İçeriğe Yönlendir

120.000 Ve Üzeri Km Periyodik Bakım

Timuçin Yıldırım

Recommended Posts

Mehmet Kandil

135000 km'deki aracımın bugün bakımını yetkili serviste yaptırdım.

İşlemler

Motor ön takazo 51 tl

Mekanik işlemler 45 tl

Fren test ve kontrol 13 tl

Hava filtresi 25 tl

Şanzıman alt takozu 143 tl

Motor yağı 45 tl

Polen filtresi 17 tl

Yağ filtresi 10 tl

Küsüratlar muhtelif işçilik eklenince 440,66 tl toplam tutar sizce nasıl arkadaşlar

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İsa Köse

2004 Focus 1.6 benzinli aracımın 120.000 km bakımını yaptırdım.

Yer: Bursa Autoextra (eski Fordextra)

Tarih: 06.08.2014

- Motor yağı Mobil 5-30 FE 3000 (4lt + ilave) (90 TL)

- Bujiler Fomoco 4 adet (30 TL)

- Yağ Filtresi Otosan (15 TL)

- Polen Filtresi Otosan (30 TL)

- Hava Filtresi Otosan (25 TL)

- İşçilik (50 TL)

- İndirim (-20 TL)

- Toplam 220 TL

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fatih Güneş

2009 Focus 1.6 Dizel 138.000 km bakımı. 

Autoextra/Fordextra

- Mazot filtresi

- Yağ filtresi

- Polen filtresi

- Hava filtresi

- Yağ değişimi

- İşçilik

300 TL. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fatih Ozen

120.000 Km olarak araçta yapılması gerekenler nelerdir.Daha yeni yağ,hava filt. ve yağ değişti.

Şimdi yapılması gerekenler nelerdir bundan sonta ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

120.000 Km olarak araçta yapılması gerekenler nelerdir.Daha yeni yağ,hava filt. ve yağ değişti.

Şimdi yapılması gerekenler nelerdir bundan sonta ?

Konunuz birleştirilmiştir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bende 115 bin bakımı yaptım standart dışı bir değişim yapılmadı. Bundan sonra nelere bakmak gerek? Sorun çıktıkça mi degistiririz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Alper DEMİR
(düzenlendi)

Aracım 201 km'de yeni aldım,bakım kartında 1000 km önce yağı ve filtreleri değişmiş gözüküyor ama güvenemiyorum malesef araç 2.0 Tdcı mondeo düz vites..Debriyaj baskı balatam vites geçişleri sağlam..Şanzuman yağını değişmeye gerek var mıdır ?

1-Neler değiştirilmelidir ? Yağ olarak ne kullanmalıyım ?

2-Yetkili servise gitsem çok mu fazla maliyet çıkartırlar ?

3-Komple disk ve balata değişicem(trw disk balata olarakta sanırım kale kullanıcam)

4-Bu işlemler özel servislerde neye mal olur ?

5-Katalitik içini boşalttırmalı mıyım ?(aracım egzos muayenesinden geçmiyor değerler yüksek çıkıyor)

6-Kocaeli/izmit ve çevresinde önerebileceğiniz özel servisler var mıdır ? Şimdilik ak otonun iyi olduğunu biliyorum..

tarihinde Alper DEMİR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
ilker erdemirci

Merhaba,

Forumda yeniyim konuyu uzun süre araştırdım ama bulamadım.2012 fiestam var,135 bine yaklaşıyor.Yetkili servis 550-600 lira dedi,triger 100 binde değişmişti.acaba yetkili servise mi yaptırsam güvendiğim bir ustaya mı?

Birde arabayı a dan z ye bakıma sokmak istiyorum,arabayı daha önce babam kullanıyordu,ben uzun süre bineceğim inşallah.lastiklerden,balatalara,motor yağından aküye kadar komple bir bakım kaça yapılır?arabada sorun çıkarsa ayrı tabi ben sadece arabanın sorunlu bir yeri var mı onu öğrenmek istiyorum.

Ayrıca düşük hızda giderken 2.-3. viteste ayağımı gazdan çektiğimde araba tekliyor,bu sorunu yaşayan var mı?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

2005 Focus 1

135 bin km standart bakım,

Polen filitresinin kapağı,

Hız sensörü,

4 lastik değişim ve balans,

Toplamda 975 TL idi.  İndirimli 675 TL ödedim.

Servis: Başer Otomotiv

Yorum bağlantısı
ilker erdemirci

Arkadaşlar merhaba,

aracımın 135bin bakımını yaptıracağım.

bandırmadaki servis 505 lira gibi bir fiyat çıkardı. bana biraz pahalı geldi.

parçaları kendm alıp montajını yaptırmak istiyorum

parçaları hangi siteden almamı önerirsiniz?

http://www.fordmerkez.com/ford-fusion-fiesta-bakim-seti-urun1120.html

bu linkteki parçaları adamla konuştum benm arabaya göre ayarlayıp aynı fiyata verecekmiş

sadece yağa takıldı bu araca 10W 40 yağmı kullanılıyor.

birde yağlar 10binde bir mi yoksa 15binde birmi değişiyor?

Merhaba,bende 2012 fiesta var,aracımı aldığımdan beri gittiğim ustam var,bakım zamanı geldiğinde orjinal parçaları kendim alıp ustama yaptırıyorum.Geçen hafta 135 bin bakımını yaptırdım + ön disk ve balatalar değişti (onlarıda ben orjinal aldım) hepsi toplam 350 lira :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Demirel

Merhaba;

Ford fiesta 2010 Model trend 124000 Km Aracım var bakım yaptırmak istiyorum. yağ değişimi filtre değişimi buna benzer.

ford serviste yaptırırsam fiyatlar ne aralığındadır bakım da neler yapılıyor bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum

saygılarımla 

iyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Yastan dolayi bi indirim olabilir ben 2011 tdci fiestami kasim ayinda bakima soktum 400 tl tuttu

Yorum bağlantısı
Salih Temel

garanti bitince doğruca sanayiye ustaya  :biggrin:

servis ücretleri neredeyse 3 katı oluyor ustanız var ise sanayi de yaptırın hatta parçalar nette 

toplu bakım setleri alıp ustaya uygun fiyata bakımını yaptırabilirsiniz.

tercih sizin ben yağ değişimi sordum sadece yağ +yağ filtresi değişimi 315TL dediler   :shok:   :shok:  bu fiyatta motor içi kanalları temizleme mi ne varmış öyle birşey

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Merhaba;

Ford fiesta 2010 Model trend 124000 Km Aracım var bakım yaptırmak istiyorum. yağ değişimi filtre değişimi buna benzer.

ford serviste yaptırırsam fiyatlar ne aralığındadır bakım da neler yapılıyor bilen arkadaşların yardımcı olmasını istiyorum

saygılarımla 

iyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hakan Ulutaşlı

merhaba

aracım iki yüz bin km ye dayandı. motor ve şanzıman yağı,fren yağı, filtreler vs. gibi rutin on bin bakımının yanında sizce aracın hangi aksamlarını kontrol ettirmeliyim ya da değiştirmeliyim. araç beş yıldır bende. toplam elli bin km yapmışım. sanırım kırk bini uzun yol. memlekete gidip gelmeler. aracın ön düzenini yeni değiştirdim. önerileriniz nelerdir.   

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

merhaba

aracım iki yüz bin km ye dayandı. motor ve şanzıman yağı,fren yağı, filtreler vs. gibi rutin on bin bakımının yanında sizce aracın hangi aksamlarını kontrol ettirmeliyim ya da değiştirmeliyim. araç beş yıldır bende. toplam elli bin km yapmışım. sanırım kırk bini uzun yol. memlekete gidip gelmeler. aracın ön düzenini yeni değiştirdim. önerileriniz nelerdir.   

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yigit Özdal

2005 model fiestam var 200 binde bakım yaptırıcam neler değişmesi gerek ve tahmini fiyat ne kadardir

Yorum bağlantısı

2005 model fiestam var 200 binde bakım yaptırıcam neler değişmesi gerek ve tahmini fiyat ne kadardir

Yiğit Bey;

Konunuz uygun bölüme alınmıştır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Yiğit Bey;

Saygılarımla.

Kusura bakmayın farketmedim.
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

Donanımlı bir ford özel servisine başvurursaniz onlar sizi uygun şekilde yönlendirir ama bakımın içinde mutlaka mazot filtresinide değiştirmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yiğit Bey;

Saygılarımla.

Kusura bakmayın farketmedim.

Yiğit bey,

Hakan bey atlamış, 120bin üstü bakımların tamamını bu konuda topluyoruz. Tekrardan taşıyoruz konunuzu ama, kusura bakmayın lütfen.

200bin için, ikinci triger değişmiş olmalı. Bunun üstüne standart bakım görecek araç. Sakın km arttı diye yağı falan kalınlaştırmasınlar, aman dikkat diyelim.

Yorum bağlantısı
Yigit Özdal

Yiğit bey,

Hakan bey atlamış, 120bin üstü bakımların tamamını bu konuda topluyoruz. Tekrardan taşıyoruz konunuzu ama, kusura bakmayın lütfen.

200bin için, ikinci triger değişmiş olmalı. Bunun üstüne standart bakım görecek araç. Sakın km arttı diye yağı falan kalınlaştırmasınlar, aman dikkat diyelim.

triger değişti bakımda motor yağı yağ hava mazot ve polen filitreleri değişiyor.fren balataları kontrol ediliyor.sıvı seviye kontrolu yapılıcak galiba
Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek

Merhabalar,

2011 model 1.6 benzinli manuel vites mondeo için 130.000 km bakım zamanı geldi.

klasik bakım mı olur ? aşağıdakiler yeterli mi? uygun fiyata istanbul'da nerden temin edilir?

* 5w 30 yağ

* yağ filtresi

* yakıt/benzin filtresi

* polen filtresi

* hava filtresi

başka birşey gerekir mi ?

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...