Engin Deniz 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Buğu sorununu çözemedim bir türlü. Polen filtresi değişti ancak işe yaramadı. En ufak soğukta aracın heryeri buğu oluyor kalorifer son kademe anca çözülüyor. Buğu önleyici spreyler işe yararmı?. Yada başka çözüm yolu varmıdır?. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Normalde o kadar buğu yapmaması lazım. İç hava sirkülasyonu açık olarak kullanıyor olabilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Buğu sorununu çözemedim bir türlü. Polen filtresi değişti ancak işe yaramadı. En ufak soğukta aracın heryeri buğu oluyor kalorifer son kademe anca çözülüyor. Buğu önleyici spreyler işe yararmı?. Yada başka çözüm yolu varmıdır?. Arabayı değiştir... Ben buğu yapmayan Opel görmedim..Sprey çözüm olabilir.. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 4 Ocak 2010 Yazar Paylaş 4 Ocak 2010 Normalde o kadar buğu yapmaması lazım. İç hava sirkülasyonu açık olarak kullanıyor olabilirmisiniz? Yok sirkülasyon kapalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Abin de dertli bu buğudan, Çok mu nemli Isparta... Yada araba bir yerden su mu alıyor... Sorun yok ise klima çalıştırmalısın... Bizim arabalar her yerinden hava aldığı için buğu yapmıyor Yorum bağlantısı
Engin Deniz 4 Ocak 2010 Yazar Paylaş 4 Ocak 2010 Aynı sorun bendede vardrı geçen hafta poleni değiştirttim üstüne camları içerden kaliteli bir cam sil olan (bizim ürün ) Mr Muscle ile sildim camdan çıkan kiri görünce şok oldum. Şükür hiç bir sorun kalmadı. Tabi birde üstüne buğu giderici ile sildim camları(oda bizim üründü) O zaman buğu önleyici deneyeyim bende. Tavsiye edeceğiniz marka varmıdır. Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 o arabanın buğu problemini çözemedim, çözülmez de Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 Geçenlerde baş edemediğim buğu problemi nedeniyle polen filtremi kontrol ettim, pert olduğunu görünce değiştirdim.(Kenarları deforme olmuş ve ıslanmıştı) 3 gündür buğu sorunum ortadan kalktı. Müsait bir zamanda 1 saat kadar tüm açılabilen yerleri açık vaziyette tutmayı da deneyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan 4 Ocak 2010 Paylaş 4 Ocak 2010 buğu önleyicilerden memnun kalan arkadaşlar var. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Cam-Buulan...nu-t187385.html Yorum bağlantısı
Engin Deniz 4 Ocak 2010 Yazar Paylaş 4 Ocak 2010 o arabanın buğu problemini çözemedim, çözülmez de Dandik arabayı sattın bana, lastiklerini kesecem o BMW nin Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 merhaba kalorifer peteginde veya borularında sızıntı vs olduğunda da bu sorun olabiliyor, benim başıma gelmişti biliyorum insanı çileden çıkarıyor 10 dk falan sürüyordu inşallah daha basit bir problemdir,sorunu gideremezseniz göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Sertaç Selim Sarıca 5 Ocak 2010 Paylaş 5 Ocak 2010 o arabanın buğu problemini çözemedim, çözülmez de Kardeşin kardeşe yaptığını düşman yapmazmış Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 O kadar araba kullandım, havalandırma konusunda en başarılısı Astra şu an için. Sizin araçta var kesin bişeyler. İç sirkülasyonun kapalı olduğuna eminmisiniz? Açtığınız zaman çok ince bir "diiiijt" diye motorun hareket sesi geliyormu? Yorum bağlantısı
Engin Deniz 6 Ocak 2010 Yazar Paylaş 6 Ocak 2010 Klimaaa Kalorifer çalışırken mi açacağım klimayı? Anlamadım Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 Buğu oluşmaya başladığı an kalorifer çalışırken klimayı aktif edin ve yönlendirmenizi ön cama üfleme yapan seçeneklerden birine alın. Ön camla ayak üflemesi olabilir, sadece ön cem olabilir, her yön olabilir ancak muhakkak ön cam açık olsun. İç sirkülasyonu yine de kontrol edin. Fordun otomatik klimalarında iç ve dış sıcaklığa bağlı olarak bazen araç otomatik olarak iç sirkülasyonu aktif ediyor. Belki Opel'de de bu şeklide çalışıyor olabilir. Bizim şirketin Albeası'da çok buğulanıyor, klima açmadan buğuyu çözmüyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 Kalorifer çalışırken mi açacağım klimayı? Anlamadım Engin, önce kaçak kontrolü yaptır.. Arabada herhangi bir su kaçağı yoksa, dış hava girişinin açık olduğundan, yani iç sirkulasyonun kapatıldığından da emin ol, belki sen iç sirkulasyonu kapattığın halde kapanmıyor, araç içine taze hava girmiyor olabilir.. Bu testler sonucunda sorun olacak bir bulguya ulaşamazsan; sıcaklık ayarının hangi posizyonda olduğu önemli değil, havalandırmayı açınca klimayı da devreye sok.. Klima içeriye verdiği havanın nemini süzecek ve kuru hava verecektir içeriye.. Evren Bey'de herzamanki gibi çok güzel açıklamış.. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 16 Ocak 2010 Yazar Paylaş 16 Ocak 2010 Bu testler sonucunda sorun olacak bir bulguya ulaşamazsan; sıcaklık ayarının hangi posizyonda olduğu önemli değil, havalandırmayı açınca klimayı da devreye sok.. Klima içeriye verdiği havanın nemini süzecek ve kuru hava verecektir içeriye.. Evet kalorifer 4. kademedeyken çözülmeyen buğu klima devreye alınınca 30 sn içinde dağıldı gitti Teşekkürler herkese Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 17 Ocak 2010 Paylaş 17 Ocak 2010 Aklınızda olsun, klima açık olmasına rağmen buğu gitmekte nazlanıyorsa ve sorun polen filtresinde değilse KALORİFER KAPAK MOTORU bozulmuş demektir. İç hava - dış hava sirkülasyonunu düzenleyen kapağı çalıştıran motor arızalanıyor. Kapak kapalı kaldığında, ne yaparsanız yapın bir müddet sonra buğu ile başedilemiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts