İçeriğe Yönlendir

98 mondeo balata ve anahtar ikaz lambası?


Can Tuncer

Recommended Posts

Can Tuncer

ilk olarak tüm üyelerin yaklaşan kurban bayramını kutlarım.arabamı alalı 1 hafta kadar oldu aldığımda balata ve anahtar resmi yanıyordu ikaz göstergesinde.bilgisayara bağlattım elektronik bir sorun çıkmadı.mekanik olarak el freni piminden yada ön fren balatalarının isklerinden olabilir dediler.120den yüksek hızlarda frene bastığımda direksiyonda aşırı bir titreme oluyor(kollarım uyuşuyor o kadar yani:)) ustama sordum diskleri tornada düzelttirelim dedi başka bi usta balans ayarından dedi yaptırdım geçmedi,başka bir ustada sakın elletme disklere düzeltemezler başına bela olur dedi.kararsız kaldım bu şekilde kullansam bir sıkıntı yaratırmı yada tavsiyeleriniz nelerdir.

herkese şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hasan Tugan

titreme frene basıldığı zaman geldiği için mutemelen diskler de eğrilik vardır. değiştire bilirsiniz, kurtarıyorsa torna da yaptırıla bilir.

anahtar ışığı ise bakım zamanı geldiğini gösterir serviste cihaza bağlanmadan söndürüle bilir.....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Diskiniz yamuk.. Yeni ise tornalatın, eski ise değişin zaten ucuz...

Balata resmi yanıyorsa, balatanız bitmiştir... Ya balatayı değiştirecek yada balataya giren kabloyu birbirine bağlayacaksınız...

Bakım zamanı uyarı lambanız yanıyor lamba söndüreli 14800 km olmuş demektir.. Yağ da o zaman değiştiyse, yağınızı değiştirin, o yanan lambanın yanındaki deliğe kontak açık iken bir kürdan sokup, 5 saniye bekleyin..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Eğrilen diskler muhtemelen balatalarıda eşit olmayan biçimde eskitmiştir.

Ben olsam disk balata beraber değiştirirdim.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Sorununuz çok basitmiş , oralarda ustaya götürmeden önce bize sormanızda büyük fayda görüyorum. :) Yozgatta lastik değişicek usta bulamadığımız için söyledim bunu.

Disk yamulmuş ,eğer bitmemişse torna ettirin. çifti 25 tl ye yapılıyor.Yok eğer bitmişse yenisini alın ama otosan almayın 2000 km Olmadan gene yamulacak.Motocraft alın aralarında 40 lira fark var çiftinde. Otosan 90 lira o 130 lira.Balata bitmişse de yenisini alın ama bu sefer otosan alabilirsini ucuz italyan markalarını almayın .Bu da 90 lira...

Yanan lambaya gelince Ortak gerekeni söylemiş. :)

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Ben balatalarıda diskleride otosan taktırdım,4000 km oldu daha yamulmadı.

Yorum bağlantısı
Can Tuncer

çok teşekkür ederim önerileriniz için bayramdan sonra sanayi yollları taştan türküsü eşliğinde bi ziyaret yaparım artık ustalarıma :fiuw:

bir soru daha sorcaktım unuttum torna yaptırınca ömrü ne kadar olur acaba kısa bir süre sonra eski haline gelirmi?balatalara baktılar dıştan yeni dediler ama içtekilerin durumu nedir bilinmez

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Torna işlemiyle yamukluk büyük ihtimalle düzelir.. Kalınlığı da teloranslar dahilinde ise ömüre bir etkisi olmayacaktır...

Tekrar yamulana kadar kullanırsınız...

Yorum bağlantısı
Ben balatalarıda diskleride otosan taktırdım,4000 km oldu daha yamulmadı.

Nazar değmesin Şükrü Bey.

Ancak Otosan maalesef kötü disk yapıyor. Ben 0 aldığım diski 15.000km içinde 3 kere tornalattım, değiştirmeye niyetliydim aslında motorcraft ile; o arada mondeo'yu sattım. Alan kişi pek sorun etmedi ama benim için bir kabusa dönüşümüştü sürekli yamulan diskler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...