İçeriğe Yönlendir

Debriyajdan gelen ses

Sedat Can

Recommended Posts

Sedat Can

Herkese selamlar. Aracım manuel şanzıman 1.6 '99 model focus. Araç rolantide boşta iken hafif bir ses geliyor, ancak debriyaja bastığım anda ses yok oluyor, debriyajı bıraktığımda yine ses başlıyor. Hareket halinde herhangi bir ses yok, çekişinde de sorun yok. Daha önce bu ses yoktu, acaba sorun baskı balata aşınması olabilir mi? Herhangi bir sorun çıkarır mı? Yoksa bu da focusun kronik seslerinden birimi? Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Muhtemelen bilyadan gelen bir ses..Baskı balatanızı değiştirirken zaten bilya da değişiyor o zaman ses falan kalmaz.Çok fazla bir ses yoksa önemli değil.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

o ses şanzımanın içerisinden geliyor. yagını kontrol ettirin eksik degilse problem yok.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)
o ses şanzımanın içerisinden geliyor. yagını kontrol ettirin eksik degilse problem yok.

Yaşar usta, tavsiyeniz üzerine bugün şanzıman yağını kontrol ettirdim, yağda eksik yok. Durumu ustaya da sordum, o da sesin şanzıman içerisindeki bir bilyadan kaynaklandığını söyledi, herhangi bir sorun teşkil etmezmiş, yeni takılan bilya 60.000' den sonra bu şekilde ses yapar dedi.

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Akdoğan
Yaşar usta, tavsiyeniz üzerine bugün şanzıman yağını kontrol ettirdim, yağda eksik yok. Durumu ustaya da sordum, o da sesin şanzıman içerisindeki bir bilyadan kaynaklandığını söyledi, herhangi bir sorun teşkil etmezmiş, yeni takılan bilya 60.000' den sonra bu şekilde ses yapar dedi.

benim arabada da ses var bu şekilde fakat bayağı sesli, yaklaşık 8-10 km sonra ses kesiliyor. Sebebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş
(düzenlendi)

bu sese dikkat edin araç sıcakken olmaz, genelde ilk çalıştırmada yapıyor bende ustaya söylemiştim bilya yağlanınca sesi keser demişti . Fakat sürekli yapyorsa debryaj bilyasındandır :nazar:

tarihinde R?dvan Kocaba? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sertan Zengin

hazır debriyajla ilgili başlık bulmuşken bende birşey soracağım dostlar. sorunum çok sık yapmıyor ama bazen kalkarken debrajdan ayağımı alırken ses geliyor bugün yine yaptı geri viteste...nasıl terif ediyim sesi inilti uğultu gibi bir ses.sebebi nedir sizce arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Sertan Zengin
(düzenlendi)
baskı balata

ustam aslında bende ondan şüpeleniyorum ama,arabayı yeni aldım benden önceki sahibi değiştirmiş balatayı servisde 10000 km oldu daha.bide bugün sabah işe gelirken arabayı 3.vitesden 2.takacakdım geçmedi yokuş yukarıydım araba iyice yavaşladı 1 bari takayım dedim onada geçmedi araba durdu artık neyse biraz sorladım geçti 1.vitese ..yani viteslerde zor geçiyor ama bunu araba soğukken ve düşük viteslerde yapıyor..acaba servisde bunun sadece balatayımı değiştiler baskı,bilyeyi falan değiştirmedilerde ondanmı oluyor....

tarihinde Sertan Zengin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu

Aracı aldıktan bir süre sonra bizdede benzer ses gelmeye başladı...rolantide çalışırken ses geliyor debriyaja basınca kesiyordu...Araç ile belli bi yol katedip durduktan sonra ses gidiyordu...Debriyaj setini değiştirdik şu an en ufak ses yok..Büyük ihtimalle baskı-balatadandır...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mert Ilgaz

bi arkadaş bu ses yüzünden 5 kere şanzıman indirtti değişmeyen bilya kalmamış söylediğine göre en sonun da kalın yağ koymuşlar ses kesilmiş...bire bir şahit olmadım ama anlatılan bu....

benim araçtada böle bir sorun var arada kesiliyo arada devam ediyo ama genelde tıkırtılı dizel gibi ses çıkarıyor...kalın yağı denemekte fayda varmı szice???

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

şanzımanlarınız farklı bence sesiniz kesilmez. sesi kesmek işine yagını kontrol ettirerek başlayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mert Ilgaz

yok dediğim şanzımanla benimki aynı model yılı bile aynı benim mrk ettiğim sadece kalın yağ olayı doğrumudur denemelimiyim

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cengiz Aratemur
bu başlık altında bende bir soru sorayım. debriyaja tam bastığımda ayağıma bir vuruntu geliyor . bunun sebebi nedir. baskı balatamı bitmiştir?

Bitmeye yakın denebilir ve genelde yukarda kavramaya başlar.yokusta kalkış esnasında kaçırma yapyormu?

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
(düzenlendi)
evet sanırım az bişey kaçırma var. ne süre daha gider böyle

Hiç belli olmaz kaç km gider daha 100 de olabilir 1000 de.her an yolda'da bırakabilir. :i-ih2:

durumunuz varsa en kısa zamanda değiştirin derim.aracın çekişi ve gidişi hissedilir derecede değişir.

tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Melih Yurt
(düzenlendi)

Benim aracımdada debriyajdan ses geliyordu.Debriyaja basınca ses kesiliyordu.

Baskı balata ve bilya değiştirdim ama ses kesilmedi.

Acaba debriyaj üst merkezi olabilirmi sorun??

tarihinde Melih Yurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Benim aracımdada debriyajdan ses geliyordu.Debriyaja basınca ses kesiliyordu.

Baskı balata ve bilya değiştirdim ama ses kesilmedi.

Acaba debriyaj üst merkezi olabilirmi sorun??

O ses benim focustan 50 bin km boyunca gelmişti..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...