İçeriğe Yönlendir

Lastiklere ne süreceğiz

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

BAşlık kendini açıklıyor. LAstiklere güzel görünüm, beyaz toz rengi olmaması için ne sürmelidir?

1- arapsabunu hakkında negatif yorumlar oluyor.

2- sprey almıştım birkaç yıl önce. ilk bir hafta iyi göründü sonra inanılmaz bir leke bıraktı, yeşilimsi küf rengi gibi.

Çağlar Bey'in keyfe keder boyalı mondeo resminde güzel bir parlak yan yüz görüyoruz. Bunu neyle elde ederiz. LAstiği bozmadan, uzun vadede (birkaç hafta) leke yapmadan.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abi ben carpex kullanıyorum yaklaşık 6 yıldır çok çok memnunum linki budur..

http://www.hepsiburada.com/carpex-lastik-t...uctid=otm093007

bana yaklaşık 8 yıkama gidiyor zaten 2 uygulamadan sonra sürekli siyah kalıyor ilk uygulamada süngerle uygularsanız mat siyah oluyor sünger kullanmassanız parlak kalıyor ve su tutmama özelliği var.. umarım işinize yarar..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tüm kimyasallar bir yana arap sabunu diğer yana hocam...

Ben arap sabunu dışında toz toplamayan parlatıcı görmedim hiç..

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

galericilerin kullandığı gibi kola yada krem ayakkabı boyası..

Yorum bağlantısı
Olgu Temurtürkan

endüstri mühendisi bir arkadaşım bana yaptığı deneyler sonucunda arap sabununun lastiği sertleştirdiğini ve zamanla yanaklarda çatlaklara oluşma olasılığının yüksek olduğun söylemişti...

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
endüstri mühendisi bir arkadaşım bana yaptığı deneyler sonucunda arap sabununun lastiği sertleştirdiğini ve zamanla yanaklarda çatlaklara oluşma olasılığının yüksek olduğun söylemişti...

o zaman kesinlikle kola :D kolayı içmek yerine fayans temizliğinde ve lastik parlatmada kullanmak bence daha faydalı :shok:

Yorum bağlantısı
Olgu Temurtürkan
o zaman kesinlikle kola :D kolayı içmek yerine fayans temizliğinde ve lastik parlatmada kullanmak bence daha faydalı :shok:

kola yapışkan madde olduğundan toz toplamazmı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
Tüm kimyasallar bir yana arap sabunu diğer yana hocam...

Ben arap sabunu dışında toz toplamayan parlatıcı görmedim hiç..

Arap sabunu=4 lastik (taksici jargonu), bir müddet sonra lastik dışında parlak bir katman oluşturur, rüzgar yeterli olur lastiği parlatmaya. Ancak tatbiki zahmetli. Uzun süreli kullanımı lastiğe zarar verse de, profesyoneller 6-7 ayda bir lastik değiştirdikleri için zararlarını göremezler, bu yüzden tercih edilir.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

valla ben sıvı arap sabunu kullanıyorum...süper parlatıyor toz falanda toplamıyor bütün kimyasallar toz topluyor bence onlara verilen paralara yazık...haftada 1 arap sabunu sürecemde sertleşecek sertleşssin valla vazgeçmem :) ayrıca inanmıyorumda böyle bir olasılığa çünkü yolda giderken lastik okadar çok şeye maruz kalıyor ki arap sabunu nekadar zarar verir

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Haftada bir değil de... Kirlendikçe kullanmak lazım arap sabununu..

Arap sabunun yaptığı temizlemek ve ilk günkü görünümüne döndürmek... Parlayan ön göğüs için de tek çözüm bence arap sabunu...

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
Abi ben carpex kullanıyorum yaklaşık 6 yıldır çok çok memnunum linki budur..

http://www.hepsiburada.com/carpex-lastik-t...uctid=otm093007

bana yaklaşık 8 yıkama gidiyor zaten 2 uygulamadan sonra sürekli siyah kalıyor ilk uygulamada süngerle uygularsanız mat siyah oluyor sünger kullanmassanız parlak kalıyor ve su tutmama özelliği var.. umarım işinize yarar..

belkide bu kimyasalın hammadddsi arapsabunu,

Ayrıca arapsabunu saçlarıda pırıl pırıl yapıyor ve kepeklenmeyide engelliyor.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

ben dış plastik aksamlarda parlaması için kullandığım bağdem yağını kullanıyorum lastikler için..

arap sabununu denemedim ama çoğu kişi kullanıyor lastiklerde.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şahsen motor temizliği için kullanılan ürünleri kullanıyorum, lastik-siyah aksam-iç döşeme, elime neresi geçerse.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Silikon sprey kullanıyorum, kuruyana kadar toz tutmazsa, kuruduktan sonra toz tutmuyor, kaygan bir yüzey oluşturuyor çamurlar bile su tutunca akıp gidiyor hemen.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
Bir çok ürün kullandım. En iyi performansı Sarp marka ürün gösterdi. Beyaz, jel kıvamında bir şey. Bebe yağına benziyor.

Aynen katılıyorum. 3-4 yıl önce kullandım. Bir ay boyunca 2-3 yıkamada bile hala etkisini gösterirdi. Çok aradım bir daha sanayide bulamadım.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Meguiars'ın tüm plastik yüzeyler için bir parlatıcısı var. Toptancısından 500 gram kadar temin ettim. Bir defa sıktığımda yaklaşık 2-3 yıkama sonra tekrar sıkıyorum. Uzun süre parlak kalıyor lastikler...

Yorum bağlantısı
Cömert Yücesel
o zaman kesinlikle kola :f1: kolayı içmek yerine fayans temizliğinde ve lastik parlatmada kullanmak bence daha faydalı :D

peki kola şekerli olduğundan kuruduğu zaman lastikte çatlağa yol açmıyormu?

Yorum bağlantısı
Emre Özen

Arap sabunu, nemlendirici krem.. madem ki çatlamalara yol açıyor :nazar: buyrun size çözüm lastiği besler :D

Yorum bağlantısı
Serkan Çok
Arap sabunu, nemlendirici krem.. madem ki çatlamalara yol açıyor :D buyrun size çözüm lastiği besler :D

+1 budur işte :nazar:

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Neydi o reklamlardaki saç çıkaran krem?

Bioksin miş...Onu sürersek sıfır lastiklerdeki gibi ince lastik çıkıntılar oluşuyormuş...Hatta üzerine sürenler diş derinliğinin arttığını söylüyorlar...Demedi demeyin...

Yorum bağlantısı
Levent Eksen

Askerde kola-bal yapardık :) Şimdi hiç uğraşmıyorum, yıkamacıda zaten sürüyorlar, kirlenincede kendim camsil sıkıp siliyorum süngerle, pırıl pırıl oluyor..

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Yiğitcan Coşar

Torpido parlatıcı sipreylerden kullanıyoruz gayet işe yarıyor. Bütün siyah plastik yerlerde

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Aracı yıkadığınız deterjanlı suyla yıkayıp durulamayın,köpük kendisi kuruyunca parlak kalıyor,yıllardır böyle yaparlar,yanakların çatlama sebebi genelde lastiğin eskimesidir.Benim 3-4 yıllık lastiklerimin hiçbirisinin yanakları çatlamamıştı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...