İçeriğe Yönlendir

Elektrikli arabalar geliyoor...


Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Arkadaşlar yakında geliyorlar, fakat bunlar petrol devleri yüzünden adam gibi modeller değil, ilk Toyota Prius hybrid geliyor galiba, fiyatı 100.000 tl gibi uçuk ve gereksiz bir fiyat, araba 136hp güce, 10-11 sn gibi 0-100 hızlanmaya sahip elektrik destekli benzinli 1.8 motora sahip, sırf elektrik motoruyla ancak 2 km gidiyor (berbat) yani mecbur iki motorda kullanılacak, bu durumda ortlama benzin 4.lt yakıyormuş, bu araba baştan kaybetti dizel daha ekonomik ve güçlü, fiyat farkıda korkunç, direk elendi bence, bizde 0 satar ancak, gelelim renoya buda 4 tip tam elektrikli araba yapmış ama buda bizde fazla satmaz, fiyatı dizel araba kadar olucakmış güzel, sadece şehir içinde kullanımda işe yarar ama uzun yolda bu alet işe yaramaz zira enfazla 160 km gidebiliyor, normal prize takınca 6 saatte şarj oluyor, hızlı şarj için özel şarj ekipmanlarının olması ve yol kenarlarına montesi lazımki bu bizde hayatta olmaz, hem aşırı maliyet hemde bizim insanımız anında canına okur, 3. şarj tekniğiyse en zoru aslında, çabuk akü değiştirme istasyonları lazım 3dk. da akü değişiyor siz aküyü kiralıyorsunuz falan, bunun için baya sıkı istasyon ağı vs. lazım, ee budurumda bu araba ancak şehir içi kullanımda işe yarar akşam eve dönünce sabaha kadar şarj olur o kadar, şunu tesla motors un yaptığı gibi yapacak yokmu acaba, adamlar 1.5 saatte normal 220V la şarj edebiliyorlar 45dk da hızlı şarjıda var, menzil 380km civari, 0-100 4 sn ve top speed 220kmh, güneş panelli yolda şarj oluyor vs. adamlar yapmış ama fiyatı uçuk tabii, böyle arabalar ne zaman gelecek acaba, petrol olayı patlamasın diye bu işi yavaş yavaş bizi soyarak yapıcaklar anlaşılan. :)

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ali Hocam son noktayı koymuşsun. Olay tam senin perspektifinden olduğu gibi olmayabilir. BAşka faktörler de var.

Hibrid araç bi kere elektrikli araç değil. Benzinli araçtır.

Fiyatının yüksek olması aldatmasın seni. zamanla hepimiz hibride sonra da elektrikliye geçeceğiz. bu böyle bilinsin.

Bir de lütfen arada bir paragraf atar mısınız? Okurken şaşı oldum.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Hybrid araçlar söylendiği gibi ekonomik olmuyor bazen. Arkadaşımın Hondası var, şehiriçinde yavaş gidersen iyi ama, şehirlerarasında ve şehrin hızlı akan kesimlerinde pek ekonomiklikten bahsedilemez, araç normal yakıyor dedi.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Çağlar Bayur

Bravo sadece 2 yıl mı sürmüş , bu dahice, aracın trafiğe çıkmasına yasal olarak engel olacak uygulamayı keşfetmek :elveda:;)

" İzmir’de bir firma, 2 yıllık AR-GE çalışması sonucu benzinli ve dizel araçları elektrikli araçlara dönüştürmeyi başardı. Dönüşüm için ilk adım, aracın motor, yakıt deposu gibi sistemlerinin araçtan çıkarılması oluşuyor. Daha sonra akü sistemi şase arasına yerleştiriliyor "

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Haber 6 aylık ama şöyle bir dipnotu da var ilginç Çağlar Bey:

"Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, araçlarda elektrik dönüşümü yapılabilmesine imkan tanıyan mevzuat değişikliğini 30 Kasım?da tamamladı"

Bu durumda çevrim legal olmuş oluyor. Ama bu değişiklik meclisten vs geçti bitti mi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hibrid araç şu anki haliyle zaten saçma sapan bir durumda, dizel çok daha ucuz ve ekonomik, bence zamanla önce elektriklilerin menzilini arttıracaklar, bu arada belki hibrid lerin elektrikle gitme menzili ve hızıda artabilir, yani uzun km ler elektrik kullanıp sonra şarj maksatlı benzin motoru çalışır fakat bu esnada araç hala elektrikle gitmelidir, tarzı birşeyler olucak sanırım, neyse bunlar olana kadar biz çoktan dede oluruz zaten, o yüzden dizele devam, boşa düşünmeye değmez. :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Haber 6 aylık ama şöyle bir dipnotu da var ilginç Çağlar Bey:

"Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, araçlarda elektrik dönüşümü yapılabilmesine imkan tanıyan mevzuat değişikliğini 30 Kasım’da tamamladı"

Bu durumda çevrim legal olmuş oluyor. Ama bu değişiklik meclisten vs geçti bitti mi?

Bu tasarı geçerse/geçmise, ne kadar dökük 70 model varsa toplarım, Üniversite bahçesinde elektrik motorlarını çakar satarız :fiuw:

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik

Arkadaşlar Tesla Motors'ların fiyatı uçuk değil. 1 yılda harcadığınız petrol parası ama adamlara petrolcu babalar sınırlı sayıda bayi ve satış imkanı veriyorlar. Babaların işi baltalanmasın. Yakında hafif benzinli, çakma elektrikli (hybrid) araçlar piyasayı kaplacayacak. Petrolu litresi 50tl'den almaya başlayacağız. Böylelikle petrolcu babalar servetlerini eksiltmemiş olacak.

Ne zaman ki petrol biter. Bor'a mı ne geçsek derler. Bu sefere petrolcu babalar bor'u elektrikten daha ucuza satacakları için arabalar bor üretilmeye başlanacak. Gene petrolcu babaların serveti korunmuş olacak. Gene bor azalacak bu sefer kybrid arabalar cıkar. Falan filan döner durur. Zenginler daha zengin olur. Biz de kuzu kuzu buna iştirak ederiz. Alın size gelecek 100 yılın enerji kaynakları.

Sürçü lisan ettiysem af ola.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...