İçeriğe Yönlendir

Goodyear Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Oğuzhan Demir

Aynı lastiği önceki yıl c-elysee ye taktım. orjinali 185/65/15 di ben 195/65/15 taktım.

Yol sesi inanılmaz azaldı hatta conti takılı passat ile kıyasladık ondan daha az yol sesi vardı (L200 hepsinden sessiz çıktı testte :) )

Pirelli kışlık lastiklerden sonra yol tutuş inanılmaz fark etti. Mileston takılı astra J kullanıcısı arkadaşıma göre araç astra j den daha güzel yol tutuyordu

5000km tatilde yaptım bir defa çok fena fren ihtiyacım oldu, C-elysee nasıl durabildi aklım hala almıyor.

toplamda 20000 km ye yakın kullandık tepkileri hiç değişmedi.

Kısacası ben çok memnun kalmıştım. Lastik ihtiyacım olursa muhtemelen tekrar aynısından alırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Celal Aydın yazdı:

2007 Fiesta aracım 40k’yı devirdi Egp ile.

Balans-Jant düzeltme için Lastikçime gittim geçen gün, lastiğin bir tanesinin janta oturan kısmı yarılmış. Henüz hava kaçırmıyordu iç kısımda olduğu için lakin, eli kulağında idi.

Mecbur iki adet aldım fakat, Egp(GoodYear EfficientGrip) ellerinde kalmamış, Eagle Sport modeli varmış, şöyle bi inceledim, hoşuma gitti lastik.

Değiştirdim iki tanesini, önlere taktırdım.

Sonra içime sinmedi, arkaları da değiştirdim, kıçı ayrı başı ayrı oynuyor gibi hissettim aracımın, dayanamadım.

İlk izlenimim, lastiğin sesi kaybolduğu yönünde.

Egp’de uğultuyu oldukça duyardım fakat bu lastikte hiç yok desem yeri.

İlerleyen kilometrelerde ne olur bilemem.

Konfor rahat %50 arttı, ek süspansiyon var gibi bu denli sert süspansiyonlu araçta.

Yol tutuşunda bi fark yok gibi, yolu gayet güzel tutuyor, güvensizlik vermedi aksine güven hissim daha çok arttı.

Yere bastığını hissediyorum aracımın.

Egp’de direksiyon tepkisi bir tık daha fazla, bu lastikte daha çok konforlu direksiyon. Tepkisi törpülenmiş gibi diyebilirim.

Frenleme konusunda yorumda bulunamayacağım çünkü lastiği almadan hemen önce bakıma girdi aracım, fren disklerine torna atıldı, balatalar değişti, henüz alışma aşamasında, şöyle 1000 km geçsin ancak öyle anlaşılır.

Şunu farkettim, Egp’ler balans konusunda çok hassas, belli kilometreden sonra balans tutmuyor desem yeri.

Balans cihazında balans yaptırdıktan sonra,

Yer(finish) Balansı yaptırıyordum aracın üzerinde, ancak öyle tutuyordu.

Kısa süre sonra yine aynı oluyor,

Yoksa zangır zangır titriyordu direksiyon.

Yeni aldığım Eagle Sport öyle değil, Balans cihazında küçücük bir işlemde hemen tutuyor ve şükür ki Direksiyonda titreme yok, yağ gibi akıyor araç.

Tavsiye ederim yaz lastiği arayanlara.

Bu arada Lastik Türkiye Üretimi, 175-65-14 82H

Önceki ebat aynı olmasına karşın, 82T hız indeksine sahipti.

H-210 km/h

T-190 km/h’ye karşılık geliyor tabloda. Dolayısıyla H indeksli lastiğin hamur yapısı da farklı.

İnternette olumlu yorum kadar olumsuz yorum da mevcut.

Olumsuz yorum yapan, lastiği karalayan çok kişi var, neye göre yapıyorlar anlamış değilim.

Yıllardır EGP kullanan biriyim, oldukça memnun kaldım ben lastikten, 500 km bile geçmemesine rağmen.

Eagle Sport Etiket Değerleri ve Görseller;

3ffb3f77000b9708d97adda9e7cfb71c.jpg

3c6104f6d3f2f6a1d79370fa63da6d75.jpg

291c1b10006c34e828a3661a3c36425d.jpg

Egp Etiket Değerleri ve Görseller;

(40k geçmiş vaziyette)

305d0849d72b355667821c42c13b6285.jpg

5fde3ed794dcb1157b68d7033ce0a16d.jpg

hayatımda kullandığım en kötü lastik bu lastiğin 3 kanallı versiyonu malum egea ya yapılan lastik dedikleri 

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
hayatımda kullandığım en kötü lastik bu lastiğin 3 kanallı versiyonu malum egea ya yapılan lastik dedikleri 

Artık EfficientGrip almam. Bunca zamandır en iyisi zannediyordum. Eagle Sport gayet güzel ve fazlasıyla yeterli bir lastik.
Aynı lastiği önceki yıl c-elysee ye taktım. orjinali 185/65/15 di ben 195/65/15 taktım.
Yol sesi inanılmaz azaldı hatta conti takılı passat ile kıyasladık ondan daha az yol sesi vardı (L200 hepsinden sessiz çıktı testte [emoji4] )
Pirelli kışlık lastiklerden sonra yol tutuş inanılmaz fark etti. Mileston takılı astra J kullanıcısı arkadaşıma göre araç astra j den daha güzel yol tutuyordu
5000km tatilde yaptım bir defa çok fena fren ihtiyacım oldu, C-elysee nasıl durabildi aklım hala almıyor.
toplamda 20000 km ye yakın kullandık tepkileri hiç değişmedi.
Kısacası ben çok memnun kalmıştım. Lastik ihtiyacım olursa muhtemelen tekrar aynısından alırım.

Al benden de o kadar. Şaşırttı bu lastik beni, bunca kötü yorumlara rağmen.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bende primacy 3 vardı. Sonra efficientgrip aldım 4 kanallı almanya üretim olan. 

Sportif araç süren biri değilim. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim. Bizim ülkenin tozlu yollarında gy’nin fren performansı michelin’den iyi. Bizim mahmutbey’de rampa aşağı bi viraj var. Orada fren yapmak durumunda kalıyorum zaman zaman. Hafriyat kamyonlarının sık geçtiği ve tozlu asfalt yollar. Primacy 3 ile virajda fren yapınca tutunmada zorlanıyordu. Gy çok daha iyi tutunuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Bende primacy 3 vardı. Sonra efficientgrip aldım 4 kanallı almanya üretim olan. 

Sportif araç süren biri değilim. Ama şunu kesinlikle söyleyebilirim. Bizim ülkenin tozlu yollarında gy’nin fren performansı michelin’den iyi. Bizim mahmutbey’de rampa aşağı bi viraj var. Orada fren yapmak durumunda kalıyorum zaman zaman. Hafriyat kamyonlarının sık geçtiği ve tozlu asfalt yollar. Primacy 3 ile virajda fren yapınca tutunmada zorlanıyordu. Gy çok daha iyi tutunuyor. 

Michelin hiç kullanmadım. Merak da etmiyorum işin açığı bu markayı.
EfficientGrip’te fren sorunu ben de hiç yaşamadım, çok şükür bastım mı yapışıyordu yola.
Good Year’ı seviyorum, çoğu insan ön yargılı bu markaya.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Goodyear Asymmetric 2 kullandım Michelin de kullandım hepsi rft idi. Bir stabilize yolda 10 15 girdim Michelin ile lastikten ufak ufak parçalar kopmuştu çok yumuşaktı. Goodyear iyidir bence de.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Primacy 4’ü bilmiyorum ama primacy 3 ve gy efficentgrip’in 205/55/16 karşılaştırmasında ıslak zeminde gy çok çok daha iyi test sonuçları aldı adac testinde. Tüv süd de yaptı o testi. Onda da aynı. 

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

1,5 senelik gy efficientgrip 4 kanallı lastiklerim var. 15bin km’de. Soğuk lastikte (8 derece) yaptığım rampa kalkış tutunma patinaj ve rampa aşağı fren abs testi. 

kalkış testinde 2. Kalkışta araba resmen kütürdüyor. Sebebi lastiğin kötü olması mı yoksa iyi turunması mı bilemedim. Araç otomatik bu arada

abs test

kalkış testi

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Tutuş zayıf gibi geldi bana. Lastik havaları iyi değil mi?

32. Lastikler soğuk. Evden çıkar çıkmaz yaptım. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

A etiket lastik sanki daha iyi tutması lazım gibi geldi bana. Ama lastikler soğuk onun da etkisi büyüktür.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

A etiket lastik sanki daha iyi tutması lazım gibi geldi bana. Ama lastikler soğuk onun da etkisi büyüktür.

Hava 7 derece. Lastik soğuk. Yokuş aşağı yağışlı hava. Bilemedim tabi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hava 7 derece. Lastik soğuk. Yokuş aşağı yağışlı hava. Bilemedim tabi. 

yerdeki beyazlarda da buz efekti olur bu havada zaten. anormal bir durum yok bence, bu havada orada o lastikle ne olacaksa zaten olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Aynı lastiklerin 215/50R17 ölçüsünü kullandım.  Sert bir lastik yüzeyi pul pul dökülmüştü. Yerdeki hız kesicilerden dolayı o seslerin çıkması normal. Ben olsam o hız kesicilerin olduğu yerde test yapmazdım. Sonuç gerçeği yansıtmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Aynı lastiklerin 215/50R17 ölçüsünü kullandım.  Sert bir lastik yüzeyi pul pul dökülmüştü. Yerdeki hız kesicilerden dolayı o seslerin çıkması normal. Ben olsam o hız kesicilerin olduğu yerde test yapmazdım. Sonuç gerçeği yansıtmaz. 

Amacım lastik testi değildi. Abs pompası ile ilgili bi şüphe vardı aklımda. Onunla uğraşırken bu konuya da yazayım dedim   

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Efficientgrip 1’lerde 32-33psi hava basınca inik gibi duruyor. Bu özelliğini de sevmiyorum. Efficientgrip 2 çıkmış sanırım. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

25 bin km sakin ve rot ayarlı kullanılmış eg lastikleri arka ön değiştirince aracım sağa çekmeye başladı. Tekrar eski yerlerine aldık. İlk kez yaşayan da ben değilmişim. Bundan sonra tercih etmeyeceğim bir marka olacak gy. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Murat Sahın
Celal Aydın yazdı:

İki defa karadeniz turu yaptım abi.
3700 km bir,
3100 km bir.

Kalan kilometreler de Mersin-Adana-Hatay arası sık sık git-gel yaptım.
Şehir içi de günlük minimum 15-20 km var.
Ay sonu İzmir’e de gideceğim, kafadan 2500-3000 km de oralarda yaparım.
3 ay bittiğinde bakımı gelecek aracın emoji1.png

Maksadım lastiği övmek değil, olanı söylemek.
Eksi taraf olarak gördüğüm tek şey var, direksiyon hissi Egp’de daha iyiydi.
Tepkiler daha netti.
Bu lastik biraz sönümlüyor tepki hislerini.
Çukurlara kasislere egp’ye göre çok daha dayanıklı, aksi halde çoktan gümletmiştim bir-iki tanesini. (Egp’de 4 tane gümlettim)

Selamlar, son yorum nedir eagle sport ile alakalı? Hayır aklıma çok yatıyor da sonra diyorum bridgestone mu alsam acaba :) 

Kışlıkta nokiana taktım kafayı da, yazlığa karar veremedim :) 

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Selamlar, son yorum nedir eagle sport ile alakalı? Hayır aklıma çok yatıyor da sonra diyorum bridgestone mu alsam acaba [emoji4] 
Kışlıkta nokiana taktım kafayı da, yazlığa karar veremedim [emoji4] 

Selam
2020 başında sattım aracı
O ana kadar sorun yaşamadım
Lastikteki genel izlenimim, TR şartlarına uygun olduğu.
Sağlam bir lastik.
Yollarınız güzel ise Michelin yada Good Year Efficient Grip Performance’den yana kullanın derim.
Eagle Sport’tan daha iyi olduğu aşikar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Celal Aydın yazdı:

Selam
2020 başında sattım aracı
O ana kadar sorun yaşamadım
Lastikteki genel izlenimim, TR şartlarına uygun olduğu.
Sağlam bir lastik.
Yollarınız güzel ise Michelin yada Good Year Efficient Grip Performance’den yana kullanın derim.
Eagle Sport’tan daha iyi olduğu aşikar.

Yollar kötü, aklımı kurcalayan da o aslında. Daha küçük olan çukurları tercih etmeye çalışıyorum düşmek için. Zaten agresif sürmeme kararı aldım. Tabelada gördüğüm hız sınırına cc açıyorum. Ama yine de olası bir anormal durumda lastiğin beni pişman etmesini de istemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Gy eg, erimeyen kauçuğu var. Lastik erimiyor ama sertleşiyor. Hele ankara gibi gece soğuk gündüz sıcak ve yolda ısınma durumunda daha kötü olur. Ben ilk sene hariç memnun kalmadım. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Eagle sportu 3 yaz kullandım, lastiğe yakından bakan ağlar o derece yıprandı ama ne yol tutuşu ne fren performansında eksilme yok.. Toplam 30 bin yapmıştır Mondeonun altında. Fiyatına göre alınabilecek yerli üretim güzel bir lastik. Bendeki ebatlar 215/60/17

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Serkan Toker yazdı:

Eagle sportu 3 yaz kullandım, lastiğe yakından bakan ağlar o derece yıprandı ama ne yol tutuşu ne fren performansında eksilme yok.. Toplam 30 bin yapmıştır Mondeonun altında. Fiyatına göre alınabilecek yerli üretim güzel bir lastik. Bendeki ebatlar 215/60/17

Lastikleriniz orjinal ölçü değil gibi. Mk4 makyajlı kasa orjinali 215/50r17.

Benim 2012 mondeoda da Goodyear efficent grip vardı hız endeksi w idi. 4~8 mm ebatlarında 1~2 mm derinliğinde oval kopmalar vardı .

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...