İçeriğe Yönlendir

Opel Astra 1.3 CDTi

Fatih Keskin

Recommended Posts

Fatih Keskin

Arkadaşlar biliyorsunuz bi süredir arabam yok ve hanım sıkıştırmaya başladı benim gönlüm Ford tan yana ama gönlüme göre dizel 5 kapı ghia bulamadım sizce bu astra lar nasıldır yakıt tüketimi sorunsuzluk performans acil yardımlarınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Can Çimir

şehir içi ekonomi amaçlı kullanımda tercih edilebilir. ama chipli bir 1.3 cdti daha verimli olur kanaatindeyim :) tabi astra'ya o parayı verene kadar focus tdci alırdım ben olsam.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Az yakan, iyi yol tutan ama kağnı kıvamında bir araç.. 6 ileri olmasına rağmen 1 de kalkarken can çekişiyor.. geçenlerde arkadaşa araken 3-4 tane deneme amaçlı kullandım ve kesinlikle 1.6 tdci nin yanına yanaşamaz.. performans aramam diyorsanız ayrı mesele..

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Tıbbi mümessil arkadaşlarda var kalkışta hantal oldugunu ancak hızını aldıktan sonra cok keyifli oldugunu ve yakıt ekonomisinin cok iyi oldugunu söylüyorlar

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

İçinde 3 yolcu ile yokuşlarda kalkışta baya sinir eder insanı...Ama ekonomik, yegenim 1 depo ile sehir içinde 800 km yapıyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hantal elektronik dert çıkarma eğilimi her an tetikte bir araçtır, astraların en sağlamı artık tarihi olan astra calssic tir, bunun dışındakiler dert açmak için her an hazırdırlar, bence siz Ford dan şaşmayın.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş

İşyerinden bir abimizde var 1 sefer kullandım ama çok hantal geldi bana yakıtı iyi ama performans arıyorsanız sizi tatmin edeceğini sanmıyorum , başka bir arkadaşımda da var o da volan sıkıntısı yaşamıştı satmayı düşünüyor.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Araç opel yani ben uzak dururdum..

1. en ufak sorunda motor arıza ışığını yakıyor ve söndürene kadar canın çıkıyor.

2. 1.3 cdti 90hp kesinlikle yetmeyen bir güç izmire giderken manisayı tırmanırken sürekli 2. viteste çıkıyorsun.. (araçtaki kişi sayısı 3)

3. yakıt konusunda focusa göre çok çok az farkla az yakıyor oda normal çünkü 1.3 motor.

4. araçtaki motor multijet motordur yani fiat araçların kullandığı (punto) motorudur..

5. şasisi zayıf.. çok normal bir darbede şasisinde oynama olabiliyor..

Bunlar bire bir yaşanmış tecrübelerdir bilginize..

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Arkadaşım 3 ay önce sıfır opel astra 1.3 cdti aldı, bir kez kullandım kalkışlarda resmen inliyor, çok hantal araba benim fiesta bile çok daha atak.

tarihinde Ali Alp G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Maşallah sanki Astra değil İndica sorulmuş. :)

Çok sağlam ve tok bir arabadır. İçine binince kalite hissini aldığınız, o sınıfta ender arabalardandır. Neresini ellerseniz elleyin, kokpit, alt kısımlar, ön kapı arka kapılar vs yumuşak plastiktir. Şu anda fiyatları da makul. Donanımı zengindir. Ben benzinlisini 4 yılı aşkın süredir kullanıyorum. Aracımda o sorun çıkarır denen elektronik oyuncakların hepsi var. + Opsiyonel olanlar bile. Ben herhangi bir problem görmedim. 80000 km oldu, daha kokpit sesi, süspansiyon sesi nedir bilmem. Direksiyon derim bile daha ilk günkü gibi. 15000 km/yılda bir servise giderim o kadar. Kaldı ki sorun olabilir, insan yapısı alet ama çözülemeyecek sorunlar olmayacaktır. Ama ehil olmayan ellerin değmemesi lazım, onu da söyleyeyim.

Dizel konusunda ise ben Astra cdti değil ama aynı motorlu Linea multijet 90 hp kullandım. Doğru kullanmayı bilirseniz-ki zamanla alışıyorsunuz- pek sıkıntı yok. Kalkışta turbosu devreye girena kadar isteksiz ama biraz fazla gazla sorun olmuyor. Bu benim kanaatim, kişiye göre beklentiye göre değişebilir tabiki. Bir avantağı da vergi konusu. Şu anda 0 km alsanız 400 lira altında yıllık vergisi olması lazım. Size tavsiyem bir test sürüşü yapıp kendi beğenilerinize göre karar vermeniz. Ama sağlamlık, kaporta, tokluk, güvenlik, kalite gibi konularda içiniz rahat olsun. Bu sınıfta yeni çıkan araçları 2004 model aracımla kıyasladığım zaman, şahsen GM'nin tekrar bu kalitede bir araç yapacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Ağır kalması dışında gayet güzel bir araç bence. 1.7 CDTI motorlusu olsa fevkaladenin fevkinde bir araç...

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

astra alınabilecek sorunsuz bi araba fakat çekiş konusunda sıkıntılı bi araç siz gene gönlünüzü deneyin focus alın bende araç alırken bi opel bi ford gittim geldim gittim geldim karşılaştırdığımda focusun artısı çok daha ağır bastı ayrıca şuan 2010 modeli üretilmiyor astraların HB kasa değişti ve astra ng adıyla piyasaya çıkacak www.opel.com.tr adresinden bakabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Erhan Atav

Ben eşime martta 2008 model 33000de ve cosmo donanımlı sedanını 33.000 tlyesatın aldım.Arabanın içi gerçekten iyi ama yokuşta klima açık iken ikinci vitese atınca neredeyse stop edecek hale geliyordu.Kısacası düşük viteslerde çok hantal bir araç. Haziranda 36000 tlye sattım ve sonrasında focus aldım arada çok ciddi bir çekiş farkı var.Bu paraları verecek olduktan sonra focusu tercih edin derim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ağır kalması dışında gayet güzel bir araç bence. 1.7 CDTI motorlusu olsa fevkaladenin fevkinde bir araç...

1.7 DTI değil mi :good1: vergisi bir üstten bence deymez. bence performansına takılmayacaksanız alınabilir. aslında performansı kötü diyemem ama daha iyileride var. :)

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
1.7 DTI değil mi :good1: vergisi bir üstten bence deymez. bence performansına takılmayacaksanız alınabilir. aslında performansı kötü diyemem ama daha iyileride var. :)

Yok 1.7 CDTI yeni nesi common rail dizel motor. Combolarda falan da vardı aynı motor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Kullananların genel teşhisi hantallığı. Ben ilk bindiğimde kalkarken hemen debriyaja basıp vitesi 1 yerine 3. vitesemi taktım diye bakmıştım ama 1. vitesteymiş. Gaza sonuna kadar basıyorsunuz ve 2500 devirden sonra çekişi hissediyorsunuz. Tanıdığıım genelde şehirlerarası kullanıyordu, hızını topladığında gidiyor diyordu ama sollamlara çıkmaya düşünüyordum diyordu. Hele klima açıksa hic ivmelenemiyor.

Sert bir arac. Orasından burasından çok fazla ses gelmiyor. Koltukları rahat gelmişti. Bizim focuslara göre içi geniş değil. Şase olarak ayak izide focusun gerisinde. Yani büyüklük olarak focus fiesta arası birşey.

Performan vs çok fazla beklentiniz yoksa, götürsün getirsin derseniz alınır. Çok kötü bir araba değil. Sakin kişiler için ideal. Azda yakar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ben eşime martta 2008 model 33000de ve cosmo donanımlı sedanını 33.000 tlyesatın aldım.Arabanın içi gerçekten iyi ama yokuşta klima açık iken ikinci vitese atınca neredeyse stop edecek hale geliyordu.Kısacası düşük viteslerde çok hantal bir araç. Haziranda 36000 tlye sattım ve sonrasında focus aldım arada çok ciddi bir çekiş farkı var.Bu paraları verecek olduktan sonra focusu tercih edin derim.

Nasıl yani 33 e aldığınız kağnıyı astrayı 36 ya mı sattınız? :)

astra 1.3 dizel alınmazzz, resmen kağnı ve her an devreleri bozulup motor arıza lambası yakıp serviste soyulmanızı sağlayabilir, opel genelde bu tür sorunları çok yapmaya başladı, insignia bile elektronik dertlerden muzdarip. En sağlam opel astra calssic ondada donanım yok boş araba, en optimum araba yine Ford yine Ford, para olursa ozaman audi daha çok olursa merso bmw, ama vovos olmaz opel gibi oda sorunlu.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu
Nasıl yani 33 e aldığınız kağnıyı astrayı 36 ya mı sattınız? :D

astra 1.3 dizel alınmazzz, resmen kağnı ve her an devreleri bozulup motor arıza lambası yakıp serviste soyulmanızı sağlayabilir, opel genelde bu tür sorunları çok yapmaya başladı, insignia bile elektronik dertlerden muzdarip. En sağlam opel astra calssic ondada donanım yok boş araba, en optimum araba yine Ford yine Ford, para olursa ozaman audi daha çok olursa merso bmw, ama vovos olmaz opel gibi oda sorunlu.

Astra boş mu? 2001 Astra var bende. 2001 Focus'ta olup bende olmayan ne var ? Eğer 2009 Focus Ghia-X'le karşılaştırıyorsanız, Astra Cosmo ile karşılaştırmanız gerekir ki adil olsun.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Astra boş mu? 2001 Astra var bende. 2001 Focus'ta olup bende olmayan ne var ? Eğer 2009 Focus Ghia-X'le karşılaştırıyorsanız, Astra Cosmo ile karşılaştırmanız gerekir ki adil olsun.

Boş derken araba artık eskidi yani model olarak eskidi, ben 2009 astra ya yada 2009 herhangi bir arabaya göre boş yada demode demek istedim, yanımda arkadaşımın 2006 astra g 1.4 benzinli aracı var, araba sağlam vs. ama içine binince artık demode olduğunu bariz anlıyorsunuz, yani bişey yok heyecan yok teybi bile çok basit yol bilgisayarı vs. hiçbişey yok aynalar manuel ısıtma falanda yok, yani düz araba işte model olarak çok eski artık, bunu kastetmiştim ben.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
Ben focus sedan dizel aldığımda arkadaşım da astra sedan dizel almıştı.

Bir ara araçları değiştik, aynı hissi hyundai accent te de hissetmiştim. Tarif edemiyorum ama acaip bi his, focustaki tok sürüşü bulamadım. Yüksek hızda focusun verdiği güveni alamadım, ama oyuncak gibi direksiyonuyla şehir içi için focustan ideal.

Fordlarımızı yerden yere vuruyoruz ama bence değerini bilmiyoruz. Ne varsa fordda var.

İleti #28

+1000 Allahıma çok şükür ki focus tdci almışım..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...