İçeriğe Yönlendir

P301 hata kodu nedir?

Engin Evni

Recommended Posts

Engin Evni

P301 hata kodu nedir? Çözümü nedir? Bilen varsa cevaplayabilirmi? Araştırdım bulamadım.

Yorum bağlantısı
Metin Yıldız

1 nolu silindirde bujilerden,yakıt ayarsızlığından veya kompresyon azlığından dolayı ateslama hatası. Muhtemel sebepleri atesleme sistemi, enjektorler, yakıtsız motor calıştırma, yakıt basıncı azlıgı veya oksijen sensorundeki problem olabili.

Yorum bağlantısı
Engin Evni

1 nolu buji kablosunu çıkarıp yenisini taktığımda motor arıza lammbası söndü.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Engin hocam bende bir kontrol edeyim diyorum ama şu gage testini yine unuttum. Bir açıklayıverirseniz memnun olacağım.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
Engin hocam bende bir kontrol edeyim diyorum ama şu gage testini yine unuttum. Bir açıklayıverirseniz memnun olacağım.

kontağı açmadan kilometre sıfılama tuşuna basılı tutun , kontağı açın ve 5 saniye kadar basılı tumaya devam edin menu çıkacak , aynı tuşa basarak menu bölümünde dolaşabilirsiniz ,menuden hata kodu varsa DTC xxx yazar hata kodudur , DTC none yazarsa hata yoktur :D

Yorum bağlantısı
Engin Evni
kontağı açmadan kilometre sıfılama tuşuna basılı tutun , kontağı açın ve 5 saniye kadar basılı tumaya devam edin menu çıkacak , aynı tuşa basarak menu bölümünde dolaşabilirsiniz ,menuden hata kodu varsa DTC xxx yazar hata kodudur , DTC none yazarsa hata yoktur :)

+1

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Mehmet Ozyurek

Bence lpg kaynaklı bir durum. Lpg hortumlarının boy farklılıkları bile buna sebep olabilir.

Arıza lambası yanmıyorsa ve düzgün çalışıyorsa. Kurcalama

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Önceden yoksa şimdi sarsıntı varsa sorundur. Lpg boruları ucuz. 4 boruyu eşit uzunlukta yenile eğer farklı ise boyu.

Ateşleme düzenini ne ölçüyor merak ettim. Çünkü her yanma odasını tek tek ölçen sistem yok,ama senin motor sistemi farklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Önceden yoksa şimdi sarsıntı varsa sorundur. Lpg boruları ucuz. 4 boruyu eşit uzunlukta yenile eğer farklı ise boyu.

Ateşleme düzenini ne ölçüyor merak ettim. Çünkü her yanma odasını tek tek ölçen sistem yok,ama senin motor sistemi farklı.

benzinli bu araba yağlı motor değil.. yanma sonucu çıkan gazı olkuyan hego hangi anda eksik ateşleme olup ta çiğ benizn yanmamış kırşımı atmışsa onu söylüyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vay bre, hego demek o işe yarıyor

hegoya direnç ile modifiyeyi ben demedim sen de duymadın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aslında bende öyle düşünüyorum abi ama kafama takılan şu, diğer arkadaşlarında dediği gibi benzinli lpg'li focuslar dizel gibi gürültülü ve rölantide hafifte olsa sallantılı mı çalışır ? Ufak da olsa rölantide sallanıyor araba, masum değil sanki :) yoksa bunlar kuruntu mu :) hiç satasım da yok, beni yıllarca taşısın yeter be abi.

Benzinde de mi sorunlu ?
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

hegoya direnç ile modifiyeyi ben demedim sen de duymadın

Tamam kaç ohm onu hiç söyleme
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ses, subap şıkırtısı. Enjektör vuruntusu. Motor kulağı, filte kazanı.. bilimum diğer kapaklar.. egzoz olabilir. Yağ değişim zamanı gelmiş olabilir.

Titreme. Rolanti bozuktur. Motor kulağı bozuktur.. rolanti valfi bozuktur. Subap bozuktur. Ateşleme bozuktur.

bence bırak. Biraz daha belirti versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ses, subap şıkırtısı. Enjektör vuruntusu. Motor kulağı, filte kazanı.. bilimum diğer kapaklar.. egzoz olabilir. Yağ değişim zamanı gelmiş olabilir.

Titreme. Rolanti bozuktur. Motor kulağı bozuktur.. rolanti valfi bozuktur. Subap bozuktur. Ateşleme bozuktur.

bence bırak. Biraz daha belirti versin.

satılık ilanı açacak yakın :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

satılık ilanı açacak yakın :D

Adam beğenmiş yazımı. Bence çıkarmaz ilana :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...