Engin Çiçekli 25 Aralık 2009 Yazar Paylaş 25 Aralık 2009 Anahtarınız arka kısmında mavi ford logosu var mı... Var ise şurada tarif edildiği gibi yapın.. tek kapı olayı iptal olacaktır... Anahtarda logo yoksa, herhangi bir servise gidip, tek kapı açma olayını IDS ile iptal etmeleri gerekli... Ben olsam önce bunu dener sonra kilit masrafına girerdim.. Yedek anahtarda logo var ama kumandası yok ) Şaka bir yana ustam yok logo yok.Belirttiğiniz sayfayı daha önce okumuş ve de denemiştim.Maalesef olmadı.Anahtar çift kilitlemeyi yapabiliyor,4 camı otomatik kapatabiliyor fakat bir türlü diğer kapıları açmıyor.Bahsettiğiniz İptal olayını sevise gittiğimde söyleyeceğim.Hallolmaz ise kilit olayına girerim.Ustam fiyat için bişiy demediniz.Çok mu farkediyo sizce? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 Kilit çok pahalı... Bence bozuk ise.. sürücü kapısı bozuk diğerleri sağlamdır... Temizlik de genellikle işe yarar... Bu forumda 350 verdim de sürücü kapısının kilidini değiştirdim diyen ya bir kez duydum ya da iki... Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 rolanti sensörü kontrol edilsin o değilse krank sensörü bozuktur karank sensörü 25 tl ama asıl sorun sensörü bozan krankın da bozuk olması 2bine kadar çıkar o masraf düzelmezse ilerde daha büyük masraf çıkar genelde gezici ayı bozulur ondan olur bu tip mekanik donanımlı arızalarda özellikle servis yerine ehil bi usta tavsiye ederim hele ki 2000 model araba için aynı arıza bende de vardı krank mili değiştim sorun yok Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 25 Aralık 2009 Yazar Paylaş 25 Aralık 2009 Kilit çok pahalı... Bence bozuk ise.. sürücü kapısı bozuk diğerleri sağlamdır... Temizlik de genellikle işe yarar... Bu forumda 350 verdim de sürücü kapısının kilidini değiştirdim diyen ya bir kez duydum ya da iki... Anladım ustam.Gayet mantıklı.Yalnız fiyat için yanlış anlama var sanırım.Tamir için her kapıya 100 tl istediler tabi bozuk iseler.600-650 civarı dediğim kilitlerin hepsi.Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum inanın bilmiyorum.Ama kapı başına 100 tl istediklerini iyi biliyorum. Antakya da bu işten kim anlar bir bilsem götürecem zaten de.Girdik sevise bir kere.Umarım sağlam çıkabiliriz. Teşekkürler rolanti sensörü kontrol edilsino değilse krank sensörü bozuktur karank sensörü 25 tl ama asıl sorun sensörü bozan krankın da bozuk olması 2bine kadar çıkar o masraf düzelmezse ilerde daha büyük masraf çıkar genelde gezici ayı bozulur ondan olur bu tip mekanik donanımlı arızalarda özellikle servis yerine ehil bi usta tavsiye ederim hele ki 2000 model araba için aynı arıza bende de vardı krank mili değiştim sorun yok İyi geceler. Bahsettiklerinizin hepsi zaten değişti.Arıza beyinden imiş. Tşk. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 Antakya da bu işten kim anlar bir bilsem götürecem zaten de.Girdik sevise bir kere.Umarım sağlam çıkabiliriz.Teşekkürler Valla Nevşehir'de Halliş'in Ahmet var... Her işi yapar... Orda da vardır bir Halliş Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 25 Aralık 2009 Yazar Paylaş 25 Aralık 2009 Valla Nevşehir'de Halliş'in Ahmet var... Her işi yapar... Orda da vardır bir Halliş Kısmet olursa şu karneleri verelim ara tatilde geliriz oralara ustam:) hem çocuk hem de hanım için değişiklik olur.Gerçi bu kış kıyamette nevşehirde ne yaparız bilmem ama gelir bir çayını içeriz artık:)İnanın burda bulamazsam atlar gelirim oralara.önce bir temizleteyim de bakalım bulabilecek miyiz olmazsa nevşehir gezintisi yaparız fazla da uzak diiil yani:) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 Nevşehir'de kış falan yok... Pazar günü 15 derece olacakmış... Hanım pikniğe gidelim diyordu... Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 25 Aralık 2009 Yazar Paylaş 25 Aralık 2009 Nevşehir'de kış falan yok... Pazar günü 15 derece olacakmış... Hanım pikniğe gidelim diyordu... Ustam buralara bekleriz o zaman burda derece hep 15 -16 olurda şu nem yok mu nem,iliklerinize kadar işler. İlginize teşekkür ederim.İyi geceler Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 25 Aralık 2009 Paylaş 25 Aralık 2009 Otosandan bu kadar büyük ilgi toplamak herkesin harcı değildir...Mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum... Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 26 Aralık 2009 Yazar Paylaş 26 Aralık 2009 (düzenlendi) Otosandan bu kadar büyük ilgi toplamak herkesin harcı değildir...Mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum... Teşekkür ederim. İnanın ilk mesajı yazdığımdan beri büyük bir mücadele verdim.En azından psikolojik olarak büyük mücadele.Tabii ettiğim telefonlar ve de görüşmeler ayrı.Keşke olmasaydı diyor insan ama nafile,oluyor. Ben olması gerekeni yaptım diye düşünüyorum.Ki onlara da belirttim onlar da farkındalar.Ayrıca eğer beyin değişimi de sorunu çözmez ise onların da dediği gibi, ne ben ne de onlar bunu düşünmek bile istemiyoruz.İnşallah sorun çözülür.Ben ödediğim paranın ( emeğimin ) tam olarak eksiksiz karşılığını istedim. Yalnız şunu belirteyim.Gerçektende toplamda yaklaşık 85 dk civarı yaptığım telefon görüşmelerinde önceki mesajlarda yazdığım gibi benim ve onların sinirli bir tavırları olmadı.Aynı cümleleri sınıfta sakince ders anlatır gibi anlattım.Üzüntümü, kınamayı,aptal yerine konduğumu,herşeyi.Asla böyle düşünmemem gerektiğini ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söylediler.Özellikle koç holdingten Hatice hanım.Ama sesimiz hiç yükselmedi ne benim,ne onların ne de servisteki elemanların ve de servis müdürünün.Herşey çok medenice konuşuldu.Bu çok sevindirici.Haa... ama ne oldu.Çok bastırdım hem de çok. 5 gün sürmesi bile bence iyi.Bu teklifi beklemiyordum ama hiç yoktan iyidir.İlgilenmeleri de hoş oldu yani.Ama yalan değil forum da da çok ilgi buldum,gördüm. Herkese tşk. 26 Aralık 2009 tarihinde Engin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 İyi geceler.Çarşamba günü ve bugün sabahleyin koç holding yetkilileri ile yaptığım telefon görüşmelerinden sonra ( Hatice hanım) Öğleden sonra ford otosandan bir hanımefendi aradı.Bahsi geçen konuyu incelediklerini,taraflarına gönderdiğim faturada benim bahsettiğim ve de yukarıda da alıntı yaptığım mesajlarda belirtilen bir çok şeyi aynen tarafıma bildirdi( bu sitedeki herkesi çok sevdim görmeden teşhis:)).Servisin amatörce davrandığını aracın çok çok kısa süre içerisinde aynı sebepten dolayı servise gittiği için üzgün olduklarını, olmaması gerektiğini söyledi.Ayrıca benimde daha önceki mesajımda da yazdığım gibi eğer ilk başta arızanın tespit edilmesiyle ortaya çıkan bir masraf olsaydı yapacak birşey olmadığını benimde bunu ödemeyi kabul ettiğimin farkında olduklarını söyledi ve de şöyle bir çözüm ürettiklerini takdiri bana bıraktıklarını söyledi. Baksedilen beyin denen parçanın çok pahalı olduğunu servisin bunu stoklayamadığını da ekleyerek,bahsedilen 2800 tl lik masrafın tamamını servisin almak zorunda olduğunu, bunun şirketin olanakları zorlanarak( bütçeyle ilgili bişiyler dedi) 2100 Tl lik kısmının ford otosan tarafından karşılanacağını geri kalan kısmının da tarafıma ait olduğunu söyledi. Ve de tekrar tekrar haklı olduğumu fakat prosedür gereği ücretsiz işlemin yapılması sonucunun çıkamadığını iletti. En azından yaklaşımları hoş oldu.Özellikle koç holding ile yaptığım görüşme ve de ford otosanda sevtap hanım ile yaptığım görüşme bu sonucu verdi.Mağdur olmamı istemediklerini ancak ellerinden gelenin bu olduğunu söylediler. Bende yarına kadar kendilerinden süre istedim.Bir iki gündür yaptığım araştırmalar sonucunda bahsedilen parçayı birkaç farklı yerde buldum.Kendisi +sigortalı kargo vb.toplamı 340 $ ile 370 $ arasında değişiyor.(Daha ucuza bulunurmu bilemiyorum).Yani ford otosanın ilettiği fiyata çok yakın.Kabul etmeyi düşünüyorum.En azından herhangi bir sorun olursa kendi garantilerinde olacak. Son olarak aynı arıza tekrar ederse ne olacak diye sorduğumda gülerek bunu düşünmek bile istemiyoruz dedi. Herkese tekrar tşk.ederim.bu arada faturayı ve iş emrini scan etme fırsatım olmadı inşallah yarın olacak sizde görün istiyorum.En azından bundan sonra benim gibi acemiler için yol gösterir.Kızımdan ancak fırsat bulup bu saatte yazabildim. İyi geceler Not:İlgilerinden dolayı Koç holdingten Hatice hanıma ve de ford otosandan Sevtap hanıma teşekkürler. Herşey çok güzel olmuş.Bence düşünmeden kabul edin.Ancak beyni yine o servis mi takacak..Başka bir servise gitme şansınız yok mu?Birde o konuyu konuşsaydınız.Ben artık oraya güvenemezdim.. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 Demek ki beynin gelişi 700 tl imiş,gerisi cepte Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 Demek ki beynin gelişi 700 tl imiş,gerisi cepte Bende böyle düşündüm. Yine hiç yoktan iyidir. Otosan şu fiestalar yüzünden başı ağrıyınca iyimser bayanları işe aldı sanırım Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 26 Aralık 2009 Yazar Paylaş 26 Aralık 2009 Herşey çok güzel olmuş.Bence düşünmeden kabul edin.Ancak beyni yine o servis mi takacak..Başka bir servise gitme şansınız yok mu?Birde o konuyu konuşsaydınız.Ben artık oraya güvenemezdim.. Bir iki koşul öne sürerek kabul ettim.İlk koşulum ödeme ile ilgili.15 ocak maaşımda ve de taksitlendirme ile.İkinci koşulum arızanın tekrarlanması durumunda sadece onlara aracı bırakacağımı gerisine karışmayacağımı maliyetinin beni ilgilendirmeyeceğini o ana kadar yaptığım ödemelerin iadesini de istedim.Böyle bir şeye gerek olmadığını aynı sorunun tekrar etmesi durumunda sadece aracı teslim etmemi gerisiyle kendilerinin ilgileneceğini ilettiler.Hem hatice hanım hem de sevtap hanım aynı ağızla konuştular.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfler artık. Başka servis olayına gelince ben aksine o servisin yapmasını istedim.Sebebi de kendilerini ayna da biraz görsünler diye.Bir de otosan ve de koç servis üstüne yoğunlaşsın diye.Eğer yapılamazsa oturup kendileri bir düşünür herhalde:) Ki kendileri ağızlarından kaçırdı servisler ile ilgili çok şikayet var zaten özellikle burasıyla ilgili.Benim dışımda bu.Elemanları tekrar eğitime tabi tutsunlar olur biter Demek ki beynin gelişi 700 tl imiş,gerisi cepte Aynen öyle.soruşturmalarım sonucu buna yakın bir fiyat çıktı.Beynin gelişi bu demek ki Bende böyle düşündüm. Yine hiç yoktan iyidir. Otosan şu fiestalar yüzünden başı ağrıyınca iyimser bayanları işe aldı sanırım Hiç yoktan iyidirden öte.Dediğim gibi aynı hesap.Mecburen bu arıza giderilecekti.Ya serviste ya da dışardan beyin getirtilerek.Ama ben bu teklifi yapacaklarına bile inanmıyordum.Herşeyi hazır edip avukat bile ayarlamıştım.Erken davranmışım.Koç holding çözümü üretti otosan adına, sağolsunlar.Demekk ki 2.el bile olsa kendi himayelerinde olan sevislerin hatalarını örtbas etmek yerine müşteriye odaklanmada epey yol katedilmiş.Fiestalardan bayağı başları ağrıdı diye duydum zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Aralık 2009 Paylaş 26 Aralık 2009 Demek ki beynin gelişi 700 tl imiş,gerisi cepte Güzel tespit... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Güzel tespit... Sattıkları her parçadan yaklaşık %300 k Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Abiciğim bende hatayda yaşıyorum sonucu bildirirsen sevinirim Malum zaman zaman bizimde yolumuz servise düşüyor hiç istemesekte. Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 27 Aralık 2009 Yazar Paylaş 27 Aralık 2009 Abiciğim bende hatayda yaşıyorum sonucu bildirirsen sevinirim Malum zaman zaman bizimde yolumuz servise düşüyor hiç istemesekte. Selam Şikayet sonucu yukarıda yazdığım gibi.Yalnız daha aracımı almadım.ECU nün gelmesini bekliyoruz.3-4 gün daha sürer. Sonuçları ( tamir olup olmayacağı) yazarım kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 Kapıların otomatik Kilitlenmesi Araca binilip kapılar kapatılır, Kontak anahtarı tüm kontrol ışıkları yanana kadar çevrilir, motor çalıştırılmaz!, Kapı kilit düğmesinden üç defa üst üste kilitleme uygulanır, kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç.. Kontak anahtarı çevrilerek kapatma konumuna getirilir. Kilitten aynı işlem tekrarlanır: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Kontak anahtarı tekrar ışıkların yandığı konuma getirilir, kısa bir düdük sesi duyulur (bunu duymazsanız olmayacak demektir), Kilitten aynı işlem tekrar edilir: Kapa-aç-kapa-aç-kapa-aç. Uzun bir düdük sesi duyulur, programlama tamamlanmıştır. Başarılı olmuşsa yaklaşık 10 km/saat hızda kapılar otomatik kilitlenecektir, içeriden manuel olarak açılırsa, söz gelimi yolcu indirme-bindirme, yeniden hareketinizde otomatik kilitleme olmayacaktır. mehmet abi ozyurek.org yukarıda anlatılan otomatik kilitleme sadece ghia için mi geçerli yoksa bizim arabalarda aynı yeteneğe sahip mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 o otomatik kitleme makyaj sonrası için Yorum bağlantısı
Özay Uçar 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 hımmm makyaj yapmalı o zaman... madem makyajdan sonra diyosunuz.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2009 Paylaş 28 Aralık 2009 hımmm makyaj yapmalı o zaman... madem makyajdan sonra diyosunuz.... Evet.. önce makyaj.. Gerçi bu yaştan sonra estetikte gerekir o kasa focuslara Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 30 Aralık 2009 Paylaş 30 Aralık 2009 Anladım ustam.Gayet mantıklı.Yalnız fiyat için yanlış anlama var sanırım.Tamir için her kapıya 100 tl istediler tabi bozuk iseler.600-650 civarı dediğim kilitlerin hepsi.Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum inanın bilmiyorum.Ama kapı başına 100 tl istediklerini iyi biliyorum.Antakya da bu işten kim anlar bir bilsem götürecem zaten de.Girdik sevise bir kere.Umarım sağlam çıkabiliriz. Teşekkürler İyi geceler. Bahsettiklerinizin hepsi zaten değişti.Arıza beyinden imiş. Tşk. mehmet bey konu epeyce geçti ama nasıl çözdünüz peki beyin arızasını kaç para bu beyinler Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 31 Aralık 2009 Yazar Paylaş 31 Aralık 2009 (düzenlendi) mehmet bey konu epeyce geçti ama nasıl çözdünüz peki beyin arızasınıkaç para bu beyinler Selam Yavuz bey bugün öğleden sonra aracımı almaya gideceğim.Orjinal sıfır beyin takıldı.Sayfalarda geçiyordu gözünüzden kaçmış herhalde.Servis bu beyin denilen parça için 2800 tl istiyor.Yurtdışından getirtme şansınız da var.Araştırmalarım sonucu 500 Tl ile 600 Tl arası değişiyor yurtdışında.Burada ise ford otosan aradaki farkı ödemeyi taahhüt etti.Ben 700 tl ödeyeceğim.Aracı teslim almadığım için daha fazla bir şey diyemiyorum.Denemelerimden sonra sonuçları yazacağım. İyi günler Not:Sorun benim araçta idi mehmet bey yardım etti manevi olarak sağolsun.( diğerleri de tabi) 31 Aralık 2009 tarihinde Engin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Çiçekli 31 Aralık 2009 Yazar Paylaş 31 Aralık 2009 Ayrıca sizde de böyle bir sorun var ise ben ve de forumdaki diğer arkadaşlar yardımcı olmaya hazırız.Yurt dışında olan öğrencilerim var.Sağolsunlar yardımcı olurlar.İsviçre ve de amerika dalar.Parçayı ucuza getirtme şansınız olur. Kolay gelsin Yorum bağlantısı
Recommended Posts