı hiç görmedim fomoco yu da almadım otosan ile delphi almıştım teki 15-20 lira Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 Evet z-rotlar daha çok delphi marka olarak takılıyor..Para değil çifti 30 lira. 95 bin km dayanması mucize olmuş :lol2: Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 banada lazım z rot ilk bakımda degiştircem... Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Balc? 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 (düzenlendi) Cevaplar icin tesekkurler. Delphi yi bi kac web sitesinde gordum çin mi ingiliz malımıdır nedir? Focus 1 icin en saglam dayanaklı Z rot hangisi markadır? 2003 de 115 tl vermişim z-rota dayansın 95.000 km, eskiden araç bakım makıyla detaylı ilgilenmiyordum, servislerin uc kagıtcı oldugunu fark edince ilgilnemeye basladım Eski kodu : x1 ys41 3b348 ne markaydı hatırlamıyorum ama otokoc takmıstı Z rotun orjinal parca kodunu bilen var mı? 6 Kasım 2009 tarihinde Mehmet Balc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsa Tuncer 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 hı hı oto koç mu neden bu kadar mı şaşırdım (gıcık oldum ) 220 YTL lik treger kayışı ve normal bakımı bana 500 ytl artı 18 komisyon ister eskişehir oto koç ya ne iş yapıyonuz 4 -6 çırak yapıyor onlarada 400 ytl aylık veriyor ...... Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Balc? 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 (düzenlendi) Ankara'da hemen hemen her yetkilis servise gittim kazıklama anlayısı hepsinde var ama mesala bir islem sorunlu oldu duzeltmek icin cabalıyorlar. Otokocu Ford un merkezine sikayet ettmiştim pek 1 değişiklik olmadı Sanayide birine gitsen kavga cıkabilir. Z rotu inglizcesi : Stabilizer bar link ya da Sway Bar Link En iyi z rotu hangi markadır? Z rotu ile aynı zamanda bozulabilecek z rotuna yakın konumlanmıs hangi parcalar bozulabilir? Bu sitelerde satılık Z rotu var http://www.sahibinden.com/z_rot_-_fiesta_f...pXQQdisplayitem? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2001-01-FOR...291810001r14054 http://www.carpartswholesale.com/parts/for...r_link_kit.html 20 dolar falan http://www.motorcraft.com/products.do?item=19 http://www.sahibinden.com/ford_focus_escor...pXQQdisplayitem? 33 tl Sahte yedek parcalari ile ilgili http://www.fomoco.com/counterfeit.asp http://www.fomoco.com/images/flash/examples.swf 6 Kasım 2009 tarihinde Mehmet Balc? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 tavsiyem connect z rotu takmanız , daha sağlam ve uzun ömürlü gittiğim servis biz connect z rotu takıyoruz focuslara , focusların orjinalinden daha sağlam demişti Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 tavsiyem connect z rotu takmanız , daha sağlam ve uzun ömürlü gittiğim servis biz connect z rotu takıyoruz focuslara , focusların orjinalinden daha sağlam demişti DH'de Focus Z rotlarının connectlerinkine göre 360 derece dönme özelliği olduğunu, dolayısıyla focusun daha iyi olduğunu okumuştum. Gerçi takılmaz diye de birşey yok taktıran çok. 28500km (4-5yıl) oldu arka z-rotu serviste değiştireli (Haddinden fazla yüklü uzun yola çkıtığım çok oldu) bi sorun yok Bu arka z-rotların farklı isimleri var mı, viraj denge çubuğu ayrı bir parça mı aynı parçanın ismi mi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 (düzenlendi) DH'de Focus Z rotlarının connectlerinkine göre 360 derece dönme özelliği olduğunu, dolayısıyla focusun daha iyi olduğunu okumuştum. Gerçi takılmaz diye de birşey yok taktıran çok.28500km (4-5yıl) oldu arka z-rotu serviste değiştireli (Haddinden fazla yüklü uzun yola çkıtığım çok oldu) bi sorun yok Bu arka z-rotların farklı isimleri var mı, viraj denge çubuğu ayrı bir parça mı aynı parçanın ismi mi? Viraj denge çubuğu diğer adıyla Terazi kolu apayrı bir parçadır..Bir tekerden diğerine kadar uzanır.Yukarıda 1. fotoğrafta gözüken 1 nolu parçadır.. 7 Kasım 2009 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Emre Öksüz 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 Viraj denge çubuğu diğer adıyla Terazi kolu apayrı bir parçadır..Bir tekerden diğerine kadar uzanır.Yukarıda 1. fotoğrafta gözüken 1 nolu parçadır.. Bende öyle biliyordum ama Şu konuda ''Z-Rot'lar diğer bir ismi ile viraj çubuğu olarak adlandırılır.'' demiş bi arkadaş, ondan sordum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 connect z-rotu için benim duyduğum oynayan yerlerde fark yok sadece metali farklı. bu arada sanayide kime gitseniz önden ses geliyor deyin hiç bakmadan z-rot diyorlar. baksalarda z-rot değiş geçer diyorlar :lol2: Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 (düzenlendi) bir şey daha öğrendik :lol2: arabayı 85 000 km de aldım şimdi 110 000 km ye dayandı şimdiye kadar değiştirmedim benen önceki sahibininde değiştirdiğini sanmıyorum. ilk etapta baktırayım. düzeltme harf hatası 7 Kasım 2009 tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 forumun zararı :lol2: devamlı masraf çıkarıyor :lol2: bu arada FII lerin parçaları F I e göre daha pahalı sanırım z-rot için 115 lira gibi bir şey görmüştüm Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 forumun zararı devamlı masraf çıkarıyor bu arada FII lerin parçaları F I e göre daha pahalı sanırım z-rot için 115 lira gibi bir şey görmüştüm +06.evet daha pahalı. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Balc? 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 Y.Servisler dısında Ankara'da motorcraft ya da orjinal z rot satan var mı? Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 Y.Servisler dısında Ankara'da motorcraft ya da orjinal z rot satan var mı? şaşmazda tam hatırlayamadım ama adı kartal oto veya kartol fordmuydu öyle bir parçacı var.o satıyor olabilir büyük ihtamalle.akşam tel veya adres belirtmeye çalışırım eğer bulabilirsem faturayı. Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 Aynı tak tuk sesi bende de var. Başlıkları okurken acaba motor kulağı mı diye düşündüm, triger değişimden ustalar baktılar sorun yok dediler. Z-rotlarım kontrol edin dedim. Onlar da iyi gibi dediler ama test sürüşüne çıkmadık. Araba 117000 km'de. Sanırım benden önceki değiştirmemiştir, adam trigeri bile değiştirmediğine göre. Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 f1 focus connect z rotu oluyor.hemde ucuz ve dayanıklı Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu 18 Kasım 2009 Paylaş 18 Kasım 2009 f1 focus connect z rotu oluyor.hemde ucuz ve dayanıklı Eğer oluyorsa geçen 40 liraya otosan marka aldım takdırdım bilginize...Çok pahalı değil bence.. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Arabamda iki gündür dönüşlerde ve çukura girip çıktığı zaman ön taraftan gıcırtı geliyor, soruın konu başlığında olduğu gibi z rotlardan mı kaynaklanıyordur? Arabam şu an 102 bin km 'de ve daha önce hiç böyle bir ses yoktu? Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Aynı tak tuk sesi bende de olmuştu. Gösterdim,Z rot değişti,ses kesildi. Parça 25,işçilik de 15 dediler toplam 40 lira verdim,markası ne bilmiyorum,ama en ufak ses kalmadı. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Aynı tak tuk sesi bende de olmuştu.Gösterdim,Z rot değişti,ses kesildi. Parça 25,işçilik de 15 dediler toplam 40 lira verdim,markası ne bilmiyorum,ama en ufak ses kalmadı. Sesin kaynağını tam olarak buldum, az önce eve gelirken boş bir yer bulup soldan sağa 2-3 kez daire çizdim ses yok, sağdan sola doğru tam tur da ise sürekli gıcırtı var. İnşallah z-rot ile yırtarız. Yorum bağlantısı
Recommended Posts