Oğuzhan Han 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Arkadaşlar benim araçta aracım geri viteste kalktıktan sonra hiç gaza basmadan sanki gaza basar gibi geri geri gidiyor. Geri vitese atıyorum sonra normal debrajla kalkış yaptıktan sonra ne gaz ne debraja basmadan araç geri geri gidiyor. Sizce bu normal mi değilse sorunu nedir??? Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Arkadaşlar benim araçta aracım geri viteste kalktıktan sonra hiç gaza basmadan sanki gaza basar gibi geri geri gidiyor. Geri vitese atıyorum sonra normal debrajla kalkış yaptıktan sonra ne gaz ne debraja basmadan araç geri geri gidiyor. Sizce bu normal mi değilse sorunu nedir??? anladıgım kadarıyla aracınız ilk hareket ettikden hemen sonra,hızlanmadan yani rolantiniz yüksek ise hareket etmesi normaldir.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Aynı durum düz yolda 1.vites içinde geçerlidir.Aracınız kendi kendine gider...Hatta bu durumdan yola çıkarak hiç gaz pedalı kullanmadan sadece debriyaj basıp bırakarak epeyce km yapanlar var.Debriyajdan ayak çekince zaten araç kendini ileri atar.. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han 13 Kasım 2009 Yazar Paylaş 13 Kasım 2009 (düzenlendi) Ama arkadaşlar önce olmuyodu sanki gerii vitese atıp normal aracımı yarım debriyajdan biraz daha kaldırınca gaza basmadan arac gitmeye başlyo hemde bayaa hızlı. Dün bir ustaya sordum sanayide bana bunlar düz vites dedi artık ne demek istediğini bilmiyorum ama normal 1. vites gibi değil boyle yapması normal dedi. Başına gelen oldumu hiç yada denediniz mi? Ayrıca servis aracımın baskı balatasının zayıf old. söyledi hemen değiştirelim dedi ancak ben dün ustaya bindirttim arabaya kullandı hiç birşeyi yok dedi. Silkeleme var dedim bence dedi tüp dendir sen biraz benzinde bin dedi. Sizce ne kadar doğrudur ne yapmam gerekli... 13 Kasım 2009 tarihinde O?uzhan Han tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Sizce bu normal mi değilse sorunu nedir??? Hiç bir sorunu yok aracınız. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Ama arkadaşlar önce olmuyodu sanki gerii vitese atıp normal aracımı yarım debriyajdan biraz daha kaldırınca gaza basmadan arac gitmeye başlyo hemde bayaa hızlı. Dün bir ustaya sordum sanayide bana bunlar düz vites dedi artık ne demek istediğini bilmiyorum ama normal 1. vites gibi değil boyle yapması normal dedi. Başına gelen oldumu hiç yada denediniz mi? Pek bir şey anlamadım ama, aracın kendi kendine gitmesi. yok hiç öyle bir şey olmadı Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Ama arkadaşlar önce olmuyodu sanki gerii vitese atıp normal aracımı yarım debriyajdan biraz daha kaldırınca gaza basmadan arac gitmeye başlyo hemde bayaa hızlı. Dün bir ustaya sordum sanayide bana bunlar düz vites dedi artık ne demek istediğini bilmiyorum ama normal 1. vites gibi değil boyle yapması normal dedi. Başına gelen oldumu hiç yada denediniz mi?Ayrıca servis aracımın baskı balatasının zayıf old. söyledi hemen değiştirelim dedi ancak ben dün ustaya bindirttim arabaya kullandı hiç birşeyi yok dedi. Silkeleme var dedim bence dedi tüp dendir sen biraz benzinde bin dedi. Sizce ne kadar doğrudur ne yapmam gerekli... Bence aracınızda bir sorun yok.Hafif rampada deneyin bakalım geri geri çıkacak mı Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han 13 Kasım 2009 Yazar Paylaş 13 Kasım 2009 Bence aracınızda bir sorun yok.Hafif rampada deneyin bakalım geri geri çıkacak mı Hiç gaza basmadan geri viteste gitmek isteyince silkeliyor ve stop edecek gibi oluyor. Ama kalkış yaptıktan sonra düz yerde hiç gaza basmadan gidiyor kalkışa kadar gaza basıyorum sonra gazdan ayağımı çekmek zorunda kalıyorum hatta frene bile basmam gerekiyorrr.... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 (düzenlendi) Aracınız rölantideyken ayağınızı debriyajdan yavaşça çekince, hareket etmesi kadar doğal bişey varmı. 13 Kasım 2009 tarihinde Ali Alp G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Hiç gaza basmadan geri viteste gitmek isteyince silkeliyor ve stop edecek gibi oluyor. Ama kalkış yaptıktan sonra düz yerde hiç gaza basmadan gidiyor kalkışa kadar gaza basıyorum sonra gazdan ayağımı çekmek zorunda kalıyorum hatta frene bile basmam gerekiyorrr.... Kalkış yaptıktan sonra düz zeminde geri de ileri de gider..Bu çok doğaldır.Aracınızda hiç bir problem yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 araç sürmeyi öğrenirken hep gaza basmadan kaldrımaya çalışırdım çünkü diğer türlü kesin patinaja düşüyordum kalkış için yol eğimsizse gaza basmadan da araç hareket eder. rolanti valfi rolantiyi sabitlemek için gaz veriyor çünkü. otomatik viteste frene basmadan D ye alınca araç birden zıplayabiliyor. motor soğukken rolanti yüksekten başlıyor sabahları gaza basmadan 1-2 km yol alabiliyorduk rolantinizde sorun yoksa (sıcak motorda 700-750 arası olması lazım) araçta sorun yok. normal davranış sergiliyor. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han 13 Kasım 2009 Yazar Paylaş 13 Kasım 2009 Arkadaşlar inşallah birşey yoktur. Çünkü gaza gerek kalmadan gidiyor hadii hayırlısı... Yorum bağlantısı
Bedri Baki 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Ben de araçta sorun olmadığını düşünüyorum. Çünkü aynı şey benim aracımda da vardı. Geri viteste biraz gaza dokunup araba gitmeye başladıktan sonra bir daha gaza basmaya gerek yoktu kendi kendine gidiyordu. Hatta frene dokununca yavaşlıyor, bırakınca tekrar hızlanıyordu Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 13 Kasım 2009 Paylaş 13 Kasım 2009 Geri vites dişlisi farkından ollur ve 1. vites ile kıyasladığınızda elbetteki daha çabuk hareket ettiğini gözlemlersiniz. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Han 13 Kasım 2009 Yazar Paylaş 13 Kasım 2009 Ben de araçta sorun olmadığını düşünüyorum. Çünkü aynı şey benim aracımda da vardı. Geri viteste biraz gaza dokunup araba gitmeye başladıktan sonra bir daha gaza basmaya gerek yoktu kendi kendine gidiyordu. Hatta frene dokununca yavaşlıyor, bırakınca tekrar hızlanıyordu Evet aynen dediğiniz gibi bazen frene basmam gerekiyor bırakınca tekrar hızlanıyor... Ayrıca Bütün cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten boyle hem seviyeli hemde faydalı bir site kuran ve bu foruma üye olanları kutluyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 2001 focus ortağımda.. Motor soğuk iken yüksek çalışması çok hoşuma gider.. Gaz vermeden kalkmak ve küçük manevralar yapmak çok kolaydır.. 2.0'da bu olmuyor... Kısacası; Rolanti valfiniz düzgün çalışıyor.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 Geri vites dişlisi farkından ollur ve 1. vites ile kıyasladığınızda elbetteki daha çabuk hareket ettiğini gözlemlersiniz. Normal Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 2001 focus ortağımda.. Motor soğuk iken yüksek çalışması çok hoşuma gider.. Gaz vermeden kalkmak ve küçük manevralar yapmak çok kolaydır.. 2.0'da bu olmuyor... Kısacası; Rolanti valfiniz düzgün çalışıyor.. yani sen şimdi bir 1,6 focusum olsada keyifli keyifli binsemmi diyorsun emmim?) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 yani sen şimdi bir 1,6 focusum olsada keyifli keyifli binsemmi diyorsun emmim?) Aslaaa Sadece beğendiğim yönlerinden birisiydi.. peki arkadaşlar aracın 3. viteste gaza basmadan gitmesi normal mi? araba boşken hafif yokuşları bile çıkıyor Motor sıcak ise normal değil.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 rolanti boşta iken hangi devirde. 3. viteste yürütmesi zor olur ama rolantiniz olması gereken değerden fazla gibi Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 2001 focus ortağımda.. Motor soğuk iken yüksek çalışması çok hoşuma gider.. Gaz vermeden kalkmak ve küçük manevralar yapmak çok kolaydır.. 2.0'da bu olmuyor... Kısacası; Rolanti valfiniz düzgün çalışıyor.. Bizim Mondeo'lar gaz vermeden biraz zor kalkıyor.Kilosundan dolayı sanırım.Corsa ile şehir içinde hep gaz vermeden kalkardım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 Bizim Mondeo'lar gaz vermeden biraz zor kalkıyor.Kilosundan dolayı sanırım.Corsa ile şehir içinde hep gaz vermeden kalkardım. Kilodan değil Sezgin.. Focus ısınana kadar 1300-1400 devirlerde çalışıyor.. Benim kullandığım 2,0 zetec motorlar (focus-Mondeo) 1000 deviri geçmiyor... Yani bizimki daha ekonomik.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 14 Kasım 2009 Paylaş 14 Kasım 2009 Arkadaşlar benim araçta aracım geri viteste kalktıktan sonra hiç gaza basmadan sanki gaza basar gibi geri geri gidiyor. Geri vitese atıyorum sonra normal debrajla kalkış yaptıktan sonra ne gaz ne debraja basmadan araç geri geri gidiyor. Sizce bu normal mi değilse sorunu nedir??? bir problem yok normal bir durum. sizin aracınız gaz pedalına basmadan erciyese çıkar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Soğukken gidebilir.. sıcakken de gitsin, mahsuru yok.. Olayın rolanti ile alakasıda yok.. Motora yük binmediği zaman rolanti düşüyorsa sorun yok.. Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 31 Aralık 2010 Paylaş 31 Aralık 2010 Aslaaa Sadece beğendiğim yönlerinden birisiydi.. Emmi merak ettim değiştirince ne almayı düşünüyorsun? Yorum bağlantısı
Recommended Posts