İçeriğe Yönlendir

C-max TDCi yakıt ve çekiş sorunu

Barış Can Demir

Recommended Posts

Barış Can Demir

Merhabalar,

Ben foruma yeni katıldım. TDCi'larda çekiş düşüklüğü, fazla yakma ve motorda titreşimin nedenleri nelerdir?

Özellikle değerli ustalarımdan cevap bekliyorum.:angry:

Yorum bağlantısı
Barış Can Demir
Merhabalar,

Ben foruma yeni katıldım. TDCi'larda çekiş düşüklüğü, fazla yakma ve motorda titreşimin nedenleri nelerdir?

Özellikle değerli ustalarımdan cevap bekliyorum.:)

bu arada araç 1.6 tdcı c-max.özellikle 3.000 devirden sonra gaz yemiyor.önceden 2.000 devir civarında turbonun açıldığını hissederdim ve araba koltuğa resman yapıştırıyordu fakat şuan o ivmelenme yok.ivmelenmesi tam gaz yapsamda aynı gaza hafif dokunsamda aynı.ve motorda vuruntu var.yakıtıda 100km de 8-9 litre arası yakıyor.yani araba kaçsada yaksa,önemli değil.araba sollamaya korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yaklaşık 40 dakika önce aynı problemli bir aracı tamamladık. Egr söküldü, simsiyatı, temizlendi, IDS e bağlantı , yazılım güncellemesi bulundu ve yüklendi. Aracın problemi giderildi. Carbon clean makinamız da olsa, o eksiği de giderirdik.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yukarıdaki araç başka; benim pekbisiyah ıma, ufak kurcalamalar yaptık, yeni başteknisyenimiz Mustafa Demirci sağolsun, tabii bu ayrı bir konu :D

Yorum bağlantısı
Barış Can Demir

değerli abilerim fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. fakat dediğiniz işlemlerin hepsi daha öncede yapıldı.servise defalarca gittik çekiş iyi yakıtıda normal deyip geçiştirdiler.fakat araba aldığımız yeni aldığımızda da böyle olsaydı.tmm derim arabanın çekişi bu.fakat çekişin düştüğünü ben hissettim.pompa-enjektör ayarı hakkında bi bilginiz varmı.bundan da olabileceği söylendi.elle mi yoksa bilgisayardamı yapılır...

Yorum bağlantısı
Barış Can Demir
(düzenlendi)

egr de temizlendi :unknw: :ve ben sorunun mekanik olduğunu düşünüyorum.yazılım defalarca yenilendi.bakımları zaten düzenli yapılıyor.ama ben egr yi tekrar elden geçirtiyim.3000 devir anahtar bilgi ise.yalnı şunu söyleyim;lpg li bi toros la geçen kafa kafaya gittik kartallada öyle :angry: normalde benim uzamam lazım.pompa- enjektör hakkında bilgisi olan varsa çok makbule geçer.herkese teşekkürler :fiuw:

tarihinde Bar?? Can Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Can Demir
(düzenlendi)
egr de temizlendi :unknw: :ve ben sorunun mekanik olduğunu düşünüyorum.yazılım defalarca yenilendi.bakımları zaten düzenli yapılıyor.ama ben egr yi tekrar elden geçirtiyim.3000 devir anahtar bilgi ise.yalnı şunu söyleyim;lpg li bi toros la geçen kafa kafaya gittik kartallada öyle :angry: normalde benim uzamam lazım.pompa- enjektör hakkında bilgisi olan varsa çok makbule geçer.herkese teşekkürler :fiuw:

3.500 devirden sonrada motor dan gırrrr şeklinde bi ses geliyor. çekince kesiliyor.gaz tepkileri de gecikmeli.ve turbonun açıldığı hissedilmiyor homojen bi şekilde hızlanıyor.20-30 km yoldan sonrada.-yani sıcakken- 3.000 devirde sabit tutuyorum 2-3 saniye sonra gazı artırmadığım halde ibre 4-5 bine doğru ilerliyor

tarihinde Bar?? Can Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Can Demir
3.500 devirden sonrada motor dan gırrrr şeklinde bi ses geliyor. çekince kesiliyor.gaz tepkileri de gecikmeli.ve turbonun açıldığı hissedilmiyor homojen bi şekilde hızlanıyor.20-30 km yoldan sonrada.-yani sıcakken- 3.000 devirde sabit tutuyorum 2-3 saniye sonra gazı artırmadığım halde ibre 4-5 bine doğru ilerliyor

TDCi' dan anlayan hiç mi yok yav :p

Yorum bağlantısı
Hüseyin Zeytin

Arkadaşlar sanırım bu egr sorunu nu bende yaşıyorum.Geçen bilg. bağladık (Hız göstergesinde sağ alttaki musluk sembolü yanmıştı)gerçek sorunu bulmak için 4 tane arıza yazdı ikisi egr ile ilgili 2 si kam mili sensörü falan adamlar bunları sildi yaşanan bir arıza diğerlerini tetiklemiş ve diğer 3 arıza sanal olmuş olabilir dedi.Gerçek arızayı bulabilmek için biraz kullan bişeyler hissettiğnde (egr ile ilgili)veya ışık yanarsa hemen gel anlayalım gerçek arızayı başına çok pahalı işler açmayalım dediler.Ben pek emin değilim ama inşallah sonumuz hayırlı olur.Yine de konu hakkında bilgisi olanlar varsa bilgilenmek istiyorum.Birde bu carbon clean nedir?Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Karapınar

aynı problem bendede var gır gır sesi bazen oluyor gaza yüklenirsem kesiyorbazen otomatik gibi devir yükseliyor işi çözersen banada haber ver lütfen

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Enjektörlerin durumu kontrol edilmeli bence. CMAX yakıt bazlı çok hassas. Kullandığını zyakıt kalitesi çok şeyi değiştirir. Birde servis dışında bi tanıdık ustaya gösterin derim.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
egr de temizlendi :) :ve ben sorunun mekanik olduğunu düşünüyorum.yazılım defalarca yenilendi.bakımları zaten düzenli yapılıyor.ama ben egr yi tekrar elden geçirtiyim.3000 devir anahtar bilgi ise.yalnı şunu söyleyim;lpg li bi toros la geçen kafa kafaya gittik kartallada öyle :) normalde benim uzamam lazım.pompa- enjektör hakkında bilgisi olan varsa çok makbule geçer.herkese teşekkürler :)
yaşadığınız sıkıntının aynısı bendede mevcut malesef enjektörlerden 3000 tl gibi bir rakamdan bahsettiler saygılarımla...
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

enjektör ve turbo değişimini yüksek maliyetli olduğu için en son düşünün. Önce kirlenip görevini yapamaması muhtemel parcalara bakılmalı.

Sonucta dizel arac ve kullanılması biraz özen istiyor. Dizellerde kurum oluşumu fazla. Sensörler vs var. Devamlı ölcüm yapılıp ecu bu ölcümleri değerlendirip ona göre yakıt akışı ayarlıyor. Yani motor gücü ecu ya bağlı. Filitreler temiz olmalı maf ve egr temiz olmalı. Daha birçok şart var. Arada bir yüksek devirde yapılmalı. Tüm şartlar tamamlandığında motor normal tüketimin ve gücüne dönecektir. Dönmüyorsa turbo ve enjektör kontrol edilmeli.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
İbrahim Arslan

Benim 2005 TDCİ de de benzer bir sorunum var.

Bazen anlık olarak gaz kesiyor ve o anda koyu renk duman atıyor.Bu durum 1-2 sn suruyor ve düzeliyor.

C.tesi evime en yakın servise gittim.

Akşamdan arabayı bırakarak en az 1 gün serviste kalması gerektiği

İntercoler hortumu

Kızdırma bujisi

gerekirse de alternator değişmesi söylenerek oldukca tuzlu bir fatura onume cıkarıldı.

Bu liste bilgisayar kontrolunde sorun yazanları içeriyor.

benim meslegim elektronik.Bizim tesiste bir alternator bozulsa rulmanını değiştirir yada sargısını tamir eder geceriz.Komple alternatör değiştirmek hiç aklıma yatmadı.

Tereddütte kaldım.

Maslak sanayide arada parca aldıgım bir özel servis var.Bir de oraya sormayı düşünüyorum.

Bir önerisi olan var mı arkadaslar.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar
(düzenlendi)

Bazen anlık olarak gaz kesiyor ve o anda koyu renk duman atıyor.Bu durum 1-2 sn suruyor ve düzeliyor.

İntercoler hortumu

Kızdırma bujisi

gerekirse de alternator değişmesi söylenerek oldukca tuzlu bir fatura onume cıkarıldı.

benim meslegim elektronik.Bizim tesiste bir alternator bozulsa rulmanını değiştirir yada sargısını tamir eder geceriz.Komple alternatör değiştirmek hiç aklıma yatmadı.

Tereddütte kaldım.

Maslak sanayide arada parca aldıgım bir özel servis var.Bir de oraya sormayı düşünüyorum.

-Hortuma iyice bakın gerçekten problem varmı, varsa değişecek kaçış yok

-Kızdırma bujisi arıza kodu silinerek sorun çözülmüyor mu, marşa basarken ışıkların sönmesini beklemiyorsanız rahatça bu kodu verebiliyor

-Alternatörü ise tamir eden yerler var, ancak kapon otomobillerden biriyle aynı ancak fordda tamiri yok

Başka bir servise daha baktırmakta fayda var

tarihinde Cemil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekrem Görmüş

İntercoler hortumu

Kızdırma bujisi

Tereddütte kaldım.

İBRAHİM BEY Bende de 2 senedir aynı sorun mevcut. nerye gittimse kimse halledemedi. enjektorlerden diyorlar 2500 lira para. ya değilse. eko66 taktırdım. takılmalar önemli şekile kesildi. koyu duman atması da. 1.5 sene oluyor taktıralı bu ara başladı gene. ama sanırım hava ve yakıt filtreleri kirlendi ondan. değişmeyeli baya oluyor. eko66 taktırınca tasarruf edemedim. ama dediğim gibi araba rahatladı baya. yine ama sorun hala duruyordur. çok yakıyor şehir içi 24km ortlamayla 10litre şehirdişi 8.5litre 90 ortalamayla. EGR valfından da olabilir çok gittim geldim valftan bahseden olmadı. Lütfen haberleşelim.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)
İBRAHİM BEY Bende de 2 senedir aynı sorun mevcut. nerye gittimse kimse halledemedi. enjektorlerden diyorlar 2500 lira para. ya değilse. eko66 taktırdım. takılmalar önemli şekile kesildi. koyu duman atması da. 1.5 sene oluyor taktıralı bu ara başladı gene. ama sanırım hava ve yakıt filtreleri kirlendi ondan. değişmeyeli baya oluyor. eko66 taktırınca tasarruf edemedim. ama dediğim gibi araba rahatladı baya. yine ama sorun hala duruyordur. çok yakıyor şehir içi 24km ortlamayla 10litre şehirdişi 8.5litre 90 ortalamayla. EGR valfından da olabilir çok gittim geldim valftan bahseden olmadı. Lütfen haberleşelim.

Benim arac dizel öncelikle onu tekrar hatırlatayım.

Servisi ikna edici bulsam paraya acımadan her dediklerini değiştirecektim ama sadece bilgisayar kontrolünde cıkanları değiştirecekler gibi geldi bana.Sanki bu parcalar bu problemi çözmez gibi.

Şimdilik erteledim 1-2 aya kadar 120000 bakımım geliyor,hepsine birden başka bir yerde bir daha baktırmayı planlıyorum.

Siyah duman sorunu 3 yıl önce vardı ve sadece program atarak çözmüşlerdi.

tarihinde ?brahim Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ekrem Görmüş
Benim arac dizel öncelikle onu tekrar hatırlatayım.

Servisi ikna edici bulsam paraya acımadan her dediklerini değiştirecektim ama sadece bilgisayar kontrolünde cıkanları değiştirecekler gibi geldi bana.Sanki bu parcalar bu problemi çözmez gibi.

Şimdilik erteledim 1-2 aya kadar 120000 bakımım geliyor,hepsine birden başka bir yerde bir daha baktırmayı planlıyorum.

Siyah duman sorunu 3 yıl önce vardı ve sadece program atarak çözmüşlerdi.

benim de dizel. c-max tdci ghia 2005 model. benim aracı da bağladılar bilgisayara ama, herhangi bişey göremediler.

aynı sizin araç gibi duraksama yapıyor sonra hızlanıyor. yani devir düşüyor dumanı attıktan sonra devir tekrar yükseliyor. hava ve gaz filtrelerini değiştirip yeniledikten sonra bi r sure 1-2 ay diyeyyim dman atma baya bi azalıyordu sonra tekrar başlıyordu. bana genelde enjektorlerden yapıyor dendi. valftan bahseden hiç olmadı oysa ilk akla gelen o olmalıydı. aracım 73 binde ve çok seyrek kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cihangir Keskin

2005 model aracımda enjektör pulları değişti. enjektör yağ kaçırıyordu. şu an sorun yok ama hava kaçırıyor dedi başka bir servis. Güç kaybına yol açar mı? araç 110 bg için yeterince güçlü değil diyor bir usta. iyi akşamlar. yani bende de yeterli güç yok:(( Tabi toros ve kartalla kıyaslamıyorum:). o kadar değil ama enjektör ve turbo başımıza iş açmaz inşallah. maf ve egr yaptırmadım hiç.

Yorum bağlantısı
İlker Ayhan

İntercoler hortumu

Kızdırma bujisi

Tereddütte kaldım.

hocam aynen bildiğin gibi alternatörü yeniden sardırabilirsin. benim alternatör gümlediğinde gittim 250 tl ye yenisini aldım. taktırırken usta abi sarardık bunu yeniden dedi. kaça dedim 70 tlye dedi. o yüzden bobincilere götürürseniz yeniden sararlar.. yenisine giç gerek yok. ama alternatörün yanmasını sağlayan sebebi araştırın. çok büyük ihtimalle egr ile beraber maf sensörü de gümlemiş.. o yüzden de aracınızı siz stop ettikten sonra da egr nin içindeki motor dönmeye devam ediyor ve aküden besleniyor . alternatör de aküyü beslemek için fazla mesai yapıyor. ve neticede gümlüyor. ilk önce egr valfine bakın. siyah duman atması, giderken kesilmesi ve 2.500 devri gememesi egr valginin habercisi.ben değiştim bu belirtiler neticesinde dediğim parçaları. tecrübe ile sabit yani...

Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci
bu arada araç 1.6 tdcı c-max.özellikle 3.000 devirden sonra gaz yemiyor.önceden 2.000 devir civarında turbonun açıldığını hissederdim ve araba koltuğa resman yapıştırıyordu fakat şuan o ivmelenme yok.ivmelenmesi tam gaz yapsamda aynı gaza hafif dokunsamda aynı.ve motorda vuruntu var.yakıtıda 100km de 8-9 litre arası yakıyor.yani araba kaçsada yaksa,önemli değil.araba sollamaya korkuyorum.

bu şekilde arızayı anlamak zor

araç siyah duman atıyormu bakımları tammı yani hava filitresinden dahi yapar arızayı

muhetemel sebeblarin başında EGR vanası geliyor birde turbo çalışıyormu acaba yada turbo boru ve hortumlarında kacak olabilir

maf sensörü kirlenmiş olabilir yada yeni yazılım gerekebilir

yakıt filitresi tıkanmış olabilir

siz en iyisi bir yetkili serviste IDS cihazına bağlatın aracınızı

Şu Mustafa abiyi bi de ben göreyim :rolleyes:

sizin için kahvemiz sürekli hazır

beklerim

Yorum bağlantısı
Cihangir Keskin

ben de de turbo çalışmadığı için çekişte sorun varmış. turbo hortumu değişti sorun bitti:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...