İçeriğe Yönlendir

Kapı Fitilleri Donuyor, Donmaması Için Ne Yapmalıyız

Ahmet Berksoy Çabuk

Recommended Posts

Ahmet Berksoy Çabuk

öncelikle herkese iyi akşamlar.bizim c max in kapısı ayazdan dolayı donuyor ve sabahları kapı kapanmıyor kapı fitillerini ve kilidin içinine wd 40 sıktım ama yinede geçmedi ayrca donma çözülse bile kapının kolunda aşırı sertlik var nasıl bi çözüm bulabiliriz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu iş için silikon sprey kullanın tabi fitillere, yada sonaxın lastik yenileyici bakım spreyi var, praktikerde falan oluyor, bunu süngere sıkıp kapı fitllerine sürün işlem tamam, kapı kilitlerinw wd-40 sıkıyosunuz yine donuyorsa demek baya soğuk oluyor, onu çözmek biraz zor olucak ama o iş içinde wurth kilit yağlayıcı spreyler var, wurth e-shop a falan bir bakın isterseniz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk

ali bey yardımınız için teşekürler.kapının donması fitilin aşınmasındanmı kaynaklanır diğer 3 kapı ve bagaj kapağında bir problem yok sürücü kapısının fitilinde ise herhangi bi aşınma görünmüyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sürücü kapısı çok kullanıldığından fitiller daha çok kirleniyor, siz silikon sprey yada lastik yenileyici sprey sürerseniz durum düzelicektir, eğer bulamazsanız torpido parlatma sütleri var oda olur, bunların en kalitelisi Turtle wax F21 super protectantır, büyük marketlerde olur, spreydir ve 15tl civarıdır fiyatı, rahatça 4 sene gider her tür plastik aksamda kullanırsınız parlama yapmaz aylarca dayanır ve UV filtrelidir, hepsiburada da falan rahatça bulabilirsiniz.

Hatta linkide buldum buyrun...

http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-f21-...uctid=otm094038

Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk

teşekkürler ali bey

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

eski ama etkili bir yöntemdir. eğer yukarıda bahsedilen malzemelere ulaşamıyorsanız, kapı lastiklerinin üzerine vazelin sürün. hem lastikler yumuşar hemde donup yapışmaz.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
eski ama etkili bir yöntemdir. eğer yukarıda bahsedilen malzemelere ulaşamıyorsanız, kapı lastiklerinin üzerine vazelin sürün. hem lastikler yumuşar hemde donup yapışmaz.

+1 en kolay çözüm budur.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Camlara , kapı fitillerine , elmayı ortadan kesip sürebilirsiniz. Elmanın içindeki organik kimyasal madde, donmayı önler ve camlarınız prıl pırıl olur.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Camlara , kapı fitillerine , elmayı ortadan kesip sürebilirsiniz. Elmanın içindeki organik kimyasal madde, donmayı önler ve camlarınız prıl pırıl olur.

:D İlk defa duydum bunu Engin Bey. Leke yapmaz mı camlara? Denemek de lazım.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

içeriden sürülünce buğulanmayı önlediğini biliyorum.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
:D İlk defa duydum bunu Engin Bey. Leke yapmaz mı camlara? Denemek de lazım.

Eski arabamda kullanıyordum. Camlar kuru ayaz soğunda donmuyordu. Kapılar çok rahat açılıyordu. 5-6 senedir hiç bu yönteme başvurmadım. Artık elmelerında hormonlu olduğunu düşünmek lazım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk

Yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkürler söylediğiniz yöntemleri uygulayacağım.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

ben geçen sene çağlar abinin önerisine uyup bebek pudrası sürmüştüm fitillere ve donmamıştı

Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk

Yardımcı olan herkse ayrı ayrı teşekkürler

Yorum bağlantısı
Misafir

sorununuz halloldumu?bizim c-max te hiç kapı donmadı geçen sene.hiç bir uygulamada yapmamıştım

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bir arkadaşımda kapı donmalarına karşı fitillere antifriz sürdüğünü söylemişti hiç denemedim ama pudranın faydasını bir çok kişiden duydum..

Yorum bağlantısı
Selçuk Doğan

Ben vazelin olayini denedim hiçbir işe yaramadi, hatta iyice dondu nasil işse..

Şimdi silikon sprey aldim bu akşam da onu deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Bizim fabrikanın söförleri, fabrika araçlarının kapı kilit içlerine sırınga ile, camsil basıyorlar, ayrıca fitillere camsil püskürtüyorlar. Akşam giderken araçların camlarını camsille siliyorlar. Donmuyormuş.

Yorum bağlantısı
Selçuk Doğan

Valla az önce buz gibi soğukta indim, tüm kapi fitillerine silikon spyreyledim.

O da işe yaramazsa bi de camsili deneriz, artik illallah ettim yav.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu Sonax napabilir ki soğuğa

Ürün açıklaması şu

Kapı ve kilit menteşelerini koltuk sunroof raylarında extra yağlama sağlar,aşınmaya karşı korur,yoğun akıcılığı sayesinde en ulaşılmaz noktalara dahi ulaşır,her türlü ev aletlerinde,araçlarda ve iş makinalarında kullanılabilir.
Yorum bağlantısı
Selçuk Doğan

Bir arkadaşin tavsiyesi üzerine aldim, şu şekilde bilgi vermişti bana:

en güzel çözüm, silikon spreyler var, yapı marketlerde satılıyor. Onlardan bir tane alıp kapı fitillerine sıkıp sünger ile güzelce silmek kapıların donmasını engelliyor, eğer kilit mekanizması donuyorsa onun içinde ağız spreyi boyutunda yani cepte taşınabilecek spreyler var. Silikon Spreyi kapı içindeki mekanizmaya sıkabilirsiniz. ben ikisinide kullanıyorum geçen sene ne kilit mekanizmam ne de kapılarım dondu.

Zaten yarin görücez işe yarayip yaramadiğini, gece -6 görücek ankara :lol2:

Sonucu yazarim

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen

Kapı donması ile benim de başım belada arkadaşlar, yeni konu açmadan buraya yazayım dedim...

Kapının fitillere yapışıp zor açılmasını o kadar dert etmiyorum, zaten her arabada oluyor. Ancak dün gece 00.30 civarında öyle birşey yaptı ki bu focus direk illahlah dedirtti bana... ne 97 model Corsamda ne de başka bir arabada böyle birşey görmedim, duymadım ben.

Araba komple buz idi kapıyı hafif hafif zorlayarak açtım. camlardaki buzları kazıdım, buraya kadar sorun yok. Ancak bindim, eve gidecem kapı kapanmıyor. Kilitin damağı donmuş resmen ve araç tarafki yuvasına bir tepki göstermiyordu. kapıyı açma kolunun kilit üzerinde bir etkisi yoktu. mekanizmayı anlamak için sağ ön kapıyı actık o da elimizde kaldı yani o da kapanmıyordu. Arka kapılardan bir tanesini denedik, sorun yoktu onda.

Allah'tan iş yerindeydim ve WD40 ı alıp kilitlere sıktık bolca, hem temizledi, hem buzlarını çözdü ve düzeldi kapılar. Tabii yaklasik 1 saat ugrastik gecenin bir yarisi buz gibi havada.

öncelikle, sorunun ön kapılarda olması ve arka kapılarda olmaması aşınmaya işaret bence. Sizce ne yapmak, hangi parçayı değiştirmek gerekir ???

Böyle bir durum normal değil bence yani şahinlerde doğanlarda bile duymadım ben böyle bir sorun. Gece yarısı fln arabaya cok işim düştüğü için de bu durum bnm için çok can sıkıcı... yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar... biraz uzun yazdım, kusura bakmayın ama çok kızgınım arabaya :unsure:

Yorum bağlantısı
Selçuk Doğan

Arkadaşlar silikon sprey işe yaradı gibi görünüyor.

Dün akşam uygulamıştım, bu sabah kapılarım donmadı.

Gece -7 gördü ankara, ona rağmen.

Önümüzdeki bir kaç gün daha da soğuyacak hava, sonuçları yine yazarım

Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk
(düzenlendi)

Kapının kilidinin olduğu yere ve fitillere bir boş parfüm şişesi yardımıyla saf alkol uyguladım -6,-7 lere rağmen donmadı bizim kapı

tarihinde Ahmet Berksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...