Uğur Çınar 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 2006 connect mevcut aldıgımızdan beri debriyaj sak sak ediyo uyuz oldum servise sordum bi şey yapamıyoruz dedi bu neden boyle bir sey yapıyo acaba cozmus degilim su an arac 78000 km vites ler gecerken lak lak diye ses geliyo bazen kendimi kamyon surermis gibi hissediyorum bu ses neden yapar acaba baskı bilyasında mı yoksa balata mı bitmek uzere anlamadım Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 Aksların vurması o.Hepsinde mevcuttur. Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 12 Kasım 2009 Paylaş 12 Kasım 2009 Aks değil arkadaşlar daha önceden de bu konu açıldı.Hidrolik debriyajın mekanik sesi.Daha önceki konuda açıklamıştım sesin sebebini... Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 12 Kasım 2009 Yazar Paylaş 12 Kasım 2009 bu arızanın onune gecilebilir acaba bazen uyuz ediyor hele park ederken Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Uğur bey sesi fazla duymak istemiyorsanız.Debriyajdan ayağınızı kalkış esnasında yavaş çekin..Ses nispeten gelmiyor o zaman... Ama her insanın zevki farklı...Benim o ses çok hoşuma gidiyor...Hele yazın sıcakta camlar açıkken duyuyorum çok hoşuma gidiyor... Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Uğur bey sesi fazla duymak istemiyorsanız.Debriyajdan ayağınızı kalkış esnasında yavaş çekin..Ses nispeten gelmiyor o zaman...Ama her insanın zevki farklı...Benim o ses çok hoşuma gidiyor...Hele yazın sıcakta camlar açıkken duyuyorum çok hoşuma gidiyor... Aynen katılıyorum benim fox dada var yavaş kaldırısan gelmiyor biraz hızlı kaldırdınmı lak diye hafif bir vuruntu. forumun bir yerlerinde konu geçmiş görmüştüm krank ta açıklık falan filan yazıyordu. Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Debriyaj setinden olmadığı kesin daha 5 bin km olmadı değiştireli ama o ses hala var ilk başlarda kendimden mi kaynaklanıyor diye düşündüğüm çok oldu çünkü yavaş çekince ses nispeten yok gibi fakat seri kalkmak isteyince pat küt...Normal olduğunu bir konuda söylüyorlardı çoğu kullanıcı aynı sorundan dert yanıyorlar...Yavaş çekmekle azalıyor fakat diesel araç vites aralıkları daha kısa illaki bu sese alışılıyor... Yorum bağlantısı
Yusuf Turgut 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 eğer aynı sesten bahsediyorsak; sadece 2. viteste duyuyorum ben. "çat" şeklinde benim duyduğum. ayağımı yavaş çekince gelmiyor bizimkinde de.. Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 Aks olmasa gerek çünkü aksları(ö sağ,sol) yeni değiştirdim debriyajı hızlı bırakırsanız yine aynı ses mevcut sorun olarak bakılmamalı bencede... Yorum bağlantısı
Ahmet Özay 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Ben her zaman diyorum akslardan değil..Hidrolik debriyaj mekaniği..Bu bir arıza değildir.Ama çıkan ses bazı kişilerin hoşuna gitmemektedir... Sesin sebebi ayağınızı hızlı debriyajdan çektiğinizde hidrolik sistemde debriyaj balatasını aynı hızda yakalayıp volan dişlisine yapıitırıyor.Bu yüzden bu ses çıkıyor... Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Ben her zaman diyorum akslardan değil..Hidrolik debriyaj mekaniği..Bu bir arıza değildir.Ama çıkan ses bazı kişilerin hoşuna gitmemektedir...Sesin sebebi ayağınızı hızlı debriyajdan çektiğinizde hidrolik sistemde debriyaj balatasını aynı hızda yakalayıp volan dişlisine yapıitırıyor.Bu yüzden bu ses çıkıyor... Yok Ahmet bey benim demek istediğim aks ların olacağını düşünenler için en iyi örneğimdir diye...Daha dün değiştirdim ön sağ ve sol aks ı o ses ayağınızı sert çekerseniz yine oluyor ben ayağımı onun tepkisine göre çekmeye alıştım bana göre de arıza değil.. Yorum bağlantısı
Adnan Bedestencioğlu 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 aynı şey bendede var, hafta sonu sanayiye gidecektim ama sanırım bu connectte özgü bişey.. yani arıza değil.... vaz geçtim gitmekten.... Yorum bağlantısı
Adnan Bedestencioğlu 24 Temmuz 2012 Paylaş 24 Temmuz 2012 benim ustada aks dedi. değince geçebilir ama eminimki kullandıkça aynı sesi yapacaktır.... Yorum bağlantısı
Ferhat Çengeloğlu 25 Temmuz 2012 Paylaş 25 Temmuz 2012 yok arkadaşlar aks falan değil.sakın inanmayın ben aksları değiştireli çok olmadı. ama ben başka nedenden dolayı değiştirdim ve problem kalmadı. değiştirmeden öncede ses vardı, değiştirdim ustanın yanından çıkarkende o ses vardı. transit de kullanıyorum oda aynı hızlı çekilince bu sesi yapıyor. sorun etmeyin. devrinde ve yavaş ayağınızı kaldırın ses gelmez. saygılar. Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 9 Mart 2013 Paylaş 9 Mart 2013 arkadaşım aracım altından şaftın olduğu kısma yağ basıldığını bu yağ eksildiğinde bu sesi verebileceğini söyledi benim connect d de var aynı olay, orakadaşın 2003 connectinde benimki kadar ses yoktu çok az vardı benimki küt küt maşallah... Yorum bağlantısı
Adnan Kaya 10 Mart 2013 Paylaş 10 Mart 2013 Gökhan Bey, Connect'lerde şaft olmaz, Bir yanlışlık var galiba veya Transit Connect deyince Transit kamyonet anlaşılmış olabilir. Onun için şaft'a yağ basınca arıza geçer denmiştir. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Aydın 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 (düzenlendi) Ben her zaman diyorum akslardan değil..Hidrolik debriyaj mekaniği..Bu bir arıza değildir.Ama çıkan ses bazı kişilerin hoşuna gitmemektedir... Sesin sebebi ayağınızı hızlı debriyajdan çektiğinizde hidrolik sistemde debriyaj balatasını aynı hızda yakalayıp volan dişlisine yapıitırıyor.Bu yüzden bu ses çıkıyor... 10 yıllık tamirciyim debriyaj balatasının volan dişlisine yapıştırdığını ilk sizden duyuyorum;bahsedilen ses connectlerde kronik olup ön aks ların şaftlarından gelmektedir. 14 Mart 2013 tarihinde Yasin Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 14 Mart 2013 Paylaş 14 Mart 2013 abi bu ses tamam geliyor eyvallah ama neden , 2005 78000 deki araçtan 2003 90000 deki araca göre daha çok geliyo bunu açıklarmısnız ... Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 abi bu ses tamam geliyor eyvallah ama neden , 2005 78000 deki araçtan 2003 90000 deki araca göre daha çok geliyo bunu açıklarmısnız ... açıklaması yok bunu gökhan ford bu nerden ne cıkacağı belli olmaz genelde boşluğun fazla olduğundan olabilir o sesin Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 14 Mart 2013 Yazar Paylaş 14 Mart 2013 deli oluyorum ya ... alışmak basit ayağını yavaş çekeceksin veya müziğin sesini biraz fazla açacaksın ozmn duyulmuyor Yorum bağlantısı
Emin Önal 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Aynı şikayetler bende de var.. Son bakımda, Osman ustaya, motor soğukken egsozdan gelen hafif duman ve kötü kokudan bahsetmiştim. O da Würt'un Common Rail Mazot temizleyicisini tavsiye etmişti, hatta daha sanayiden çıkmadan almıştım o gün bir tane (KDV dahil 30 TL) Ürünü boş depoya boşaltıp üstüne en az 35-45 lt. mazot almanız lazım. Ürünü kullandıktan sadece 250 km sonra bu debriyajdaki volant vurma sesine benzettiğim(aslında hepimizin bahsettiği sıkıntı) sesin kesildiğini, vites geçişlerindeki lak lak sesi duymaz olduğumu farkettim.Aynı zamanda depo bitimine yakın gözlemlediğim, şikayetim olan kötü koku ve egsoz dumanı da kayboldu. Bu ürünü tavsiye ederim fakat ortak şikayetimize kalıcı bir çözüm değil.Ürünü depoya attıktan sonra bugüne kadar üstüne 2.500km yapmışım,sesler tekrar gelmeye devam etti. Bende bir tane daha aldım, zaten ürün asıl amacından dolayı 5-6 depo (3500-4000km) da bir kullanıma uygun, şimdi 1-2 depo sonra bir tane daha atıcam kafam rahatlayacak, tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Akif Acer 15 Mart 2013 Paylaş 15 Mart 2013 Kroniktir benim eski aracımda vardı sordum sıkıntı çıkarmaz dediler bişiyde olmadı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts