İçeriğe Yönlendir

Devir sorunu


Volkan Keçecioğlu

Recommended Posts

Volkan Keçecioğlu

aracım 97 model mondeo ghia. aracım ışıklarda dururken falan vites boştayken kendi kendine gaz veriyo. devir 1500 e kadar çıkıp çıkıp iniyo. sorun neyden kaynaklanıyo acaba???

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Mehmet Limon

Kısa yoldan Hava sensörünü temizletirsen iyi olur... Ayrıca bendeki problem aynı şekilde idi. Triger kayışını takarlarken ön valf grubunun dişlisine kayışı bir diş önce takmışlar. (Onuda şans eseri başka bir arızadan dolayı kayış sökülürken gördük.) Kayış değiştirilirken düzgün olarak takıldı ozaman dan beri rolanti dalgalanma problemim olmadı... Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...

daha önce uzun süreli rolantide hiç çalıştırmadım aracımı dün far kontrolü yaparken dikkatimi çekti.rolanti bi yükseliyor bir düşüyor 1200 lerde falan oluyor araç ilk çalıştıgında sonradan araç ısındıkca 900 devre falan geliyor dalgalanma yaparak.neden diye bakarken egr valfının altta gelen borusunun hortumunu çıkmış oldugunu gördüm ve taktım devir için sorun yaparmı bilmiyorum.yinede degişmedi zaten araç iyice ısındıkca devir 800 de falan kaldı ama yinede hafifden artıp düşüyordu.forumda araştırıyorumm ama yinede yoruma ihtiyacım var.burda arkadaş yazmış triger kayışının diş atlaması sonucu rolanti devir sorunu varmış.triger bendede degişti ama şu zamana kadar hep çalıştırıp gittim durdugu yerde hiç motoru dinlemedim.ateşleme bobinin içide epey kirlenmiş onuda temizledim ama aynı durum.etkisi olurmu bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
oktay abi bendede var bazen oluyor ama egr nerde tam olarak mondeoda?

yanlışım yoksa tahminimdeki yer büyük hava hortumunun altında kalıyor önde durdugumuzda motorun sag taraf arka köşesine denk geliyor küçük kornaya benziyor.taktıgım hortumu tekrar sökücem egr yi iptal edicem tıpa yoktu tıpa yapıcam.kökten çüzüm lazım mutlaka ustayla ugraşmam gerek.bütün okuduklarımı degerlendiricez.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...