Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Saf alkol anlık işe yarar da zamanla uçacaktır... En iyisi su itici spreylerdir... Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 (düzenlendi) Kapı donması ile benim de başım belada arkadaşlar, yeni konu açmadan buraya yazayım dedim...Kapının fitillere yapışıp zor açılmasını o kadar dert etmiyorum, zaten her arabada oluyor. Ancak dün gece 00.30 civarında öyle birşey yaptı ki bu focus direk illahlah dedirtti bana... ne 97 model Corsamda ne de başka bir arabada böyle birşey görmedim, duymadım ben. Araba komple buz idi kapıyı hafif hafif zorlayarak açtım. camlardaki buzları kazıdım, buraya kadar sorun yok. Ancak bindim, eve gidecem kapı kapanmıyor. Kilitin damağı donmuş resmen ve araç tarafki yuvasına bir tepki göstermiyordu. kapıyı açma kolunun kilit üzerinde bir etkisi yoktu. mekanizmayı anlamak için sağ ön kapıyı actık o da elimizde kaldı yani o da kapanmıyordu. Arka kapılardan bir tanesini denedik, sorun yoktu onda. Allah'tan iş yerindeydim ve WD40 ı alıp kilitlere sıktık bolca, hem temizledi, hem buzlarını çözdü ve düzeldi kapılar. Tabii yaklasik 1 saat ugrastik gecenin bir yarisi buz gibi havada. öncelikle, sorunun ön kapılarda olması ve arka kapılarda olmaması aşınmaya işaret bence. Sizce ne yapmak, hangi parçayı değiştirmek gerekir ??? Böyle bir durum normal değil bence yani şahinlerde doğanlarda bile duymadım ben böyle bir sorun. Gece yarısı fln arabaya cok işim düştüğü için de bu durum bnm için çok can sıkıcı... yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar... biraz uzun yazdım, kusura bakmayın ama çok kızgınım arabaya aracın komple buz olması arasıra rastlanan bir durum. Fakat kapı kilitlerinin donarak kapıların kapanmaması her araçta rastlanmamasına rağmen, Taunus'tan beri Fordlar'da başıma gelen kötü bir durum 24 Ocak 2010 tarihinde R?dvan Erg tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Anladığım kadarı ile soğukla alakalı bir durum bu. Bu sabah da benim başıma geldi. Kapıları açıyor ama kilitlemiyordu kumanda. Anahtarı takarak bir kaç defa aç kapa yaptım sonra düzeldi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Bebe pudrası hem bedava hem de sonuç verici çzöümdür /(fitller için) ayrıca yazın da çatlatmaz. Kilitler için de wd-40 bu aşamada işe yaramaz, özel donmayan spreyler işe yarar. Vesile ile, fitil, kilit donmuş ise, hiçbir şekilde zorlamayın, zira kapıyı açmaya uğraşırken kalıcı pahalı zarar verebilirsiniz. Ya öncedne önlem alın, ya 1 saat bekleyin ortam ısınsın, ya da otobüs-minibüs.... Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Dün Bauhaus da gördüm ucu küt kesik kalem içinde sıvı silikon var bununla kapı fitillerini geziyorsunuz ve yapışmayı önlüyor ederi de 13 tl fiatı yüksek ama sıvı silikon iyidr direkt saglıga zararıda yoktur. ama bence en maliyetsiz madde vazalin bezle kapı contalarına sürün gitsin Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Ali abi Sonax'ın spreyi nasıl bişeydir. Aradığımda böyle bişey buldum sanırım bu alakasız bir ürün ? http://www.hepsiburada.com/sonax-lastik-te...tid=otson435300 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Kapı fitilleri donuyor arkadaşlar, dün açmakta çok zorlandım ve fitilleri yolacağım diye de korktum açıkçası.. Tedbir olarak ne yapabiliriz.. ? 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Bence ince bir gres uygulanabilir. Donmanın esas sebebi güneşin yüzünü biraz göstermesiyle hemen eriyen kar sonucu oluşan suyun aralara girmesi, sonra güneşin "ben kış güneşiyim, ha ha haa" der gibi nanik yaparak ortadan kaybolması sonucu ayaz ile baş başa kalan suyun donması. Tutunacak yüzey olmazsa yapışmaz gibi geliyor. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Vazelin sürsek donma ısısını arttırmaz mı? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Kapı fitilleri donuyor arkadaşlar, dün açmakta çok zorlandım ve fitilleri yolacağım diye de korktum açıkçası.. Tedbir olarak ne yapabiliriz.. ? Bu bilgiye en çok ihtiyacı olan kişilerden biri de benim,O sesi sürekli duyuyorum. Şimdilik -10 üstüne çıkmadı ama -25'lere kadar artabilir, yoğun karlı durumlarda da bu yaşanıyor, ben bir yerde gazete sıkıştıran görmüştüm. Eczaneden Gliserin alınıp, kapı fitillerine sürülecek. Çok basit,ucuz ve zararsız bir uygulama. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Bu sabah benim araçta da aynı sorun oldu..Kapıları zor açtım.. aralara baktığımda su girmiş ve donmuştu.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Tunap verdimmi sana? bende istiyom, hakan. badem yagı sürdüm geçen hafta, sabah komşular da bayaa zorlandı açmak için, benimkinde bi sorun yoktu, rahatca açıldı. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Sabah kapıyı açamadım Zorladım biraz ama fitiller elimde kalacak diye korktum ılık su döküp açtım. Donmaması için ne yapmalı? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 bende istiyom, hakan. badem yagı sürdüm geçen hafta, sabah komşular da bayaa zorlandı açmak için, benimkinde bi sorun yoktu, rahatca açıldı. Ya elimde kalmadı. anlaşmayıda bitirdik artık almayacaz.... Ama şöyle yazayım. Diğer arkadaşlarada lazım olacak bi bilgi... Slikon sprey ciddi anlamda bunun için,biçilmiş kaftan. Onu bulamazssanızda, WD40 muadili ürünlerde olur... Güzelce kapı ve bagaj iç dış filitllere sıkılacak. Temiz bi bezle üstünden çoooook hafif geçilecek... Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Kapalı garaja koysak arabayı olmamı Hakan jım.... .... Emmi ben dalin bebe yağı kullanıyorum....Donmadı şu ana kadar... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Mehmet Abiiiiii :D http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/188151-kapi-donuyor/ Ya ben hatırlıyordum konuyu ama bulamamıştım.. sihirli kelime vazelinmiş Dur bakalım ilk önce kim bulacak demiştim.. 2 Yorum bağlantısı
Mert Ender 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Kapı fitillerine uygulanan ürün, sileceklere de uygulanır mı? Malum, onlar da cama yapışıyor, bazen kaldırmayı unutabiliyoruz soğuk günlerde. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 hangisini diyorsun hakan, link yollada alalım, senden umudu kestik anlaşılan. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Yani wd40 mı diyorsun Hakan.. ? Sen slikon almadıysan, Şu siyah bi zımbırtı aldın,Hatırlıyorum. onu sık. Kapalı garaja koysak arabayı olmamı Hakan jım.... .... Emmi ben dalin bebe yağı kullanıyorum....Donmadı şu ana kadar... Eve çıkar Kapı fitillerine uygulanan ürün, sileceklere de uygulanır mı? Malum, onlar da cama yapışıyor, bazen kaldırmayı unutabiliyoruz soğuk günlerde. Onu yapmayın,camda leke bırakır. hangisini diyorsun hakan, link yollada alalım, senden umudu kestik anlaşılan. Uğra bi ara be Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Kapı fitillerine uygulanan ürün, sileceklere de uygulanır mı? Malum, onlar da cama yapışıyor, bazen kaldırmayı unutabiliyoruz soğuk günlerde. Sakın... Sen slikon almadıysan, Şu siyah bi zımbırtı aldın,Hatırlıyorum. onu sık. Ben depoya bi ineyim iyisimi.. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Vazelini tavsiye ederim. Çok faydası var. Pudra da kullanabilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 pudra olmaz sürtünmeyi azaltır . vazelin iyidir . Vazelin sürülüp pudra ile takviye edilmeli sonradan. pudra vazelini tutar lastik üzerinde... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 9 Aralık 2013 Paylaş 9 Aralık 2013 Kapı fitillerinin donmasını önlemek, daha doğrusu, donup kapıya yapışmasını önlemek. Sen ne sandın? Yorum bağlantısı
Recommended Posts