İçeriğe Yönlendir

C-max TDCi yakıt ve çekiş sorunu

Barış Can Demir

Recommended Posts

Guest Ayhan Y?lmaz
(düzenlendi)

Üstad bende de aynı problem var. 2000 devie yakın araç çekişten düşüp siyah bir duman atıyor ve ondan sonra rahatlıyor. tabi bu durum yakıtı çiğ atıyor anlamına gelir. ve yakıt sarfiyatıda artar. bende ustaya gösterdim 12 saatlik çaba neticesinde problemin egr de olduğuna kanaat getirdiler ancak egrnin kendisinde değil hemen arkasında 80 tl lik bir parçanın açılıp kapanma özelliğini kaybetmesiyle alakalı olduğunu söylediler ve parçayı değiştirdik. ama sonuç 2 gün sonra aynı. turboyu açıp kapayan vakum olabilir dediler 320 tl değiştirdik sonuç aynı. mazot filtresi tıkalı olabilir dediler 65 tl değiştirdik sonuç aynı. allah yardımcımız olsun sorunu çözen varsa haber versin.

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
B
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ekrem Görmüş
Üstad bende de aynı problem var. 2000 devie yakın araç çekişten düşüp siyah bir duman atıyor ve ondan sonra rahatlıyor. tabi bu durum yakıtı çiğ atıyor anlamına gelir. ve yakıt sarfiyatıda artar. bende ustaya gösterdim 12 saatlik çaba neticesinde problemin egr de olduğuna kanaat getirdiler ancak egrnin kendisinde değil hemen arkasında 80 tl lik bir parçanın açılıp kapanma özelliğini kaybetmesiyle alakalı olduğunu söylediler ve parçayı değiştirdik. ama sonuç 2 gün sonra aynı. turboyu açıp kapayan vakum olabilir dediler 320 tl değiştirdik sonuç aynı. mazot filtresi tıkalı olabilir dediler 65 tl değiştirdik sonuç aynı. allah yardımcımız olsun sorunu çözen varsa haber versin.

ben de çözemedim. geçen turbo borusu yarılmıştı çok sık duman atmaya başladı en son sistem korumaya aldı kendini. turbo borusunu değiştik duman atma problemi baya gitti. sonra bakım yaptırayım dedim. filtreleer yağ vs değişti bu sefer daha fazla duman atmaya başladı. hava kaçağı var mı onu bi iyice kontrol ettirin. ben eko66 taktırmıştım ondan sonra baya bi canlanmıştı araba ama duman atma arada bi yapıyordu gene. turbo borusu değiştikten sonra 20kmde 33km ortalmayla 6.4/100km yaktı şaşmazdan şehir içine. 4.9 bile gördüm glirken ama ortalama 56km civayırdı o zaman. boru değişmezden evvel şehir içi 10-12lt/100km idi. ve şehir dışı rizeye gidip gelmiştim 7.8 cıvarıydı ki 900km de 110 litre falan yakmıştı. enjektorlere baktıracaktım pompacıda bugun. sökemediler. paslanmış zorlarsak kırılır tamircinize götürün onlar söksünler dediler. Velhasıl hala arada duman atıyor. gazı kökleyince kapkara duman çıkıyor. Mustafa demirci kardeşimize duyurulur : )

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Okan Çakmak

Mrb aynı sorun bendede var ayrıca benim aracım 140.000 e geldi ee malum yazda geliyor servisler oldukça pahalı bu defa kendi ustama bakım yaptırcam standart değişmesi gereken parçalar neler ortalama fiyatı ne tutar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Taner Eti

Arkadaşlar, aynı sorun bende de vardı. Özellikle uzun yoldan geldikten sonra ya da uzun süre sabit hızda sürdükten sonra ayağımı gazdan çekip yavaşladıktan sonra yeniden gaza bastığımda bir an için yığılma oluyordu ve aynı anda siyah duman atıyordu. Hemen sonra toparlıyor ve hızlanıyordu. Serviste tatminkar bir cevap alamadığım için herhangi birşey yaptırmadım. Bu arada zaten rutin bakımında EGR valfi temizlenmiş, hava-yağ-yakıt filtreleri ve motor yagı değişmişti. Aracım 123.500Km'de. Bendeki sorunun yakıtla ilgili olduğunu gördüm. Shell, BP ve Opet'ten yakıt aldığımda bu sorunu hala yaşarken Total'den aldığımda defalarca denememe rağmen bir kez bile bu sorunla karşılaşmadım. Ayrıca motordan gelen özellikle ani hızlanmalarda karşılaştığım şıkırtı (benzinli araçlardaki avans benzeri) tamamen kesildi. Diğer markalar kötü demek istemiyorum ama sanırım bizim TDCI motorlar için en iyi gelen yakıt Total'de.

Bir denemenizde yarar var bence. Bu arada ara sıra Wurth'un enjektor temizleyicisini 1 depoya 1 kutu kullanmanız yararlı olacaktır.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Ozyurek
en benzer konuu bu gibi geldi Sizce

aracım 1.6 benzinli son bir haftadır sanki yola yığılıyor ve hızlanmıyor ve arabada 4-5 kişi varmış yada yokuş çıkar gibi gaza yükleniyorum nedeni ne olabilir acaba

1-Buji-buji kablosu

2-baskı balata

3-enjektör

yada başka birşey

Teşekkürler şimdiden

1- buji, buji kablosu, hava filtresi

+ Havalar çok sıcak... Sıcak havada araçlar iyi çekmez...

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Aykut Gürkan

C-max çekiş ve siyah duman problemini ben de yaşamıştım. Kızdırma bujilerinden biri görev yapmıyormuş, tümünü değiştirtmiştim. Turbo kelebeğinde de balans ayarı yapılınca araba süper olmuştu. Hepi topu yanlış hatırlamıyorsam 400-500 TL masraf yapmıştım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İlker Ayhan
C-max çekiş ve siyah duman problemini ben de yaşamıştım. Kızdırma bujilerinden biri görev yapmıyormuş, tümünü değiştirtmiştim. Turbo kelebeğinde de balans ayarı yapılınca araba süper olmuştu. Hepi topu yanlış hatırlamıyorsam 400-500 TL masraf yapmıştım.

turbonun öldüğünü nasıl anlarız bilen var mı.. mesela benim c-max eskiden 2.200 devire geldiğinde turbo devreye girmiş gibi atılırdı. şimdi yapmıyor öyle bir şiy. turbo hortumunun değişmesi yeterli olurmu acaba.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökhan Uçak

Bende de sanırım aynı problem var. Araç 2005 1.6 tdci focus ghia.Aynı araçtan arkadaşımda da var ve 2000 devire ulaşmadan turbo hissedilirken ve en ufak gaz emirlerine tepki verirken benim aracımda 2500 deviri geçmeden gaz pedalına yapılan hareketlere çok tepkisiz kalıyor. Carbon clean yapıldı, hava daha sonra wurth un katkısını kullandım. Görünürde turbo hortumu sağlam. İşin ilginç tarafı ise güç düşüklüğü var diye tereddüt ettiğim için aracı dyno ya çıkardım ve 107,6 hp çıktı. 110 000 km deki bir araç için kayıp fazla değil sanırım. Buna rağmen chip tuning yaptırdım (remapping) ve tekrar dyno ya çıkardığımda 121hp çıktı. Biraz daha güç istediğimi söyledim ve yeni bir yazılım yüklendi. Tekrar dyno ya çıkmadım ama 121 hp lk hali ile arasında belirgin bir fark vardı. sanırım tahmini 130 - 135 arası oldu. Ancak üst devirlerde bu gücü çıkarabilmesine rağmen hala alt devirde gaz emirlerine verdiği tepki zayıf. (sağlıklı bir standart motor 25000 d/dak kadar benim aracımdan daha iyi) Şehir içindeki kalkışlarda 1. viteste 2800 - 3000 d/dak çıkmazsam 2. viteste resmen turbu boşluğu yaşıyorum.

Acaba sorun ne olabilir fikri olan var mı. Dün devirde konrtol ettirdiğimde debriyajın da kaçırmadığını öğrendim.

Egr nin kirli mi temiz mi olduğunu nasıl anlarım ya da benim temizleyebilmem mümkün mü ? (aracıma chip tuning yapılırken EGR yazılım ile iptal edildi )

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bu aralar c-max lere ne oluyor anlamadım. triger kayışı değişimi yapıldımı? bu sorun başlamadan önce, eğer triger değişiminden sonra olduysa sente den kaynaklanıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak

Benim araç C-MAX değil focus hb. Triger değişimi 92 000 de yapılmış ben aracı 101 000 de almıştım. o yüzden önceki durumunu bilmiyorum. Bu sente kaçıklığını nası anlarım. Aracı ilk aldığımda tüketimim 7 lt/100 km nin altına inmiyordu serviste yazılımın daha önce hiç güncellenmemiş olduğunu söylediler ve güncel yazılımı yükledikten sonra tüketim 5.8 lt/100 km civarına düştü. Bu sente kaçıklığını ben anlayabilir miyim yoksa sadece servi mi anlar ?

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
İbrahim Arslan
Benim 2005 TDCİ de de benzer bir sorunum var.

Bazen anlık olarak gaz kesiyor ve o anda koyu renk duman atıyor.Bu durum 1-2 sn suruyor ve düzeliyor.

C.tesi evime en yakın servise gittim.

Akşamdan arabayı bırakarak en az 1 gün serviste kalması gerektiği

İntercoler hortumu

Kızdırma bujisi

gerekirse de alternator değişmesi söylenerek oldukca tuzlu bir fatura onume cıkarıldı.

Bu liste bilgisayar kontrolunde sorun yazanları içeriyor.

benim meslegim elektronik.Bizim tesiste bir alternator bozulsa rulmanını değiştirir yada sargısını tamir eder geceriz.Komple alternatör değiştirmek hiç aklıma yatmadı.

Tereddütte kaldım.

Maslak sanayide arada parca aldıgım bir özel servis var.Bir de oraya sormayı düşünüyorum.

Bir önerisi olan var mı arkadaslar.

Bu sorunla yakıtı aldığım yere bağlı olarak boğuşmaya devam ediyorum. Aradan gecen zamanda sorunu daha noktasal anlamaya başladım.

Klima acıksa 1den 2.vitese geçerken 1800 devire kadar devir sorunsuz yükseliyor.1800 de tekleme başlıyor ve 1-2 sn sonra atak yapıyor.

4 ya da 5.vites 2500-3000devirde giderken trafik nedeniyle gaz kesersek 1800e düşünce teklemeler başlıyor.

Sorun hep 1800 devirde yani.

Forumda okuduğum kadarıyla egr, maf ya da yazılım sorunu olabilir.

Arada özel serviste de bilgisayara bağlattım, sorun bulamadılar. Bir de Ford yetkilide bağlatın dediler:lol2:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Bora Yapıcı

Arkadaşlar selam.

Benim sorunun çok severek kullandığım 2006 model C Max Tdci çekiş problemi.

Sorunu şöyle özetleyeyim.

Aracım 1800 2000 devire kadar çekiş problemi vardı. gaza ne kadar basarsam basayım (1 . vites dahil) çekmiyordu. fakat 2000 devirden sonra herhangi bir problem yok. ustaya götürdüm. Akışmetreden olabileceğini söyledi akışmetrenin soketini çıkardı ve araba düzeldi gibi. Bu parça arızalı dedi, değiştirdik. Araba birkaç gün düzeldi fakat daha sonra aynı sorun tekrar oluştu ve ekstra olarak titreme yapmaya başladı. 1800 2000 devir arası titriyo çekiş problemi var 2000 devri geçerken egzozdan yoğun bir siyah duman atıyor ve çekiş düzeliyor. Tekrar servise götürdüm bu sefer bilgisayara bağladı ısıtma bujisi arızası var dedi. Onu değiştireceğiz şimdi.

Ustanın dediği mantıklı mı daha doğrusu ısıtma bujisi çekişi etkiler mi ve arabayı titretir mi.

Salı günü bırakacagım arabayı o güne kadar yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden hepinize teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Hüseyin Bektaş

benim araçta'da koltuga yapıştırmama problemi başladı 2000 devirde 4. viteste yada 3.viteste ortalama hız 70-80 civarlarında motormu artık egsozmu baya bagırıyor

araçta gitmeme yada devir yükselmeme gibi problem yok. ama o tatlı koltuga yapıştırma turbonun açıldıgı hissini vermemeye başladı

gaza bastıkça daha çok bagırıyor ama normal şartlarda devrinde kullanırım aşırıya kaçmamaya gayret ederim

ama o bagırma sesi beni sinir ediyor egsozmu turbo hortumumu yoksa tamircilerin dedigi gibi ( o ses normaL abi) mi?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Fedai Özoğlu

Arkadaşın arabasında burada anlatılan gaz yememe 3000 devirin üzerine çıkamama problemi varmış . Dün bu başlıktan araştırıp Egr ile problemi çözdük. :bravo: Sagolsun forumum. Ancak arkadaş şu ana kadar baya bir masraf etmiş. Önce bilgisayara bağlamışlar ısıtma büjisi arızası çıkınca ısıtma büjilerini sökmek isteyince kırılmış ve içeri parça düşmüş hadi üst kapağı sökelim demişler. Zaten ondan sonra cüzdanın ağzı açılmış. Bana söylediğine göre tam 4000 TL civarı diyor. Enjeksiyonları bile değiştirmiş. İşte forumun faydaları tüm ford kullanıcıları buraya :zort:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nazım Yazıcı

"aynı sizin araç gibi duraksama yapıyor sonra hızlanıyor. yani devir düşüyor dumanı attıktan sonra devir tekrar yükseliyor""

yukardaki sorunlar bende de var maalesef bir çözüm bulamadık...duraksama yapıp siyah duman atan araç sahipleri bu durumu çözdüyseniz nasıl çözdünüz....bilgisayara bağlanınca bir sorun gözük müyor....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ufuk Alagöz
(düzenlendi)

merhaba, bende EGR valfini özel serviste değiştirdikten sonra çekiş sorunu yaşadım, bir de siyah duman atıyordu. Yetkili serviste yazılım güncellemesi yapıldı araba şimdi fişek gibi oldu. Ayrıca yakıt şehirdışında 0,5 lt şehiriçi ise 1 lt daha az yakmaya başladı.

tarihinde Ufuk Alag&#246z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

merhaba, bende EGR valfini özel serviste değiştirdikten sonra çekiş sorunu yaşadım, bir de siyah duman atıyordu. Yetkili serviste yazılım güncellemesi yapıldı araba şimdi fişek gibi oldu. Ayrıca yakıt şehirdışında 0,5 lt şehiriçi ise 1 lt daha az yakmaya başladı.

2004 modele ait yazılım güncellemesi varmıymış? Aracın gauge testinde rom level ne yazıyor? 422 yada 424 mi?

Yorum bağlantısı
Ufuk Alagöz

yazılım güncellemesi bağlanınca merkezden yapılıyor denildi. rom level nedir bilmiyorum testi izlemedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...