İçeriğe Yönlendir

Aracım Sürekli Far Patlatıyor...


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Öncelikle gruptaki herkese tekrar selamlarımı iletmek isterim, son 5-6 aydır gruba çok katılamadım ara ara mesajlarınızı okuyabildim.Yaptığım iş değişikliği sebebiyle gruba pek giremedim. Aslında özlemişimde burda olmayı ve takip etmeyi :). Bildiğiniz gibi 2008 Ekim ayında aldığım Fiesta TDCI'ım ilk günden itibaren birçok problem çıkardı. Şimdiki problemi ise devamlı far ampulunu patlatması ve benzer problemler. Araç hemen hemen her 2 ay da bir ampul patlatıyor. Sağ sol aralıllı olarak patlıyor. Götürüp söylediğimde yok çok çukura girince olur, yok arabayı farları kapatıp söndür, yok farlar açıkken çalıştırma gibi cevaplar alıyorum. En son 2 gün önce gene patlattı (bu 6. oldu, ve enson OSRAM night breaker taktırmıştım.) muhtemel bir elektrik kaçağına karşı her yerini kontrol ettirdim ama bir problem çıkmadı. Aracın çakmağını kullanmadığım için onunda bozuk olduğunu fark etmemiştim. Çakmağın sigortasının attığını söylediler. Bu arada aracın müzik sistemi sürekli açma kapamalar bağlı kitleniyor.Mesela radyo çalışırken kapattıysanız açtığınızda Ford Audio karşılama mesajı takılıp kalıyor ve açıp kapatmak gerekiyor. Şimdi öğrenmek istediğim bu araçta sürekli ampul patlatacak ve bu problemlere yol açacak ne olabilir. Son deneyimlerinden de edindiğim izlenim Ford'un gerçekten araba yapmayı bilmediği oldu ben bu kadar problemli bir araçla karşılaşmadım. Kime sorsam aynı şeylerden şikayetçi . Dandik eski renault clio'lar bile bunlardan çok daha sessiz ve stabil araçlar. grupta yeni fiesta almak isteyenlere şunu gönül rahatlığıyla söylebilirimki Ford Fiesta alınacak en son araçtır. yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla,

Özgür Şahin Ateşağaoğlu

Yorum bağlantısı
Misafir
şarj'ını kontrol ettirdinizmi fazla şarj ediyor. olabilir

Selamlar Yaşar bey, o kadar çok kafam bulandıki onu sormak aklıma gelmedi, zaten benim beklediğim bir kez olsun bu şundandır diyip yapabilmeleri. Ankara'daki Ford servisleri bu yeteneklerden yoksun malesef buna Ankara'kai tüm servisler dahil biri diğerinden iyi değil. Eğer bilmenin faydası olacaksa mesela bir kez farını açık unuttum 2 saat sonra dündüm ama zaten uzunlar motor sönükken yanmadığı için kısalar yanık kaldı ve dödüğümde gayet normal çalıştı. Bende aynı gün bir süre rolantide bekletip akünün dolmasını istedim. Servisede bunu söyledim zaten.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çağlar Abi, peki bunun olduğunu kendim nasıl anlayabilirim ,rolantide araç çalışırken bu sarsıntı olurmu yoksa sürüş esnasında olabilecek bişeymidir ?

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)

Babamın sıfır aldığı dobloda sis lambaları arasıra patlıyordu. Servşse götürdük hemen şarj dinamosunu değiştiler, dedim sonradan başımızı ağrıtmasın bu iş, usta: ölmeden gel abi sorunu çözeriz demişti :fiuw: 3 yıldır sorun yok... bilginize...Bu arada far sallanıyorsa bile bu sizin probleminiz olmamalı. Servis bunu düzeltmeli, servis problem yok diyorsa direk otosan'a şikayetinizi belirtin. İlgilenirler.. Ford servislerinin problem yok dediğini çok duyuyorum. benim arabada da tekerde bir ses vardır, sorun yok dediler, sanıyorum rot kolunu değiştik ses kesildi...

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Özgür bey geçmiş olsun, nedir bu çektiğiniz, far tası sallanması doğru olabilir, ampulu çıkarıp yuvayı elle kontrol edin yada fara dışatan vurun oynama varmı, ama olsa bile bu şekilde zor patlar, ben çok araba gördüm, içinde su bile olan farı tamamen boşta sallanan dodge 250 pikaplarımız var, onlar bile patlatmıyor, siz engüzeli iyi bir elektrikçiye gidin şarj dinamosunu falan iyice kontrol etsin, konjektör vs. baksın, servisler anlamaz bu işten genelde tın tınlar, sökme takma işini bilirler ancak.

Yorum bağlantısı
Özgür Temiz

ford cok iyi degil ya seri uretimle parayi kirmak acikcasi kronik sorunlari cok oluyo

Yorum bağlantısı
İbrahim Özaşkın

Araç alırken ne istediğimizi bilmeliyiz tam olarak. Alt sınıf bi otomobile biniyorsak karşılaştığımız donanımsal eksikleri bizi şaşırtmasın. Alış veriş merkezi girişinde kalıp tüm trafiği kilitlemiş bir porche cayenne de gördüm çekici tepesine çıkarılırken, sıfır mercedeste gördüm yol yardım tarafından tamir edilirken. Ford da böyle ama diğer araçlarda hiçmi sorun yok ? Diğer markaların forumlarınada üye olup gezin bence. Bizim konumuz tabiki ford ama bir ampül patlatma sorununu çözmekten aciz servis varsa fabrika ne yapsın. Her türlü eğitim kendilerine verilsede n sonunda insanın içinden gelecek arızayı tam teşhis etmek. Yıllardır fiesta kullanırım bir clio ile bir corsa ile aynı kefeye koymam bile. Bilgisayara bağlatıp yüksek devirlerde elektrik sisteminin voltajının artıp artmadığını bir ölçtürün. Şirketin doblosuda çok ampül patlatıyordu. Şarj dinamosu diyotları kavrulmuş Alternatör değişti dert bitti .

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

herkese tekrar teşekkürler, aradan 2 hafta geçti şimdilik sıkıntı yok , zaman tutuyorum, dediklerinizi not aldım eğer problem çıkarırsa hepsini sıralayacam servise. Tabiki bu paraya bu kadar diyip geçebilirim fakat durum o kadar basit değil. Bir far patlaması çok basit gibi görünsede muazzam yük benim için hem iş gücü hem maddi olarak. Ford fiesta'yı clio ile bende karşılaştırmıyordum taa ki bu sıkıntıları yaşayana kadar. Hatta Ford hakkında tekrar düşünmeye başladım. Bence biz tüketim toplumu olmaya devam ettikçe dahaa çooook kalitesiz ve pahalı arabalara binmeye devam ederiz gibi geliyor.

Yorum bağlantısı
Özgür bey:

Geçmiş olsun, gerçekten can sıkıcı durumlar yaşamışşsınız.

teşekkrür ederim, küçük ama mide bulandırıcı olmaya başladı, hepsi biriktikçe daha çok bileyleniyorum Ford'a karşı :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Levent İbrahimoğlu

merhaba herkese. ben de 2009 model yeni kasa fiesta ile aynı sorunları sık sık yaşamaktayım. 2010 yılının 2. yarısında bir far patlatma furyasına girdi araba ve 3 kez sol, 2 kez sağ olmak üzere 5 kez far patlattı. sonuncuda kendim 2 adet philips power2night sipariş edip takayım dedim ama patlak olan sağ farın duyunun yandığını gördüm. ben de ampulleri takmadan servise götürdüm aracı. servise durumu izah ettim. kalitesiz ampul taktığımdan dolayı duy yanmış ve bu yüzden de garanti kapsamında olmayacağını söyleyip duyu değiştirdiler, akabinde de kendilerine vermiş olduğum power2night'ları taktılar. bu arada duyun fiyatı 3 tl iken 24 tl de işçilikle 27 tl'ye mal olması, bir daha yetkili servise uğramama yeminimi ettirmiştir bana o gün. bu güzel aydınlatan ampulleri (biraz pahalı ama kesinlikle tavsiye ederim) yaklaşık 10 ay kullandım ta ki geçen hafta soldaki yine patlayana kadar. bu arada patladığı akşamın ertesi günü polis tarafından durdurulup ceza yedim, ki diğer 5 patlamadan birinde de trafik cezası yemişliğim var. ceza yediğim akşam bir benzinlikten standart bir osram ampul alıp takmaya çalıştım ancak ne göreyim? servisteki yetkili ve becerikli (!) arkadaşlar ampulun sürekli patlamasının sebebini kendilerince titreşim olarak keşfetmişler ve kilit mekanizmasını pense gibi bir maddeyle; kolay açılmayacak, açılınca da tekrar kilitlenemeyecek şekilde deforme etmişler. Yeni ampulu yuvasına oturtup kilitleyemedim, öylece arkasında bulunan plastik kapağı yerleştirdim ve vakit bulursam düzgün bir oto elektrikçiye veya özel servise gitmeyi düşünüyorum. (bu arada yeni kasa ford fiesta kullananlar sol ön farın değişmesinin nasıl bir ömür törpüsü olduğunu, değiştiğinizde elinizin tarak kemiklerinin nasıl ciddi şekilde ezildiğini bilirler, ki burdan o tasarımı yapan ford mühendislerine de ayrıca selam ederim:)

netice itibariyle ampuller, trafik cezaları vs... bugüne kadar bana 200 tl gibi bir rakama mal oldu bu ampul sorunu, özellikle de sol far... elektrikçiye uğrayınca deneyimlerimi paylaşırım, lütfen sizde de bir gelişme olursa haber ediniz ki ben de şu far derdinden bi kurtulayım:)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Şancı
(düzenlendi)

Benim araç 2 kere patlattı bende xenon taktım su anda bir sıkıntı yok

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ford çok problemsiz değil, sürüş keyfi üst düzeyde ama sıkıntı çıkarmaya yatkın. Örneğin öndeki ve arkadaki ford logoları bir kaç yıl sonra bozulacak bes belli. Hyundai daha ucuz sınıf sayılır , ama çok daha dayanıklı ( problemsiz anlamında)yapılmaya çalışılmış, sürüş keyfi kalite , hissi çok daha az doğal olarak.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Servis te söyledikleri doğru demekki, yeni fiesta eskisine göre çok daha kalitesiz demişlerdi, tam inanmamıştım ama kurcalayıp insanların yorumlarınada baktıktan sonra inanmaya başladım, tamam güzel donanım vs. var ama birşeyler eksik bu arabalarda, zaten boya sorunu devam ediyor, bu Ford sadece cmax ve mondide iyi iş çıkarıyor, inşallah dahada kötüleşmez, yoksa başka markalara bakmak gerekicek sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...

arabayı çalıştırmadan farları açmayın marş anında farlarının patlaması sık rastlan bişey o yüzden önce arabayı çalıştırın sonra farları yakın hem farlarınız daha uzun ömürlü olucaktır... ;)

Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Serkan Ataman
On 20.01.2010 at 23:12, Çağlar Bayur yazdı:

Far tası, bir şekilde titriyorsa da sıkça ampul patlar.

 

merhaba,farım hiçbir şekilde yanmıyor şu an.soketten çıkardığım ampulü 2 farklı sıfır ampül ile değiştim fakat farım yanmıyor.sanırım sokette sorun var.

 

far tası dediğin parça nasıl birşey acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...