İçeriğe Yönlendir

İzmir'de LPG ustası

Arkın Argun

Recommended Posts

Arkın Argun

Arkadaşımın aracındaki LPG-BENZİN geçiş modülünde bir problem var. İzmir'de bilinen sağlam bir usta arıyor. LPG ile ilgili kafasına takılan bir kaç problem daha varmış. Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Çınarlı polis karakolunun karşısında YSF Otogazı tavsiye ederim.Zavolli prins bayiisi.Ali bey var orda.İzmirin en iyi ustası.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Çınarlı polis karakolunun karşısında YSF Otogazı tavsiye ederim.Zavolli prins bayiisi.Ali bey var orda.İzmirin en iyi ustası.

Doğru yolu bulmuş bir vatandaşımızdan tavsiyeler :)

Ali Kardeşim çok iyidir bu işlerde bende tavsiye derim. Araçtaki LPG kitinin markası nedir?

Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz

3 sene önce çiğli sanayide gayem otogaz var pederin passata oraya taktırmıştık bi sıkıntı yok tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Arkın Argun

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Araç 2005 honda civic eski sahibi lpg kitini ikinci el taktırmış galiba.LPg deposu göstergesi doğru çalışmıyormuş birde bu göstergenin yerinin değiştirmek istiyormuş.Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Süleyman Sönmez

Belki faydası olur...

Aracıma lpg taktırmak için o kadar çok araştırdım ki nedir ne değildir diye.

Sonuçta bir sürü para verip araç almışız. ekonomik olsun diye lpg taktırmak isterken bir sürü insanın lpg sorunları yüzünden aracını yakma seviyesine geldiğini öğrendim.

Lpg taktırma evet aslında ekonomik olması açısından doğru bir karar. Fakat en doğru karar Üçe beşe bakmadan DO

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Zavoli konusunda 2 Ali Var :) Birisi Bilindiği üzere Eylül otogaz'ın sahibi olan Ali Abi (40lı yaşlarda).

Diğeri ise YSF Otogaz'ın sahibi Ali :p 28-30yaş arasında yaşı var.

YSF deki Ali ye işi öğreten Büyük Ali Ustadır. Bizim Küçük Ali'de işi kısa sürede kapıp kendini geliştirmiştir. Altyapısıda Elektronikçiydi zaten. Sonra Küçük Ali Kendi mekanını açtı (YSF otogaz) Daha sonra Bizim Büyük Ali, Küçük Ali'ye ortak oldu. Birkaç ay sonrada ayrıldılar. Küçük Ali yi de o arada tanıdım. Ve o gün bugündür Küçük Ali nin yanına Giderim. Sağolsun Çok ilgilidir. İşini kendisi yapar ve Arkasında durur.

Eylül otogaza gelince Bu işte yani Zavolide izmirde 1 numaradır. 2 aracımında montajını orada yaptırdım :( Hiç bir şikayetim yok. Ama dükkan sahibi Ali Abim Çok fazla montaj işine karışmıyor artık, İşçilikleri çok iyi ustaları var onlar yapıyor herşeyi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ancak Benim Gitmeme nedenim Küçük Ali 'yi daha samimi bulmamdır. Çayını kahvesini söyler muhabbet ederiz, Arabamada Kendisi bakar. Zaten Büyük Ali'nin Elinde Yetişmiş iyi ustalardan biri, Nerye gidersem gideyim Aracıma Ali Usta Haricinde bir usta bakacağı için ben tercihimi YSF otogaz Ali den yana kullanıyorum, Hiç olmazsa adamın kendi dükkanı, Ne yaparsa kendine o yüzden baştan savma yapma olasılığı daha düşük ;)

Ömer Celal Özkan Arkadaşımızın Zavoli kitinde sorun vardı. Distribitör bile çözememişti Bizim YSF Ali halletti sağolsun.

Neyse Sonuç olarak İki yeride tanıyorum, işlerine ve işçiliklerine çok güveniyorum. Tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
Süleyman Sönmez
Zavoli konusunda 2 Ali Var :) Birisi Bilindiği üzere Eylül otogaz'ın sahibi olan Ali Abi (40lı yaşlarda).

Diğeri ise YSF Otogaz'ın sahibi Ali :) 28-30yaş arasında yaşı var.

YSF deki Ali ye işi öğreten Büyük Ali Ustadır. Bizim Küçük Ali'de işi kısa sürede kapıp kendini geliştirmiştir. Altyapısıda Elektronikçiydi zaten. Sonra Küçük Ali Kendi mekanını açtı (YSF otogaz) Daha sonra Bizim Büyük Ali, Küçük Ali'ye ortak oldu. Birkaç ay sonrada ayrıldılar. Küçük Ali yi de o arada tanıdım. Ve o gün bugündür Küçük Ali nin yanına Giderim. Sağolsun Çok ilgilidir. İşini kendisi yapar ve Arkasında durur.

Eylül otogaza gelince Bu işte yani Zavolide izmirde 1 numaradır. 2 aracımında montajını orada yaptırdım ;) Hiç bir şikayetim yok. Ama dükkan sahibi Ali Abim Çok fazla montaj işine karışmıyor artık, İşçilikleri çok iyi ustaları var onlar yapıyor herşeyi. Kesinlikle tavsiye ederim. Ancak Benim Gitmeme nedenim Küçük Ali 'yi daha samimi bulmamdır. Çayını kahvesini söyler muhabbet ederiz, Arabamada Kendisi bakar. Zaten Büyük Ali'nin Elinde Yetişmiş iyi ustalardan biri, Nerye gidersem gideyim Aracıma Ali Usta Haricinde bir usta bakacağı için ben tercihimi YSF otogaz Ali den yana kullanıyorum, Hiç olmazsa adamın kendi dükkanı, Ne yaparsa kendine o yüzden baştan savma yapma olasılığı daha düşük :)

Ömer Celal Özkan Arkadaşımızın Zavoli kitinde sorun vardı. Distribitör bile çözememişti Bizim YSF Ali halletti sağolsun.

Neyse Sonuç olarak İki yeride tanıyorum, işlerine ve işçiliklerine çok güveniyorum. Tavsiye ederim...

;)EYLÜL OTOGAZ ALİ USTA benim tanıdığım aracıma montajı yaptırdığım yer burası doğru. Diğer küçük Ali dediğin EYLÜL OTOGAZ ALİ USTA nın elamanı Küçük Ali'de işi kısa sürede kapıp kendini geliştirmiş diyorsun. Ben küçük Ali’yi tanımıyorum. Onur kardeşim mutlaka deneyim ve tecrübelerin vardır fakat bana göre gerçek olan 15 yıldır bu işi yapan Eylül otogaz Ali Usta ile kısa sürede kapıp kendini geliştirmiştir dediğin Küçük Ali arasında çok fazla tecrübe ve deneyim farkı vardır.

Ben şahsen bir sürü para veripte aldığım aracımı kısa sürede işi öğrendim deyip kendine dükkan açan insanlara emanet edemem. Onur kardeşim ben 1958 doğumluyum.Hemen hemen 35 yıldır 15 in üzerinde araç alıp kullanıp satmışımdır.Bir o kadar da tamir ve bakımları için ustalarla görüşmüşümdür. “Sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yer” derler ya benim de daha önce yandığı için böyle konuşuyorum.

Her ne kadar Ali Usta nın yanında ki elemanları ustaları işi yapsa da (gerçekten efendi ve işini layıki ile yapan ustalar) sonuçta bu işi 15 yıldır yapan ve sanayideki esnafın şiddetle tavsiye ettiği Ali Usta nın kontrolünde olması ve gerektiğinde müdahale ve kontrol etmesi bana güven veriyor. Sonuçta her hangi bir sorun olduğunda yılların bilgi ve tecrübesi ile sorunu halledebilecek birisinin olduğunu bilmek yetiyor.

Aracın bakımı haricinde de yolumun üzeri olduğu için çay kahve içmeye de uğruyorum.Evet haklısın Ali Usta ile karşılıklı çay kahve içerken çok fazla muhabbet edemiyoruz (araç ile ilgili görüşmeler haricinde).Ama diğer benim gibi araçlarını getirenlerle karşılıklı konuştuğumda Ali Usta ya da hak vermiyor değilim yani . Büyük bir servis de bu işi götürüyor. Bir tane benim aracım değil ki adam oturup benimle muhabbet etsin. Servisin içinde 10- 15 tane araba kimisi montaj kimisi bakım için gelmiş ve her bir araçla tek tek ilgileniyor. ve enteresandır daha öncede belirttiğim gibi adamlar montaj için İstanbul’dan ve farklı illerden geliyormuş. Demek ki İzmir dışında da bu adamın ustalığı biliniyorsa başka söze gerek yok….

Ve Onur kardeşim senin dediğin gibi “Eylül otogaza gelince Bu işte yani Zavolide izmirde 1 numaradır.” demişsin çok doğru insanlar yaşayınca anlıyor :)

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Bazen boynuz kulağı geçebiliyor Süleyman Bey :fiuw:

Aslında bu gibi durumlarda dikkate almanız gereken iyilerin aksine kötü deneyimlerdir.Benim Eylül ve Polaris Otogazla tecrübelerim oldu ve sorunumu Küçük Ali çözdü.Bir ay perişan oldum.Açtığım başlıklarda bunu görebilirsiniz.Sorun benim kızımın Küçük Ali'yle tanışmamasıymış.Bir ay boyunca her iki üçgünde bir gidip geldim.Arıza lambam hiç sönmedi desem başım ağrımaz.Enjektörlerim değişti yine olmadı.Tüm eksik Küçük Ali'nin yapması gereken beş dakikalık bi kalibrasyonmuş.Diğer adı geçen yerlerde montajını yaptırmamave garantiden sorunun çözülmesini istemem karşın ilgisiz tavırlara rağmen YSF Otogazdaki bahsi geçen Küçük Ali kalibrasyondan sonra para bile almadı.Zorlamama rağmen.Ki hakkıydı gayet tabi alabilirdi ama almadı.Bunların sonunda "bu benim kartım.sen arabayı böyle kullan.sorun hallolmamışsa gel.hallolmuşsa ara.hatta aramana bile gerek yok.başına bişey gelirse ara" diyerek uğurladı.

E bırakında bu adamın muhabbeti kayırılsın...

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Ben Eylül Otogaz'a ve Ali Ustaya(Büyük olan) Laf söylemiyorum, Aksine 1 numara diyorum zaten. Ben sadece kendimden ve Ömer Celal Özkan Arkadaşımdan Örnek verdim.

Eylül Otogaz'daki ; Ali Usta (dükkan sahibi) Abit Abi (Eskiden Eylül otogazın herşeyiyle ilgilenirdi, Şimdi Şeref ustayla çalışıyor bildiğim kadarıyla) Şaban usta (O da gençtir ama Ali Ustanın 1 numaralarındandır) , Şeref usta (oda ayrıldı kendi iş yerini açtı, yılların ustasıdır), Birde Mehmet Ali (yani bizim Küçük Ali, Oda kendi mekanını açtı) Daha ismini bilmediğim simaen tanıdığım birkaç kişi daha var. Bu kadro zamanında Polaris LPG bünyesindeydiler. Çınarlıdaki şimdiki motorsiklet tamiranesininde olduğu yerde Polaris LPG bünyersinde şubeydi. Sorumlusu ve başustası Ali Usta Öncülüğünde Eylül Otogazı açtılar. Hatta Küçük Ali Der; Ben ilk geldiğimde Ben bu işi beceremem diyip kaçtım, Ali Usta Bana inandı ve yetiştirdi der. Hep söyler Allah ondan razı olsun diye ;) Çok güzel İşler yaptılar Eylül Otogazdayken. Ama zamanla büyüme ve Alan genişletme sevdasına biraz sıkıntıya girdiler. İmkanı olan ve işini iyi yapanlar ayrıldı zamanla. Hatta daha öncede dediğim gibi Büyük Ali Bayraklıdaki dükkanı kapatıp Küçük Ali ye ortak bile oldu. Sonra Tekrar ayrıldılar ayrı konu :) Büyük olan Ali Ustanın İşçiliğini Herkes över, Ama daha birkere montaj yaptığına şahit olmadım :fiuw: Gerçi hatice değil netice önemlidir. adam demekki yanındakileri iyi yetiştirmiş...

Benim Asıl demek istediğim; Her ne şekilde olursa olsun bir şekilde LPG kitlerinin montaj ve bakımlarını ALi Ustanın Çalışanları yapıyor. Ben tercihimi, Ne zaman yanına gitsem (gece 23:00 de olsa) Güler yüzüyle, iyi sohbetiyle ve ilgi alakasıyla Kendi dükkanında beni ağırlayan Küçük Ali Ustanın Yanına gidiyorum.

Ben sadece Bilgi ve birikimlerimi paylaştım, Gerisi İşi yaptıracak olandadır. Bu arada Bu sıralı sistem LPG ler çıktığında benim Ehliyetim ve aracım vardı, Yani konuya nerdeyse en başından beridir hakim sayılırım. Gerçi LPG takmadan önce bende bu forumdan öneri ve tavsiye almıştım, Hatta Bu forumada O vesile ile üye olmuştum. Ben sadece 1 kere montaja ve 10binde bir bakıma giden biri değilim, zevk ve performans amaçlı LPG nin ayarını değiştirmeye giden biriyim :) Araca yaptığım en ufak modifikasyondan sonra; ayar veya kalibrasyon yaptırırım. Uzun yol yada Şehir içleri için farklı ayarlar yaptırtırım :) Sağolsun beni kırmaz nasıl istersem ona göre ayar yapar. Hatta Böyle olması iyi oldu Senin aracların sayesinde Yeni şeyler keşvediyoruz diyordu :) (mesela Hava filtresi+normalden büyük meme ile performans artışı) O yüzden Yaşın kaçkı bana bilgi birikimden bahsediyorsun demeyim :D

Hatta Şuan işteyim, Aradım çıkınca yine gidicem yanına Küçük Ali nin :) Fusion'un iç göstergesinin Ayarını değiştirip eve gidicem , Sonrada Civic'i götürüp Kalibrasyon yaptırcam (Performans egzozu söktümde :) )

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Gürbüz Koçoğlu
Ben Eylül Otogaz'a ve Ali Ustaya(Büyük olan) Laf söylemiyorum, Aksine 1 numara diyorum zaten. Ben sadece kendimden ve Ömer Celal Özkan Arkadaşımdan Örnek verdim.

Eylül Otogaz'daki ; Ali Usta (dükkan sahibi) Abit Abi (Eskiden Eylül otogazın herşeyiyle ilgilenirdi, Şimdi Şeref ustayla çalışıyor bildiğim kadarıyla) Şaban usta (O da gençtir ama Ali Ustanın 1 numaralarındandır) , Şeref usta (oda ayrıldı kendi iş yerini açtı, yılların ustasıdır), Birde Mehmet Ali (yani bizim Küçük Ali, Oda kendi mekanını açtı) Daha ismini bilmediğim simaen tanıdığım birkaç kişi daha var. Bu kadro zamanında Polaris LPG bünyesindeydiler. Çınarlıdaki şimdiki motorsiklet tamiranesininde olduğu yerde Polaris LPG bünyersinde şubeydi. Sorumlusu ve başustası Ali Usta Öncülüğünde Eylül Otogazı açtılar. Hatta Küçük Ali Der; Ben ilk geldiğimde Ben bu işi beceremem diyip kaçtım, Ali Usta Bana inandı ve yetiştirdi der. Hep söyler Allah ondan razı olsun diye :D Çok güzel İşler yaptılar Eylül Otogazdayken. Ama zamanla büyüme ve Alan genişletme sevdasına biraz sıkıntıya girdiler. İmkanı olan ve işini iyi yapanlar ayrıldı zamanla. Hatta daha öncede dediğim gibi Büyük Ali Bayraklıdaki dükkanı kapatıp Küçük Ali ye ortak bile oldu. Sonra Tekrar ayrıldılar ayrı konu :) Büyük olan Ali Ustanın İşçiliğini Herkes över, Ama daha birkere montaj yaptığına şahit olmadım :nazar: Gerçi hatice değil netice önemlidir. adam demekki yanındakileri iyi yetiştirmiş...

Benim Asıl demek istediğim; Her ne şekilde olursa olsun bir şekilde LPG kitlerinin montaj ve bakımlarını ALi Ustanın Çalışanları yapıyor. Ben tercihimi, Ne zaman yanına gitsem (gece 23:00 de olsa) Güler yüzüyle, iyi sohbetiyle ve ilgi alakasıyla Kendi dükkanında beni ağırlayan Küçük Ali Ustanın Yanına gidiyorum.

Ben sadece Bilgi ve birikimlerimi paylaştım, Gerisi İşi yaptıracak olandadır. Bu arada Bu sıralı sistem LPG ler çıktığında benim Ehliyetim ve aracım vardı, Yani konuya nerdeyse en başından beridir hakim sayılırım. Gerçi LPG takmadan önce bende bu forumdan öneri ve tavsiye almıştım, Hatta Bu forumada O vesile ile üye olmuştum. Ben sadece 1 kere montaja ve 10binde bir bakıma giden biri değilim, zevk ve performans amaçlı LPG nin ayarını değiştirmeye giden biriyim :p Araca yaptığım en ufak modifikasyondan sonra; ayar veya kalibrasyon yaptırırım. Uzun yol yada Şehir içleri için farklı ayarlar yaptırtırım :) Sağolsun beni kırmaz nasıl istersem ona göre ayar yapar. Hatta Böyle olması iyi oldu Senin aracların sayesinde Yeni şeyler keşvediyoruz diyordu :) (mesela Hava filtresi+normalden büyük meme ile performans artışı) O yüzden Yaşın kaçkı bana bilgi birikimden bahsediyorsun demeyim :flowers:

Hatta Şuan işteyim, Aradım çıkınca yine gidicem yanına Küçük Ali nin :) Fusion'un iç göstergesinin Ayarını değiştirip eve gidicem , Sonrada Civic'i götürüp Kalibrasyon yaptırcam (Performans egzozu söktümde :) )

Arkadaşlar söylediğinize göre EYLÜL OTOGAZ zavoli de bir numaraymış.Fakat benim Tomasetto marka tüpümün montajından kaynaklı tekleme sorunu var sanıyorum.Acaba Ali Usta her marka tüpte iyimidir ? yani sorunuma çare bulabilir mi?

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

evet ysf iyidir benim fiestayı da o ayarlamıştı.

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Arkadaşlar söylediğinize göre EYLÜL OTOGAZ zavoli de bir numaraymış.Fakat benim Tomasetto marka tüpümün montajından kaynaklı tekleme sorunu var sanıyorum.Acaba Ali Usta her marka tüpte iyimidir ? yani sorunuma çare bulabilir mi?

Her markadan anlarım diyen Usta, Bence 2. numaradır. :nazar: YSF otogaz Sadece Zavoli ile ilgileniyor. Diğer Eylül otogaz'la ilgili uzun zamandır bilgi sahibi değilim.

Yorum bağlantısı
Şahin Polat
Arkadaşımın aracındaki LPG-BENZİN geçiş modülünde bir problem var. İzmir'de bilinen sağlam bir usta arıyor. LPG ile ilgili kafasına takılan bir kaç problem daha varmış. Şimdiden teşekkür ederim.

6.sanayi aktif otogaz mustafa usta kesinlikle pişman olmazsın

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Onur Demir

Konuyu hortlatmis olacagim ancak bilgilendirme yapmam lazim :) google da aratinca hala bu sayfa cikiyor ilk siralarda :)

Ysf otogaz olarak tavsiyelerde bulundugum ve onerdigim Ali Usta (kucuk Ali :) ) Atina ya yeni yatirimlar yapmak amacli YSF otogaz i devir etmistir. Kendisinin Cinarli YSF otogaz ile ilisigi kalmamistir. YSF otogaz'in yeni sahiplerini tanimiyorum o yuzden olumlu veya olumsuz herhangibir yorumum yoktur.

M.ALi Usta belirli periyorlarda yurt disina gidip gelmektedir. Burda oldugu donemlerde kendisine izmir Ata sanayide ulasilabilinir. Telefonu isteyene ozelden yazabilirim.

Selamlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...