İçeriğe Yönlendir

G&#246sterge problemi


Göktuğ Serbent

Recommended Posts

Göktuğ Serbent

arkadaşlar,

90 km hızla giderken özellikle hız göstergesi bir anda "0" a indi ve sonra tekrar 90 na çıktı. uzun zaman öncede 1 defa olmuştu. bidaha yapmayınca önemsemedim. ancak bugün yine olunca tedirgin oldum. birde bu esnada benzin olmasına rağmen benzin ışığıda yandı ve söndü. açıkcası başka birşeyler daha oldumu tam göremedim çünkü o sıra bakmıyordum göstergelere. gözüme çarpan bunlar oldu. özellikle hız ibresi sanki araç stop etmiş gibi düştü.

akü kutup başında 05 yazıyor bu 2005 tarihli olduğunu gösteriyor sanırım. aküden olabilirmi? araç park halindeyken tavan lambasını yaktığımda belli bir süre sonra lamba hafif hafif titreme yapıyordu. o nedenle aküden şüphelendim.

benzer sorun yaşayan veya çözüm olarak ilk nerelere bakılması gerek bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Hız (vss) sensörü arızası gibi gözüküyor. Akünün çıkardığı problemler daha ziyade hareket öncesinde duruken olur. Hız sensörü şanzımandan gelen veriyi km saati ve varsa yolbilgisayarına aktaran bir sensör. Genelde focuslarda arızasına sık rastlanır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

2001 Focusum da Bahsettiğiniz gibi bir problem vardı, Hız sensörü değiştiği zaman düzelmişti.. Ama o zaman bu sensör aldığımız arabanın km si ile oynandığı için bozulmuş idi. Bence buna dikkat!!

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

teşekkür ederim arkadaşlar sanırım suçlu bulundu :rolleyes: cavit bey, dediğiniz gibi değildir inş. gerçi pekte sorun değil motorundan memnunum aracın ancak yinede böyle şeyler ucuz insanların işi sanırım. neyse günahları boynuna.

peki bu parçayı ebayden alsak ucuz ve kaliteli olurmu ne olarak aramalıyım speed sensor olarak baktım ancak mondeoya özel birşey göremedim sanırım universal bir parça ve kod veya özelliğini belirten bir tanımı olmalı, tam olarak ismi veya ne şekilde arayacağımı biliyormusunuz?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Güçlü

aynı problemleri bende yaşıyorum. eğer çözüm bulursanız lütfen bizimlede paylaşın :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...