Guest Mehmet Balc? 6 Kasım 2009 Paylaş 6 Kasım 2009 Aracın ceşitli yerlerinde çizik nokta nokta cakıl tası vs. carplarından kaynaklan boya kopmaları (sac gozukuyor) 1- Rotus boyası vs alıp kendim tamir etmeyi dusunuyorum hangi marka model yontemi onerirsiniz? 2- Aracın rengi metalik lacivert boya kodu nedir? Nasıl ogrenicem Saygilar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 Motor hava girişinde plaket vardır, sol kutucuklardan altttan 3. olan boya kodunuzdur. 1 Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 arka bagaj kapagında'da vardı sanırım bi etiket... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 aynanın içinde var diyeni de duydum :lol2: Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 Rönolarda bagajda vardı galiba 12 zamanı. Yorum bağlantısı
Bedri Baki 7 Kasım 2009 Paylaş 7 Kasım 2009 Focus 1'lerde kaputu kaldırınca hava giriş yeri var oradaki plakette yazıyor. Benimki tonik mavi idi, boya kodu Z3 müydü neydi. Bir oto boyası satan yere sorsanız yardımcı olurlar. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Balc? 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 Cevaplarınız icin tesekkür ederim, kazasız belasız iyi sürüşler. Rotus boyası vs alıp kendim tamir etmeyi dusunuyorum hangi marka model boya ve nasıl bir yontem onerirsiniz? Yorum bağlantısı
Bedri Baki 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 Genelde boyaları arabanın renk tonuna göre karma boya yapıyorlar. Bence markadan ziyade en güzeli bir boya satan kişinin yanına gidin ve arabanızın renk tonuna göre boya kardırın derim. Yoksa aracınızın aynı renk tonunda lacivert boya bulmak zor olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Balc? 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Genelde boyaları arabanın renk tonuna göre karma boya yapıyorlar. Bence markadan ziyade en güzeli bir boya satan kişinin yanına gidin ve arabanızın renk tonuna göre boya kardırın derim. Yoksa aracınızın aynı renk tonunda lacivert boya bulmak zor olabilir. Boyacının kardıgı boyalar çin malı vs olabilir? Pahalıda olsa En kaliteli sekilde çiziklerden, boyası bozulmus yüzeylerden kurtulmak istiyorum? Ne yapmalıyım? Aracın orjinal boyasını satan ankara'da web'de yerler biliyormusunuz? Saygilar Yorum bağlantısı
Bedri Baki 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Yani benim bildiğim orjinal boya satan yer yok. Çünkü yüzlerce farklı renk tonu var. Bulabilirseniz de ancak yetkili servislerde olabilir o da belki. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 20 Kasım 2009 Paylaş 20 Kasım 2009 Aldığınız boyaya çok dikkat etmelisiniz, ton farkı oluyor. Aracın rengi Biber Kırmızısı 2 parça boyatmıştım, güneşte parladımı Mor'a çalıyor hala saydırıyorum boyacıya Yorum bağlantısı
Sedat Can 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Rötuşluk boya gerektiği için ön hava filtresinin orada bulunan boya kodunu (G8) oto boyacısına söyledim ve boyacı bilgisayarda miktarlarını hesaplayarak 9 çeşit boyayı karıştırdı. Sonuçta aracın boyasını elde etti. Fiyat 100 gram boya 8 Tl. Yorum bağlantısı
Sedat Can 23 Ekim 2010 Paylaş 23 Ekim 2010 Boyayı ankarada nereden temiz ettiniz acaba. bir diğer sormak istediğim, boya rotüş yapılacak yere hangi yöntemle sürülüyor, sprey, fırça v.s. Boyayı bulunduğum ilçede oto boya satıcısından temin ettim, rötuş için kırtasiyelerde bulunan ince uçlu sulu boya fırçası iş görür. Yorum bağlantısı
Emre Okur 24 Ekim 2010 Paylaş 24 Ekim 2010 rötuş yapacağınız yer mini mini bir yer ise yapın bence. daha geniş bir alansa ya da uzun bir çizik ise fırça ile verim alamazsınız.spreyle vurulan boya ile fırça ile yapılan rötuş arasında ton farkı oluyor abes duruyor.. başıma geldi ordan biliyorum.tamponlarda ise rötuşlayacağınız yer düşünmeyin boyatın derim lokal olarak. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 İki sene sonra konuyu hortlattım ama yeni başlık açmaktan daha sağlıklı. Bizim araçlar için fabrikanın kullandığı orjinal boya hangi marka. Rotus boyası hazırlatacam. O markadan yaptırmak istiyorum. 2011 Collection Buz Beyazı Rengi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 1. değişmedi ise PPG markadır 2. fabrikanın boyahanesinden , boya getirrip boyadığımız oldu, renk tutmadı 3. renk uyumu için marka bilgisi gereksizdir, rotuşta, her şekilde renk farkı olur, araba fabrikada boyanırken, o an borudan boya aldık diyelim, bunula rotuş yapalım, fark eder. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 1. değişmedi ise PPG markadır 2. fabrikanın boyahanesinden , boya getirrip boyadığımız oldu, renk tutmadı 3. renk uyumu için marka bilgisi gereksizdir, rotuşta, her şekilde renk farkı olur, araba fabrikada boyanırken, o an borudan boya aldık diyelim, bunula rotuş yapalım, fark eder. Çağlar Bey çok sağolasın. Olayı anladım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 rotüş ne için lazımdı? yedekolarak kalması için mi? Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Uzun yolda sıçramış taş izleri var. Onlara sürecem Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 (düzenlendi) Benim araçta da bayağı fazla taş izi var, rötuş yapıldı ama iyi durmuyor. Havalar biraz ısınsın lokal boya, düzgün olmazsa kaputu komple boyatmayı bile düşünüyorum. 26 Ocak 2013 tarihinde Hüseyin Maviş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 Arkadaşlar geçenlerde linkteki http://www.modacar.com.tr/urun/duplicolor-presto-ford-boya-kod--inci-beyazi-rotus-boyasi-96d052.aspx ürünü gördüm.Ürün fırça gibi iz bırakmaz herhalde, merak ettiğim bu ürün küçük çaptaki yerlere atılsa fırça izinin belli olduğu yerlere sonuç ne olur? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ocak 2013 Paylaş 26 Ocak 2013 daa iyi olur ama taş gibi değilde, tamponda sürtme gibi yerde kullanılır bunlar, hemen her oto boyacıda, boyanızın rengine birebir uygun olarak sprey yaptırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Yusuf Ağırbaş 16 Mart 2015 Paylaş 16 Mart 2015 2009 hb focus boya kodunu bulamadım. Aracın neresinde yazıyor bulamıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts