İçeriğe Yönlendir

Airbag sökümü (Yolcu Airbag'ı)

Yetkin Akın

Recommended Posts

Yetkin Akın

Airbag konusu açılmış iken aklıma geldi 2009 yazın benim aracın yolcu airbag kısmından hafif bir tıkırtı yada lokurtu (sesin tam tarifi yok) gelmekteydi kapağın üzerine bastırınca ses kesilmekteydi bende sesi kesmek için kapağı açtım airbag montaj civatasının üç adeti gevşemişti onu sıktıktan sonra ses kesildi.Merak edenler için foto ekledim.

fotoraf0064.jpg

fotoraf0030v.jpg

fotoraf0022a.jpg

fotoraf0024k.jpg

fotoraf00252.jpg

fotoraf0026o.jpg

fotoraf00272.jpg

fotoraf0029p.jpg

fotoraf0028ft.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

O kapak yerine başka bir kapak uydurabiliyorsanız uydurun, o kapak airbag açıldığı zaman ön camı patlatıyor, sizde hiç yara bere yokken ön cam kırıkları yüzünden 1 hafta heryerinizden cam çıkıyor buna ağzınızda dahil, F1'in tek sevmediğim yanı..

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
O kapak yerine başka bir kapak uydurabiliyorsanız uydurun, o kapak airbag açıldığı zaman ön camı patlatıyor, sizde hiç yara bere yokken ön cam kırıkları yüzünden 1 hafta heryerinizden cam çıkıyor buna ağzınızda dahil, F1'in tek sevmediğim yanı..

Kapak normalde oraya sabit kapak üzerindeki üç adet vida ile torpidoya sabitleniyor menteşe gibi bir parçası var dediğiniz gibi kapak cama doğru açıldığı için cam mecburen kırılıyor fotolardan bir kaçı eksik olduğu için o kısımı ekleyemedim. Ancak Airbag açıldığında kapağın yerinden fırlama yada kopma ihtimali yok denecek kadar az.

Orijinal kapağın yerine başka bir kapağın uyması yada takılması ne güvenlik açısından nede estetik görüntü açısından mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
Kapak normalde oraya sabit kapak üzerindeki üç adet vida ile torpidoya sabitleniyor menteşe gibi bir parçası var dediğiniz gibi kapak cama doğru açıldığı için cam mecburen kırılıyor fotolardan bir kaçı eksik olduğu için o kısımı ekleyemedim. Ancak Airbag açıldığında kapağın yerinden fırlama yada kopma ihtimali yok denecek kadar az.

Orijinal kapağın yerine başka bir kapağın uyması yada takılması ne güvenlik açısından nede estetik görüntü açısından mümkün değil.

Evet ben kapak fırlıyor yada kopuyor demedim çarpmanın etkisiyle kapak camı patlatıyor burada da örnek fotoğraflar mevcut,

airbag kapağın alt tarafından çıkıyor, oraya daha yumuşak bir malzemeden kapak yapılabilir, tabi sizin tercihiniz, Allah size göstermesin o airbag'in açılmasını..

post-6454-1223236253.jpg

post-6454-1223236442.jpg

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
Çok güzel paylaşım...

Saat hala bozuk mu ?

Malesef saat yarım Üşengeçlik işte el atmak lazım :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yaa bu kapak nasıl açılıyor ki?Kenarlardan kanırtmak lazım sanırım.? Bu durumda da mutlaka iz veya aşınma olacaktır.Ayrıca bu şekilde açıldıktan sonra yerine tekrar düzgünce oturuyor mu?

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Güzel paylaşım olmuş teşekkürler. O kapağı yerine birşey konulacağını sanmıyorum. Varsın kırılsın cam.

Oğuz aracındaki airbag patlaması çok ilginç olmuş :) Doğru düzgün hasar yok, hava yastıkları açmış :B)

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
Güzel paylaşım olmuş teşekkürler. O kapağı yerine birşey konulacağını sanmıyorum. Varsın kırılsın cam.

Oğuz aracındaki airbag patlaması çok ilginç olmuş ;) Doğru düzgün hasar yok, hava yastıkları açmış :)

Valla cam kırılsın diyorsunuz ama çeken bilir, 1 hafta sonra ağzımı geçtim afedersiniz kaba et diye tabir ettiğimiz yere batmış camlar düştü neyse :)

Arabamda kaporta hasarı hiç yok :B) bir tek marşpiyer çizildi daha önceden de boyası yoktu büyük ihtimal boyasız diye satmışlardır..

Jantların dışarıda durduğu için jantlardan darbe aldı o darbeyle aks kırıldı, motor ve radyatör düştü, arka salıncaklar fln yamuldu yani yürüyeni baya hasarlıydı..

Bu başlıkta resimler mevcut

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Kapak açılma mesafesi sabitlenerek airbag in düzgün bir şekilde açılacağı kadar ayarlanır ve cama değmemesi sağlanır gibir.

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
(düzenlendi)
Yaa bu kapak nasıl açılıyor ki?Kenarlardan kanırtmak lazım sanırım.? Bu durumda da mutlaka iz veya aşınma olacaktır.Ayrıca bu şekilde açıldıktan sonra yerine tekrar düzgünce oturuyor mu?

Plastik geniş ağızlı tornavida yada ince plastik cetvel v.b şeylerle kolay çıkartılabilir biraz dikkat istiyor.

İşim gereği genelde sök tak bende alışkanlık oldu benim için problem olmadı :)

tarihinde Yetkin Ak?n tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Amasyalı

Ben kapı trimlerini sökerken bile bi dolu iz bıraktım. gördükçe tepem atıyor :kafa: orayı sökmeye kalksam ne olur kim bilir.. yastık açılıverir kafada bi tornavida deliğii... :i-ih2::tirs: kalsın kalsın :)

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Benim kayınbiraderin focusun açıldı öncamı örümcek ağına çeviriyor focus ve diğer bir çok markadada böyle göğüsün üzerinde olan patlatıyor camı. Ama bazı markalarda göğüsün baya bir altına doğru koyuyorlar bunların cama zarar verip vermediğini bilmiyorum. f1 de kocaman kapak açılıyor bazı markalarda f1 direksiyon airbagı gibi yırtılma şeklinde açılma işlemi oluyor buda herhangi bir parçaya zarar vermiyor.gibi geliyor.

Şu durumda var mutlaka insanın başını korumak için bir yerleştirme oranları var demek ki ona göre konuyor.

Yanlış hatırlamıyorsam WW jetta da airbaglar açıldımı gögüs toptan değişiyordu.

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Bazı araçlarda gögüs yırtılarak airbag çıkıyor onlarda komple yada yarım göğüs değişimi oluyor focus ve diğer bu tip airbag açılmalarında sadece ön cam değişimi gerekiyor Can güvenliği-maliyet vb gibi ne derece iyi ne derece kötü tartışılır.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ekrem Altaylı
Çok güzel paylaşım...

Saat hala bozuk mu ?

Mehmet Bey,evet saatle ilgili benim de bir problemim oluştu,yıkamacı çocuklar su kaçırdı anlaşılan ,saati bölük pörçük gösteriyor,bu problemi gidermenin basit bir yöntemi varmı tavsiye edebileceğiniz ? teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Su değildir... Saat bozulmuştur...

Ebay'den almanızı tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Umut Karataş

Bu airbag modülünü çıkarırken akü kutup başlarını ayırmak gerekirmi acaba? Elimize almayalım sonra hava yastığını.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ayırın diyor galiba ama aküyü sökmeden air bagi söktük geçen bir şey olmadı :)

Yorum bağlantısı
Umut Karataş
ayırın diyor galiba ama aküyü sökmeden air bagi söktük geçen bir şey olmadı :)

Yolcu tarafını mı söktünüz Mustafa? Üst kapak en pratik ne ile sökülür iz bırakmamak için?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

sürücü kısmı direksiyon değiştikte geçen ondan. Yolcu kısmında kapak sıfır oturduğunda iz yapmıyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Yeri gelmişken bu airbagların bir bakım zamanı veya bakımı var mı, varsa nerede yaptırabiliriz.

Yorum bağlantısı
Umut Karataş

Benim de bu hava yastığı civarından bir tıkırtı sesi geliyordu, biraz tırsarak da olsa söküp sesi kesmeyi başardım. Akü kutup başlarını da sökmedim ama hava yastığını elde tutarken açılabilecek düşüncesi bayağı bir kasıyor insanı.

Kapağın açılması da çok kolay bir işlemmiş. Arka kısımdaki tutucular yaylı, aşağı doğru çekerek oraya bir tornavida falan sokup kaldırıldığı zaman kendi atıyor zaten. Benim kapakla torpido arasında da boşluk varmış, araya da az bişey silikon sıkınca ses tamamen kesildi.

Bu arada benim kapağı iki tane bez klips tutuyordu, tam olarak ayıramadım Yetkin beyin söktüğü gibi. Heralde yastık açıldığı zaman kapak sağa sola fırlamasın diye...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Orhan Akbulut

gerçekten güzel paylaşım olmuş. teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Ceviz

benim araçta airbag kapağında biraz yükselme var aracın içinden değil ama dışarı cıkıp öne cama bakılırsa airbag kapağı tırnaktan atmış aşağı itiyoum ama hiç hareket etmiyor ne yapmam lazım bunun için ankarada gösterebileceğim bi yer söylermisiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...