Sani Gerşon 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 130bin bakımı mı var? 120 bin falan olması gerekmiyor mu? Bu arada Alternatör kayışı ile v kayışı, zamanlama kayışı ile egzantirik kayışı aynıdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Kandil 29 Temmuz 2013 Paylaş 29 Temmuz 2013 Araç 130000 binde olunca öyle yazdım Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 Bu hafta 2007 ghia aracımla 200.000 km yi devirdim. ve motorun zaman zaman hava sıcaklığı, yakıt durumu, ve birçok bilmediğim sebeple bazen çok sessiz ve torku yüksek keyifli bir sürüş hissi verirken bazen de homurtulu, yaşlı, titreşimli kabine fazla ses veren hatta vitesi bile zorla geçen bir araç oluyor. Soru : aracımı iyi bir servise götürüp baştan aşağı kontrol ettirmek istiyorum ancak çok pahalıya mal olur tahminen, bu yüzden 1: 200.000 km deki bir motor için tahminen eskiyecek ve bakılması gereken parçalar nerelerdir. civatalar, borular, keçeler, bağlantılar vs... 2: emme manifoldu temizliği, enjektör temizliği, eksoz manifoldu temizliği, egr temizliği, maf temizliği, gibi genel yapılabilecek neler olabilir. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yaşar Koç 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 debriyaj balatasını kontrol ettirmenizde fayda var vites geçmemesinden dolayı..kaputu açtığınızda ve altına baktığınızda herhangi bir yağ kaçağı yoksa motor temizleyen yakıt katkıları var ondan kullanıp sonrasında enjektör temizliği yaptırırsanız faydalı olacağını düşünüyorum.. şimdilik aklıma gelen bunlar..keyifli sürüşler Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Eylül 2013 Paylaş 22 Eylül 2013 Vites gecmemesi olayi icin sanziman yagini degistirmekte fayda var. Farkini hemen goreceksiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 debriyaj baski balata voland,yag kaçaklarına turbo hortumları emme manifoldu oringleri.emme manifoldu temizligi,egr temizligi,maf sensörü demizligi,turbo bakımı,ön takım salıncaklar teker poryaları vs Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 Vites gecmemesi olayi icin sanziman yagini degistirmekte fayda var. Farkini hemen goreceksiniz. sanzman yagı hangı marka ıyıdır ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 sanzman yagı hangı marka ıyıdır ? Mobil bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 Şanzıman yağı:MOBİL- mobilube 1SHC 75w90 Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 Şanzıman yağı:MOBİL- mobilube 1SHC 75w90 fıyatı nedır? vıtes gecıslerım bazen cok ıyı bazen azda olsa hafıf sert geciyor.tamırcım debrıyaj semsıyesındendır dedı ıdare et cok rahatsız ederse ozaman bakarız dedı .yagı degıstır demedı.yagın fıyatı uygun ıse degıstırebılırım? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 fıyatı nedır? vıtes gecıslerım bazen cok ıyı bazen azda olsa hafıf sert geciyor.tamırcım debrıyaj semsıyesındendır dedı ıdare et cok rahatsız ederse ozaman bakarız dedı .yagı degıstır demedı.yagın fıyatı uygun ıse degıstırebılırım? Vites geçişleri bazen sert ise bu yağdan değildir zaten, baskı balata değişirken değiştirirsiniz yağı..Fiyat 40 TL civarı sanıyorum Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar 23 Eylül 2013 Paylaş 23 Eylül 2013 Vites geçişleri bazen sert ise bu yağdan değildir zaten, baskı balata değişirken değiştirirsiniz yağı..Fiyat 40 TL civarı sanıyorum evet tamırcımde oyle demıstı. baskı balata simdilik ıdare eder dedi. dedıgınız gibi balata degıstıgınde yagıda degıstırırım.cok tesekkurler Yorum bağlantısı
Metin Çelik 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Selamlar arkadaşlar, aracım 2000 focus sedan 120.000 bakımı geldi gelmesine fakat 1.000 km kadar geçti hala gidemedim, bakımda neler yapılıyor acaba? kendim parçaları edinsem de beraberimde mi götürsem yoksa direk bunun bakımı geldi deyip kurulu tezgaha mı gitsem? Bu arada yağın değişimi 123.000 olduğundan gevşek tutuyorum bu işi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 Selamlar arkadaşlar, aracım 2000 focus sedan 120.000 bakımı geldi gelmesine fakat 1.000 km kadar geçti hala gidemedim, bakımda neler yapılıyor acaba? kendim parçaları edinsem de beraberimde mi götürsem yoksa direk bunun bakımı geldi deyip kurulu tezgaha mı gitsem? Bu arada yağın değişimi 123.000 olduğundan gevşek tutuyorum bu işi. Konunuz birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Oktay Temiz 12 Nisan 2014 Paylaş 12 Nisan 2014 Arkadaşlar, Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde 120,000 bakımına gireceğim.öncelikli olarak değiştirmeyi düşündüğüm parçalar şunlar; 4 amortisör, takoz ve bilyalarıyla beraber Yağ ve yağ filtresi Mazot ve polen filtresi Firen ve direksiyon hidroliği ve şanzuman yağı ( bunlarda hangi marka kullanmalıyım araç manuel) Egr iptali (sonrasında yaptırmam gereken işlemler nelerdir) Arka viraj Demir lastikleri Arka yan denge kolu ( kendini lastikçi sanan tamirci tarafından yanlış kiriko ile kaldırma sonucu ezildi.) Disk ve balataların şuan için değişmesine gerek yok dedi ustam. Sizden ricam bu işlemlerin dışında yapmamı önereceğiniz özellikle bişeyler varmıdır. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Alper Kılınç 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Merhaba Arkadaşlar, 2009 Ford Focus 1.6 Titanium aracımın 135.000 km bakımını yaptıracağım hangi parçalar değiştirilmelidir? Yaklaşık maliyet ne kadardır? Ankara'da özel servis önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Alper Kılınç 22 Mayıs 2014 Paylaş 22 Mayıs 2014 Elinde Ford Focus ile ilgili periyodik bakım tablosu olan varsa paylaşabilir mi? reklam gözetmemek kaydıyla http://www.sahsuvarogluotomotiv.com.tr/servis/bakim-periyotlari-ticari.html bu linkte ticari araçlar için bir liste mevcut bineklerle ilgili bilgisi olan var mı? Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 3 gün aracımı ağabeyimin ihtiyacı nedeniyle vermiştim. Kendisine bakım zamanının yaklaştığınıda söyledim. Saolsun bir jest yapıp izkar da 120000 km bakımını yaptırmış ancak oldukça fazla tutmuş ücretler, bilseydim bakım yaptıracağını adresi iletirdim ona... S-Max 120.000 Bakımı Eleman Komple - Hava Filtresi 53,10 TL 8.Yıl/120.000 km bakımı 2.0L Duratorq-TDCI(DW) dizel 127,50 Tl FMY Formula Fe Ultra 5-30, 206 - 192,70 Eleman Komple Yağ Filtresi - 26,05 Conta-Boşaltma Tapası - 26,05 Filtre Komple Yakıt - 357,32 TL Fren Balata Temizleyici(500ML) - 8,15 TL TAPA Yağ Boşaltma - 14,91 TL Fİltre Komple Koku ve Parçacık - 35 TL Toplam YP tutarı Ford otosan - 499,14 Toplam YP Tutarı Diğer - 691,84 Toplam Fiyat 966,83 TL % 24 Kampanya ile - 710 TL Araç 70+ hızlarda frene basınca titreme yapıyordu, fren disk ve balatalarının değişmesi gerektiğini belirttiler 1,500 TL fiyat verdiler, bırakın kalsın dedim tabiki... Ford yedek parçacıyı aradığımda S-Max orjinal fomoco disk çifti 200 TL ve balatalarının 140 tl olduğunu söylediler. Bakalım yakında Ustaellere yolum gözüktü artık. Yanlız, aracı servisten aldığımda ciddi olarak motor sesinin azaldığını ve artık hafif de olsa yüklenmelerde duman atan aracın hiç duman atmadığını ayrıca performansının en az % 25 daha iyi olduğunu görünce açıkcası çok şaşırdım. Bu kadar fark ettiren yakıt filtresimiydi acaba diye düşündüm... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Araç 70+ hızlarda frene basınca titreme yapıyordu, fren disk ve balatalarının değişmesi gerektiğini belirttiler 1,500 TL fiyat verdiler, bırakın kalsın dedim tabiki... Ford yedek parçacıyı aradığımda S-Max orjinal fomoco disk çifti 200 TL ve balatalarının 140 tl olduğunu söylediler. Bakalım yakında Ustaellere yolum gözüktü artık. Yanlız, aracı servisten aldığımda ciddi olarak motor sesinin azaldığını ve artık hafif de olsa yüklenmelerde duman atan aracın hiç duman atmadığını ayrıca performansının en az % 25 daha iyi olduğunu görünce açıkcası çok şaşırdım. Bu kadar fark ettiren yakıt filtresimiydi acaba diye düşündüm... Oktay güle güle kullan... Bakım çok önemlidir.. Daha önceki bakımı sen mi yaptırmıştın... ? Bence performans artışının büyük kısmı hava filtresinden gelmiştir... Hava filtresini dizel araçlarda 5000 km de bir değişiyoruz biz.. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Oktay güle güle kullan... Bakım çok önemlidir.. Daha önceki bakımı sen mi yaptırmıştın... ? Bence performans artışının büyük kısmı hava filtresinden gelmiştir... Hava filtresini dizel araçlarda 5000 km de bir değişiyoruz biz.. Abi teşekkür ederim, aracı aldığımda 98.000 km deydi, 90.000 bakımı otokoçta yapılmıştı, 105.000 km de ustaellerde ara bakımı yaptırmıştım ancak hiç bir performans farkı hissetmemiştim. Onun için hava filtresinden değildir herhalde diye düşündüm. Aracın çalışması bile değişmiş çok çok sessiz şekilde çalışıyor artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Çalışma sesi yağ kaynaklıdır... Tavsiyem, 15 bini bekleme, 10-15 bin arasında ilk fırsatta yağı değiştir... Hava filtresini 5 binde bir değiştir.. Şimdi senin yakıt tüketimin de düşecek 1 Yorum bağlantısı
Murat Menzilcioğlu 16 Temmuz 2014 Paylaş 16 Temmuz 2014 Arkadaşlar merhaba, aracımın 135bin bakımını yaptıracağım. bandırmadaki servis 505 lira gibi bir fiyat çıkardı. bana biraz pahalı geldi. parçaları kendm alıp montajını yaptırmak istiyorum parçaları hangi siteden almamı önerirsiniz? http://www.fordmerkez.com/ford-fusion-fiesta-bakim-seti-urun1120.html bu linkteki parçaları adamla konuştum benm arabaya göre ayarlayıp aynı fiyata verecekmiş sadece yağa takıldı bu araca 10W 40 yağmı kullanılıyor. birde yağlar 10binde bir mi yoksa 15binde birmi değişiyor? Yorum bağlantısı
Taner Gündüz 16 Temmuz 2014 Paylaş 16 Temmuz 2014 aynı motor benim aracımdada var ben 0 30 castrol magnatec kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 16 Temmuz 2014 Paylaş 16 Temmuz 2014 Kullanma kılavuzunuz varsa onda yazar. Ayrıca yağ konusu uzun uzun konuşulmuştur aram yaparsanız bulabilirsiniz. Forda genelde 5*30 yağ koyuyoruz diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts