Rıfkı Büyüksarıkaya 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 arka camları otomatik yapmayı düşünüyorumama maliyeti ne olur bana kaça patlar bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 Orjinal yapacam diye uğraşmayın. Sonradan takılan kitler var onlardan alıp taktırın. Orjinal ekipman kullanacağım derseniz kapı tesisatları, arabanın iç tesisatı, ön arka cam krikoları falan filan derken size bi 124 parasına mal olur.. Tecrübe ile sabittir. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 galiba arklar manuel olunca tesisat olmayabilir. çıkma bir çift kriko şart. yada üstündeki krikoya motor takılıyor mu ona bakmak lazım orjnal parçaları sıfır kullansanız mertol abi demiş zaten bir 124 almasada yarım 124 var. çıkma alsanız yine onun yarısı kadar tutar ki işcilik hariç. serviste bir adet kriko 650+kdv gibi bir şeydi. geçen sene sormuştum. bi çift kriko arka ve ön kumanda kumandalı kapı trimi parçası benim aklıma bunlar geldi. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 Hiç gerek yok o kadar masrafa, benim aracımda arka camları kimseye açtırmam. Kapıdan kilitlerim direk. Perde var, flim var yazık değilmi o aksesuarlara? Yorum bağlantısı
Nuri Başer 8 Kasım 2009 Paylaş 8 Kasım 2009 arka camları otomatik yapmayı düşünüyorumama maliyeti ne olur bana kaça patlar bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim kriko, tesisat v.s. pert bi focustan söküp takılabilir.. tabi sağlam kalmışsa.. ama çıkması bile iyi para tutar.. sonra kapı döşemeleri, düğmeler derken bunaltır gibime geliyor.. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 Hiç gerek yok o kadar masrafa, benim aracımda arka camları kimseye açtırmam. Kapıdan kilitlerim direk. Perde var, flim var yazık değilmi o aksesuarlara? +1 Üstelik siz klimayı açarsınız birisi aracın soğumasını beklemez camı açar (sanki dışarıdaki sıcak hava daha çabuk soğutacak), bende kilitliyorum. Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 2001 Yılında benzer bir macera yaşamıştım. Eşim ile beraber kullandığımız için arabayı aynaların sürekli ayarını değiştirmesine bi çözüm bulmam gerekiyordu. Malum mbientelerde aynalarda manuel. Bir çift ayna alıp takayım dedim. Jant kapağı değiştiriyorsun sanki Önce dedilerki kapı tesisatları farklı. Gittim hurdacıya, ghia kapı tesisatı aldım. Ama bir baktım ghialar ile ambientelerin cam motorları ve düğmeleri falanda farklıymış.. Aaa.. Hadi onlarıda aldık. Ama çalışmıyor namuzsuz. Meğersem kapıdan gövdeye giren tesisat Ghialarda iki ayrı yerden ve daha çok kablo ile giriyormuş. E benim arabada tek giriş yeri var? Arabanın taban tesisatının değişmesi lazım dediler.. Hay binbir kunduz deyip ona da dalmıştım. Koltuklardan halılara kadar herşey sökülüp elektrik tesisatı değiştirildi. Bu seferde kapıların kilitleri uymadı. KAHROLSUN ÇİFT KİLİTLEME diye bağırıp çağırıp kilitleri ve arka cam krikosunu değiştirdim. Olmuşmuydu? Çık.. Olmamıştı.. Bunu yaptıktan sonra dahi ekstra kablo çekmeden camların hafıza fonksiyonu çalışmamıştı.. E onu çekince oldu. 124 parasını geçti maliyeti.. Kapı trimleri falan dert değil. Onlar en kolay iş. Ama cam için orjinal olacak diye kasmayın. Sanayi sitelerinde aftermarket bir sürü seçenek var. Orjinal düğme ve trimi alıp ondan takın gitsin. Düğmeleri alırken ambiente sağ ön düğmesi alırsınız, orjinalden bir farkı olmaz. Sadece sıkışma önleyici sistem ve otomatik inme-yükselme fonksiyonu çalışmaz. Onun dışında hereyi çalışır.. Maliyetide diğerinin belkide 4 te birine falan gelir. Yorum bağlantısı
Hasan Kerik 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 arka camları otomatik yapmayı düşünüyorumama maliyeti ne olur bana kaça patlar bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim Aşağıdaki beleşe yakın 2 kiti bir incele, öyle orjinale bi ton para vermeye gerek yok. Hatta cam kaldırmalı alarmın varsa veya alırsan sanırım onuda bunlara bağlayabiliyosun. Yinede satıcısına sormak lazım. http://www.sahibinden.com/otomatik_cam_kal...pXQQdisplayitem? http://www.sahibinden.com/cartech_-_otomat...pXQQdisplayitem? Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 +1Üstelik siz klimayı açarsınız birisi aracın soğumasını beklemez camı açar (sanki dışarıdaki sıcak hava daha çabuk soğutacak), bende kilitliyorum. + 1940 Sürekli kilitli olmasında fayda var. Gıcık oluyorum biri arka camı açınca. Dikkatimi bile dağıtıyor, aklım hep arka camda oluyor. Belkide takıntı Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 İsteyen istediğini yapsın arkadaşlar.Cam açtırmamm falan demek olurmu hiç? Çocuk harici herkes istediği gibi cam açıp kapatabilmeli.Aracımızdaki insanları piyon gibi taşımayalım onlara değer verelim. 1 Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 (düzenlendi) İsteyen istediğini yapsın arkadaşlar.Cam açtırmamm falan demek olurmu hiç? Çocuk harici herkes istediği gibi cam açıp kapatabilmeli.Aracımızdaki insanları piyon gibi taşımayalım onlara değer verelim. Yazımı tam anlamadınız sanırım. Takıntı olabilir diyorum. Dikkatimi dağıtıyor. Piyonlukla alakası yok. Değer vermediğim insanı zaten aracıma almam. 9 Kasım 2009 tarihinde Metehan ?ahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 Hiç gerek yok o kadar masrafa, benim aracımda arka camları kimseye açtırmam. Kapıdan kilitlerim direk. Perde var, flim var yazık değilmi o aksesuarlara? Ben ilk mesajınıza istinaden yazmıştım..Bana daha çok bu davranışınız takıntı değilde aksesuarların iyiliği içinmiş gibi geldi No aksesuar no takıntı 1 Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 İsteyen istediğini yapsın arkadaşlar.Cam açtırmamm falan demek olurmu hiç? Çocuk harici herkes istediği gibi cam açıp kapatabilmeli.Aracımızdaki insanları piyon gibi taşımayalım onlara değer verelim. Arka sol kapı çift kilitlemem bozuk neden dersiniz... biri çocuk var ya da kapalı trafik diye kilitlediğim kapıyı inatla açmaya çalıştı. (üstelik aracı daha durdurmamıştım). Bir de o camı serbest bırakırsam. Ki kaldırım kapıdan yüksek iken kapıyı açmaya çalışanlar ya da yanda araç varken kapıyı sonuna kadar açmaya çalışanlar oluyor. Size doğru gelmiyor olabilir ama o kilit 350tl civarında... Yorum bağlantısı
Caner Güneş 9 Kasım 2009 Paylaş 9 Kasım 2009 benimde düşündüğüm bir konuydu bu. camlarda film var arka camların açılmasını sevmem. cidden takıntı oluyor. cam kollarını söksemmi diye bile düşündüm aslında ucuza mal edilebilir diye düşünüyorum bu sistem. çevirme kollarını çıkartıp atcan arkanın. hurdalıktan sürücü bölümündeki yere ghia 4lü cam indirme kaldırma switch i alcan. sadece motorları baglıcaksın. kablosunu sürücü tarafından çekeceksin. camı kitleme vs. vs. hiç gerek kalmıcak, arkada düğme olmayacagı için herşey sürücünün elinde olcak düşünülebilir bişi oldu aslında Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 değişim için gerekli parçalar burada var http://translate.googleusercontent.com/tra...BzQyjMTccWrOGjQ sitenin orjinal hali foka24.de ama almanca. boş bir focusa yapılabilecek bir çok şeyi elin fokası yapmış. digital klmadan cc ye fasılalı silecklerden yol bilgisayarına ve hepsi orjinal parçalarla. bi ara esp de talkacaktı st170 perti almıştı o gözükmüyor Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 benimde düşündüğüm bir konuydu bu. camlarda film var arka camların açılmasını sevmem. cidden takıntı oluyor. cam kollarını söksemmi diye bile düşündüm aslında ucuza mal edilebilir diye düşünüyorum bu sistem. çevirme kollarını çıkartıp atcan arkanın. hurdalıktan sürücü bölümündeki yere ghia 4lü cam indirme kaldırma switch i alcan. sadece motorları baglıcaksın. kablosunu sürücü tarafından çekeceksin. camı kitleme vs. vs. hiç gerek kalmıcak, arkada düğme olmayacagı için herşey sürücünün elinde olcak düşünülebilir bişi oldu aslında Bence camlarla hiç uğraşmayın arka kapıları iyice koli bantı ile bantlayın..Kimse inip binemesin Bant olmaz derseniz kapı kollarınıda sökebilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 E direk tek kapılı alsa olmazmı_ Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 Bence camlarla hiç uğraşmayın arka kapıları iyice koli bantı ile bantlayın..Kimse inip binemesin Bant olmaz derseniz kapı kollarınıda sökebilirsiniz.. 4 kapılıyı satıp 2 kapılı st falan almak daha düz olur sanki. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 E direk tek kapılı alsa olmazmı_ 4 kapılıyı satıp 2 kapılı st falan almak daha düz olur sanki. Tek kapı olursa olmaz çünkü bu seferde arkadaki yolcular ön koltuğu indirip kaldırıyolar diye koltuğa karşı takıntı gelişir ve bu sefer ona çözüm bulmak gerekir Ön koltuğu sökmek çözüm olabilir. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 10 Kasım 2009 Paylaş 10 Kasım 2009 (düzenlendi) Tek kapı olursa olmaz çünkü bu seferde arkadaki yolcular ön koltuğu indirip kaldırıyolar diye koltuğa karşı takıntı gelişir ve bu sefer ona çözüm bulmak gerekir Ön koltuğu sökmek çözüm olabilir. :lol2: 10 Kasım 2009 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Rıfkı Büyüksarıkaya 10 Kasım 2009 Yazar Paylaş 10 Kasım 2009 benimde düşündüğüm bir konuydu bu. camlarda film var arka camların açılmasını sevmem. cidden takıntı oluyor. cam kollarını söksemmi diye bile düşündüm aslında ucuza mal edilebilir diye düşünüyorum bu sistem. çevirme kollarını çıkartıp atcan arkanın. hurdalıktan sürücü bölümündeki yere ghia 4lü cam indirme kaldırma switch i alcan. sadece motorları baglıcaksın. kablosunu sürücü tarafından çekeceksin. camı kitleme vs. vs. hiç gerek kalmıcak, arkada düğme olmayacagı için herşey sürücünün elinde olcak düşünülebilir bişi oldu aslında evet benimde aklıma yattı ama tam maliyeti ögrenmek lazım Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 11 Kasım 2009 Paylaş 11 Kasım 2009 Arkadaşlar benim aracımın da arka camları sürekli kilitli duruyor.Ben de arka camların açılıp kapanmasıyla büyük rahatsızlık duyuyorum.Arkada oturan kişiye dilerse hemen klimayı açıyorum.Bu konuda gerçekten çok hassasım. Yorum bağlantısı
Yakup Hızlı 11 Kasım 2009 Paylaş 11 Kasım 2009 İsteyen istediğini yapsın arkadaşlar.Cam açtırmamm falan demek olurmu hiç? Çocuk harici herkes istediği gibi cam açıp kapatabilmeli.Aracımızdaki insanları piyon gibi taşımayalım onlara değer verelim. ben de arka camların oynanmasından hoşlanmıyorum.daha doğrusu camlarla oynanmasından hoşlanmıyorum.öndeki koltukta oturan bile ayarlayamıyor.ya elini düğmede basılı tutuyor yada birden sonuna kadar açıyor oda gıcığıma gidiyor. Yorum bağlantısı
Rıfkı Büyüksarıkaya 11 Kasım 2009 Yazar Paylaş 11 Kasım 2009 galiba arklar manuel olunca tesisat olmayabilir. çıkma bir çift kriko şart. yada üstündeki krikoya motor takılıyor mu ona bakmak lazım :lol2: orjnal parçaları sıfır kullansanız mertol abi demiş zaten bir 124 almasada yarım 124 var. çıkma alsanız yine onun yarısı kadar tutar ki işcilik hariç.serviste bir adet kriko 650+kdv gibi bir şeydi. geçen sene sormuştum. bi çift kriko arka ve ön kumanda kumandalı kapı trimi parçası benim aklıma bunlar geldi. tesisat varsa kaça mal olur bana bi arştıreverirmisiniz verdiginiz steye baktım ama bişey anlamadım teşekkür ederim 2001 Yılında benzer bir macera yaşamıştım. Eşim ile beraber kullandığımız için arabayı aynaların sürekli ayarını değiştirmesine bi çözüm bulmam gerekiyordu. Malum mbientelerde aynalarda manuel. Bir çift ayna alıp takayım dedim. Jant kapağı değiştiriyorsun sanki Önce dedilerki kapı tesisatları farklı. Gittim hurdacıya, ghia kapı tesisatı aldım. Ama bir baktım ghialar ile ambientelerin cam motorları ve düğmeleri falanda farklıymış.. Aaa.. Hadi onlarıda aldık. Ama çalışmıyor namuzsuz. Meğersem kapıdan gövdeye giren tesisat Ghialarda iki ayrı yerden ve daha çok kablo ile giriyormuş. E benim arabada tek giriş yeri var? Arabanın taban tesisatının değişmesi lazım dediler.. Hay binbir kunduz deyip ona da dalmıştım. Koltuklardan halılara kadar herşey sökülüp elektrik tesisatı değiştirildi. Bu seferde kapıların kilitleri uymadı. KAHROLSUN ÇİFT KİLİTLEME diye bağırıp çağırıp kilitleri ve arka cam krikosunu değiştirdim. Olmuşmuydu? Çık.. Olmamıştı.. Bunu yaptıktan sonra dahi ekstra kablo çekmeden camların hafıza fonksiyonu çalışmamıştı.. E onu çekince oldu. 124 parasını geçti maliyeti.. Kapı trimleri falan dert değil. Onlar en kolay iş. Ama cam için orjinal olacak diye kasmayın. Sanayi sitelerinde aftermarket bir sürü seçenek var. Orjinal düğme ve trimi alıp ondan takın gitsin. Düğmeleri alırken ambiente sağ ön düğmesi alırsınız, orjinalden bir farkı olmaz. Sadece sıkışma önleyici sistem ve otomatik inme-yükselme fonksiyonu çalışmaz. Onun dışında hereyi çalışır.. Maliyetide diğerinin belkide 4 te birine falan gelir. bana buranaın msn adresi yada internet adresini verebilirmisiniz Yorum bağlantısı
Recommended Posts