Erkan Baydemir 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 Lastik tabi ki önemli katılıyorum Mehmet Bey.Katılmadığım nokta kullanıcı youmlarını dikkate alma diyecek kadar lastiği farklı bir ürünmüş gibi konumlandırmak. Tercih kriteri kişiden kişiye değişebilir ancak, kullanıcı yorumunun dikkate alınması sonucu yapılacak tercihin en yanlış yol olduğunu belirtmek bence tüketiciyi yanıltmaktır. Lastiği bu derece önemsediğiniz zaman, başka marka lastik kullanan araca nasıl güvenilip binilir? Ben Ankarada toplu taşım vasıtalarını kendi aracımdan daha çok kullanıyorum. Petlas kullanıyorlar diye binmemek mi lazım? Başlık açılırken yan marka üretimlerinin ne derece sağlıklı olduğu tartışmaya açılmış, Ersin Bey'in cevabı ise bırakın yan markayı, testte geri kalmış markayı bile almayın, bu konuda kullanıcıların yorumlarında da kulak asmayın, yoksa canınızla ödersiniz olmuş. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Peki ben tüketici ve bu forumun üyesi olarak soruyorum; Ben kendi deneyimlerim ve kullanıcı yorumlarına dayanarak tercihimi yaptım, yeni kış lastiklerimi taktırdım. Hiç bir testini okumadım aldığım lastiğin. Fiyat karşılaştırması yaptım ve bütçeme uygun olanını aldım. Şimdi ben bilinçsiz bir kullanıcı mıyım? Kullandığım lastikten memnun kalırsam kimseyle paylaşmamalı mıyım? Paylaşırsam insanları yanlışa mı sürüklemiş olurum? Ya da daha önce kullandığım markayı burda methettim diye forum kullanıcılarını yanlış mı yönlendirdim? Bu durumda bu sayfalardan görüşlerimizi iletmemizin de anlamı kalmıyor. Saygılarımla. Evren Bey; Tekrar ediyorum,daha öncede söylediğim kritelreden dolayı kullanıcı yorumlarının dikkate alınarak lastik seçilmesi fikri yanlış. Bununla ilgili beni dinlemiyen eşimin kuzeninin başına gelen öreneği anlatsam ne demek istediğimi anlarsınız. Bakın tam 19 yıllık mesleğimde,bu ve buna benzer yanlış yönlendirmeler sonucu,kullanıcıların yaşadıklarını anlatsam,forum çöker Tabiki muhakkak böyle olucak demiyorum.Ama bu sebeplerden ötürü yapılan yanlış seçimlerin sonuçları gerçekten çok ağır oluyor. Hayır,asıl bu tip kullanıcı yorumları tüketiciyi yanıltır Evren Bey.Ben işte yanılmayın diye,gerçek verilere ulaşmaya çalışın diyorum. Başka marka yada Petlas kullanan araca binip binmeme konus ise,dediğim gibi sonuçları ve sorumlulukları o lastikleri kulananlara aittir.Ki zaten bu konuda yorum yapmam yanlış olur. Ayrıca ben Petlas markasını ağzıma almadım Gelelim kendinizle ilgili parargafa. bakın,lütfen yanlış anlamayın,beni bir dost olarak düşünün ve dost acı söyler. Önce yeni kışlıklar hayırlı olsun. Evet,siz doğru şekilde araştırmadan,varsa testi bakmadan,lastik fiyat kıyaslaması yaparak aldığınız için bilinçsiz bir kullanıcısınız. Çünkü siz daha aldığınız ürünün verilerini bilmeden almışsınız.Aldığınız lastiğin nerde ne yapacağını bilmeden almışsınız. Bu durumda siz ne yazıkki bilinçsiz bir tüketicisiniz. Ve yine evet,siz lastiğinizi tanımıyorsunuz daha,nasıl menuniyet yada olumsuz bir yorum yapabilirsinizki allaşkına. Ve yine evet işte bu yüzden yaptığınız yönlendirme,bir başka kullanıcının seyir güvenliğini tehlikeye atma olasılığının yüksekliğinden dolayı yanlışa sürüklemiş olursunuz. Bakın tekrar ediyim,lütfen beni 19 yıldır bu işi yapan bir dost olarak kabul edin ve öyle düşünün bu yazdıklarımı.Alınmayın. Ne yazıkki,gerçekler bazen can sıkıcı,üzücü olabiliyor. Ama bunu bir dost söylerse ki lütfen öyle düşünün o kadarda kötü olmuyor. Çünkü amaç burda yanlışı düzeltip,doğruyu bulmak. Lastik bağlamında doğruyu bulmak ise,güvenli seyr etmek ve yeri geldiğinde (allah korusun) hayatta kalmak. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Aralık 2009 Paylaş 10 Aralık 2009 İlk olarak Mazda marka aracımda bridgestone b330 lastikleri kumho ile değiştirdim. . Islak kuru, yaz kış 50.000 km boyunca hiçbir sorun yaşamadım. Bir öncekileri bridgestone b330 ların 1 tanesi 2. haftada diğer ise 2. ayda balon yaptığından 6 tane b330 kullandım ama hiç memnun kalmadım. Bir daha da bridgestone kullanmam demiştim.İkincisinde ise Mondeoma michelinler'in yerine Kumho kullandım. Önceki Michelinler biraz yıpranmıştı, onlardan sonra gayet güzel geldi bana. Yaklaşık 20.000 km kullandım, satarken aracın üzerinde yeni kullanıcısına verdim. Diş derinlikleri ve sertleşme bakımından çok diri durumdaydı. Sadece mazda'da kullandıklarıma göre ıslak performansı kötüydü. İşin ilginç yanı Kumho'ları kullandığım süre içerisinde hiç kış lastiği kullanmadım. Şehirlerarası kışın yol yapmadım belki ancak Ankara'yı bilenler için Konutkent'te oturuyorum ve merkeze uzaklığım yaklaşık 30km. Ankara'nın kışında buzunda bir hayli tecrübe ettim ve gayet memnun kaldım. İşte daha önce kullanımıdan edindiğim tecrübelerle bugün yeni aracıma Kumho kar lastiği taktırıyorum. Aracımın lastikleri bridgestone turenza ve önceki sahibi yaklaşı 1 yıl önce taktırmış. Hafif gürültülü olması dışında, bir önceki memnun kalmadığım bridgestonlarla mukayese bile edilemez. Ayrıca 50 yanak olmasına rağmen balon gibi bir hadise görmedim. Son derece sağlam bir lastik. Peki niye kar lastiğine şimdi ihtiyaç duydun derseniz, Erkan Bey, Hayırlı olsun dileğiniz için teşekkürler. Yukarıdaki alıntıdan anlaşılacağı gibi daha önce 2 aracımda kullandığım ve Kumho'dan memnun kaldığım için kış lastiğimi Kumho olarak seçtim. Yaklaşık 2003 yılından beri 70.000km. Kumho kullanıyorum demektir. 19 senelik tecrübenize saygı duyarım, bilinçlensirmek için yaptıklarınıza da, ancak bu şartlar altında Kumho'yu seçtiğim için bilinçsiz müşteri olarak nitelendirmenizi şahsım adına kabul etmem. Bu başlığın iki kişiden çok fazla kişiye hitap ettiğini düşündüğüm ve konunun karşılıklı soru cevap formatına dönmemesi için, kendi adıma son cevabımı bu mesaj ile veriyorum. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts