İçeriğe Yönlendir

2006 Focus TDCi otomatik vites

Guest ?rfan

Recommended Posts

Guest ?rfan

Arkadaşlar 2006 dizel otomatik vites ghia 58000 km de bir araç var alma niyetindeyim ancak daha önce ford hiç kullanmadım cvt vites nasıldır acaba araç dizel olduğu için hantal kalırmı kullanan arkadaşlar yorumlarını yazarsa sevinirim saygılar

Yorum bağlantısı

CVT'den uzak durmanız gerekiyor. Yüksek tork yüzünden Ford ile CVT birbirine uyum sağlayamadığından bu konuda bir çok şikayeti internette biraz incelediğinizde göreceksiniz. Aracın motor performansı sizi memnun eder endişeniz olmasın.

Genelde dizel ve triptronik kombinasyonlu araçlarda şanzıman arızaları olabiliyor. Ancak Ford'da bu ihtima çok fazla olduğundan, artık dizel motorlarda otomatik tercihi bulamıyorsunuz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Hem dizel hem otomatik olsun diyorsanız Kia ya da Hyundai bakın... Geri kalanlarından kaçın.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Valla bende 1 ay oldu alalı 2006 model GHIA dizel CVT otomatik şanzuman. Yakıt fazla olması dışında fena değil. Vitesi ekonomik moda ayarlarsanız performans pek hoş olmuyo ve yakıtta modun anlamının tersine daha cok yakıyor. Spor modda yada adaptif modda kullanırsanız hem yakıt sarfiyatı azalıyor hemde performans yükseliyor. Özellikle adaptif modu çok güzel bir mod. Ben şimdilik sadece 1700 km yaptığım için bir sorun yaşamadım ama aracım şuan 135000 de. Önceki sahibi yaşamış mıdır ?(kesin yaşamıştır , aracı gösterdiğim şamzuman ustası bu şanzuman değişmiştir kesin dedi) , ben sorun yaşarmıyım bilemiyorum. Ama normal otomatik vitesten daha güzel kullanışı. 7 vites olması kesintisiz ve sarsıntısız vites değişimleri (vtes değişimini anlamıyorsunuz bile) kullanıma zevk katıyor.Ama 7,8 lt gibi Şİ/ŞD ortalaması gerçekten çok yüksek, zaten bütün fordlar böyle değil mi? birde araç 1350 kg gibi oldukça yüksek bir ağırlığa sahip. Neyseki 240 Nm tork bu açığı fazla hissettirmiyor. Manuel moda alabilmenizde güzel. Bir güzel özelliğide manuel modda hızınız düştükçe vitesi düşürmenize gerek kalmıyor , yine kendisi vitesi düşürerek yardımcı oluyor. Alırsanız da almazsanızda hayırlısı olsun .

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Dizel bir aracın 8-9 lt yakması bana çok geldi , 2 ay öncesine kadar focus 2 benzinli ve tiptronik aracım vardı şehirler arası yolda 5 - 6 lt yakıyordu, şehir içinde de 8 lt civarı yakıyordu . Dediğiniz değerlerde bir yanlışlık olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Dizel bir aracın 8-9 lt yakması bana çok geldi , 2 ay öncesine kadar focus 2 benzinli ve tiptronik aracım vardı şehirler arası yolda 5 - 6 lt yakıyordu, şehir içinde de 8 lt civarı yakıyordu . Dediğiniz değerlerde bir yanlışlık olabilirmi ?

8-9 litre değilde 7,8 litre yakıyor 8 den az yani ve bu karma tüketim Şİ/ŞD karışık. Şu anda aslında 300 km komple şehir dışı yapınca 7,4 ortlamaya düştü. Ancak bir süre sonra yine 7,8 gibi bir ortalamaya doğru çıkacak gibi. Bir yanlışlık varsa yol bilgisayarında vardır :p onuda bilemiyorum maalesef. Megan ile 5,4 litreden focusla 7,8 litreye çıkınca feleğim şaştı vallahi. Bir bakım yaptırıp üstünede bir Carbon Clean çakacağım. O zaman bakacağım değerler değişiyormu yoksa bu tüketime mahkummuyum diye :) eğer değişmezse 1 veya 2 sene kullanıp forddan kaçacağım koşa koşa. Megane sport tourer beni kurtarır sanırım tabii dizel otomatiği çıkarsa .

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bu aracı çok kullandım. Şirketimizde mevcut ve şehiriçi sıkı performanslı kullanımda da, 7 lt' in üzerine çıktığını hiç görmedim. Kullanım olarak daha iyi bir otomatikle henüz karşılaşmadım.

Manuelde performansı çok harika. İki kademeli gaz pedalı da cabası, hareket halindeyken dahi lastikler patinaja kalabiliyor.

Ancak, sorun derseniz birkaç defa şanzıman arızasıyla karşılaşıldı ve son arızadan sonra yaklaşık 40.000 km.'dir sorun çıkarmadı.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Aracınızın garantisi bitse dahi, cvt şanzumanlar için 10 yıllık bir garanti mevcut. Bozulursa dahi 10 yıl süresince yetkili servislerce ücretsiz onarılacaktır. Fiyatı iyiyse ve şanzumanın halihazırda bir arızası yok ise alınabilir bence.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Garantiyi 10 yıl olarak bilmiyordum, forumda okuduğuma göre 2015 yılına kadar garanti varmış ve yetkili serviste 2015'e kadar ücretsiz tamir ediliyormuş. Bende normal otomatikte kullandım , easytronic te kullandım. Bu şanzuman ikisinden de daha iyi ve keyifli. Ancak yinede üreticisinin kapanmış olması , yedek parça için beklemek gerekir mi? bir şanzuman arızasındsa aracı yatırmak zorunda kalırmıyız ? soruları kafamı karıştırıyor.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Aracınızın garantisi bitse dahi, cvt şanzumanlar için 10 yıllık bir garanti mevcut. Bozulursa dahi 10 yıl süresince yetkili servislerce ücretsiz onarılacaktır. Fiyatı iyiyse ve şanzumanın halihazırda bir arızası yok ise alınabilir bence.

Bu durum araç 100 bin km'yi geçince sona eriyor diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şahsen yazılı bir belgeye hiç rastlamadım ama, dilden dile dolaşan, +3 yıl veya 100.000km hangisi önce gelirse. Bu arada her 45.000de şanzıman yağı değişmiş olmak da şart.

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Yunus Emre Kurul

Arkadaşlar!! Otomatik şanzumanlı focusumu servise götürdüm 10 Yıl garantisi olduğunu söylediler. Otokoç ile yazıştılar ve yazışma sonucu %100 değişim onaylandı. Araç 3-4 ay kalacak dediler. Bana da 2014 model trend x focus verdiler dizel :)

Sıkıntısı olanlar servislere koşsun başka yerlerde çare aramayın. Kesinlikle ilgileniliyor. Bilgilerinize

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Arkadaşlar!! Otomatik şanzumanlı focusumu servise götürdüm 10 Yıl garantisi olduğunu söylediler. Otokoç ile yazıştılar ve yazışma sonucu %100 değişim onaylandı. Araç 3-4 ay kalacak dediler. Bana da 2014 model trend x focus verdiler dizel :)

Sıkıntısı olanlar servislere koşsun başka yerlerde çare aramayın. Kesinlikle ilgileniliyor. Bilgilerinize

Aracınız sürekli servis bakımlı olduğu için mi böyle bi uygulama yapacaklar?

Yani 2-3 yıllık garantisi bittikten sonra bakımları dışarıda yapılmış özellikle şanzımanı ile ilgili dışarıda işlem yapılmış dizel otomatik, cvt şanzımanlı, araçlar da aynı kapsama girer mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

3 ay ? profildeki araba değişti sanırım?

Yorum bağlantısı
Mustafa Koşdaş

Benim araciminda sanzumani degisecek 2006 model c max dizel cvt sanzuman servis karsiliyo fakat bana arac vermediler arabanin nekadar serviste kalacagida belli degil siz kendinizmi arac isteginde bulundunuz

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Benim araciminda sanzumani degisecek 2006 model c max dizel cvt sanzuman servis karsiliyo fakat bana arac vermediler arabanin nekadar serviste kalacagida belli degil siz kendinizmi arac isteginde bulundunuz

Mustafa Bey, yukarıda bir soru sormuştum. Yunus Emre Bey, henüz soruyu görmedi galiba. Sizin bilginiz var mı bu konuda? Sizin aracın durumunı yukarıdaki soruyo göre açıklar mısınız?
Yorum bağlantısı
Mustafa Koşdaş

Ben bakimlarini serviste yaptirmadim ama benden onceki sahibi bayan bakimlarini serviste yaptirmis servisteki beyefendi bana aracinizin bakimlarini serviste yaptirmaniz onemli etken dedi serviste hata kodlarini ford ana bayisine iletmis onlarda ucret almadan degisimi kabul etmisler ben sanzumanla ilgili disarda bisey yaptirmadim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Yunus Emre Kurul

Arkadaşlar üzerinden bayağı zaman geçti biliyorum kusura bakmayın. Aracımın servis bakımları gibi şeyler umurlarında değil. Sadece CVT şanzıman dediğiniz zaman hemen işlemlere başlanıyor. Benim aracımı yaptılar 4 ay sonra teslim edeceklerken test sürüşünde yeni şanzımanda dağıldı ve yine yapılması için geri alındı. Yine bir ikame araç verdiler(2014 Focus Dizel) aradan yine zaman geçti ve arabam tekrar yapıldı fakat aracı servisten aldım bir hafta sürdüm çekiş düşüklüğü var dedim servise gittim yine sanzıman hatası verdi bilgisayar ve aracımı tekrar aldılar. Bunların garantisi 10 Yıl olduğundan ve 2016 mart ayında garantileri biteceğinden dolayı biraz tedirginim. Ford o saatten sonra babasını tanımaz diye düşünüyorum. Mahkeme yoluna başvuracağım sanırım.

Hepinize kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Erdal Delebe

Otomatik dizel focuslardan uzak durmak mı lazım o vakit?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Boz

Otomatik dizel focuslardan uzak durmak mı lazım o vakit?

Cvt li dizellerden Uzak durmak gerek bildiğim kadarı ile 2015 modele kadar dizel otomatik focus yok
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...