İçeriğe Yönlendir

Boyanın kolay çizilmesi

Mustafa Erkan

Recommended Posts

Nuri Güngör

araç yıkama işini bu kadar özenle yapan arkadaşları gercekten kutluyorum 5 yıldır aracım var toplam 5 kere kendim yıkamadım bu sanırım biraz da kılcal çizikleri kafaya takmakla alakalı ben hiç takmadığım için 1,5-2 ayda bir yıkamacıya götürüyorum :lol2:

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz

Meguiar's eğitim videosu... Profesyonel uygulamaya örnek oluşturacaktır. İçinde her şey var. Yıkama, zımpara, polish, wax tekmili birden buyrun...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali hocam ben yine sözümün arkasındayım. Eğer sen spot altında foto koyupta, biz fark göremezsek makinaya ayırdığım parayı body salonuna veririm. :rofl: Önceki mesajda sormuşsun o araçlar normal ışıkta mükemmel gözüküyor. Ama spotu kafadan yiyince senin fiesta hariç hepimizin araçlarında olan dairesel çizikler çıkıyor. MuHahahaaaa

Ha unutmadan oradaki ürünlerin tamamı cila(wax) değil hafif polishler(scrachX gibi) de mevcut aralarında ama uygulama elle yapıldığı için sınıfta kalıyor. Ondan sonra alan arkadaş hepsi buradaya yazıyor sonax cizik alıcı daha iyi diye. Tekrar söylüyorum eğer merakı olan varsa yaptırsın ziebart koruma. Ben kesinlikle gereksiz görmüyorum. İki üç kere niyeti bozdum bile. Sonra zor ikna ettim kendimi :rolleyes: ICE içinse gayet güzel ama eskiden 40 liraydı şimdi 80 lira deymez bence Meguiar's ın Showcar glaze serisi var daha ekonomik daha kalıcı ama ICE el ile uygulamada çok kolay sürülüyor, iz kalıntı vs bırakmıyor. Kaliteli bir ürün yani 55-60 lira olsa tamam da 80 etmez. Alırsak o zaman showcar glaze darılır valla. :blink:

İrfan Hoca abartmakla iyi yapıyor bence. Benim gibi arabasını çooooook sevenlere ilham veriyor. Ben bile bu amatörlükle öğrettikleri sayesinde benim arabaya bakarken kaldırımda başkası ile çarpısan, ışıkta durunca birbirine gösterip karşıdan karşıya geçmeyi unutan yayalar ile karşılaşabiliyorum. Keşke bir Ford alsa da buradan da takip edebilsek....

Saygılarımla,

Birdakka, wax koruyucu polish ise cila değilmiydi, ben hiç cila yapmam, ikisi bir arada gibi olan cila kullanıyorum, özellikle wax diyorum dikkatini çekerim, ben flaşlı foto testide yaptım demişim, ayrıca güneş kontrolüde yaptım, bu konuda İrfan hocadan geri kalmam merak etme, çok şeyler denedim ama bayada para gitti tabi, ama basit uygulamalarda bu işi görüyor sadece malzeme iyi olmalı, çbs belkoyla girişirsen 2 günde şişer kalırsın gibi, ayrıca şunuda hatırlatıyım, araba sıfırken uygulamaya başladım ve aralıksız bugüne dek yaptım, o dairesel çizikleri 2006 dan beri hiç görmedim :) ziebart gibi işlere faydasız demiyorum elbette güzel oluyor ama çok yakın sonuçlar alabiliriz bizde, onu anlatıyorum, araç yeniyken korumaya alınırsa ve düzenli bakılırsa sorunda olmuyor, eğer yıllarca bakılmamışsa ozaman scratchx kil pasta vs. şeyler gerekiyor, sonrasında sadece wax yetiyor, ayrıca makine wax için şart değil biraz kondisyon lazım o kadar, wax ı tek yönde bir kez bile sürsen yeter boya emsin diye bişey olmaz bunda oderece yani.

Tekrar söyleyim, imkanı olan koruma yaptırsın elbette, olmayan dediğimi yapsın, yada koruma yaptırıp sonrasında dediğimi yaparak yıllarca gıcır vaziyette dolaşırlar, ama sabotaj ihtimali çok oluyor ona göre, ben sokakta bırakırken fiesta bile olsa rahat edemiyorum, gece pencereden baktığımda bariz belli oluyor araba, gel beni çiz dercesine, o yüzden şantiyede olunca rahat ediyorum resmen. Demek audi falan olsa kafayı yiycez, şu prefabrik garajlardanmı alsak ne yapsak acaba :)

Bu arada aman dikkat fazla abartma, sakınan göze çöp batarmış olayına kesin inanıyorum, nazara da öyle, korumanı yap ama biraz tozlanmasınada izin ver, altında olanı sen biliyorsun milletin bilmesine gerek yok, aman diiyim. Vatan haini çok bu aralar memlekette.

Sürekli akan su altında araba yıkamak mı? Almayayım, yarınlara bırakacağım litrelerce su, arabamın çiziksiz görünmesinden daha değerli.

Canım çok açmıycaksınız 10 dk da iş biter zaten (e tabi mandao ile fiesta nın su sarfiyatı aynı olmaz size kova tekniği lazım galiba), durulamadada fışkırtma yaptırın daha ekonomik olsun, yoksa şarıl şarıl 4" boruyla yıkamıyoruz tabikide. :) Bu aralar barajlarda dolu, (baraj yapıyoruz biz ordan biliyorum hatta su bile bıraktığım oluyor işin içindeyim yani merak etme) ve mini buzul çağıda geliyormuş dingilizlerin dediğine göre, yani su sıkıntısından çok açlık derdimiz olucak gibi.

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
araç yıkama işini bu kadar özenle yapan arkadaşları gercekten kutluyorum 5 yıldır aracım var toplam 5 kere kendim yıkamadım

Çok haklısınız Nuri Bey. Ben de yıkama hakkında bu kadar detaylı açıklamalar beklemiyordum doğrusu.

Ankara'da su sıkıntısı başladıktan sonra ev önünde şebeke suyu ile araç yıkama zaten tarih oldu. Bu nedenle mecburen yıkamacıya götürmek ve yaptığı işe güvenmek zorundayım. Özellikle süngerle yıkanan yere götürüyordum ama sünger de çizik yapıyormuş burdan öğrenmiş oldum. Ama yıkamacıya eldiven al diyemeyeceğime göre oluşacak çiziklere hazırlıklı olmam gerekiyor sanırım.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
Birdakka, wax koruyucu polish ise cila değilmiydi, ben hiç cila yapmam, ikisi bir arada gibi olan cila kullanıyorum, özellikle wax diyorum dikkatini çekerim, ben flaşlı foto testide yaptım demişim, ayrıca güneş kontrolüde yaptım, bu konuda İrfan hocadan geri kalmam merak etme, çok şeyler denedim ama bayada para gitti tabi, ama basit uygulamalarda bu işi görüyor sadece malzeme iyi olmalı, çbs belkoyla girişirsen 2 günde şişer kalırsın gibi,

Tekrar söyleyim, imkanı olan koruma yaptırsın elbette, olmayan dediğimi yapsın, yada koruma yaptırıp sonrasında dediğimi yaparak yıllarca gıcır vaziyette dolaşırlar, ama sabotaj ihtimali çok oluyor ona göre, ben sokakta bırakırken fiesta bile olsa rahat edemiyorum, gece pencereden baktığımda bariz belli oluyor araba, gel beni çiz dercesine, o yüzden şantiyede olunca rahat ediyorum resmen. Demek audi falan olsa kafayı yiycez, şu prefabrik garajlardanmı alsak ne yapsak acaba :blink:

Ben de bu işe girene kadar öyle zannediyordum. "Polish" parlatma demek Türkçeye normal çevirince ama bu iş için aşındırarak parlatma anlamı çıkıyormuş. "Waxing" kaplayarak koruma anlamına geliyor"muş". İkisi hatta üçü (polish+wax+resin(çiziğe dolgu)) bir arada olan SRP gibi ürünler de var senin de bildiğin gibi. ÇBS hiç kullanmadım ama İrfan hocanın forumda kendi denemeleriyle sanırım " Kalıcılığı zayıf ama, müşteri memnuniyeti hat safada" diyordu. Boyacıların neden vaz geçemediği anlaşılıyor böylece. Basit uygulamalar iş görüyor doğru fakat bir süre sonra kesmiyor. Psikopatlaşıyor insan daha parlak, daha da parlak, en parlak nihahahahayt (erol taş gülüşü).

Olan cebe oluyor ama ne kadar abartsanızda diamond glossa bi seferde verdiğin paraya adamların kullandığı bütün ekipmanı alırsın yıkama makinesi dahil. İç dış komple koruma 750 lira mıydı neydi en son sorduğumda.

Söylediklerin çok doğru sokağa parkedince paranoya yapıyor insan. Prefabrik garaj da güzel de ben imkan olsa Şu batmobil zırhından yaptırırdım :):rolleyes:

Bu arada aman dikkat fazla abartma, sakınan göze çöp batarmış olayına kesin inanıyorum, nazara da öyle, korumanı yap ama biraz tozlanmasınada izin ver, altında olanı sen biliyorsun milletin bilmesine gerek yok, aman diiyim. Vatan haini çok bu aralar memlekette.

Zaten bu aralar çok ilgilenemiyorum, tozu toprağı ile dolaşıyorum. Zamanım olsa cok güzel planlarım var ama olmuyor bir türlü. Vatanla problemli mi bilemem ama kendiyle bazılarının ciddi problemi var. Geçenlerde bizim mahalledeki oto yıkamacıdaki coçuk anlattı. Adamın biri sıfır A4'ün 4 tarafına " MERAL SENİ SEVİYORUM" yazmış. Sahibi yıkamaya getirmiş kasko için fotoraflamış falan, çok acı çok. Bu adamın suçu ne Meral'in karşı balkonuna park etmek mi? Hiç Türk filmi de seyretmiyor musun? Yola yazacan onu yola. Ben de arabayı yeni aldığımda (aldığımda yoktu. Nazarlık işte...yolda arabayı getirirken oldu)kaputtaki iki taş izini yaptırmıştım rutuşla. İyice kurusun da pasta ile üzerinden geçeyim diye bekliyordum. Arkadaşının bir tanesi altında ne var diye merak edip kaldırmış astara kadar. Oluyor böyle şeyler. Ben milletin arabasını yolda görüp nazarım değer diye binbir türlü maşallah çekerken adam başkasının aracını tuvale çeviriyor.

Neyse Ali hocam bu muhabbet uzar gider. Benim Bursaya çok sık yolum düşüyor. Bir gün buluşma imkanımız olursa yüzyüze aynı keyifle bilgi paylaşımına girişiriz.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
Çok haklısınız Nuri Bey. Ben de yıkama hakkında bu kadar detaylı açıklamalar beklemiyordum doğrusu.

Ankara'da su sıkıntısı başladıktan sonra ev önünde şebeke suyu ile araç yıkama zaten tarih oldu. Bu nedenle mecburen yıkamacıya götürmek ve yaptığı işe güvenmek zorundayım. Özellikle süngerle yıkanan yere götürüyordum ama sünger de çizik yapıyormuş burdan öğrenmiş oldum. Ama yıkamacıya eldiven al diyemeyeceğime göre oluşacak çiziklere hazırlıklı olmam gerekiyor sanırım.

Saygılarımla.

Evren Bey, bu işin hastaları yıkamacıya götürüp, bunla yıkıyacan, bunla kurulayacan, bunu kullanacan diye gidiyorlar. Ben o kadar değilim ama Türk insanının güzelliği işte biraz sıcak ve babacan yaklaşınca senden iyi bakıyorlar arabaya. Sürekli gittiğim bir yıkamacı var benim de. Yıkamacı çocuklar hasta oluyor benim arabaya zuladan sıfır bez falan çıkarıyorlar. Çok hoş bunları görmek gerçekten. Hele bir tanesi var her seferinde çıkarken tembihliyor "Abi aman tenhaya çekme gözünü sevim" diyor.

Yorum bağlantısı
Guest Murat Mert

Arkadaşlar büyükbir özen ve ilgiyle okumaya çalıştım yazdıklarınızı elinize sağlık ama biryerden sonra tamamen koptum yazdıklarınızla bir kitap çıkarılabilir telif haklarınızı verirseniz hemen bastıralım :rolleyes::blink:

şaka bir yana uzunda olsa aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
Arkadaşlar büyükbir özen ve ilgiyle okumaya çalıştım yazdıklarınızı elinize sağlık ama biryerden sonra tamamen koptum yazdıklarınızla bir kitap çıkarılabilir telif haklarınızı verirseniz hemen bastıralım :unknw::D

şaka bir yana uzunda olsa aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler

Ben de kısa kesmeye çalıştım biraz forumu kirletmemek adına ama Ali Bey'i bulunca hızımı alamadım laf lafı açtı. Telifi bana ait olsa kesin yapardım. Sadece kitap değil DVD eğitim videosu, ünlerin arabaları ile pozlar falan :unsure: Fakat İrfan hocam o kadar mütevazi ki imzasına "Lütfen özel mesaj atmayın Genelden sorun ki herkes faydalansın" diye yazmış. Mükemmel yabancı dili ve özel merakı sayesinde yurtdışında ne varsa bizlere sunuyor karşılık beklemeden. Kendisine tekrar ben teşekkür ederim. Paylaşımda bulunurken sordum bir mahsuru var mı diye. "Estağfurullah, ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi" dedi.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

İrfan hocaya kesin Ford aldırmak lazım, her ikinize de teşekkürler. İlgiyle okudum,

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ben de bu işe girene kadar öyle zannediyordum. "Polish" parlatma demek Türkçeye normal çevirince ama bu iş için aşındırarak parlatma anlamı çıkıyormuş. "Waxing" kaplayarak koruma anlamına geliyor"muş". İkisi hatta üçü (polish+wax+resin(çiziğe dolgu)) bir arada olan SRP gibi ürünler de var senin de bildiğin gibi. ÇBS hiç kullanmadım ama İrfan hocanın forumda kendi denemeleriyle sanırım " Kalıcılığı zayıf ama, müşteri memnuniyeti hat safada" diyordu. Boyacıların neden vaz geçemediği anlaşılıyor böylece. Basit uygulamalar iş görüyor doğru fakat bir süre sonra kesmiyor. Psikopatlaşıyor insan daha parlak, daha da parlak, en parlak nihahahahayt (erol taş gülüşü).

Olan cebe oluyor ama ne kadar abartsanızda diamond glossa bi seferde verdiğin paraya adamların kullandığı bütün ekipmanı alırsın yıkama makinesi dahil. İç dış komple koruma 750 lira mıydı neydi en son sorduğumda.

Söylediklerin çok doğru sokağa parkedince paranoya yapıyor insan. Prefabrik garaj da güzel de ben imkan olsa Şu batmobil zırhından yaptırırdım :D:unsure:

Zaten bu aralar çok ilgilenemiyorum, tozu toprağı ile dolaşıyorum. Zamanım olsa cok güzel planlarım var ama olmuyor bir türlü. Vatanla problemli mi bilemem ama kendiyle bazılarının ciddi problemi var. Geçenlerde bizim mahalledeki oto yıkamacıdaki coçuk anlattı. Adamın biri sıfır A4'ün 4 tarafına " MERAL SENİ SEVİYORUM" yazmış. Sahibi yıkamaya getirmiş kasko için fotoraflamış falan, çok acı çok. Bu adamın suçu ne Meral'in karşı balkonuna park etmek mi? Hiç Türk filmi de seyretmiyor musun? Yola yazacan onu yola. Ben de arabayı yeni aldığımda (aldığımda yoktu. Nazarlık işte...yolda arabayı getirirken oldu)kaputtaki iki taş izini yaptırmıştım rutuşla. İyice kurusun da pasta ile üzerinden geçeyim diye bekliyordum. Arkadaşının bir tanesi altında ne var diye merak edip kaldırmış astara kadar. Oluyor böyle şeyler. Ben milletin arabasını yolda görüp nazarım değer diye binbir türlü maşallah çekerken adam başkasının aracını tuvale çeviriyor.

Neyse Ali hocam bu muhabbet uzar gider. Benim Bursaya çok sık yolum düşüyor. Bir gün buluşma imkanımız olursa yüzyüze aynı keyifle bilgi paylaşımına girişiriz.

Saygılarımla

:D Yavuz bey Bursa değil, ben Balıkesir edremitteyim, Bursada Ayhan bey var ama farketmez onlada aynı muhabbeti yaparsınız sanırım :unknw: hiç merak etmeyin geri kalacağını sanmıyorum.

Bu arada şu piskopatlaşma işi için bende gaza gelmiyor değilim, ama o kadar parayı harcamak pek aklıma yatmıyor anlıyacağın, çok para 750 tl gibi rakamlar, al wax ı her hafta yap deli gibi olur araba, ama o kadarıda gereksiz hakkaten, dediğin gibi zevk imkan meselesi ama şart değil bence.

En çok şu magandalara, arabayı çizenlere, kapıları açarken acımadan nasılsa makine bu mantığıyla hareket eden özellikle bayanlara (gitsen caanım kapıyı yandaki araca vur yada kaldırıma sürt, hiç umurlarında değil, teybin düğmesinede tak tuuk diye abanarak basmıyolarmı hasta oluyorum) o yüzden kendimi alıştırmaya çalışıyorum, sinir olmamak mümkün değil vallahi.

Bu arada İrfan hoca işi biliyorda araba olmamış, roomster değilmi o, kullandığı malzemeler arabanın yarısın alır nerdeyse :D bir ara bindiydim anında indim açmadı beni. Neyse herkesin arabası kendine güzel, hakkaten cillop gibi olmuş roomster da.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
(düzenlendi)
:) Yavuz bey Bursa değil, ben Balıkesir edremitteyim, Bursada Ayhan bey var ama farketmez onlada aynı muhabbeti yaparsınız sanırım :unsure: hiç merak etmeyin geri kalacağını sanmıyorum.

Bu arada şu piskopatlaşma işi için bende gaza gelmiyor değilim, ama o kadar parayı harcamak pek aklıma yatmıyor anlıyacağın, çok para 750 tl gibi rakamlar, al wax ı her hafta yap deli gibi olur araba, ama o kadarıda gereksiz hakkaten, dediğin gibi zevk imkan meselesi ama şart değil bence.

En çok şu magandalara, arabayı çizenlere, kapıları açarken acımadan nasılsa makine bu mantığıyla hareket eden özellikle bayanlara (gitsen caanım kapıyı yandaki araca vur yada kaldırıma sürt, hiç umurlarında değil, teybin düğmesinede tak tuuk diye abanarak basmıyolarmı hasta oluyorum) o yüzden kendimi alıştırmaya çalışıyorum, sinir olmamak mümkün değil vallahi.

Bu arada İrfan hoca işi biliyorda araba olmamış, roomster değilmi o, kullandığı malzemeler arabanın yarısın alır nerdeyse :) bir ara bindiydim anında indim açmadı beni. Neyse herkesin arabası kendine güzel, hakkaten cillop gibi olmuş roomster da.

Ya Bursa yazarken kesin buna da açıklama yapayım ortada buluşalım gibi bişey yazayım dedim. Sonra dur bakalım Ali Hocam birşey demezse bırak öyle kalsın dedim. Ki sen yine rahat durmamışsın :D Neyse Bursa - Balıkesir neki 1,5 saate gidip soluğu yanında alırız. Çayları tokuşturup başlarız muhabbete anammmm şimdi ayağım karıncalandı. :unknw: Yola mı gidecem ne? :D Şaka bi yana dışarda deli gibi kar yağıyor. Akşama baya bi tutar herhalde. Ufak bir hatırlatma sakın arabanın üstündeki karı fırça, avuç içi, çek çek vb. ile temizlemeye kalkmayın. Bahar gelince "Kim çizdi lan bu arabayı demeyin" Aynaya bakmanız yeterli :) . Camları, farları komple temizleyin . Buz çözücü veya en güzeli sulandırılmış limon kolonyası kullanın. Ben öyle yapıyorum mesela çok iyi sonuç veriyor. Eğer arabanın üzerinde 20 cm kar yoksa bu işlem yeter de artar. Çok yağarsa da boyaya çok yaklaşmadan 1-2 cm bırakın.

Bayanlar değil mi? Ya içim acıyo benim. Araca saygılı bir bayan görsem keşke. Evlerine girsen pırıl pırıl araçlar ı-ıh. Bir anektot park yerinden çıkarken hem öndeki hem arkadaki araca sürttüren bayan arkadaşım gayet rahat "Merak etme tamponlar bunun için var." dedi. Ben içimden "Allahım sen beni biliyosun. Ne olur arada kaynamayalım" diyordum.

Ama akşam kulaklarım baya bi cınladı yine de neden acaba. :D

Wax işi çok emek istiyor ama sonucu görünce içi açılıyor insanın. Hep daha iyisini istiyor. Bu aralar kendimi ben de "Gerek yok o kadarına olduğu kadar" diye kandırıyorum. Ama hele bir yaz gelsin ben kendimi biliyorum.

Cızıksız günler dilerim.

Edit: Şu kadarcık yazıda 5 tane telefon gelince cümleler birbirine girmiş.

tarihinde Yavuz G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Evet arkadaşlar, bu kadar anlatımdan sonra tezimi kanıtlamak için kendi aracımın resimlerinide ekliyorum, bugün çektim, bir haftadır yıkayamamıştım bugün direk hortumu alıp yıkadım ama elim kolum dondu, bakalım bu resimlere ne diyeceksiniz, 2006 yılından beri düzenli olarak en aşşağı 3-4 ayda bir Turtle Wax Platinum serisi wax uygulanmıştır, son 1 senedir her 2 yıkamada bir Sonax hızlı cila kullanılarak alttaki esas koruyucu tabaka desteklenmiştir, bunun dışında pasta yada boya koruma yapılmamıştır, toz çamur tutmaz, su direk akar üstünde tutunamaz, üflemem yada arabayı biraz sürmem bile suyu direk atmaya yeter, sizce boyanın durumu nasıl söyleyin bakalım. :jedi:

fotoraf02131280x960.th.jpg

fotoraf02051280x960.th.jpg

fotoraf02121280x960.th.jpg

fotoraf02111280x960.th.jpg

fotoraf02101280x960.th.jpg

fotoraf02071280x960.th.jpg

fotoraf01981280x960.th.jpg

fotoraf01951280x960.th.jpg

Not: Merak eden yada almayı düşünen arkadaşlar için; resimler Samsung Jet S8003 model telefonla standart ayarda çekilmiştir, yakın resimlerde güneş olmasına rağmen yansıma fazla olsun, dairesel çizikler varsa görünsün diye flaş açıktır. Esas çözünürlük 2560X1920 dir.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Tek kelimeyle mükemmel. Bakım her zaman iyidir bilinçli yapıldığında hele kusursuz oluyor.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz

Ali Bey merhabalar,

Gerçekten araç çok iyi durumda. Bir tek direk ışık kaynağını gören fotolar eksik kalmış. Açılı fotolarla bu ışıkta dairesel çizikleri görmek pek mümkün değil. Ama dediğim gibi zaten öyle de çekseniz araçta çok bişey yok gibi duruyor. Çiziklerin tespiti için sabit bir ışık kaynağı şart. LED'li fener veya güneşi direk gören bir açı ile makro modunda yapılan çekimler, dairesel çiziklerin tespiti için olmazsa olmaz. Ancak direk ışık kaynağını gösteren fotolarda netlik problemleri ortaya çıkabilir. Bunu önlemek için ya manuel ayar yapmak, ya da makineye odaklayabilmesi için bir referans noktası vermek gerekli. Kareye giren bir parmak veya bozuk para gibi cisimler faydalı olabilir.

Fikir vermesi açısından bir örnek;

8134swirl2med.jpg

Görüldüğü gibi açı kaybolduğunda araçta problem yok gibi gözüküyor. ( Bulut yansımalarına dikkat)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sağolun, 2 resim daha ekledim özellikle aramam sonunda bazı bölgelerde tek tük izler var, çok yakından uzaktan vs. çekimlerde gözükmedi zaten, gözle kuvvetli ışıktada çook az tek tük var, fakat bunların yaklaşık 3 aydan sonra oluşmaya başladığını belirtmek isterim, resimlerde tam görünmesede kuvvetli ışıkta bariz güneşte gözlerin kamaşır halde ve kuvvetli xenon ışıklı el feneri testiylede bu tür çiziklerin minimumda olduğunu kendim gördüm, yani nasıl bakılacağını hangi açıda görüneceğini gayet iyi biliyorum, sonuç olarak bu tür boya koruma yada bir sürü cila pasta koruyucu vs. gibi şeylerin şart olmadığını, alet edevat olmadan basit bir cila pediyle sadece kaliteli wax uygulayarakta herkesin kolaylıkla aynı sonucu alabileceğini size göstermek istedim, önemli olan düzenli bakım yapmak o kadar.

Parası olan hoşuna giden (ha bunlara harcayacak param olsa kesin yaparım, ama sadece zevk yada hobi için, o kadar) yapsın tabikide, zararı yok faydası çok fakat şart değil ve %98 aynı sonucu alıyorsunuz, benim derdim bunu anlatmaktı yoksa diğer uygulamalar yanlıştır gereksizdir demek istemedim.

Yaptıklarım çok basit , çok ucuz, çok kaliteli sağlam ve düzenli yapıldığında evladiyelik işler, görüldüğü üzre düzenli uygulamayla wax tan başka birşey sürülmeyen 4 yaşındaki aracın boyası ortada, şimdi bu araçla pahalı uygulamalar yapılmış aracın arasında kayda değer farklar neler ona bakalım; nerdeyse hatta zor bela görünen çok az izcikler var, oda bir süredir sadece su ile yıkadığım için oldu herhalde, bunların ışığında yorum sizlerin arkadaşlar.

fotoraf0217845x634.th.jpg

fotoraf0214845x634.th.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

fotoraf0218.th.jpg

Buda benim arabayla arkadaşların arabaları, hepsini aynı yılda aldık, jetta ve astra yaklaşık 15000-20000 km civarındalar, yatıyorlar genelde, vw ve opel testlerimi bunlar üstünde yapıyorum, sonuç ise Fiesta daha iyi, zaten duruşu bile ters onların yüzüne bile bakmıyor :) jetta sadece büyük o kadar, astra 1.4 benzinli jetta 1.6 fsı fısfıs motorlu :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...