İçeriğe Yönlendir

Japon yapıştırıcı izi ve tiner lekesi

Mustafa Tosun

Recommended Posts

Murat SETTAŞI

Özel mesajla olmaz... çözümü buraya yazın lütfen...

Hepimiz yaşıyoruz bu olayı...

Tabiki paylaşırım mehmet abi konunun tarihi çok eski olunca belki çözümlemiştir diye bende sazan gibi ortalığa atlamayayım diye özel mesajla bildireyim dedim.Benim başımdan geçtiği için kesin çözüm diyorum deneyimliyim anlayacağınız.aşağıda anlattığım gibi gelişti olay.Mehmet abi alttaki yazıyı başka bir sitede yayınlamıştım insanlara yol göstersin diye yazılar ondan büyük hani ellerinden öper rica etsem bir küçültsen yazıları forumda yeni olduğumdan bilemedim nasıl küçültüleceğini.aracımın resimleri de mevcuttur.işlemden sonraki hali yok ama sonuç mükemmel en kısa zamanda o bölgenin işlemden sonraki halinide yayınlarım.

ARKADAŞLAR ANKARADA OTURMAKTAYIM. BENİM 2010 MODEL FOCUS ARACIMIN ÜZERİNE KURBAN BAYRAMININ AREFE GÜNÜNDEN BİRGÜN ÖNCE GECE SAAT 23:00 TEN SABAHA KADAR Kİ OLAN BÖLÜMDE VELEDİ ZİNANIN BİRİ KAPORTANIN SOL BÖLÜMÜNE BAŞTAN AŞAĞI TAHMİNEN BİR KUTU JAPON YAPIŞTIRICI DÖKMÜŞ BUNUNLADA KALMAMIŞ SOL ÇAMURLUĞUDA ÇİZMİŞ. HALİYLE GECE DÖKTÜĞÜ İÇİN SABAHA KADAR KEMİK GİBİ BEMBEYAZ OLMUŞ.ÖYLE BİR CANIM SIKILDIKİ SORMAYIN.DOĞAL OLARAK SANAYİNİN YOLUNU TUTTUK BOYACI HAZRETLERİ KAPORTA BOYANACAK DEDİ.EN SON ÇARE OLARAK BUNU DÜŞÜNÜP İNTERNETTE ARAŞTIRMAYA BAŞLADIM.BU SİTEDE BİR ARKADAŞIN KÜÇÜK ÇAPLI ARABASINDA MEYDANA GELEN JAPON YAPIŞTIRICI VAKASINDA Kİ DENEYİMLERİ BANA YOL GÖSTERDİ VE AC68 DEBONDER ADINDA BİR ÜRÜN OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.İNTERNETTEN BİRAZ DA TEREDDÜTLE SİPARİŞ VEREREK GETİRTTİRDİM,ÜÇGÜN BOYUNCA PANSUMAN YAPARAK JAPONLARI TEMİZLEDİM.SADECE BİRAZ JAPONUN ETKİSİ SEBEBİYLE İNCE ÇİZİKLER OLDU BEN BUNADA ŞÜKÜR DİYEREK UMURSAMADIM.KESİNLİKLE MUCİZE BİR İLAÇ DİYEBİLİRİM.ÜSTELİK KAPORTAYADA HİÇ ZARAR VERMEDİ.ÜZERİNEDE PASTACİLA YAPINCA MÜKEMMEL OLDU.İSTANBUL DA METSAN ADINDA BİR FİRMA SATIYOR ÜRÜNÜ FİYATIDA ÇOK MAKUL KARGO DAHİL 23 LİRAYA MALOLDU.600-700 LİRA BOYA PARASINDAN KURTULDUĞUM GİBİ ARACIMINDA ORJİNALLİĞİ BOZULMADI.İNŞALLAH KİMSENİN BAŞINA GELMEZ AMA GELİRSEDE DERT ETMESİN ŞAHSEN DENEMİŞ VE SONUÇ ALMIŞ BİRİ OLARAK BELKİ BİRİLERİNE BİR FAYDAM OLUR DÜŞÜNCESİYLE PAYLAŞIYORUM.FOTOLARI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN GÖREBİLİRSİNİZ.ARABAM LİNKTE GÖRÜLEN RESİMDEKİ HALDEYDİ.

http://c1112.hizliresim.com/s/2/vtrt.jpg

http://b1112.hizliresim.com/s/2/vtnn.jpg

satıcının linki

http://www.metsan-store.com/Force-AC-68-Debonder-YAPISTIRICI-COZUCU-AC-68-20-ml,PR-447.html

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Özcan
(düzenlendi)

Benim de arabamda az bir yere japon yapıştırıcısı gelmişti.Bende nette araştırırken donanım haberde böyle bir konuya rastlamıştım.Diyarbakır'da bulamadım ürünü. Bu sorunu yaşayan kişiye mesaj attım.Nasıl sorunun çözümünde işe yarıyor mu diye.Oda çok işe yarıyor dedi.Sağolsun bana gönderdi bir tane denedim.İşe yaradı tavsiye ederim...Bende kullandım...

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
msj,saol=mesaj,sağol gereksiz kısaltma
Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI

Paylaşım için teşekkürler.

rica ederim hakan bey insanlara yardımcı olabilirsek ve deneyimlerimizle yol gösterebilirsek ne mutlu bize

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Japon yapıştırıcısını çözen boyayıda çözerdi diye düşünmüştüm ama ; sorun olmamış anladığım kadarıyla ; Paylaşım için teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

araba seviyorsan, benden bir tavsiye. "japonun yapıştırıcısından da, arabasından da uzak durmak faydalıdır."

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Japonu temizlemek için bildiğimiz tek yol kazıyıp yeniden boyamak...

Hal böyle olunca, bu çözücü denenebilir..

Yorum bağlantısı
Misafir

Acaba bu madde araç içindede başarılı olabilirmi,torpidoda ya kapı iç aksamlarında ?

Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI
(düzenlendi)

Acaba bu madde araç içindede başarılı olabilirmi,torpidoda ya kapı iç aksamlarında ?

kesinlikle olur demiştim ama hassasiyet olan plastik aksamlarda kullanılmaması yönünde uyarı var satıcının sitesinde.siteyi inceleyebilirsiniz linkini vermiştim. google da ac68debonder yazarsanız tanıtım videosunda parçalara ayrılmış oyuncağı önce japonla yapıştırıyolar sonra bu ürünü yapıştırılan bölümlere sürmek suretiyle tüm yapıştırılmış parçaları ayırıyolar.kısacası plastik aksamlarda hatta ve hatta kıyafet üzerine yapışmış kimyasal yapıştırıcıların çıkarılmasında bile kullanılıyo.sözün özü harika ve mucizevi bir ürün

tarihinde Murat SETTAŞI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI
Japon yapıştırıcısını çözen boyayıda çözerdi diye düşünmüştüm ama ; sorun olmamış anladığım kadarıyla ; Paylaşım için teşekkürler..

bende ilk etapta öyle düşünmüştüm ersen bey öncelikle japonun boyayı yakacağını iz bırakacağını düşünmüştüm. fordu bu yüzden kutluyorum boya kalitesi mükemmelmiş hiç boyaya zarar vermemiş.ki ben bu uygulamayı olay gerçekleştikten bir hafta sonra uyguladım bayram tatili girdiğinden firma kapalıydı bayram sonrasına kaldı.sitesini incelerseniz ayrıntıları orda var.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Murat bey, işlem sonrası halini çok merak ettim, foto'nuz var mıdır?

Yorum bağlantısı
Murat SETTAŞI

Murat bey, işlem sonrası halini çok merak ettim, foto'nuz var mıdır?

sani bey en kısa zamanda fotoyu da yüklerim.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Hüseyin Kuvvet

Bugün sağ sinyali yapıştırırken biraz aşağı aktı abimde onu silerken iyice bulaştı ve şuan leke gibi duruyor. Çıkmıyorda. Acaba onu nasıl çıkartabiliriz? tiner falan çıkartır mı ? çıkartırsa boyaya zarar verir mi ?

Yorum bağlantısı
Arif Görkem AKTAŞ

Gaz yağı çıkarır boyayada zarar vermez.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

Gaz yağı çıkarır boyayada zarar vermez.

Denedim çıkartmıyor malesef..

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Bugün sağ sinyali yapıştırırken biraz aşağı aktı abimde onu silerken iyice bulaştı ve şuan leke gibi duruyor. Çıkmıyorda. Acaba onu nasıl çıkartabiliriz? tiner falan çıkartır mı ? çıkartırsa boyaya zarar verir mi ?

tiner kullanırsan platiğin üzerindeki vernik katmanını alır ve bir kaç ayda sararır sinyallerin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet

tiner kullanırsan platiğin üzerindeki vernik katmanını alır ve bir kaç ayda sararır sinyallerin.

hayır abi sinyalde birşey yok sağ çamurluğa geçti yapıştırıcı :/ abimde onu temizleyim derken iyice bulaştı işte :/

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

tiner çözerse çözer bu işi ama boyaya zarar vermez umarım

Yorum bağlantısı
Yusuf Yurttaş
(düzenlendi)

tiner çözerse çözer bu işi ama boyaya zarar vermez umarım

Şimdi hatırlamıyorum ama tinerin selülozik ve sentetik çeşitleri var biliyorsunuz; bunlardan biri boyaya zararsız, biri zararlı. Ona göre dikkat edin.

tarihinde Yusuf Yurttaş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maalesef çıkmaz, hızlı yapıştırıcı boyaya geldi ise verniği kavurur, vernik gitti ise zaten iş bitti demektir, en kötüsü silmeye çalışmaktı, o halde donsa kemiklşese dikkatli maket bıçağı darbesi ile biraz hafiflerdi görüntü ama o kadar,

vesile ile artık jel caponlar var, akmaz kıvamlıdır.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Silmeden damla halinde kalsaydı buz kullan derdim ama silmeye kalktıysanız olay bitmiştir... :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...