İçeriğe Yönlendir

Ticari araçlarda yeni uygulama


Aydın Sert

Recommended Posts

Aydın Sert

Merhabalar arkadaşlar. Bugün yeni bir duyum aldım. İnternetten araştırdım doğruluk payı var ama yinede burada paylaşmak ve bilgi almak istedim. Ticari araçlarda yük dışında yolcu taşınması yasaklanıyormuş yani ruhsattaki amacına uygunluk ilkesi getiriliyormuş. Yük taşımak içinse k belgesinin alınması gerekiyormuş bu belgenin de tutarı 4.000 tl imiş. Yani araç pasta taşımak içinse sadece pasta taşıyacakmış pasta hammaddesi bile taşıyamıyormuş. Başvurular normalde 31 aralık 2009 sonmuş ama yoğunluktan dolayı 30 nisan 2010 a kadar uzatmışlar. Ne kadarı doğru bilmiyorum arkadaşlar. Eğer bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim...

Yorum bağlantısı
İbrahim Özaşkın

K belgesi ve SCR belgesi 4 yıldır hala muamma. Bu 4 yılda bir sürü firma şirketimizi arayıp K belgesi ve SCR belgesi için danışmanlık fiyatlarını gönderdiler. O fiyatlardada karışıklıklar var 300 tl den 7000 tl ye kadar değişiyor. Bir araca alıyorsun diğer araçların lisansları 300 gibi bir sürü arapsaçına dönmüş rakam var. Birisi çıkıp net bir açıklama yapmadıkça bu K belgesi ve SCR belgeleri çözülmeyecek. Şu an sadece servis araçlarında ve kargo- nakliye işiyle uğraşanlarda mecburi. Biz şirketimizde kiralık connect ler kullanıyoruz. Arcaın ruhsat sahibi değiliz. Teknik olarak aracı kiralayan firmanın K belgesi alması gerekiyor ama o zamanda aracı kiraya veremiyorlar. Zaten aldığımız yeni bir duyumda artık filolardan kamyonet tipi araç kiralanamayacağı. Bir arkadaşım intercity den 6 araç siparişini iptal edip satın alma yoluna gitmişler. Bekleyip göreceğiz bakalım bizim kontratta martta doluyor. Belki bu konuda bilgisi olan başka arkadaşlarımız vardır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

TR de 42 küsur ayrı tür lisans var, bu iş tam arapsaçı. Artık ticari araç filo olarak kiralanamıyor da. Tüm bu düzenlemelerin, zaten grip olmuş ticari hayata ne yarar sağlayacaksa....

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z
(düzenlendi)

Bizim millet pasta kostümü giyer,yine biner o arabaya.Olmadı,o dört bine gider alır bi Hacı Murat,yine de vermez o parayı.

Hem büyük haksızlık.WV şimdi Caddy'yi taksi ayarında,konforunda,donanımında yapıyor.Yalan mı o kadar donanım.Üstelik ben de Caddy fanatiğiyken.

tarihinde Yavuz Ya??z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Ruhsatında "yan camları kapalı kasa kamyonet" yazan araçlar ne olacak. ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kapalısı açığı , ticarisi hususisi aynı. Kamyonet sınıfında ise aynı kategoride.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...