İçeriğe Yönlendir

Golf V GT

Burak Karadeniz

Recommended Posts

Burak Karadeniz

Merhaba,

Nedense içimde bir VW Golf GT isteği oldu. Hem performans, hemde konfor olarak focusdan iyi gibi sanki :unknw:;)

2008 model Beyaz GTI jantlı ve panjurlu birtane düşünüyorum :)

Fakat tek endişem yakıt. malum dizel arabadan benzinliye geçince biraz sıkıntı olacak belki, ama değerse göze alıcam onu artık.

Golf GT normal kullanımda ne kadar yakar acaba? ( Golf GT 1.4 tsi motor 170 hp -- turbo ve twincharger beslemeli motor)

Golf hakkında tavsiyesi yada uyarısı olan varsa dinlemeyi isterim :fiuw:

Yorum bağlantısı
Naci Özkan

yakıt konusunu bilmem ama ben golfu focusa tercih ederdim... estetik,konfor turbo destekli motorda focustan biraz daha artı yönlerdir bence... ;)

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

tercih derken iki aracın mutlaka birbirine göre avantajları vardır,Golf kendi segmentinde farklı ama GTI olayı bir başka,yakıt olayı sana kalıyor:)

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
tercih derken iki aracın mutlaka birbirine göre avantajları vardır,Golf kendi segmentinde farklı ama GTI olayı bir başka,yakıt olayı sana kalıyor:)

+06.gti deyince akan sular dururdu bir zamanlar.

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

yakıt bana kalıyor fatih abi de bi kestirebilsem km de ne yakar diye, ona göre daha rahat karar verebilcem.

tsi motorlar normal benzinlilere göre az yakıyor diyorlar ama ne kadar doğrudur.

yokmu tsi kullanan ;)

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
yakıt bana kalıyor fatih abi de bi kestirebilsem km de ne yakar diye, ona göre daha rahat karar verebilcem.

tsi motorlar normal benzinlilere göre az yakıyor diyorlar ama ne kadar doğrudur.

yokmu tsi kullanan :)

zevk ve karar tabikide sizin ama ben olsam dizelden benzinliye geçmezdim.etkilemek gibi bir niyetim yok ama benzin kullanmak çok külfetli.lpg daha avantajlı ama tabi taktırmayı düşünüyorsanız.arkadaşım sıfır aldığı 207sine binemiyor benzinden dolayı ;)

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever
(düzenlendi)

yokmu tsi kullanan ;)

bence hazır almışken 1.4 gt dsg alda çift kavramanın zevkine var yakışları normal vitesle aynı gibi ayrıca şöyle bir de döküman buldum

http://www.car-tr.com/n_teknikozellikler2....0&sototo=ok

bence focustan daha güzel bir araç.

şehir içi 10 lt yaksan buda 330 kuruş yaparki belki zorlarsan düşer biraz daha ama nerde yaşadığına da bağlı birazcık

araç hakkında detaylı bilgi için burayı da bir incele

http://forum.donanimhaber.com/m_19664733/mpage_94/tm.htm

tarihinde Nuri Atasever tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz
zevk ve karar tabikide sizin ama ben olsam dizelden benzinliye geçmezdim.etkilemek gibi bir niyetim yok ama benzin kullanmak çok külfetli.lpg daha avantajlı ama tabi taktırmayı düşünüyorsanız.arkadaşım sıfır aldığı 207sine binemiyor benzinden dolayı ;)

Doğru söylüyorsunuz benzin çok pahalı ama belli bir miktarı göze aldım o zevk için.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Edilir. Hem de gözü kara edilir. TSi dan korkmayın,tadı bambaşka. Yakıt derdi de ocağa incir ağacı diken cinsten değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tsi dan yakıt olarak korkmaya gerek yok. dizel focus kadar az yakamaz o ayrı ama normal kullanımda atmosfreik 1.6 kadar hatta az bile yakar. 140 lık tsi kullandım çok hoştu 170 lik gt gti dan aşağı kalır değil diyordu satış elemanı ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
122 lik tsi dsg, şehir içi 8.5 litre yakıyor kısa mesafe kullanımla.

Arkadaşımda Leon 1.4 tsi var. 125hp. Şehiriçinde 8 civarında ortalama yakalıyor o da. Ama uzun yolda müthiş bi tüketim değeri var. 5 lt civarlarında geziniyor. Ama yüklenince,ortalama 13-14 leri görmek çok kolay. ;)

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

2007 lerinde yağ pompası problemi vardı.Bu sebebden yatak saran arabalar oldu.Zincirlerinde de bi problem vardı ama ne olduğunu hatırlayamıyorum.2007 sonralarında düzeltildi.2008 de kronik sorunu yok diye biliyorum 140 lığının.Dsg de ani gaz tepkilerine sürüş modu seçiminden ötürü cevap veremediğini duymuştum.Ama benzinle o torku hissetmek ;)

Yorum bağlantısı
Onur Demir

140lık tsi vardı arkadaşımda, Çok güzel kaçıyordu ama; her yüklenişte arabanın camından bi onluk (TL) atıyodum sanki diyordu :shok: Dayanamadı, Benzin yetiştiremedi sattı. onunkide GTi jantlıydı :)

Yorum bağlantısı
Arkadaşımda Leon 1.4 tsi var. 125hp. Şehiriçinde 8 civarında ortalama yakalıyor o da. Ama uzun yolda müthiş bi tüketim değeri var. 5 lt civarlarında geziniyor. Ama yüklenince,ortalama 13-14 leri görmek çok kolay. :shok:

+26 :)

Komşumda jetta var. 2009 1400kg 1.4 122hp dsg olmasına rağmen araç 10 binde şu an şehir içinde 8.1 ş.dışında 4.9-5.2 arasında geziniyor. VW'nin sitesinde 170 yok sanırım o vers. kaldırmışlar, 160 var onunda fabrika verileri arasında 0.5lt fark gözüküyor 122likle arasında. Burdan çıkan sonuç ş.içi 8.5 ş.dışı 5.9 gibi ortama bir değer yakar diye düşünüyorum.

Kesinlikle değer. Motor performans yakıt ekonomisi, turbo en büyük avantajlardan. Bende araç alıcak olsam şu an sıfır golf 6 ve focus arasında gider gelirdim. Maddiyata göre paran varsa tsi her zaman burun farkı ile de olsa önde gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Golf güzeldir iyidir ,hatta süperdir . Ama iç aksam olarak konsol kalitesini ben beğenmedim daha kaliteli yapılabilirmiş. Çok fazla yakacağını zannetmem gerçi sen mazotlu arabaya alıştığın için zengin karışım (benzin) sana tuzlu gelebilir Burakcığım :blush: bence en fazla 450 kuruş yakacaktır oda devirli kullanımlarda .

Yorum bağlantısı
Okyay Pay

maksat performans ise 5-6 yüz tl masrafla tdci a chip tuning yapılır , ciddi manada performansı arttırılır , hatta uygulamanın yapıldığı bir tdci kullandım , ciddi manada gidiyor arkadaş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Golf alacaksanız yeni kasa golf alın. 122 veya 160 alabilirsiniz. Bende 122 passat var yeni aldım malum.

100 ile giderseniz 5.6 yakıyor doğru. Ankara istanbul arası denedim. Şehiriçi 8 gibi yakıyor. Dün ankara dan geldim yine 140 altına düşmeden 150 yi de aşmadan sabit hızda birkaç sefer tdci focus ile kapıştım felan onlar hariç, bazen 135 de otomatikte. gebze'ye geldiğimde ortalamam 7.4 litre idi. Eski jetta motoru ile aynı şeyi yapsam 10 litre yakardım.

160 lık olan motorun yakıtı çok farketmiyor ama bu motor atraksiyon yapınca benzin harcıyor hakkını veriyor bilesiniz.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

Öneriler için teşekkürler,

Şuan 18 kuruş yakan biri için 45 kuruş azıcık çok gibi Alicim yav ;) ama o kadra yakmaz heralde, en kabasından ortama 10 litre olsa, o da 34 kuruş falan yapar.

Aracımı aldığımda 13.000 deydi, 18 ayda 51.000 oldu :) yıllık 25.000 gibi birşey yapıyorum.

25000 x 0.18 = 4500 --- 25000 x 0.34 = 8500 yapıyor.

C-max işi bana göre değil bu arada :)

chip işini bende düşündüm ama, golfe de chip tunning yapılabiliyor ve 210 hp oluyor :)

Aklımdaki de şu araçtı : Bu

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Güzel araba gerçektende , ama ben olsam oynanmamış olanını arardım . Üstündeki jantlar orjinalmi ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...