İçeriğe Yönlendir

Focus I Karter Muhafaza

Ekrem Altaylı

Recommended Posts

Ayhan Onaran
Değerli arkadaşlar olumlu ve olumsuz yönlerini bilerek 2004 model focus aracıma karter muhafazası taktırmak istiyorum...ama linkte connect-focus karter muhafazası diyor işi bilen ustalarım bu konuda ne diyor uyarmı uydurulurmu nasıl olur ?

http://www.umayotomotiv.com/turk/?s=transit_connect_0#

002jq.jpg

Bana sorarsanız eğer hiç gerek yok..Orjinalinde olmayan bir parçayı taktırmak mantıklı gelmiyor.Ayrıca motorun yapısı gereği kaza anında aşağıya kayarak sizi korumasını önlersiniz.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

motorun soğumasını engelliyor diye duydum ama aslı varmıdır tam bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten

bende şöyle bir faydasıolduğunu gördüm.citröen ile uzun yolda giderken yoldaki şeker pancarından kaçamadım ve altımda kaldı ve kırık olan karter mufavazasının tam da olmayan kısmına(kırık kısmı) denke gelerek klima kompresörüne zarar verdi.servise gittim ve plastıkten yapılmış olanını metali ile değiştirdik.eğer o muhafaza plastık değil metal ve sağlam olsaydı büyük ihtimalle hiçbir sorun yaşamayacaktım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet olacaksada çabuk kırılan bişey olmalı..Ancak bu seferde doğal olarak karter koruması olarak tam bir koruma sağlamayacaktır.O yüzden en güzeli ne? Hiç bişey yaptırmamak :) Bırakın dağınık kalsın :p

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Değerli arkadaşlar olumlu ve olumsuz yönlerini bilerek 2004 model focus aracıma karter muhafazası taktırmak istiyorum...ama linkte connect-focus karter muhafazası diyor işi bilen ustalarım bu konuda ne diyor uyarmı uydurulurmu nasıl olur ?

Resimdeki muhafaza F1 muhafazasına benzemiyor.Taktırırsanız çok faydası olur, yolda bazen kaçamayacağınız taş vb benzeri cisimler çıkabiliyor kaçma şansınız yoksa arabanın motor bölümü veya araç altı vurup hasara neden olabilir.

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Faydası olduğu doğru ancak,tümsek ve benzeri kasmalarda çok ses yapıyor buna katlanabilirseniz taktırın...

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Yanlız Özdemir ortada şöyle bir durum var klima kompresörünün yenisi var ve servislerde satılıyor allah korusun her hangi bir kaza anında sizden bir yenisi daha var mı. Canınızdan daha mı önemli bir klima kompresörü boş verin çabuk kırılsın.

tam anlayamadım Can abi karter muhafazası kaza anında hayati risk taşıyan, bulundurun bir parçamı yani?

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Vakti zamanında Otokoç İzmir (Eski Ege Oto) bir karter muhafazası yaptırtmış ve isteyen müşterilerin Focus I araçlarına takıyormuş. 2. el satın aldığım F I üstünde de bundan vardı, okadar sağlamdı ki, kaza olsa mazallah motor aşağı düşeceğine kaputun üstünden dışarı fırlar o derece :p

Bence de motorun altını tamamen kapatan bir parça takmayın. Hem bu parçalar zırıltı çıkarıyor. Yeni araçlarda karterin altına gelen yere 2 tane koruma barı koyuyorlar. O tarz bir parça araştırın derim.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Yok tam tersi kaza anında motor aşağıya doğru düşmesi için tasarlanmıştır bunu engellemek yanlış olur. Kısacası bulundurmayın eğer olacaksada plastik tırnaklı orjınal olan parçayı kullanın ki motorun düşme anında küçüçükte olsa direnç uygulamasın.

servis plastik olanının faydası yok metal olandan takalım deyip dğiştirmişti.arabanın üzerinde ise plastik olan vardı.demek ki eksik bilgi verilmiş bize.kaza anında motorun düşmesi arzulanan birşey mı?düşmediği durumlarda neler ile karşılaşabiliriz?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
servis plastik olanının faydası yok metal olandan takalım deyip dğiştirmişti.arabanın üzerinde ise plastik olan vardı.demek ki eksik bilgi verilmiş bize.kaza anında motorun düşmesi arzulanan birşey mı?düşmediği durumlarda neler ile karşılaşabiliriz?

Motor aşağıya düşmezse Allah muhafaza kaza anında sizi sıkıştırır.Özellikle belden aşağısına ciddi zarar verir.Önden alınan sert darbelerde motorun aşağıya kayması,pedalların katlanması ve airbaglarin açılması koruyucu önlemlerdir.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
(düzenlendi)
Motor aşağıya düşmezse Allah muhafaza kaza anında sizi sıkıştırır.Özellikle belden aşağısına ciddi zarar verir.Önden alınan sert darbelerde motorun aşağıya kayması,pedalların katlanması ve airbaglarin açılması koruyucu önlemlerdir.

anladım Ayhan abi de pedalların katlanması araçlarda donanım olarak sunulan bir özellikmi?bizim focuslarda yok herhalde.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Motor düşürme aparatı mı, yoksa motor koruma parçasımı karıştı galiba benim bildiğim motor ve karter koruma taş gibide vidaları sıkılıyor ama motor düşürecek kadar şiddetli bir kaza ne motor dinler ne koruma ikisinide koltuklara kadar gömer diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
anladım Ayhan abi de pedalların katlanması araçlarda donanım olarak sunulan bir özellikmi?bizim focuslarda yok herhalde.

Evet bu bir özellik ve focuslarda da var..

Motor düşürme aparatı mı, yoksa motor koruma parçasımı karıştı galiba benim bildiğim motor ve karter koruma taş gibide vidaları sıkılıyor ama motor düşürecek kadar şiddetli bir kaza ne motor dinler ne koruma ikisinide koltuklara kadar gömer diye düşünüyorum

Bunlar çeşitli testler ile kanıtlanmış şeyler..Motorun kaza anında aşağıya doğru düşmesi sizi olası sıkışma ve ezilmelerden korur.Karter koruma motorun aşağıya kaymasını ve aynı zamanda da hava sürkilasyonunu engeller.Yani orjinalinde yoksa yaptırmaya gerek yok bence.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Ne sirkülasyonu engelliyor ne de başka birşeyi çok işe yarıyor karter deldiren, yamulan, kırılan arabalar da duyuyoruz ayrıca o kadar sağlam şasiye monte ediliyor ki motor onu nasıl koparıp aşağı düşecek anlamadım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
ayrıca o kadar sağlam şasiye monte ediliyor ki motor onu nasıl koparıp aşağı düşecek anlamadım.

İşte sorunda burda ya..Motorun aşağıya düşmesi bizim için daha iyi.Sürekli aynı şeyi yazıyorum ama yine yazayım.Karteri koruyacağız diye hayatımızdan olmayalım.Bırakın karter delinsin :)

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez
İşte sorunda burda ya..Motorun aşağıya düşmesi bizim için daha iyi.Sürekli aynı şeyi yazıyorum ama yine yazayım.Karteri koruyacağız diye hayatımızdan olmayalım.Bırakın karter delinsin :)

+1

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

http://www.umayotomotiv.com/turk/?s=transit_connect_0#

002jq.jpg

ekrem bey benim aracıma taktırdım ama kartel koruma amaçlı düşünmedim neden derseniz kış aylarında motor kayışının çok kötü bi şekilde ses çıkaryordu ben kayış yıpranmıştır dedim degiştirdim ama ses dinmedi arkadaşımda da focus vardı ona sordum bana koruma yaptır dedi kayışa su gelmesin diye ondan ses çıkartıyor dedi bende bi tamirçi arkadaşa gittim durumu anlattım suyun motora sıçramaması için tamam dedi 1 mm lik 1 tabaka saç aldı piresçide kestirip büktürdü vida yerlerini ayarladı taktı çok ta güzel oldu şimdi çok memnunum hem ses gitti hemde motor temiz kalyor önceden motor kaputuna kadar su sıçrıyordu maliyete gelince 30 tl gibi çüzi miktardı

Yorum bağlantısı
Orhan Akbulut
(düzenlendi)

belediyeniz yoldan çok kaldırım yaparsa şehir içindeki bütün yollarınız patates tarlası gibi olursa her açılan çukuru yarım doldurulan ve bu sefer kesin deldirdik diye hergün eğilip arabanın altına bakacağınız bi şehirde yaşarsanız ve her ses geldiğinde içinizin cızz ettiği bir araç kullanıyorsanız eminimki itiraz eden herkes yaptırmayı düşünürdü plastik veya sac...

gittim kaportacıma dedim uydur buna bişey bıraktım arabamı 2 saat sonra aldım 20tl sac 4 tl vidalar 5 tl siyah boya bütün maliyet bu sağolsun el emeğide almadı..

aradan bikaç hafta geçti rutin bakımlar için aracımın motor ustasına sivas çetinkaya oto ya gittim kim yaptıysa eline sağlık on numara olmuş dedi..

şehirdışına pek çıkmıyosanız ve aracınızı kullandığınız sürat belli bir seviyeyi geçmiyorsa sonra kesinlikle faydalı..

tarihinde Orhan Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Allah kazadan beladan korusun ne diyeyim. İnşallah diz kapaklarınızı pistonlardan ayrımak zorunda kalmazlar.

Yorum bağlantısı
Orhan Akbulut
Allah kazadan beladan korusun ne diyeyim. İnşallah diz kapaklarınızı pistonlardan ayrımak zorunda kalmazlar.

Allah razı olsun

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

şu pedal biriketi geçmiş arada :shok: otosan ses yapıyor diye iptal etmiş bir kaç araçta öyle demişti serviste ustabaşı:D

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hiç bir maddi parça, insan hayatından önemli değildir. Bu gibi olaylarla kötü örnek oluşturmayalım.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
şu pedal biriketi geçmiş arada :lol2: otosan ses yapıyor diye iptal etmiş bir kaç araçta öyle demişti serviste ustabaşı:lol2:

sol taraftan gelen sesin kaynağı olarakta bir yerde okumuştum.forumda olabilir.ama genede faydalı birşeyi ses yapıyor diye çıkarmamak lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...