İçeriğe Yönlendir

Yazlık Lastik Tavsiyesi

Kurtuluş Karatay

Recommended Posts

Arif Aykın

Merhaba arkadaşlar 2003 fiesta aracındaki lastiklerim michelin energy saver modeli kontrol ettirdim  5000 km sıkıntısız gider sonrası sıkıntı yaratabilir dediler. Bende şimdiden arayışa başladım durumum çok iyi değil bulduklarım bunlar ama siz daha uygun veya iyi var derseniz önerileriniz olursa da sevinirim. 

http://m.n11.com/dunlop-17565-r14-sptouring-r1-82t-2016-uretim-yaz-lastigi-P164882384?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAot_FBRCqt8jVsoDKoZABEiQAqFL76M5rb7EVnBC0eln9yDEXqecrZrByQjhMMN8y96cGn1caAms-8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

http://kolayoto.com/goodyear-eagle-sport-175-65r14-82h.html?gclid=CjwKEAiA_9nFBRCsurz7y_Px8xoSJAAUqvKCeTqOkwIuxc7a_rOVEr5Jj677naN3ZwydDgWdrWXFZhoCJdrw_wcB

kullanan varsa bu lastiklerden yorum yaparlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan

Continental serilerine bakın çok güzel lastiktir hem yumuşak hamurlu hemde yol sesi azdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
16 dakika önce, Mustafa Karaaslan yazdı:

Continental serilerine bakın çok güzel lastiktir hem yumuşak hamurlu hemde yol sesi azdır.

Mustafa peki sende karabüktesin 4 mevsim mi yazlık -kışlık mı olmadı iyidir. Benim ilk arabam bilgim Yok açıkçası

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
Mustafa peki sende karabüktesin 4 mevsim mi yazlık -kışlık mı olmadı iyidir. Benim ilk arabam bilgim Yok açıkçası

Abi kışın kar yağınca çıkmam diyorsan 4 mevsim işinizi görür. Ben yazlık kışlık ayrı kullanıyorum. Sebebi gurbette olduğumuz herhangi bir acil durumda kafamız rahat memlekete gitmek için. Yazlık kışlık ayrı lastik maliyetlidir ama olası durumlarda özellikle kış şartlarında 4 mevsim keşke dedirtebilir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
5 saat önce, Mustafa Karaaslan yazdı:

Abi kışın kar yağınca çıkmam diyorsan 4 mevsim işinizi görür. Ben yazlık kışlık ayrı kullanıyorum. Sebebi gurbette olduğumuz herhangi bir acil durumda kafamız rahat memlekete gitmek için. Yazlık kışlık ayrı lastik maliyetlidir ama olası durumlarda özellikle kış şartlarında 4 mevsim keşke dedirtebilir.

Teşekkürler Mustafa anladım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Petlas PT535 ve PT741'lere bakın. Ben 741'lerden çok memnundum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan
12 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

Hocam bu ölçülerdeki birinci Continental, http://kolayoto.com/continental-conti-premium-contact-5-175-65r14-82t.html  ADAC için. Tabi bu ölçülerde en son 2014'te yapılmış bir test var. 2017 için 195/65/15 ölçüsünde sizin önerdiğiniz 1. olmuş 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren
(düzenlendi)
15 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

abi 14de adac birincisi cotipremiumcontact5 ama sizin yerinizde olsam 185 65 14 86t hankook kinergy k425 alırdım geçen lastikçiyi arayıp sorduk 2017 tarihli tane fiyatı 135tl

tarihinde Furkan TANRIVEREN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren
(düzenlendi)
8 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

185 65 yüksek olur 185 60 olur

abi 185 65 14de %2.2 bi fark çıkıyor. Bi sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.

185 60 14de ise -%1 fark çıkıyor.

tarihinde Furkan TANRIVEREN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

İlk linteki Dunlop markalı lastikleri kullaniyorum gayet memnun kaldım . ıslak yol tutuşuda gayet iyi benim ölçüler 185/65/15 di ölçülere göre performans değişebiliyor ama yinede tavsiye ederim .

Yorum bağlantısı
Misafir

Aynı ebatlarda yazlık Continental premium concact 5, kışlık goodyear ultragrip 9 kullanıyorum. 

Her iki lastikte bilinen ve çoğu kişinin kullandığı lastiktir. Bende memnunum açıkçası, bir kusurunu görmedim.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Peki ben 4 lastik yerine 2 lastik alsam nasıl olur 

Yorum bağlantısı
Misafir

Lassa İmpetrus revo 2 + aldım kendı aracıma. önceki michelın dı ve kesınlıkle bunlardan cok daha memnunum.  hem cok sessız 66 Desibel hemde ıslak kuru performansı hemde frenajı benı cok memnun bıraktı. Fiyat olarak da cok daha uygun.  

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Bir saat önce, Samet Daz yazdı:

Lassa İmpetrus revo 2 + aldım kendı aracıma. önceki michelın dı ve kesınlıkle bunlardan cok daha memnunum.  hem cok sessız 66 Desibel hemde ıslak kuru performansı hemde frenajı benı cok memnun bıraktı. Fiyat olarak da cok daha uygun.  

benim ebatlara göre dediğin model yok :( zaten şimdilik mecburen askıya aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Ersoy

Herkese merhaba. 2012 Focus III sedan kullanıyorum. Yokohama lastik almayı düşünüyorum. Yaz lastiği modellerinden Bluearth düşünüyorum. Üst seviye modellerinden AVS DB modeli var ama hiçbir yerde temin edilemiyor. Acaba Yokohama kullananlar var mı? Nasıldır? 

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ
49 dakika önce, Uğur Ersoy yazdı:

Herkese merhaba. 2012 Focus III sedan kullanıyorum. Yokohama lastik almayı düşünüyorum. Yaz lastiği modellerinden Bluearth düşünüyorum. Üst seviye modellerinden AVS DB modeli var ama hiçbir yerde temin edilemiyor. Acaba Yokohama kullananlar var mı? Nasıldır? 

Merhaba, ben yaklaşık 1 yıl 15bin km'dir Yokohama Ae50 blue earth kullanıyorum. Daha önce Fiesta'mda kullandığım goodyear egp ile kıyaslayabilirim.

Goodyear ilk takıldığında sessizlik ve yol tutuşu açısından mucize gibi ama en fazla 10 bin km sonra yol tutuş günden güne kayboluyor. Lastikçi arkadaşa durumu anlattım, bunu önerdi. Şimdilik yol tutuşta bir kayıp yok. Yağmurda hala ilk günkü gibi. Çok sessiz bir lastik diyemem ama lassa grubundan sessiz olduğu kesin. 

Ben 200 tl'den almıştım geçen yıl size nasıl fiyat verdiler?

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Herhangi bir yere sormadım. İnternetten bakıyorum. 350-400 arası fiyatlar mevcut. Şu an Michelin Primacy 3 kullanıyorum. Bitmek üzere bu lastikler. Yol tutuş şu an berbat. Acilen almam şart. Acaba Michelin ile kıyaslayabilecek olan var mı? Michelinden öyle çok memnun değilim. Ses geliyor. Rahatsız da ediyor. Yokohama denemek istiyorum. İnşallah hem Michelin hem de Yokohama kullanan birisi vardır.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Michelin eskidiği için ses yapıyor yoksa en sessizlerden. 

Yorum bağlantısı
Uğur Ersoy

Ben ikinci yıldan itibaren bu sesten şikayetçiyim. Ayrıca aracımda davlumbazlarda ses yalıtımı da mevcut. O derece yani.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...